det tillhör livet

Det händer inte så mycket just nu i mitt liv, nästan som att allt går på rutin. Man vaknar upp, pluggar, hör av sig till folk, äter, ser på tv, pratar/umgås med Jonas och somnar. Sen finns det vissa avbrott som stör den vanliga rutinen, exempelvis igår var vi i Stockholm och spelade träningsmatch mot Lidingö.
Men så händer det att man får stanna upp en aning när man får tråkiga nyheter av sina vänner. Att deras nära och kära har blivit sjuka. Instinktivt vill man lyssna och hjälpa till, men sen kommer allt annat ifatt en. Arbetet man skriver ihop, de arbete som ska lämnas in på onsdag och vi har delar som inte är klara. Hur mycket orkar man själv? Man vill ju faktiskt inte belasta heller.
 
Jag har dock hunnit med en del idag redan. Prickar av det som behöver fyllas ut, för det gör en del på arbetet.
Har även andra saker som behöver göras, sånt som rör ingenting. Exempelvis köpa mig en glass och gå en promenad. Bara för att jag kan.
Men ska nog äta lunch nu innan jag ramlar ihop av hunger.
 
SOFIA

jag gör vad som helst för min egen skull

Bloggandet tenderar att bli lidande när jag har massor att göra, men sen är jag inte heller så seriös med bloggen att jag tänker att det inte gör något. Den är ju mest för min egen skull.
Men nu tänkte jag skriva några rader innan jag slänger mig i sängen.
 
Det är mycket i skolan som vanligt, kurserna går i ett och jag har blivit rätt sliten nu. Har till och med tittat på datum för att resa bort en sväng men tyvärr kommer det många obligatoriska moment som gör att man endast kan resa i början av sommaren och då är det ju då man vill vara hemma och uppleva svensk sommar. Det är också mycket panik gällande praktik för hösten, den måste lösas innan sommaren känner jag. Så man vet vad man ska göra när skolan börjar i höst igen... sen har jag faktiskt inte heller ett sommarjobb.
Nej, året har verkligen inte haft en bra början. Känns som jag haft en del oflyt sen hösten, det har liksom inte lossnat ännu.
All denna stress har gjort mig fruktansvärt matt.
Men, jämfört med hur jag var när jag var yngre så har jag lärt mig att säga ifrån så jag kan få en ledig dag. Idag hade jag en sådan. Låg i soffan hela dagen verkligen! Gjorde precis allt jag ville, man blir så avslappnad och mår verkligen mycket bättre efteråt.
 
Nu tänker jag avsluta denna fina torsdag med en god sömn, för imorgon är det fredag redan vilket innebär att helgen står till sitt förfogande. Det kan ju inte bli bättre?
 
KRAM

hej

Det känns skönt att få återgå till rutiner och få vara hemma i lägenheten, även om den är lite kaotiskt. Vi åkte hem i torsdags kväll och kom hem igår. Det har varit en tung helg, utan att förklara vidare.
Idag var jag i skolan på förmiddagen, nytt tema på kursen. Kvantitativ ansats, ingen höjdare. Läraren delade ut två papper, det första ett prov på vad vi kunde och det andra på vad vi behöver ta reda på för att uppdatera minnet. Provet fick vi rätta och behålla själva, det är väl tur det. Total förnedring om läraren fått se hur dåliga de flesta i klassen var inklusive mig.
Efter skolan gick jag till tandläkaren och åtgärda tandsten. Inte heller en höjdare, känns som att tänderna flyger med ut när de skrapar.
Har suttit vid datorn ett par timmar nu och fixat lite. Bland annat söker jag praktikplats för hösten. Vi ska praktisera och skriva en rapport om HR-området. Jag hoppas att man kan fixa detta snart så att man slipper stressa.
Har en okej vecka framför mig, endast examinationsuppgift som ska skrivas och så ska jag läsa i böckerna lite. Fotboll på detta också.
 
Sofia

en extra helgdag

Jag håller på och återhämtar mig från min förkyldning (influensa?), orkar nästan genomföra allt jag vill utan att behöva ta en paus mellan aktiviteterna. Passade på och ta ledigt idag från föreläsningen, har inte haft mycket över denna helg för att kunna sova ut eller vila.
I lördags var det dags för Svenska Cupen där IFK skulle spela hemma mot Gais. Jag skulle vara bollkalleansvarig vilket innebar ingen vila, tyvärr mådde jag som sämt i lördags vilket också gjorde saken jobbig. Killarna skötte sig, jag fick se allt backstage och tyckte det var skönt att få komma hem - även om resultatet inte var så kul för IFK. Igår hade vi ett litet planeringsmöte om cuper/träningsmatcher på dagen så ingen heldag hemma där heller. Har haft problem med andningen när jag sovit under helgen, näsan har varit väldigt täppt och andas genom munnen har inte funkat heller. Har varit tvungen att hosta, så jag har inte sovit så mycket tills natten till idag. Då fick jag sova en hel natt.
 
Jag har verkligen haft en toppen måndag än så länge. Tittat på en tv-serie jag följer, ätit en god frukost, plockat i ordning lite hemma och ska strax fixa några saker till innan jag återigen ska lägga mig i soffan.
Nu en kopp Te och lite jobbsökning.
 
Trevlig måndag
Sofia

RSS 2.0