måndag 29 november

Sitter och äter frukost denna fina måndagmorgon, snön ligger still och vinden är lugn. Ska ta mig ut på en promenad sen tänkte jag, kanske möta upp Jonas som är iväg och fixar sitt truckkort. Jag håller mina tummar på att han fixar det, Jonas är en duktig kille. Ikväll ska vi bege oss ut till Linköping för att fika och snacka skit med Morgan och Monica, ska bli trevligt och se vad de har att berätta.
     Helgen var helt okej, vi hade tema jul hemma så vi har bakat, pyntat och storstädat. Allt som man måste göra nu innan jul. Det var mysigt att pynta och få lite juligt hemma. Det vi bakade var oerhört mumsigt, lussekatter och pepparkakor. Vi fuskade dock med pepparkaksdegen, den köpte vi färdig.

Jag känner att jag har ryckt upp mig idag, jag tog en lång dusch och har en massa saker som måste fixas idag. Helgen har verkligen vart en seg för mig. Har knappt orkat ta mig fram till soffan trots att vi har gjort så mycket saker. Det känns varje fall bra nu att ha ryckt upp sig och energin är på topp.
     Det är helt underbart att pendeltåget ska utöka sina sträckor från och med den 12/12, det innebär att tåget kommer att gå bort till Jönköping. Stäckan Jönköping-Falköping kostar biljetterna ingenting och med pendeltåget kan man ju åka med fritidskort!! Jag älskar denna möjlighet, det innebär att det är lättare att åka hem och framförallt billigare. Fritidskortet kostar 170 kr för 30 dagar och det är en summa som man lägger en gång, sen kostar det ca 40-100 kr att åka mellan Jönköping-Falköping. Hejdå SJ och enorma tågförseningar.
Ska återgå till min frukost, trevlig dag.

tema: jul

Det ligger mycket snö på marken och jag gillart. Nu hoppas jag att det kommer att vara såhär fram till jul, som det ser ut enligt tidningarna så kommer det vara minusgrader ganska länge. Just nu väntar jag på att Jonas ska duscha så vi kan sticka iväg och handla lite gott till ikväll. Idag är det helg som gäller och det innebär jultema i vårt hus.
Vi ska nämligen julbaka, pynta och göra egna julkort. Jätte skoj om man frågar mig, Jonas ställer upp för mig vilket är gulligt.

Jag längtar verkligen till jul. Det ska bli kul att se vad man får i julklapp, dock vet jag vad jag kommer få av mamma, men utav de andra. Jag hoppas Jonas har kommit på roliga julklappar för jag brukar tycka hans överraskningar är de bästa!!
Jag älskar denna helgen, men nu ska jag titta på GLEE och hoppas att säsong 2 sänds efter jul OCH att Olle går vidare i IDOL. Hejja hejja!

strålande jul

Ute faller snön och inne sitter jag och vill ej behöva sätta mina fötter utanför dörren. Jag och Jonas passade på att ta en längre sovmorgon idag, även om jag är morgonmänniska var det inget fel med att gå upp vid halv elva. Dock känns det som förmiddagen är förbi och det skapar lite ångest. Lägenheten är så stökig att det kliar i händerna på mig men jag har ingen ork att ta tag i det idag, imorgon passar det oss bättre för då ska vi tvätta.... det är verkligen kaos utanför, det är många bussar som har vält och skapat totalt stopp på E4 mot Norrköping.

Jag tycker dock att det är vackert ute, jag väntar på att hela staden ska vara vitt. Helst i flera meter högt. Vi var hemma i helgen till Johannas födelsedagskalas. Jag träffade RasmusC för en fika vilket var en fröjd. Vi har inte setts på ett år vilket är en lång tid, men det var som igår. Visst var det delatjer man missat om varandra men annars kändes det som igår. Fick även syn på gamla klasskamrater vilket var kul det också. Nu är det ju snart jul så många kommer ju hem igen. Vi kommer inte hem fören den 21/12 tror vi. Jag är så sugen på att köpa julklappar och baka.

Ska fortsätta ha en seg dag och se fortsättning av Harry Potter-filmerna, jag hade ett litet marathon igår. Hann se första och andra filmen men nu ska jag försöka se tredje och Greys Anatomy ikväll också.

tisdag

Det är vackert väder ute och jag är sugen på att ta mig en promenad. Dock har jag lite saker som måste fixas i ordning innan jag beger mig ut, just nu sitter jag framför TV'n och väntar på att få höra hur det går för Jonas. Han är på utbildning angående truckkörkort, så det skulle vara någon form av prov efteråt.
Det skulle vara skönt att få veta att han fixade det!
Ikväll ska vi åka till Morgan och hälsa på, det känns skönt att få träffas efter det var ett tag sen. Speciellt att han har barnen där också. Snart åker vi hem ett tag, känns nästan som om vi har vart hemma lite många helger nu. Detta är dock sista helgen vi kommer hem innan jul, det ska bli kul med jul förresten. Jag är jätte sugen på att handla julklappar till alla, speciellt att få. Jag vet tyvärr vad jag ska få utav mamma i år då jag är den som beställt allt.. men annars så vet jag ingenting. Det jobbigaste ska bli att hitta någonting till Jonas, jag har ingen som helst aning...

Nu är det dags att använda dagen på ett bra sätt, hörs.


Ibra-kadabra



Helgen har vart bra, Jonas mamma har vart här och umgåtts. Vi tittade på filmen Cornelis vilket var en vacker film.  Den hade en sorg, när man fick reda på hans historia så önskade jag att man kunde bidragit med sitt sällskap under hans sista tid. Man konstaterade att han dog ensam och att hans liv inte riktigt var rak, mycket var hans fel men som den medmänniska man är så tycker man ändå synd om honom...Just nu sänds fotbollsgalan och Jonas väntar på att Zlatan ska ta hem Guldbollen. Fotbollsgalan är bara tillför Zlatan, låtarna och priserna. Hyllningarna går till den forne Malmöaren, killen från Rosengård.
I veckan åker vi hem till stan igen, jag ska köra runt i den underbara bubblan.

Ska ta en glas med vatten och slänga i mig några äppelklyftor.


somliga går med trasiga skor

Efter en omgång plättar så finns det oroande tankar i mitt huvud som gör mig illamående. Jonas har mått ganska dåligt sedan igårkväll, kortfattat så har han haft ont i magen. Som tur spydde han inte men nu går jag i tankar som att man måste inte spy för att vara magsjuk....man kan ju bara vara dålig i magen också.
Jag är en person som är allergisk mot magsjuka, det är en sjukdom som jag inte fixar eller klarar av. Så nu sitter jag här i köket och mår illa av tanken.
Jag hoppas bara på att Jonas har ont i magen av andra orsaker, men idag mår han lite bättre.  Han var tvungen att sticka till VMP för att hämta lite material till hans truck-körkort som han ska ta.
Jag sitter i köket och tittar ut genom fönstret och lyssnar på Cornelis Vreeswijk. Ute faller ingen snö utan allt bara ligger ner trasigt och fult.

Imorgon kommer Jonas mamma hit, det ska bli kul. Förhoppningsvis så mår Jonas bra och magvärken inte existerar längre. Vi ska gå och se filmen Cornelis och det är därför jag fastnade för hans visor idag. Har även spelat Queen hela dagen.
Jag ska göra Plura sällskap i några minuter nu och få ta del av hans värld med Eldkvarn och alkohol. Om någon inte förstår så läser jag just nu Pluras självbiografi.

Dystra snöväder

Nu försvinner solen och in kommer det mörka, dystra som inte alls gör snön rättvis. Sen är inte snön vacker här i Norrköping heller, det är nu man önskar att man bodde kvar hemma. Snön gör sin vacker i Lidköping men även ute på landet, där det är fridfullt och ingen har rört upp på åkrarna. Jag sitter i mörker inne också, min älskade sover nämligen efter några timmars illamående och trötthet. Det är så skönt att han inte har spytt för det är så vidrigt. Nu ligger han varje fall och sover sedan två timmar sen, själv har jag tittat runt på nätet men inget speciellt egentligen.
Det var tänkt att vi skulle städat källaren idag, men vi hann bara med att fixa lägenheten och tvätta. Får bli imorgon om han känner sig kryare. Jag borde egentligen väcka honom snart så jag kan fråga om det behövs en promenad eller om jag med andra ord ska gå och handla själv.
Mina underbara liljor blommar fortfarande fastän att jag fick dem i fredags, vi har inte ens vart hemma på tre dagar men de är vackra idag. Helt perfekt. Jag borde göra i ordning i köket efter vår halv lyckade middag (vi gjorde två olika varianter på soppa), jag gjorde en nudelsoppa medan Jonas värmde ärtsoppa. Tyvärr så orkade han knappt att äta så nu sitter ärtsoppan fast i kastrullen och gror, jag är inte jätte nöjd med att försöka få loss de så Jonas får ta hand om de.

Jag bör nog väcka honom nu.


Stad i ljus

Den första snön har kommit, det känns alltid mer juligt. Snön säger att det snart är jul och det känns mysigt. Jag är jätte sugen på att pynta hemma och känna att nu är julen här. Snön var vacker i västragötaland men i Östergötland så undrade jag var är snön. Vart är kaoset som man läste om hemma?
När jag skriver denna text sitter Jonas och jag fast på X2000 mot Stockholm, dock sitter vi fast i Linköping och vetskapen om att vi är 40 minuter bort med bil, 30 minuter bort med pendeltåget och 20 minuter bort med X2000. Det brukar väl vara såhär när snöovädret når Sverige.

Varför sitter vi fast i Linköping? Trafikledningen i Norrköping hade strul med sina stillbilder, dvs. de kan inte se vart något tåg står. De har därför bett alla tåg att stå stilla så ingen kolliderar med varandra, vilket känns lite otryggt. Att vi ens sitter på ett tåg hem till Norrköping beror på vår gemensamma känsla; rastlöshet. Vi är två rastlösa själar som vill vara på väg. Vi tog en resa hem i lördags. Det har vart så skönt att få bara va och inte oroat oss för saker.
På fredag får vi besök av Jonas mamma som vi har spenderat hela besöket hos. Det ska bli kul, vi ska käka god pizza på Pappagrappa och se Cornelis på bio. Blir helt ok faktiskt.

God kväll
Sofia

Mysiga fredag

God morgon,
sitter i soffan och tittar på "Jims värld" medan Jonas sover. Det är ett litet problem vi har, Jonas äskar att sova och jag hatar att jag är så morgonpigg att jag vaknar tidigt. När jag väl vill gå upp så får jag aldrig riktigt med Jonas, så sitter man i soffan och väntar på att han ska gå upp så man kan äta frukost ihop eller vad man nu vill göra. Klockan är nu efter 9 och jag tycker att nu har man sovit bort hela dagen.
Men det är också detta som är charmen ibland, när han tycker att jag borde ligga kvar i sängen drar han ner mig och håller om mig hårt. Då är det värt att ligga kvar en stund till...
Idag är det fredag och det innebär plankstek och IDOL här hemma. Mysigt, vi har ingenting planerat för denna helgen vilket känns ganska ok. Vi hade funderingar på att åkt upp till Stockholm men det blev det ingenting av. Snart ska vi åka hem till Lidköping igen, fast med bil denna gången. Vi ska bubblan som jag avgudar och älskar. Det är kalas dags så vi ska hem, ska försöka träffa RasmusC också.

Nu har Jonas vaknat och är lite nyvaken så han har inte koll på grejor. Ska pussa honom.
Ha en trevlig helg, det ska vi :)

itunes

Det är sällan Jonas och jag kan lyssna på samma musik då vi har ganska skilda smaker. Just nu lyssnar vi på "Maroon 5 - She will be loved". Det är min spellista vi lyssnar på för jag håller på att rensar mitt Itunes bibliotek så jag får bort all skit som jag inte lyssnar på längre. Har även haft tiden att lägga in mina album också så nu har jag lite annan musik också. Jag har blivit jätte sugen på julen iår! Vi var ute på Ikea igår och jag köpte lite juliga ljus som vi ha när vi gör en egen adventsljusstake. Nu menar jag den man tänder en gång i veckan, går från 1-4. Vi köpte nämligen siffror som man fäster i ljus.
Varje fall det vore najs med lite jul och det är snart dags att julpynta. Vi har faktiskt köpt vår första julklapp igår, en mjukis råtta till Jonas hund. Men det börjar närma sig med allt.
Men nu måste jag gå, vi ska in till stan och det är lite stressigt.

Hejsvejs

RSS 2.0