call me

Jonas dansar till Björn Skifs låt; Michelangelo och jag tycker att han mest liknar den korta läskiga killen i Twin Peaks som har röd kostym på sig. Jag ligger i sängen och försöker vila, jag drabbades utav en mycket ond migrän som inte vill försvinna. Jag hade detta i fredags med, men inte lika illa så jag klarade ändå av att vara social och snäll mot Jonathan. Dock så åkte vi inte så mycket skridskor som det var tänkt men.
Jag hatar att min kropp gör såhär ibland, detta syndrom uppkom efter det att jag gick in i väggen på gymnasiet....jag ska kolla upp detta ifall man kanske kan göra något.

Vi hade en tung dag igår men nu idag är det bättre. Dock så är det en riktigt typisk söndag, Jonas har ångest över att det är dags att jobba imorgon och jag längtar mest efter att få sitta hela dagen och plugga imorgon. Jag läser verkligen roliga saker nu så jag tycker plugg är kul. Har beställt hem lite litteratur idag också som bör komma i veckan. Den bästa är lagboken som kommer, då ska jag sätta i lappar så det ser snyggt och viktigt ut.
Har föreläsningar i veckan som jag ska gå på, behöver också ringa lite samtal på måndag och plugga. I helgen som kommer ska vi bege oss ut och handla hem lite kul till lägenheten. Vi ska göra om här hemma vilket jag längtar efter. Jag längtar.

Ska fortsätta med att leta kurser och böcker, sen ska jag tjata lite på Jonas om disken. Han har en tendes att se att andra saker skall gå före och det är så jobbigt. Han ska få lite pussar så kanske det går bättre...

civilrätt,rättsprocesser, lagbok, ledarskap, auktoriteter, maktstrukturer, organisationer

En kort sammanfattning av det jag läser på universitetet just nu, rubriken tänker in en del.

Är nyss hemkommen efter en heldag i skolan och känner mig helt slut, sitter i soffan och ser på reprisen av "Mauro och Plura". Mest av allt skulle jag vilja sova men det är liiite för tidigt men det skulle vara skönt. Mitt mirakel har nått mitt brevinkast och jag känner mig ganska så lugn, dock fick jag konstiga nyheter i skolan idag vilket fick mig att rygga tillbaks. Träffade Jonathan i skolan, som jag jobbade på kolmården med, han berätta om ett brev som cirkulerar som inte nått våra inkorgar. Men det var kul att träffas, det var ett tag sen vi sågs men lika kul är det att prata med honom. Han har alltid något kul att säga, uppropet på andra kursen gick bra men föreläsningen var hemsk. Det tog evigheter och jag var så trött efter hela dagen, men jag är helt exalterad. Juridik är spännande och jag ska köpa en egen LAGBOK. Känns helt sjukt kul att få se viktig ut i skolan :)
Träffade Makda i skolan också, henne har jag inte sett sen studenten om ens det kan räknas.

Det är verklig en speciel vecka detta som varit, jag har mött människor som jag trodde att jag inte skulle få se igen. Skolan är bra och jag är riktigt nöjd.
Imorgon är det helg och jag är LEDIG. Ska dock spendera hela morgonen med att plugga och fixa en del inför nästa vecka. Känner mig lite stressig dock vilket jag inte finner rogivande så här innan helg. Måste planera lite hur jag ska fixa allt, speciellt med alla beställningar och mail jag måste få iväg. Känns skönt att få vara social imorgon också när Jonas är på jobbet. Jonathan och jag ska åka skridskor vilket känns sjukt kul. Jag älskar åka skridskor så det ska bli kul. Men om jag ska vara riktigt ärlig så ser jag framemot att få plugga imorgon, det är det som är kul. När man får lära sig nya saker. Men nu ska jag värma en bacon och broccolipaj, jag är fortfarande hungrig eftr fyra pannkakor och en sandwichglass.

pojkar, pojkar, pojkar här kommer ett hundår till

Idag är jag ledig vilket känns bra efter endast två dagar i skolan, det känns ganska skönt att få sova ut och vakna upp med jonas som är hemma på förmiddagarna innan han beger sig till jobbet. Jag dock drabbats utav ångest, imorgon går bussen 07.00 till skolan. Tanken på att behöva gå upp kl 05.30 gör ont i hela kroppen. Jag vande mig aldrig när jag skulle jobba på hotellet på Kolmården och kommer aldrig göra det nu heller.
Det är en fin dag idag, solen lyser men det är fruktansvärt kallt. Jag väntar på ett mirakel medan Jonas tycker att livet är bra just nu. Vi kollar just nu på biljetter till Eldkvarn, det vore härligt. Jag tror att detta fortfarande är ett bra år. Jonas köpte vackra tulpaner till mig, så nu sitter de i våran vas, vår enda vas ska jag väl lägga till. Vi borde investera i några nya som är större. Tanken är ju att vi ska göra om hemma så det får väl bli en punkt till på vår shoppinglista att köpa en ny vas.

Ska iväg på arbetsintervju kl 16 idag, ska förbi campus Norrköping för att uppdatera mitt LiUkort så jag kan åka bussen imorgon också. Har fått syn på ett par snygga byxor på H&M också denna dag, ska försöka bege mig till stan och handla in dem eventuellt.....det stod faktiskt Sofia på. Såg också en snygg kjol som jag tänkt att ha på Johannas bröllop men jag ska vänta lite innan. Kanske finner en vacker klänning!
Hade en rolig dag igår i skolan, i en lektionssal hörde jag mitt namn ropas. Mitt bland folkmassor fann jag Sanna Salqvist, det var roligt att se en Lidköpingsbo igen. Hon hade börjar plugga affärsjuridik i höstas, vi var nog snopna att vi fann varandra.



Match i Örslösa, 28/8-2006
Robinson, Sanna, jag och Jansson


LiU

Har verkligen anammat stilen att vara student igen, det känns som om jag är på rätt plats. När jag klev in i D-huset så undrade jag verkligen varför jag pluggade distans den våren, men det är okej. Man gör sina val och får ut erfarenheter, jag är jätte glad att jag pluggade distans för då kunde jag jobba på Kolmården. Uppropet idag var dramatiskt, vi var för många elever vilket kommer att bidra till förändring av tider och salar. Det suger.
Jag blev dock positivt överraskad när mitt LiU-ID forfarande finns kvar på universitetet, det var ju över ett år sen jag var där sist. När jag kom hem idag så hade jag med mig tre olika studenttidningar. Det var mysigt att läsa och se vad som händer, blev jätte sugen på sak när jag läste tidningen. Jag har länge funderat på det där om att skriva i en tidning, mest för skoj skull, men nu känner jag mig jätte sugen på att göra det. Undra bara var jag ska få motivation och ork ifrån. Ska avvakta och se lite.

Igårkväll var det ganska dramatiskt här hemma, jag råkade sätta kniven i handflatan. Så jag fick ett jack mellan tummen och pekfingret, det blödde som fan. Nu har jag verkligen skit ont och kan knappt använda den handen utan att jag känner lite smärta. Jonas skrattade åt mig när jag sprang omkring och trodde att jag skulle svimma av synen av all blod som rann. Hoppas det går över snart och läker snabbt så jag kan använda den handen. Jag låter jätte löjlig som tycker detta var illa och det vet jag. Men jag diggar inte tanken på att ha ont, eller att se massa blod sipra ut.

Jag är taggad att gå till skolan och lyssna på föreläsningar. Jag kommer att ha en gammal lärare från PA1 om två delkurser och det ser jag verkligen fram emot. Veckan består av föreläsningar i övrigt, så jag kommer inte att göra någonting speciellt.

har jag berättat om hur mycket hat jag känner inför HD-boxen

Här sitter jag i soffan under en filt och myser, när jag tänker på allt som ska se i nästa vecka så undrar jag när jag kommer att kunna sitta såhär som jag gör idag. Jag har vart bortskämd ganska länge nu att inte göra någonting alls, i nästan 4 månader har jag vart hemma. Det känns kanon bra att komma igång nu och inte alls sitta still. OM allt går som jag har tänkt så kommer hela detta år att vara full av saker att göra. Därför känns det så bra att vi har det så bra i Norrköping, Jonas jobbar och jag ska plugga !! Vi kan inte få det bättre nu.

Men trots att allt är JÄTTE bra så finns det någonting här hemma som får mig att vilja kasta ut skiten genom fönstret. Jonas har nämligen köpt hem en HD-box vilket var jätte bra och jag är förälskad i idén om att man ska spela in en massa och se på i efterhand. En så kallad strålande mondul. Men tyvärr så är det ofta problem med denna underbara sak, ofta så krånglar signalen vilket ger en svart bild och en trist ruta som meddelar att det är fel på signalen. Jonas har ändrat om så att signalen nu ska vara jätte bra, vilken den har......tills idag.
Men nu sitter jag i soffan med datorn i min hand och svär över Tv'n.
Jag ska vara glad, för idag är det fredag och Jonas kommer hem vid åtta. Det blir kanon god mat och smoothie till efterrätt. Jag ska försöka dra ner på godisätandet, eller mest ostbågeätandet. Jag är inte så mycket för godis, jag är mer en chips person.


Snart är det helg och mys!!


dancing on my own

Det blev en trist resa igår, jag satt fast i Katrineholm i en timma för att tåget mot Norrköping var försenat. Det kändes lite B att sitta och vänta på nästa tåg, men hem kom jag varje fall. Det var skönt att få lägga sig i sin soffa och ta det lugnt, det har vart skönt att vara hemma i Lidköping och inte gjort någonting. Fick köra lite bil vilket var skönt att veta att takterna sitter i. Busade med Sandras hund och bara var. Jonas var glad att jag kom hem så han fick lite vardag igen.
Sitter nu utslagen i soffan efter att ha städat lägenheten. Måste dock stryka lite kläder så vi har något att ha på oss. Men det blir nog inte av idag, är alldeles för seg för att orka det. Jonas och jag har planer på att göra om i lägenheten vilket jag är exalterad över. Vi har kommit på hur bra saker som helst som verkligen kommer att öppna upp vår lägenheten och ge det lite mer struktur och färg. Jag längtar tills vi ska åka ut och handla hem saker! På tal om att handla hem saker så har jag ett behov av en tröja, jag hittade den i tidningen men jag vill ha en svart och lite billigare. Ska titta upp alternativ som passar mig bättre.

Imorgon är det helg, äntligen. Vi ska äta god mat hemma är det tänkt och sedan mysa framför TV'n. Det är svårt att göra någonting annat på en fredag när Jonas kommer hem vid kvart i åtta varje fredag från jobbet. Är skit trött från hela veckan och så, då är det skönt att vara hemma på fredagen och bara äta gott. Vi har inga planer för denna helg vilket känns ganska ok. Då kan man sova ut, dra på promenader eller bara kika nere stan. Det var fint väder nyss här, solen lyste och jag fick en enorm feeling att jag skulle lyssna på Ipoden och gå promenaden runt men nu när jag är klar och ser att solen är borta är jag inte lika motiverad. Känner mig mer sugen på att lyssna på musik och sitta inne. Kanske se inspelningen av "Sveriges mästerkockar",  jag följer ju "Masterchef USA" och det är ganska kul att se kontrasterna. Gordan VS Per Moberg eller Mannerström. Humor. Börja känna att det är dags för vår nu, snön har börjat försvinna och det är inte så mycket snö kvar på trottoaren (om det stavas så) vilket jag tycker är underbart. Jag längtar att få plocka fram skinnjackan, converse och solglasögon och bara glida runt.
Jag var hos Johanna och Andreas i tisdags och såg lite utav deras bröllopsplaner, det är ganska häftigt att de ska gifta sig i sommar. Blir redan nu fundersam på vad jag ska ha på mig, sen ska det bli kul att se Jonas sjunga och spela på hans syster bröllop. Förhoppningsvis bangar han inte !

Nu väntar jag verkligen på att posten skall komma med ett glädjebesked. Vore skönt att veta att framtiden är lite trygg varje fall. Börjar skolan på måndag också, vilket är underbart. Ska bli kul att träffa Jonathan på bussen på morgonen. Vi har inte setts sen Kolmården, han började plugga i augusti medan många utav oss var kvar och jobbade.

Dags att göra någonting vettigt nu. Trevlig helg och veckoslut!


Update at home

Försöker vara uppfinnesrik när det gäller dagens aktiviteter, tog en rejäl sovmorgon efter en svår natt. Hade svårt att sova utan Jonas samt att en hund tyckte att det var riktigt skönt att få mycket plats, men det var gosigt att få ligga intill honom också. Nu har Jonas spärrat sina kort så den som har hans plånbok kan ju förgäves försöka sig på något. Jag har lyckats få ordning på lite saker jag med idag, ringt om bussen och banken.
Ser att solen har gått ned, det har vart en fin dag och jag känner mig lite kass som inte har gått ut idag, vilket kanske förklarar huvudvärken. Borde bege mig ner i källaren och leta rätt på studentmössan för jag hittar den inte i Norrköping så jag vill försäkra mig om att den är i tryggt förvar.
Har bestämt mig för att ta hem en gammal jacka som jag hade när jag gick i sexan, en gosig fårjacka. Synd bara att själva ullen inte är lika varm och tjock längre, men snygg är den allt. Sedan funderar jag självklart på mammas gamla skinnjacka, men jag tror inte att Jonas skulle uppskatta allt jag tar med mig hem. Vi har lite brist på förvaring och plats hemma. Tyvärr så är mestadels allt mitt fel som har så mycket saker.

Vi får se vad jag ska hitta på idag, skulle vilja åka ut med en bil och titta lite. Synd att jag inte har en bil att åka runt i. Det skulle vart kul. Det är skönt att jag ändå tagit lite "semester" idag och inte vart aktiv, lekt lite med Sandras vovve. Ska prata med mamma och se om jag ska träffa Rasmus en sväng senare om jag borde umgås med mamma. Ska försöka vandra ner på stan imorgon och handla upp mitt presentkort.
Imorgon kommer jag hem till Norrköping igen och ska ta hand om min stackars Jonas som inte har en plånbok :(


all night long

Kom hem efter en trevlig söndag hos Morgan med panik och vände lägenheten upp och ner. Bokstavligen. Som det ser ut idag, måndag, så är Jonas plånbok borta vilket känns ganska jobbigt. Det vore så underbart om man kunde bara ropa: här är den!! men tyvärr så hittar vi den ingenstans.
Detta gör min dag ännu jobbigare, jag ska åka hem idag och försöka få hitta på något roligt medan Jonas jobbar. Just nu vill man inte åka hem när han är så ledsen men biljetten är bokad och väskan är packad. Jag hoppas den kommer fram och att rätt person har den så den finns hos polisen.

Som sagt, idag åker jag hem till mamma och ska vara där några dagar. Det är ganska trist att sitta här hemma när man är ensam. Det låter verkligen som om jag inte har ett liv som kan få dagarna att gå. Men det är ensamt om kvällarna och när Jonas kommer hem vid 23 så är man så trött att man inte orkar umgås eller ens prata. Det är ganska trist läge vi är i. Förhoppningsvis blir det bättre sen men just nu är det såhär bara. Jonas lagar mat just nu och jag lägger in min Queen skiva som jag fick av Jonas i julklapp så jag ska lyssna på Queen låtar hela tågresan hem. Det ska bli mysigt. Första gången på riktigt länge som jag reser själv, men det ska bli kul att komma till mamma och bara få prata med en människa.

Men jag ska umgås lite med Jonas innan jag åker hem och han åker till jobbet. Men jag kommer hem snart igen men jag kommer sakna Jonas mycket.


(Det här är till dig Jonas när du känner dig ensam efter jobbet och jag inte ligger bredvid. Jag kommer hem snart det vet du ! Jag älskar dig, jobba på så hörs vi snart. Saknar dig, pusss Sofia)

hemmafru

Uttråkheten byggs sakta men säkert upp i kroppen, när jag minst anar det så kommer det fram och där står jag i förvirring och vet inte hur jag ska få en understimulerad Sofia att börja fungera igen. Tyvärr så tvättar jag idag vilket har bidragit till att uttråkheten redan var kommen när jag vaknade. Sitter i soffan och väntar på att tvätten skall bli klar (och samtidigt som jag skriver denna mening kommer jag på att jag har inte tagit upp den nya och rena tvätten utan de ligger tillsammans i en kasse och torkar inte!!).

Igår var jag i Linköping och hämtade lite kurslitteratur, köpte en klänning på Carlings och åkte vidare till Morgan. Jag snackade lite skit med Monica, ritade en skog med Ida och skrattade åt lite roliga klipp på youtube. Det var skönt att komma bort ifrån ens tråkiga vardag som man byggt upp. Egentligen har jag order om att ligga stilla och bara dricka en massa vätska för att få bort min yr-och trötthet, men det var kul att få komma iväg och ta en promenad ner till stationen... På hemvägen tog jag sällskap av Jonas som slutade jobbet kl 23. Idag är det sista kvällen han jobbar, sen är det helg även för honom. Synd bara att vi ska storstäda hela helgen, förhoppningsvis så blir vi klara lördag eftermiddag så vi kan mysa också.

Jag bör nu återgå till tvätten och hänga upp den, sen är det nog dags att diska lite också så det blir lite fräscht i köket.

Trevlig helg!!

sex on fire - kings of leons

Har redan spenderat en timma med att leta litteratur till vårens kurser som jag skall läsa. Lite irriterande att jag inte har mitt LiU-kort i bruk så jag kan låna lite böcker istället för att köpa hem allt. Men jag får vänta och känna att det är ok att jag lyckats fynda 2 böcker på anslagstavlan istället!!
Jag är jätte taggad på att starta skolan nu och ha fullt upp, jag väntar bara på att CSN's papper skall infinna sig hos mig imorgon så jag kan säkra ekonomin också. Det vore ett plus att få lite cash under våren även om det är ett lån. Måste ändå vara det bästa lånet en person kan ta, det går ju verkligen till ens utbildning som man sedan har i flera år.... tanken på att jag kan vara klar om 2 år känns skönt. Det påminner mig om att jag måste maila min studievägledare om det egna programmet som jag tänkt. Mums till att få plugga!!

Annars är allt ganska bra här hemma. Jonas jobbar på, jag försöker tillfriskna från min yrhet genom att vila ut influensan jag har i kroppen. Enligt vårdcentralen skall jag antagligen vara svag efter min hårda förkyldning så de sa att min yrhet skulle försvinna om jag vilade, drack mycket och tog lite friska promenader men jag känner att jag inte riktigt har tid till att vila. Fast idag har jag gett det en chans, jag sitter i soffan och har suttit här i snart 3 timmar så det artar sig allt. Förhoppningsvis så försvinner det snart så jag kan återgå till verkligheten och greja lite med allt möjligt som jag har på tapeten. Men idag har jag bestämt mig för att INTE laga mat, jag skulle ju egentligen göra kokt potatis och egna köttbullar - mums verkligen. Men jag har inte riktigt orken till de så det blir gorby pirog. Jätte trist, men jag ska ta någon smörgås också. Vara riktigt slarvig med maten och bara fokusera på att vila. Tyvärr är det skit trist program som går på tvn idag, jag önskar att alla program skulle kunna komma tillbaka nu. Jag längtar verkligen efter; Couger town, Greys Anatomy och lite Desp. housewifes. Men nu börjar GLEE säsong 2 på tvn och det är gudomligt.

Vad som händer annars i veckan är inte bestämt än, jag ska försöka komma upp på fötter och åka in till Linköping och hämta min litteratur... men det som är viktigast att göra i veckan är att få ha kvällsmys med Jonas. Det ska vi ha på fredag då han endast jobbar till kl 19 istället för 23. Mysigt med andra ord.
Dags att vila vidare.....

ge mig våren



Jag längtar efter våren, bara tanken av att få vandra på asvalt igen är en vacker tanke. Det kommer bli en rolig vår, vi ska se Håkan Hellström och försöka se Eldkvarn. När vi får tillbaka på skatten iår så bär det ev. av till Egypten för att bli bruna och träffa Jonas vän Jimmy. Jag längtar verkligen efter våren.

Jag har blivit frisk från min förkyldning men har en ganska snurrig skalle just nu. Jonas är och jobbar igen, själv ska jag bege mig bort till HC för att kolla in rean. Såg att Body Shop hade lite rea på bodyshower i olika dofter så jag ska passa på som man säger. Fan, vad det blåser ute. Solen smyger fram då och då. Tänk om våren var här, då skulle man vart piggare och lyckligare. Allt är enkelt på våren, men just nu när det är januari så är allt bara trist.


Hello, I love you wont you tell me your name?



Jag är fortfarande sjuk men ikväll är jag ensam då Jonas jobbar kväll. Ute faller snön vilket betyder att våren dröjer, det är inte ok. Jag har tänt ljus och ska tugga riskakor hela kvällen till Sex and the city. Jonas är duktig, han har jobbat i snart 2 timmar, själv har jag på den tiden läst min bok och satt på datorn. Snart börjar jag plugga och kommer inte alls att hinna tycka synd om mig själv som är ensam om kvällarna.

Jag ska fortsätta att mysa i mörkret och titta på film.

Godkväll


a new year

Nu har det nya året fullbordat och man börjar om från början igen, allt från januari - december. Det blir ännu ett år att lägga till sin ålder, ännu en jul, ännu en dag. Vi kom hem från Skaraborg i onsdags och sen dess var Jonas sjuk, vilket begränsade vad vi kunde hitta på. Jag ville städa lägenheten men det fick vänta tills efter nyår. Nyår spenderades hos Morgan vilket var jätte skoj. Tyvärr började det spöregna vid tolvslaget så raketerna avfyrades lite sent samt att man var totalt genomblöt.
Så ligger jag i sängen idag, med ont i halsen och näsan är så täpt att jag knappt kan andas. Det här med städningen verkar ju bli uppskjutet tills jag blir frisk. Som det ser ut nu ligger jag i feber också vilket irriterar mig enormt. Jag är dålig på att vara sjuk, det är verkligen inget som jag diggar. Men det är aldrig fel att Jonas är den som får ta hand om mig. Just nu är han på väg till affären för att handla lite god mat tills ikväll, vi får se vad vi ska se på ikväll eftersom vi ser på GLEE-boxen. De nya avsnitten sänds om några veckor så jag vill uppdatera mig innan det börjar och sen försöka få Jonas att gilla dem också.... han säger att han gillar den men jag är ändå tveksam.

Annars har det nya året börjat bra, jag kan knappt prata och andas, Jonas är frisk och jag vill bara städa i vår stökiga lägenhet... men det är fint att Jonas ska ge sig på allt ensamt imorgon men det är bara det att vi har en massa tvätt från julen och innan dess och lägenheten ser ut som att man tagit fram allt ur alla skåp. Fy, men nu ska jag fortsätta att vara sjuk och dricka min juice.

RSS 2.0