nu avslutar vi april och går in i maj med goda förutsättningar

Jag är dålig på att skriva av mig när det blir mycket att göra, när man inte får tiden för sig själv att varva ner. Det har gått två veckor sen jag bloggade sist och det har faktiskt hänt en del roliga saker på vägen.
Det har varit en rätt torr period för mig under hösten och våren, en svacka som varit lång och jobbig. Jag har till och med känt mig olycksdrabbad. Hur kul mastersprogrammet än är så är det en tävling med alla kurskamrater: vem som lyckas hitta en praktikplats till hösten eller vilka som har bäst extrajobb. Det är ett hemligt spel där vi även ljuger och undviker att svara på frågor som kan vara fördel för andra. Oavsett hur löjligt detta egentligen är, så spelar jag också med.
 
Jag har kämpat på som vanligt, min praktikplats blev klar för ett tag sen så jag har inte behövt känna mig stressad. Nu är jag mest ivrig på att ett kontrakt ska trilla in så jag kan få känna att det börjar närma sig, det är ju ändå i september som det är dags! Har faktiskt inte varit hemma på ett tag, påsken hade varit ett bra tillfälle men vi spelade en fotbollscup så jag hade ingen möjlighet att resa hem. Men ska ta det en helg längre fram, mamma ska ju flytta till en mindre lägenhet nu när ingen av oss bor hemma längre så man får ju hjälpa till.
Kursen jag läser i samtalsmetodik håller på att avslutas, skriver just nu en hemtentamen som är lite småseg.
Under dessa två veckor har jag faktiskt fått gå på en anställningsintervju som HR-assistent på 15 timmar i veckan, jag lyckades faktiskt få det jobbet! Skit kul ska det bli, ytterligare en sak att lägga till på CVt. Vi blev faktiskt två som ska dela på timmarna men jag är glad ändå, visar man framfötterna så kan det bli ljusa tider när man är färdigutbildad (igen) nästa år. Första arbetsdagen är 5 maj.
I slutet av förra veckan mötte jag upp Andreas och Frederik för vår årliga resa till Tranås, vi handlade massor utav roliga saker på Cheap Mondays-outlet.
Under helgen hann jag även gå ytterligare ett steg i min ledarutbildning inom fotbollen, och vi hade seriepremiär i 9-manna fotboll. Riktigt roligt har det varit.
 
Men som sagt nu är det en ny vecka men inte så många planer mer än att försöka få klar hemtentamen innan helgen. Hoppas kunna skicka in den redan på fredag så man kan ta helg och vara redo inför nästa veckas kurs som börjar. Börjar ju också min första arbetsdag nästa vecka så jag ska se om jag hinner till kursintroduktionen vid 13.
Dags att forstätta skrivandet!
Ha en bra vecka!!
Sofia

kort update

Det är oerhört skönt att veta om att man har sovmorgon en måndagmorgon, även om man vaknar upp innan klockan sju. Tog en tidig morgonpromenad och känner att jag har hela dagen framför mig!
Brukar bli pigg i ett par timmar innan jag hamnar i total koma och blir jättetrött efter en morgonsträning.
Har en vecka med många aktiviteter innan man får påskledigt. Det känns väldigt bra att det har varit en helg fylld av vila och återhämtning. Inte många helger man får chansen att göra det man vill utan att man är uppbokade på något.
 
Nu behöver jag hoppa in i duschen, hoppas ni får en härlig vecka!
SOfia
 
 

upcoming: sommarlov

Det var frost ute när jag gick en morgonrunda, men solen tittade fram vilket är kanon skönt. Började en ny kurs i måndags, Kommunikation med tonvikt på känsliga samtal. Kommunikationskurser brukar vara bra och väldigt praktiska, ett skönt avbrott för hur vi har haft det innan med endast inläsning av artiklar och kurslitteratur.
Har ett par "lediga" dagar innan seminariet som är imorgon, det är väl tänkt att man ska läsa in litteraturen på dessa dagar men jag har hunnit med annat.
 
Igår åkte jag upp till Stockholm för att gå på en intervju gällande en praktikplats för hösten. Intervjun var ute i Solna/Sundbyberg så det var en resa dit också. Men helt okej faktiskt, känns positivt så får vi se vad svaret blir i slutet av denna eller nästa vecka. Varje gång jag åker till Stockholm känner jag att det är ingen stad jag skulle vilja bo i. Väldigt mycket folk överallt, ibland faktiskt otrevliga och mest är allting så stort. Kanske är det lilla Lidköping effekten jag drabbats av? Norrköping är ju lagom, inte för stort men inte för litet heller.
Men, är man i Stockholm så vill jag också spendera lite pengar. Irrade runt lite grann, men tröttnade på det också.
Det var skönt att komma hem igen. Idag är det andra saker på som är på gång. Har hunnit plugga lite, men jag ska iväg och sortera upp kläderna som kommit till spelarna och oss ledare. IFK har bytt sponsor, så nu kommer vi alla snart att se enhetliga ut igen.
 
I rubriken skrev jag sommarlov, låter lite galet men jag slutar skolan om två månader och jag befinner mig där jag var förra året. Utan planer och utan (vad jag vet än) utan sommarjobb. Jag har inte varit lat, jag har faktiskt sökt en massa men inte fått svar ännu. Jag känner inte direkt för en sommar igen där jag mest spenderar mina dagar med att träna, sola (om det är fint väder) och fördriva tid på olika sätt....
Det enda som känns helt okej i denna frustration är att vi är ett gäng i klassen som befinner oss inför samma utmaning, så man är inte ensam!
 
Dags att käka lunch, vi hörs!
Sofia
 

RSS 2.0