it gets worse here everyday

Efter att avslutat terminens och årets sista lektion på gymnasiet så avnjöt jag även min sista måltid på De La Gardiegymansiet  med Ellinor som sällskap. Begav mig sedan till Åhlens för att köpa ett vackert förkläde som jag ska när jag är bagare på Karnevalen. Mitt i solskenet kunde jag inte heller låta bli att le av glädje att snart är det över. Mmh, härligt.
Jonas kom förbi efter jobbet och vi tog en mysig fika-paus på campingen, sen drog vi oss mot land.
Idag drog vi en runda på stan och njöt av livet. Nu sitter jag i väntan på att få dra hemifrån och möta upp Amanda. Idag är det nämligen Sp3c bonnarunda som äger rum och det gäller att vara taggad till 1000 och jag är taggad till 100 varje fall!
Vi kommer att ha grymt skojj och vi är hemma i Lidköping imorgon bitti vid sju tiden och då är Jonas redo att ta emot mig och föra en trött, full, ev bakfull Sofia till skara. Härligt! Nu är det dags att göra bonnarunda osäker!

The final countdown:
30 maj Bonnarunda
1 juni Karnavalen
2 juni Bellmanfrukosten
3 juni Ölbrännbollen
4 juni Liseberg med avslut på Harrys
(4-7 juni Jonas bortrest)
8 juni Studentlunch med lärarna och övningsköra
9 juni Övningsköra
10 juni STUDENTEN
11 juni Amanda fyller 19 år
12 juni Balen

 
We've been through this such a long long time, just tryin' to kill the pain
But lovers always come and lovers always go and no one's really sure who's lettin' go today
If we could take the time to lay it on the line
I could rest my head just knowin' that you were mine


 


because you're mine, I walk the line

Kom studenttider, välkommen.
De La Gardiegymnasiet börjar tömmas på elever och jag är en av dem. Imorgon är min sista lektion och sen är det adjö.
Denna veckan vart underbart bra även om jag har insett att det kan gå åt helvete i höst, men det är okej. Jag är okej, det är okej att det inte kommer att bli som jag hade tänkt. Jag får vara kvar men jag har en B-plan som alltid! De senaste dagarna har lektioner avslutas och slutbetyg har delats ut. Jag har övningskört, vilket går fantastisk bra och jag ser körkortet närma sig.
I tisdag och onsdags var jag i Skara och höll Jonas sällskap, vi skiljdes åt vid busstationen vilket var evigheter sen vi stod på just den platsen och pussades. Han drog åt Vara och jag hem till Lidköping.
Imorses väcktes jag av Jonas som var på väg hem från Göteborg och jag skulle upp för att starta min dag med psykologi. Dock borde jag sovit ut istället för vi hade ingen lektion. Istället sprang jag De La Gardie runt för att vänta på att tjöta skit med Marcus och Amanda gjorde mig sällskap en stund varje fall.
Drog fram på stan med mamma, mötte upp Frida för en fika. Den fikan avslutades med shopping och sen var det dags att ta sig hem i regnet som envisades. Nu är jag hemma och har städat mitt rum, jag har hunnit med mycket och det är sådana här dagar som jag älskar. Effektivit.
Helgen ser ut att bli en bra helg. Den kommer att bestå av: Jonas, bonnarunda SP3C och återigen Jonas. Ge mej!

You spin my head right round, right round
When you go down, when you go down down


Follow me, everything is alright. I'll be the one to tuck you in at night. And if you want to leave I can guarantee, you won't find nobody else like me.



eftersom bloggare oftast bara skriver om strunt (kläder och bantningstips) går jag helt mot strömmen och lägger otroligt oväntat upp en bild på mig själv, självisk som jag är.
ni får nog helt enkelt gilla läget.
jag älskar dig, sofia.

this is where you don't say what you want so bad to say

DETTA ÄR SOFIA NILSSON, MÅNDAGEN DEN 25 MAJ

Humör just nu: på ett stadigt humör, ganska trött
Vad har du på dig: en t-shirt från Gina Tricot, ett par trosor och strumpor.
Vad lyssnar du på just nu: Beautiful day -U2
Sista personen du talade i telefon med: Självaste Frida Robinson
Skickade ett sms till dig: Självklart var det min Jonas
Vad sa du senast: Vem är det?
Vad längtar du mest efter just nu: Jonas, Jonas och återigen Jonas.

Vad var det senaste du såg på tv: House på fyran!
Fick dig att gråta: framtiden.
Fick dig att börja skratta: Amanda Ekholm i sin höghet.

"Looks like I'm all ready to leave and nothing left to pack.
I'm at the startin' line of the rest of my life ready as I've ever been
got the hunger and the stars in my eyes  the prize is mine to win
Looks like things are fallen into place, I'm ready
"


jag saknar dig om natten

Söndag kväll och solen ska precis lägga sig vackert över Lidköping och jag sitter i väntan på "Söndagspartyt" med Filip och Fredrik. Det är återigen dags att ta sig tillbaka till skolan imorgon och det tar emot, men samtidigt får man ju njuta av det sista. Nu är mina dar med "sex and the city" och snacks slut och det tackar jag för. Helgen tog äntligen fart i lördags då Amanda och jag skulle ta med killarna på äventyr. Vi åkte ut till Spiken och spelade minigolf, till min förvåning så är det Blixten som äger stället. Det tog inte många hål innan jag blev förbannad och inte ville vara med mer. Även Jonas tröttnade så vi satt mest och var sura på varandra men vi blev vänner till sist. Det blev en sväng ut till Bärstavilken istället för att grilla, vilket var ganska mysigt det också.
Idag har dagen präglats av mys med Jonas. Dock är grabben i Skara nu och jag här, FY. 

Lördagen den 23 maj
Sofia och Jonas

am I supposed by now just to let it go?

Fredagen den 22 maj

Idag, just idag så startas helgen och när jag somnar ikväll så vaknar jag upp måndag morgon igen. Exakt så känns det varenda helg, man glömmer helt av vart lördag och söndag tog vägen. Igår kom Rasmus förbi, vi käkade chips och kollade på "sex and the city"-avsnitten. Sen var det läggdags och det kändes ganska galet att för första gången på länge lägga sig ensam i en säng.
Nu är jag varje fall vaken och jag har lyckats ta mig igenom denna natten. Jag har massa saker som jag skall fixa till idag. Känner mig ganska duktig men jag känner att tiden börja rinna iväg men det är kanske okej också, ikväll är det återigen ett möte med Rasmus. Så är det mindre än tre veckor kvar tills jag springer ut, härligt. Dock har jag tröttnat på hysterin, det ska bli jätte spännande att få vara klar med skolan. Hysteri är ju onödigt, det är ju nu man får göra det man alltid velat göra. Vill jag sova, varsegod.
Nu ska jag återgå till det jag ska göra idag, jag vet inte vad jag ska göra i helgen men jag låter det bli en överraskning. Det enda jag vet är att Jonas gör mig sällskap.
 

märker ni hur fort det går?

one of us is gonna die young

Idag är det en sådan dag man har bestämt vad man ska göra men skjuter upp de, man funderar på saker man vill göra men kommer aldrig till skott utan man hamnar där man kan gömma sin trötthet. Bakom datorn och Tv'n. Det är oftast sådana dagar jag inte fungerar ordentligt på, såna dar jag finner anledningar till att vara grinig. I slutändan så är det just sådana här dagar jag verkligen hatar. Helvete.

De senaste dagarna har jag hänt hemma och i Skara. Igår var det Mop produktionen man fick se och den var bra, det var 80-tals tema och jag älskar många låtar därifrån. Detta tema passade mig utmärkt. Idag ska jag mysa till "sex and the city"-avsnitten.

ge mig något som tar mig någonstans

If you're losing her don't be sad cause she will offer you heart attacks

Så var det måndag igen och en ny vecka har startat!
Fast denna veckan bestod endast av idag, imorgon skall friskvårdarna till Mullsjö och paddla. 
Det är bara tre veckor kvar tills vi tar studenten. Det är ganska sjukt, att man har väntat så länge på den där dagen och nu är den tre veckor ifrån mig. Men studenten är så välkommen till mig, det är min biljett från Lidköping. Jag måste komma härifrån, jag älskar visserligen Lidköping men jag vill bort ett tag från staden och uppleva annat. Tyvärr har jag tröttnat på Lidköpings utbud och dess innehåll, jag behöver komma någonstans där ingen vet vem jag är. Det jag längtar mest till är att få flytta från Lidköping och bo i en lägenhet där ingen bestämmer var, hur och när. Utan där är det jag som bestämmer. Och om några veckor så får jag sticka härifrån, helt underbart.
Medans jag pratar om hur mycket jag vill sticka iväg blir jag ännu mer rastlös. Jag har precis insett att jag inte har någon aning om vad jag ska hitta på idag. Klockan är strax tre och jag sitter framför datorn, här kan jag inte sitta hela kvällen. Nä, det funkar inte. Men en sak som jag måste göra idag är att prova min balklänning för att se att allt fortfarande sitter på plats.
Jag undrar vart alla i SP3C tar vägen efter studenten, men det är väl det som är så mäktigt att alla ska uppfylla sina drömmar och mål.

glömmer aldrig bort min tonårssynd

beggin you

Helgen har förövrigt vart bra. I fredags kom Jonas förbi och vi såg på "Så ska det låta", sen var det dags att inhandla godis och chips. Vid tio tiden åkte vi in till Skara för att avnjuta Lasse Lindh"Kullenfestivalen". Amanda hämtade upp oss i Skara och vi intog en bra plats och även Oskar gjorde oss sällskap ibland. Lasse var sjukt bra, i början av hans låt: "Kampsång" sprang Oskar och jag ner mot scenen. När låten avslutades kastade han ut sin keps som landade precis framför mig och när jag precis ska ta tag i den lyckas en tjej ta den ifrån mig. Fy, vad besviken jag blev.
I lördags tog Jonas och jag en sväng förbi Älvaslaget och tjöta skit med Robinson som satt där som ett troget fan. Vi avslutade lördagen med film och ett umgänge med Rasmus.

Det är en underbar dag, för underbar för att kallas söndag. Även om Jonas åkte ifrån mig imorse så kan jag säga att dagen är underbar. Robinson och jag tog en glass och njöt av solen som sken ner på oss. Det var mysigt att bara sitta och känna efter hur avkopplade vi kände oss. Klockan börja närma sig eftermiddagen och jag ska skriva ett tal om älgar och jag är inte alls motiverad. Nu ska jag lyssna på musik, bli inspirerad av älgar och skriva ett grymt studental ifall om att älgtalet verkar rent åt helvete. En plan B är alltid bra!

Kom kampsång, kom kärlek till dom som saknar nån om natten
Kom kampsång, kom längtan till dom som tappat den på vägen
Kom kampsång, kom mod och passion till alla oss som ramlar och
famlar igenom livet på jakt efter något men inte vet vad

you're the closest to heaven that I'll ever be

Vaknade upp i natt av att magen krampade och där i min säng låg jag och väntade på att det skulle gå över. Några timmar senare så kunde jag somna om utan att känna någonting, mensvärk är inte att leka med.
Gick upp vid åtta och ringde till skolan och förklarade att jag behövde sova och de sjukanmälde mig. Två timmar senare gick jag upp och duschade för att göra mig i ordning inför denna dag. Det är fredag och det innebär att helgen är här!
Idag är det också min dag, jag har namnsdag. Med andra ord är det: SOFIAS DAG.
Det är sjukt skönt att se solen igen och den är så välkommen, men jag vill att det ska vara varmare. Det ska vara så varmt att man kan ligga ute och sola för vid denna tidpunkten fast förra året var det ju skit varmt. Jag tror att man nästan kunde bada också om jag inte minns helt fel?
Studenten närmar sig och jag ser att dagarna bara blir färre. Helt underbart, det ska bli skönt att ta del av världen. Nu ska jag strax springa iväg och städa mitt rum för jag får panik på att det ligger saker överallt. Ni får ha en underbar helg för det ska jag ha!
Lasse Lindh, hångel, busa med Amanda, Jonas, mer Jonas, film och mys!

"And all I can taste is this moment  and all I can breathe is your life
And sooner or later it's over  I just don't want to miss you tonight

And I don't want the world to see me  'cause I don't think that they'd understand
When everything's made to be broken  I just want you to know who I am"

stay with me honey, stay with me honey, stay with me

Love is my drug, is my medicine.
Stay with me honey, stay with me honey, stay with me
Love is my drug, she's my heroin
Stay with me honey, stay with me honey, stay with me

When you are feeling tired, I'll lie there with you
When you get up early in the morning, I'll get up with you
If you have a craving, I'll get it for you
If you wanna take a ride all by yourself, I'll be waiting for you

When you're feeling fired up, I'll fire with you
If you had to lie a little, I'll let it be true
When you get low, I'll get lower than you
When you've had enough I've had it, much more than you knew

hon har ett sätt som får alla män att tro dom är i himmelen

Upp på cykeln, se upp mot solen, köra mot gatljusen för att stanna in och låta vinden blåsa en i håret. Då är det en underbar dag för då har Sofia fått sluta tidigt.
Idag var det en sådan dag, jag älskar att sluta tidigt för då känns det som att hela dagen väntar på en. Jag gillar onsdagar starkt eftersom det är mitten av veckan och man vet att om två dagar är det helg! Viktigt. Jag borde egentligen skriva ett tal om älgar som jag ska presentera på måndag men jag ska försöka få min snälla svenska lärare att låta mig skriva ett studenttal istället! Men äsch, jag njuter av ledigheten jag fått även om det innebar att jag inte fick leva ut ett äventyr. Jag älskar sådana dagar folk tar iväg mig till målet som vi båda längtar till. Vi bara sticker, med inga mål utan låter känslan ta oss dit den måste.
Min rastlöshet har gjort mig sällskap i snart fyra timmar nu och jag har tröttnat på sällskapet. Suck, inte ens min ensamhet står ut med mig denna afton.
Annars ser veckan ganska ljus ut, imorgon ska jag skriva ett tal och på fredag har jag snurrat in mig i garnet för jag vet inte åt vilket håll jag ska rulla åt. Det fixar sig det ända viktiga är att få se Lasse Lindh.

Vi träffades liksom på chans på nåt sätt ramla vi in i varann


the kids aren't alright

When we were young our future was so bright
The old neighborhood was so alive
And every kid on the whole damn street
Was gonna make it big and not be beat
Now our neighborhood's cracked and torn
The kids are grown up but their lives are worn
How can one little street
Swallow so many lives
Chances Thrown
Nothing's free
Longing for what used to be
Still it's hard
Hard to see
Fragile lives, shattered dreams

Kommer du ihåg att vi två alltid tog den röda bussen hem?

Så var man hemma igen efter en underbar helg som inte spenderades hemma i Lidköping.
I fredags kom Amanda hem från Paris/Halmstad och jag fick sjävklart spendera en stund tillsammans med henne. Med vackra skor och en vacker flaska så kunde vi nästan avnjuta en fredag! Dock tog vi skorna för att springa bort till skolan så den vackra flaskan får göra oss sällskap en annan dag. I skolan möttes vi upp av Kerstin som var glad att se Fia-Lisa, Rasmus och Amanda. Vi snackade skit för sen var det dags att sticka ner till lodgen under aulan och smaka på starka drycker. Upp ur källaren för att ta en bra plats för att kunna avnjuta Talangjakten, dock så valde man första parkett bredvid Bastuklubben som inte kunde uppföra sig. Vad jag tycker om årets Talangjakt tror jag inte ens behöver kommenteras, shit. Mitt under vinnarnas bidrag var det dags att springa för att åka ut till vårt öde, till min och Amandas prinsar. Vi har ju inte samma prins, jag har ju den bästa. Med gasen i botten bar det av och vad vi möttes upp av var ishockey, Sverige - Kanada. Även Sveriges öde, denna kväll, var förutbestämt även om Jonas vägrade att lyssna in mig och pappa Lindström.
Lördagmorgon blev vi upphämtade av mamma Lindström som förde bilen mot Coop för att handla, sen var det nästan raka vägen mot Edsvära. Där har resterande av våra timmar spenderats. Vi tror starkt på att Jonas har halsfluss och det är synd om honom, men jag hoppas på att du snart blir bra! Att vakna idag var hemskt, jag har nog aldrig vart så seg och efter men det är okej att vara seg och efter om man får chansen att mysa med Jonas Lindström!!
Blev avsläppt hemma för mer än en timme sen av mamma Lindström och Jonas efter en bit mat och glass i lich, nu är jag redo för att möta morgondagen. Det är inte bara jag som har en tuff dag imorgon, Jonas ska till Farbror Vit och jag ska till skolan efter två veckors sjukskrivning och det känns. Känns i hela magen att det är nervöst, vad händer nu?

Hej 72, vissa hänger kvar, andra steg aldrig på.

I never wanted this to happen to me but I feel you love is right and I will always be there yeah

Fredag och jag ska strax platta håret. Ska strax också ta på mig men vi får se hur klädvalet blev, det tog min allvarligt en timma för att komma på vad som skulle kunna sitta bra en dag som denna.
Ganska trist väder för att vara fredag men jag älskar ändå vissa regn dagar just för att det är så mysigt att sitta hemma och mysa.
Amanda är på ingång, hon är strax hemma efter en veckas semester i Paris. Men nu ska hon spendera några timmar med mig och sen bär det av till Skara för oss tillsammans.
Innan det blir Skara så ska jag fika med Kerstin och Rasmus, det blir en sväng in på Talangjakten för att se hur de nya Elevrådet har skött sig. Spännande. Nu är det varje fall helg och det känns underbart och den ska verkligen avnjutas.
För övrigt så är det ganska härligt att det snart är studenten, då slipper man gymnasiet. Mitt problem är att jag inte vill gå på gymnasiet längre, jag vill sticka iväg och göra något som har betydelse. Jag vill ha något som tar mig någonstans.

Uh la la la
I love you baby
Uh la la la la 
love me tonight

Everybody's got a hungry heart

Igår kom mina efterlängtade filmer posten så nu kan jag se på de bästa filmerna i världen om och om igen. Rasmus kom och fikade en sväng och vi tjöta skit som vanligt. Efter några ärenden så stack jag till Skara för att hälsa på den sjuke som låg inbäddad i filtar. Det var inte kul att se honom så sjuk.
Kom hem i morses från Skara och har sovit en stund, pratat med Back och nu väntar jag på att Jonas ska vakna så jag kan få spendera mina minuter på honom.
Imorgon är det helg och jag hoppas, verkligen hoppas på att Jonas är friskare så vi kan göra något men det är mysigt att stanna hemma också.
På måndag ska man tillbaka till skolan och det känns sådär faktiskt, det ska bli skönt att få dagarna att gå men jag vet inte om jag är redo. Det återstår att se.


I went out for a ride and I never went back
Like a river that don't know where it's flowing
I took a wrong turn and I just kept going

I'm falling in love with your favourite song

Jag ska uppdatera endast för att Jonas är sjuk och har brist på annat att göra.
Sitter och väntar på att Rasmus ska komma så vi kan fika och tjöta skit för det är ju skojj. Har inte vart ute på länge så jag ska ta en promenad med min Ipod och bara gå. Det är ganska skönt att få rensa skallen ibland och få känna efter. Jag saknar Jonas, typiskt att du ska bli sjuk. Jag som vill pussa på dig!

Helt galen, galen i dig

we belong to you and me

Helgen är över och mitten på veckan börjar närma sig. Helgen har vart bra och enkel, den tillbringades med vänner och pojkvän. Igår var jag i Skövde med mamma och snurrade runt i affärer, letade efter skor som jag ska ha på studenten men fann inget som föll mig i smaken. Åkte hem och tog en snabb tur till skolan för att hämta ett arbete och sen var det dags att sticka hem för att träffa Jonas.
Idag har jag verkligen inte gjort något och det var härligt. Har legat framför TV'n, käkat ostbågar och bara degat. Jag har bara varit och det är helt underbart.  Nästa vecka ska jag tillbaka till verkligheten och ta tag i det som ska ge mig mitt slut, gymnasiebetyg. Jag tror att jag börjar bli redo men samtidigt vet jag inte vad jag är redo för.

I know your eyes in the morning sun
I feel you touch me in the pouring rain and the moment that you wander far from me
I wanna feel you in my arms again.


I'm like a lawyer with the way I'm always trying to get you off

Jag är på ett konstigt humör idag, känner mig ganska orolig i kroppen och visst finns det aspekter i mitt huvud som påverkar min orolighet. Jag är sån av mig, jag blir orolig över allt och kan lätt börja få för mig saker som ex. att jag lider av alla konstiga sjukdomar som finns. Fast nu har mina "symptomer" försvunnit eftersom jag har fått svaret av mamma att jag inte behöver oroa mig.
Har snart vart sjukskriven pga utbrändhet i en vecka och jag har bara gjort saker som jag tyckt om men jag är orolig över hur mycket jag måste göra när jag kommer tillbaka. Jag kan inte slappna av förens jag vet hur mycket det blir och det lär jag väl få reda på mitten av nästa vecka.
Usch vad det känns att det är söndag idag för jag orkar inget och vill inget göra heller. Var ute och gick imorse i nästan två timmar och har rensat ut garderoben men nu sitter jag framför datorn. Då är man riktigt illa ute om man satt sig framför datorn för här kommer man att sitta till kvällen och sen se på TV'n. Ända gången du går från datorn är om du ska äta, kissa och svara i telefon. Äsch, vem försöker jag lura? Jag kommer att sitta här ett tag och sen komma på att det var så ovärt att spendera min tid här men samtidigt kommer jag spendera min tid här. Jag är så förlorad.


dina ord i natten är det enda som når in, jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din

Redan eftermiddag och jag har inte gjort så mycket egentligen. Kom hem från Skara vid kvart över elva, pratade en stund med mamma, duschade, städade och bjudit familj på studenten och nu är klockan snart tre. Tiden har gått fort må jag erkänna. Då var det helg igen och det är mums, jag älskar lördagar för då är det mitten av helgen och man är inte lika trött som man är på fredagar.
Sitter och kollar på SVT vilka artister som skall vara med i "Allsång på Skansen" iår. I sommar skall jag och Frida dit om hennes schema tillåter och att det är bra artister. Nu tittar jag på vilka allsånger som finns i årets häfte, jag skulle lätt sjungit "När Sofia dansar Go-Go", "Slit och släng" eller "En kväll i Juni".
Kan bli en ganska rolig sommar och det har jag på känn.

Min kväll denna lördagen ska jag spendera med Rasmus, Robinson och Jonas. Vi får väl se vad som händer, men något skojjigt hoppas jag på. Kanska blir ett sent äventyr under en himmel som ändrar färg. Nu ska jag fortsätta att prata om livet med min bror.

Och du undrar vem som kysser henne nu
Du undrar vem, vem om inte du
Och läpparna, som du kallade dina
Det gör ont att veta men lika ont att undra

jonas

Så var det första maj idag då. Amanda åker till Paris, svininfluensan sprider sig och homosexuella får nu gifta sig det händer mycket idag.
Vaknade upp i morses med huvudvärk men jag antar att man får må så som man förtjänar och det gör jag verkligen antar jag eller Jonas tycker väl det. Vi gick sakta upp och gick till Oskar för att käka frukost, ute i solen satt  grabbarna: Lindström, Thyresson x2 och Jonsson medan jag fick mina chips efter att ätit upp min frukost.
Nu kom vi precis hem efter en eftermiddag/kväll hos far Lindström. Nu ska Jonas spela Fifa, antar att det är som i en protest gentemot mig som sitter framför datorn och inte berättar vad jag gör. En kvinna behöver stunder för sig själv ibland, hehe. Nu är han grinig så jag får nog pussa på honom så att han blir lite gladare.

trevig kväll

RSS 2.0