I'm like a lawyer with the way I'm always trying to get you off (me & you)

Jag har, sen jag börjar blogga, alltid haft musiktexter som rubriker. Valet av rubrik idag är ganska komisk, det var för några veckor sen jag fann låten bland några skivor som jag hade bränt under gymnasietiden. Tror att det var när jag gick i tvåan för att vara mer exakt! Låten är varje fall bra och jag tyckte alltid om låttiteln så nu tänkte jag göra något gammalt nytt för mig.

Allting är som vanligt i Norrköping, solen kikar fram ibland men snön håller sig undan. Jag tycker nog att det är ganska skönt att vara utan men det vore fint med snö över julafton ändå. Jag har faktiskt bara två julklappar kvar, vilket är bra jobbat iår faktiskt. Jag brukar annars vara lite sent ute men i år var jag tidig. Har nog hamnat i en mysig julstämning också, när pyntet lyser upp pga julstakarna och tända ljus.
Fast jag tänkte mest på det när jag kom hem i måndagskväll efter ett besök hos M&M som jag uppmärksammade det. Jonas hade lämnat stakarna på och det var bara så fint hemma då!

Imorgon är det varje fall december och det känns skönt att tiden flyter på även om det går lite väl fort ibland. Jag har faktsikt haft lite svårt att sova den senaste tiden, mest pga uppsatsen. Jag har haft lite för mycket att tänka på den senaste tiden och känt mig extremt stressad. Men igår försvann allt, jag vet inte om det berodde på att jag äntligen slängde uppsatsen åt sidan och satte mig framför TV'n och bara gjorde något annat. Efter lite popcorn och pussar på Jonas när han kom hem så sov jag en helnatt för första gången på en vecka varje fall.
Helt underbart, men tyvärr måste jag tillbaka till uppsatslivet ett tag till. Nu är det metoddags och sedan lite MasterChef, Glee, Greys Anatomy och Body of prove! hej hå onsdag!

pussusåpsnsdtf


sådär innan jul

Nu har alla gallerior och butiker pyntat lagom till första advent. Själv har jag ingen julkänsla utan känner mig ganska lurad att det närmar sig jul eller till och med räknas som jul.
Ingen snö har kommit heller. Även om Jonas säger att jag borde vänja mig vid att vi inte alltid kommer att få ha snö på jul så känns det fel utan. Letade upp gammalt blogginlägg från förra året vid det här datumet och då hade vi snö!
Det var kallt också eftersom jag vägrade gå ut den dagen. Här i norrköping lyser solen lite och ser trist ut bara. Än går jag i min höstjacka utan att frysa, min älskade Everestjacka hänger kvar i källaren en stund till.

Som vanligt går tiden fort, nästa vecka är det redan december. Idag är det exakt en månad till julafton. Det är ganska mycket som ska hända under den tiden, en månad. Mitt examensarbete ska börja närma sig slutklämmen, julklappar ska vara inhandlade, julbakat, julpyntat, planera hemresa, planera nyårsresa osv.
I helgen ska vi storstäda lägenheten och bege oss ut på julklappsjakt! Känns ganska skönt att kunna få klart klapparna nu så man slipper det sen. Dock är jag fortfarande lite osäker på vad jag ska ge till jonas...
Efter storstädningen ska vi försöka julpynta också. Jag älskar att julpynta! Vi ska försöka julbaka en annan helg för det känns lite mycket att göra just denna helgen.

Nu närmar det sig slutet på veckan vilket känns super skönt, idag är jonas iväg på en intervju och bör komma hem snart. Jag ska försöka skriva ihop en hemtenta som ska lämnas in innan jul. Ikväll ska jag träffa Mathilda en sväng också och snacka lite skit!
Imorgon ska jag förbi skolan och prata med min handledare och sen startar helgen!

trevlig torsdag och helg!

marry the night

Förut älskade jag måndagar. Första dagen på veckan som skulle berätta vilken typ av vecka man skulle ha framför sig. Oftast hade jag superbra veckor med någon sjuk elevråds grej på slutet.
Nu upplever jag måndagar som röriga. Jag är ovetande om hur nästa dag ska se ut vilket gör att planeringen faller innan jag ens ska strukturera upp det.
Oförtjust är jag.

Vecka 46 och allt jag vet är att jag ska till skolan imorgon för att presentera mitt PM om min uppsats. Om jag blir godkänd (vilket jag förutsätter) så får jag en handledare som ska hjälpa mig igenom C-uppsatsen. Jag glömde, jag har tagit ledigt på torsdag för att skriva hemtentan jag får. Hemtentan ska lämnas in om en månad men min tid är liten så...
Veckorna kommer vara ganska gråa fram till typ v. 52. Jag har en tidsplan så den bör stämma, då är uppsatsen klar och då är det bara att vänta på domedagen. Om man får sin examenstitel eller inte..
Det som är positivt är att min och jonas telefon (Iphone 4S) kommer i veckan och min fina bumper i grönt också. Har redan planerat ringsignal, just nu har jag "Håkan Hellström - visa vid vindens ängar" men nu blir det lite Lady Gaga :)

Vad vackert det är ute nu! Himlen är lite rosa och lila. Vackert!

I helgen hade vi besök av Jonas mamma. Vi vandrade runt på stan självklart och jag spenderade mer pengar än vad jag borde. Vi käkade god mat och såg nya "Svensson-Svensson" filmen. Den var små kul !
Igår var mina brorsdöttrar och brorsson + bror och hans sambo här och busade. En trevlig söndagskväll :)

ska spela lite backpacker, jag köpte det i helgen för 70 kr. Nostalgi!!


när jag vill ha oväntat besök

När jag var yngre tyckte jag det var skit kul med spontanitet. Känslan att bara kasta sig ut hur som helst utan att ens tänka på konsekvenserna.
Idag är jag lite mer eftertänksam, jag föredrar att veta vad som händer för att det ska passa mitt tidschema. Förhoppningsvis blir jag lite mer spontan när jag är färdig utbildad!
Varför pratar jag om detta?
- Jo min lillasyster befinner sig faktiskt just nu i Lund och ska snart ta tåget hit till Norrköping. Det var nästan så att hon inte kunde ta sig hem men nu blir det ett stopp hos mig först. Hon är otrolig den tjejen...

Annars känns det skönt att veckan startat igen, jag har lite saker som jag måste ta mig igenom i veckan. C-uppsatsen fick lite klartecken idag vilket känns skönt! Jag ser lite mer framemot att ordna upp saker med företaget när jag känner mig mer säker på syftet!
Självklart ska jag hitta på lite skoj i veckan också; imorgon blir det att hänga med jonte en sväng och på fredag kommer Jonas mamma. Fast att min syrra kommer är ganska okej också, för hon har en tendens att vända upp och ner på allt.
Ska fortsätta titta runt på nätet och följa tåget självklart så att man vet att hon kommer fram.

Måste ändå säga att ovanligheter förgyller ändå vardagen!

Blast from the past

Så var helgen nästan förbi. Det har inte hänt så mycket här i Norrköping.
I fredags hängde jag med Emilie på stan och stötte på Frederik vilket var kul. Det var ett tag sen!
Känns ändå skönt att det är söndag idag, har mycket att ta tag i veckan som kommer så jag behöver måndag nu.

Sitter faktiskt just nu och lägger in musik till I-tunes från mina skivor, seg sysselsättning men känslomässigt så är det kul. Alla gamla låtar som jag lyssnade på hemma i Lidköping och som har sina egna minnen som man minns tillbaka till. Alla är kanske inte jätte positiva men det är skönt att veta att det är förbi också.
Ska fortsätta med min härliga sysselsättning och sjunga med för fulla muggar. Men tänkte bara lägga till att flytten är inte längre ett alternativ, vilket känns ganska skönt för oss !!

Just det, snart har vi vår dag också. Grattis Jonas!


RSS 2.0