för det regnar i Norrköping

Det bästa med att sluta tidigt är att man har hela dagen på sig att göra saker som man i vanliga fall inte hinner med då man jobbar 9-19. För att inte tala om den långa resan till Kolmården som tar 1 timma dit och hem. Men jag har haft tur att jobba 8-13 i två dagar nu och imorgon är det mitt sista sådant pass denna veckan.
Jag har haft en riktigt bra fredag faktiskt, även om jag som vanligt gnällt på morgonen att det inte är okej att gå upp kl 06.00 för att man ska hinna med sin buss som går 06.44 för att hinna med den andre bussen som går 07.00. Jag kom hem tidigt, dvs vid kl 14, käkade mat och sedan tog jag en lång promenad.
Det var länge sedan jag rörde på mig, det är svårt att få vardagsmotion i Norrköping. Man tar sig oftast fram med buss för man är för lat för att ta sig an alla backar.
Därför är Lidköping alltid en fröjd, man slipper ta ut sig. Det var varje fall skönt att göra något vettigt.

Nu sitter jag framför Tv'n som visar "How I met your mother", Spotify sjunger ut Guns N' Roses låtar och internet visar mig hur försenad Jonas är. Dvs. jag har allt jag någonsin behöver just nu. Jag har fastnat i en Guns period och det känns tryggt, då kan min kärlek till dem få utvecklas och kanske finna fler låtar som jag tycker är bra. Jag nämnde det igår att boken är bra och det vill jag bara återigen säga att den är intressan. Man får en förklaring och veta hur bandet egentligen är. Bilden man själv har passade inte alls med den versionen som boken ger. Det är synd att det inte finns en sådan bok om KISS, för den skulle jag verkligen vilja läsa. Fast det kanske det finns? Vad vet jag egentligen... måste nästan kolla upp det.

Idag har jag vart i djupa tankar och tänkt på det mesta. Jag tänkte på min gymnasietid och hur allting blev som det blev. Något som vore kul om det var återträff med klassen om typ 10 år så man får se vart alla har kommit i livet. Jag är lite tankspridd när det gäller hösten så det har lockat in mig på gamla meriter som jag gärna vill leva på. Jobbet har verkligen gett mig ett uppvaknade om hur jag inte vill att ledarskap och grupp ska vara. Det ger mig erfarenhet som jag kommer att ta med mig och se till att det inte kommer att återupplevas.
Ett knasigt inlägg men jag ville bara skriva av mig som vanligt. Jag vill passa på att hylla Marcus Birro ännu en gång. En riktigt skribent och mång-görare. Jag hoppas att jag någon dag ska kunna finnan samma fina och vackra ord som Marcus, men inte idag. Idag ska vi bara ha Norrköping gemensamt.

Nu ska jag bege mig till stationen och försöka be till SJ-gudarna att Jonas kommer säker hem och i någorlunda tid.


Welcome to the jungle

Sitter i telefon med Jonas vars internet i Skara lagt av, vilket bidrar till att vårt Skype:ande blir minimerat. Så är det när man sitter i varsin ände utav Sverige. Jonas uppmuntar sig själv genom att säga:
- Tur att det är fredag snart och att jag kommer hem.
Men det säger jag med, Jonas telefon är dum så jag höll verkligen tummarna för hans internet.

Det regnar ganska mycket här i Norrköping vilket jag tycker är skönt, jag gillar och längtar till hösten. Sommaren känns så passé just nu, den har ju inte riktigt vart här egentligen...
Som sagt, imorgon är det fredag och då kommer min efterlängtade Jonas hem. Jag hoppas bara att SJ ser till att han kommer i tid, men sen kan man ju inte lita på vädret och SJ. Det var min första dag på jobbet sedan min ledighet, det gick ganska bra faktiskt. Fast det var en ganska seg dag så det var svårt att hålla sig sysselsatt om man säger så.

När jag var hemma så fick jag en bok av Jonas, jag hade tittat på den när vi var inne i Munkedal och handlade på ICA. "Welcome to the jungle" heter den och handlar om Guns N' Roses resa genom livet. Man får följa bandmedlemmarna och deras resa till den dagen de startar bandet. Ganska bra bok faktiskt, jag får en helt ny uppfattning om deras musik nu. Man får läsa om bakgrunden till låtarna vilket får en att lyssna efter de speciella klangen som boken beskriver. Guns har alltid vart ett favorit band till mig och nu ska jag gå ner mig i deras musik ett tag. Den som kommer spelas mest är "November rain".  Klart en favorit.

Dags för mat och ett samtal till Jonas. Sen är det dags för ännu en arbetsdag!

När en småstad föralltid kommer att vara en småstad, lev med det

Det är sällan jag har ensamma dagar nuförtiden, antingen så jobbar jag eller så träffar jag folk. Visst även om Jonas och jag bor ihop så kan vi ändå vara ensamma under samma tak, dvs när vi sysslar med våra egna grejor ex. han spelar Tv-spel och jag läser en bok kanske. Jag tycker om att vara ensam ibland och bara få va lite och inte bry sig om någonting annat än sig själv, det måste man verkligen unna sig ibland.
Så jag tog mig chansen att ha en ledig dag och spendera den på mitt vis, Sommarland hade lockat mig mer om det fanns stämning till det. Saker och ting är inte som Stockholm och kan man inte se förbi det så får man det svårt i livet. Småstäder kommer alltid att förbli småstäder och man kan inte förvänta sig att allting kommer på silverfat och att man får en silversked i munnen. Har alltid haft svårt för storstäder och det yttrar sig verkligen ibland.

Jag har sovit ut men känner mig inte alls jätte utvilad, kanske för att jag var klarvaken när Jonas ringklocka ringde 05.20 ?
Sitter varje fall i vardagsrummet hos hans far och funderar på vad jag ska göra härnäst? Kanske ta en svettig promenad eller så hoppar jag in i duschen och läser ut min bok?
Ni ser jag har massa med alternativ att hitta på en sådan här solig dag. Jag ska kolla upp sista minuten tills imorgon också, måste komma hem till Norrköping igen. Lite orolig blir man faktiskt, SJ är inte direkt kända för att komma i tid längre och så vet man ju inte hur det blir med sistaminutenbiljetter...
När jag kommer hem ska jag jobba i flera dagar på raken och det känns segt, tur att av dessa dagar så jobbar jag 8-13 då har jag hela dagarna på mig att hitta på något varje fall. Nu är klockan 9 och jag borde käka lite frukost och duscha kanske så jag har gjort något vettigt innan Jonas pappa kommer hem på sin lunch. Klockan ett har jag ett mål och då ska jag vandra iväg....

....tills dess så hörs vi igen

Hela stan jobbar på Hjertbergs & Söderströms

Sitter hemma i Lidköping och väntar på att maten ska bli klar. Mamma lagar god mat och jag sitter som en snäll dotter och väntar på att få kasta i mig maten. Lidköping är vackert, trots molnen så finns charmen kvar. Charmen är också att se vart alla har tagit vägen yrkesmässigt, stannar man kvar i stan hamnar man på de kända ställena som Söderströms och Hjertbergs. Man vet vart man ska gå om man vill se folk man känner.

Vi var ute på kusten i helgen och hade det underbart. Munkedal är verkligen fint och så ligger stugen på en klippa så man ser ner ut på havet. Vi firade Jonas lite grann, vi badade också trots att jag tyckte det var skit kallt.. det har vart en fin helg med Jonas, hans mamma och Petter samt hunden Ville..
Ikväll kommer Jonte, Frederik, Sofie och Frida till Skara, vi ska ju till Sommarland imorgon. Dock tar det emot en bit för om det är kallt så vill jag verkligen stanna hemma. Jag tycker att solen kan komma.

Känns helt underbart att ha en stunds semester så man kan få njuta av tillvaron och pussas med Jonas. Snart är det ändå dags att åka hem till Norrköping och bege sig till Kolmården och arbeta. Lika mycket som jag önskar att jag vore ledig så är jag tacksam för att jag har ett sommarjobb !
Nu säger mamma att det är dags för mat och då är det bäst att jag kommer dit och äter.

Lidköping är strålande såhär sent i Juli.

FÖR MIN PRINS HAR DEN ÄRAN IDAG

Nu är det äntligen fredag och vad jag längtat! Det ska bli så skönt att få vara långledig nu ett tag. Även om det gäller fredag eftermiddag till onsdag, så är det tillräckligt länge för att kallas semester och jag kommer befinna mig omkring 26 mil från Kolmården.
I eftermiddag åker jag och Jonas mamma hem, vi ska hämta upp min Jonas och bege oss mot Västkusten. Idag fyller Jonas 21 år och jag gratulerar honom hjärtligt :)

Veckan har verkligen gått undan, i tisdags kom Jonathan och Frederick hem till mig så skulle vi se en film. Efter många om och men åkte vi bort till Jonte, vi badade i hans pool och snackade en massa skit så timmarna flög förbi. Jag önskade att Jonas och jag bodde i en pool för det är så varmt hemma i lägenheten när solen ligger på. I onsdags kom Jonas mamma till Norrköping, vi vandrade omkring i Hageby. Vi åkte sedan till Linköping och umgicks med Jonas syster Johanna, vi käkade jätte god glass på Bosses. Det var nästan lika gott som på Smultronstället i Söderköping. Igår var vi på stan och kikade efter att jag kommit hem från jobbet, jag hittade en skit snygg klänning och skjorta. Fast skjortan ska jag ha i höst, jag har börjat ladda upp för hösten. Alla kläder som man kan ha, jeans, snygga tjocka tröjor osv. Mums för höst men blä för det mörka vädret.
Vi käkade förresten på "Pappagrappa Pizzeria" igår och jag säger då det. Riktigt goda pizzor om inte världens godaste ?! Marcus Birro vet vad han pratar om.

Jag borde egentligen jobba vidare men jag fick ett sådant infall och ville dela med mig av mitt liv just nu. Snart åker jag hem till Jonas som jag längtat efter hela veckan och jag ska få vara hos honom jätte länge.

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN ÄLSKLING.
JAG TYCKER OM DIG JÄTTE MYCKET.
MEGA MYCKET.

I got it

Sitter i lägenheten och tittar på "Lotta på Liseberg" och får en bit ångest. Jag har totalt missat "Allsång på Skansen" i år, det känns inte alls okej. Min tradition har brutits och nu tittar jag på rivalen, fy skäms på mig.
Dagen har vart lång, åkte hem imorses med bilen och åkte snabbt hem för att sedan åka vidare till jobbet. Nu är jag helt slut så jag ska ta några "Sex and the City" avsnitt med lite nötter innan jag ska sova.
Helgen hemma har vart helt underbart, jag har ätit gott och fått mysa med Jonas och hans hund. Kan det bli bättre?
Nu är det inte många dagar innan jag åker hem på långledighet. Då ska vi till kusten, klippa mig och Sommarland. Det kommer bli kul, speciellt att gänget kommer förbi för att plocka upp mig så vi kan bada för länge !

När jag skulle åka hem gjorde Jonas en fin skiva med massa fin musik. Jag tänker på dig och snart är jag hemma igen.

Puss Jonas.


keep on walking that road and I follow

Nu springer veckorna verkligen förbi och jag längtar mest efter nästa vecka då jag har långledig. Då kommer jag hem och ska njuta av att vara ledig.
Men på tal om veckor, så har denna veckan gått ganska fort. Jag har jobbat sedan i måndags så det har vart helt okej. Denna veckan har jag haft svårt med jobbet, vart riktigt omotiverad men jag tror att lite ledighet kan vara nyttigt.
Veckan har vart helt okej faktiskt, i måndags kom Morgan och Monica hit och vi var ute och åt. Jätte god mat har de på Trädgården. Jag åt en hamburgare vilket var mums. Jag haft en otrolig lyx när det  kommer till mat, igår åkte jag till dem för att hämta upp bubblan som jag ska åka hem i. Dock fick jag ta Morgans bil istället, men då grillade vi kött och åt klyftpotatis. Jag tror att Morgan är världens bästa grillare, för det är helt sjukt gott.
Idag jobbar jag kväll, börjar kl 16 och slutar 23. Känns skönt att kunna ta bilen ut och slippa ta bussen hem. Imorgon får jag åka hem! vilket känns helt underbart, även om det gäller bara för några dagar.
Det bästa ska bli att komma hem till Jonas.

Nu ska jag titta vidare på "Våra bästa år", det är ganska kul att jag kan titta på det trots att det är så dåligt. Aja.

Sofia


living in sin is the new thing

Sitter i hettan hemma i lägenheten och väntar verkligen på bättre tider. Tider med regn, åska och sällskap. Ensam kvar i lägenheten är jag, igen. Jonas åkte hem för snart 2 timmar sen, vilket är trist. Nu är det bara till att räkna ner dagarna igen, vänta och få dagarna att gå. Jag är ju van ju så det ska inte bli så svårt.
Typiskt, nu brände jag ris i botten av kastrullen ! Så är det när jag ska laga mat, jag sysslar alltid med massa saker samtidigt och glömmer av ursprunliga grejen jag sysslade med.
Jag har jobbat hela veckan nästan och det har vart varmt i butiken, vi hade ingen AC så man kan ju lista ut att man var ganska ofräsch.

Helgen har annars vart helt okej, jag jobbade både fredag och lördag till kl 19 så det var sådär. Igår gick vi ut med Jonte, Frederick och Frida, vi gick på "MUNKEN IN THE PARK". Moneybrother och Timo spelade så det tittade vi på. Det var dock massa folk så vi satte oss på en uteserving och tittade på fotbollen när Tyskland tog brons. Det var en trevlig kväll, var hemma sent.
Nu ska jag käka och kanske ta dagens tredje dusch?


manic monday

Jag har blivit en beundrare av Marcus Birro, jag finner hans tankar och personlighet facinerande. Jag är förundrad över hans förhållningssätt till omvärlden, hur han kan formulera funderingar till ord. Han inspirerar mig till att vilja vara cool i skrift som han. Att han bor i Norrköping gör saken ännu bättre, han skriver för NT som jag nästintill dagligen följer och inte minst sagt twitter. Mitt intresse uppkom när jag träffade Jonas, Jonas tyckte Birro var cool. Han föll genast i avundsjuka när jag stötte på honom i Linden när jag skulle till spårvagnen för att mötta upp Jonas. (Skulle ni fråga Jonas om han blev det skulle han bara neka).

Jag känner glädje i kroppen, inte att jag snart ska få åka hem och sova utan mest för att jag fick höra en sådan fin tanke om oss. Om vi en dag skulle välja att skaffa familj. Man tror på två grabbar, men jag vill ha en flicka också tror jag. Sedan är det ju ganska mycket med en tjej, det vet man ju själv hur det är. På tal om familj så väntar jag på att fredag ska komma, för då kommer Jonas hem. Jag riktigt längtar efter honom även om vi sågs senast igår förmiddag. Eftersom Jonas och jag är ifrån varandra i sommar så får man stå ut med att jag bara tjatar om hur jag önskar att han vore hemma.

Jag åkte hem till Skaraborg i torsdags, det var skönt att få vara hemma på en liten minisemester. Det var skönt att vara inom familjen och inte springa runt en massa. Mamma var pigg och hade roliga saker för sig. Vi solade, käkade ute och grillade hos Jonas pappa. Lördagen bestod av examensfirande av hans syster.

Nu har ännu en vecka startat och jag ska jobba, bara jobba. Idag ska jag ha en mysdag, jobbade nämligen kväll på hotellet igår så jag var inte hemma förens kl 00.40 och skulle upp och jobba morgon på hotellet, så det var dags att gå upp kl 06.00. Nu är jag trött och längtar till min säng. Ska sova en stund innan jag ska duscha och städa. Ännu en toppen måndag.

RSS 2.0