Fairytale of NY

Här kommer en liten uppdatering av julen, här är vad jag skrev den 23 men aldrig publicerade.

23/12
Det var lite förseningar när vi anlände till Skaraborg måndagen den 20 december. Det var ganska öde på det tåg vi satt på den måndagen vilket var skönt, vi såg Mia Skäringer i Katrineholm med sina barn och enorma hund. Vi var hos Jonas mamma och myste med hundarna.
Hemma i Lidköping var vi på tisdagen. Nu har jag vart hemma sedan dess. Det känns skönt att få bli omhändertagen av mamma och känna sig liten. Tyvärr är det alltid kaos under mammas tak, med två hundar samt diskussion som bryts ut när jag säger "sesam öppna dig". Fast det är mer "vad vill ni säga till varann?".
Kaoset är min förtjänst pga av min nyfikenhet och viljan att veta vad som händer.
Jonas och jag tog en sväng på stan i onsdags med hans syster. Vi blev bjudna på lunch på Café o bar, vet ej om jag gillade stället. Har aldrig käkat där trots att jag bott där i 19 år. Jag tyckte det var en trist miljö och halv taskig service.
Sandra och jag var nere på stan och handlade de sista julklapparna. Nere på stan fick man se Lidköpings sanna färger, folk som står i butikerna kände man inte igen. Det känns som om staden förändras, är jag verkligen uppvuxen här?
Det är nog bara så att jag vart borta länge, men ändå undrar jag vart allt folk är. Var är dem man brukade heja på och fråga vad gör du nu för tiden?
Visst vill man berätta att: hej du, jag bor ABSOLUT INTE kvar och jag är verkligen inte den som trampar på samma ställe. Gud nej, jag är den som gjorde något och som såg något. Som även kanske blev något. HA! Vi vill alla visa våra bästa sidor.

Nu är det jul och jag ska bara njuta av all mat, julklappar och kärlek från nära och kära. Jag hoppas på bra julklappar i år. Pengar i stora lass vore fint som Triss reklamen. Jag vill kunna svara att de fem miljonerna som jag fick var en kanon julklapp och jag vill absolut inte byta. Men ikväll är det uppesittarkväll och jag önskar Jonas all lycka och hoppas att han vinner. Själv ska jag mysa med Xit. Nu är det dag före dag...... GOD JUL


Min jul var händelserik, men jag är ändå nöjd. Jag fick bra klappar och träffade lite goda vänner innan jag reste hem också. Jag hann klippa mig, så nu är jag korthårig igen vilket är underbart. Jonas är sjuk och mår riktigt dåligt, vilket innebär att jag får ta hand om honom. Vi sitter och tittar på Rapportsårskrönika. Det har vart ett händelserikt år....största nyheten som var negativ var SD och deras plats i regeringen. Nu väntas nyår och vår. Jag tar emot 2011 med stor omfamning då detta år var ett dåligt år.

I slutändan så har 2010 haft sina vågor, julen var konstig och nu i mellandagarna blev Jonas sjuk... jag är inte helt återställd efter detta kaos. Men just nu så ska jag ta hand om min underbara Jonas och låta honom få bestämma underhållning...

God jul & Gott nytt år

...när det sista ljuset brinner

Myser i soffan framför skidskytte, som det ser ut nu så går det bra för Sverige! Ute faller snön som aldrig förr vilket får mig att vilja stanna inne hela dagen. Jag har drabbats utav en förkyldning nu, huvudet känns som en ballong och jag har skadat ryggen som en bonus. Jag fick för mig att jag skulle vända mig om i sängen så jag hade huvudet mot väggen men tyvärr så vred jag mig för fort så det knackade till i ryggen. Men det är ganska lugnt ändå, kunde vart värre.
Jag tycker det är synd att musikhjälpen ska avslutas, jag tycker det är så roligt att följa och se det på TV. Det är ju så mysigt när man vaknar och sätter på Musikhjälpen och äter en god frukost. Jag skulle vilja gått på middag med Filip&Fredrik det vore ballt. Men jag är ändå nöjd att jag får äta goda middagar med min Jonas, det är minst lika ballt många gånger. Ikväll ska vi ha ett litet julbord för oss två, vi ska öppna varsin julklapp. Vi har som deal att man skulle köpt någonting litet som man kunde lägga i varandras julstrumpa så det är den julklappen som skall öppnas.... tyvärr så hade jag en klumpig storebror på besök igår som fick syn på vår julklappshög och pekade på en klapp (som är från mig till Jonas) och sa: men det är ju en LP! Ja tyvärr, så är det. Jonas vet nu om att han ska få en LP och Morgan skämdes, inte visste han att det var någonting som man fortfarande köpte.

Imorgon är det dags att resa hem för jul. Det känns skönt att få komma hem och få en massa julklappar och äta en massa god mat. Jag ser verkligen fram emot alla klappar !! Jag hoppas mest på att jag får lite pengar, det skulle sitta fint till shoppingen efter jul. Jag har ju sett en vacker jacka som jag skulle vilja ha...
Ska lägga mig och mysa nu och vänta på att Jonas ska komma hem så vi kan äta lite god mat och mysa.

Trevlig fjärde advent. (Den här dikten läste jag i skolan på julavslutningen när jag gick i trean med David.)

Du lilla vackra Jesusbarn,
som ligger där på strå,
du borde ha en bädd av dun
med fina lakan på.

För att du föddes denna dag,
har hela världen fest,
och därför skulle väl just du
bli firad allra mest!

Men ingen julklapp alls du fått,
jag kan det ej förstå.
För din skull alla jordens barn
ju fullt av klappar få!

Jag ville duka dig ett bord
med små paketer på,
och alldeles i bordets mitt
en tårta skulle stå

Och runt omkring en vacker krans
av blommor och av blad.
Du lilla vackra Jesusbarn,
då bleve du väl glad?


helgen är här

Nu är det fredag vilket innebär fredagsmys. Jonas håller på att slå in julklappar till hans mormor och far, medan jag själv suktar efter en vacker jacka som finns i den nya CHIC-tidning. Jag tittar lite på Förkväll och Olle från IDOL spelar en julvisa, nu är det verkligen jul. Fast jag kan tycka att känslan är inte som den brukar, man vet ju att det är julafton om en vecka men jag tror att jag var mer som ett barn förra året. Men jag är fortfarande som ett barn gällande julklapparna.

Mitt löfte är att jag ska skaffa mig denna jacka, varje fall prova den och se om den passar mig. (Det vet jag att den kommer att göra) Men nu är det varje fall helg och jackan får lämna mina tankar för några stunder för nu är det fredagsmys på schemat. Imorgon kommer Morgan med barnen, så det blir ingen lugn minut. Jag håller på att bli lite små förkyld också.

Godkväll

who wants to live forever?

Hela denna dagen har vart helt onödig för mig, drabbades utav ett migrän imorse och har vart veck hela dagen. Ligger just nu i sängen med msn på och Spotify som spelar Queen. Mina glasögon är smutsiga av alla fingeravtryck och skit som jag råkat få på dem. De är väldigt jobbiga att hålla rena, speciellt när Jonas ska ge mig pussar. Då lämnar han ett avtryck från sin kind... men det är charmigt också.
Vi var hemma i helgen och lekte med Jonas mammas nya valp. Han är så mysig, jag har fått vara "natt-ansvarig". Jag har klappat honom till sömn och fostrat honom till att inte sova i sängen fast det var svårt. Det var inte kul att säga nej lilla du, du får inte ligga i sängen. Men vi fuskade lite, vi tog upp honom i sängen och lät honom ligga mellan oss. Det är en riktig mysig valp, jag är jätte sugen på att skaffa en själv men Jonas sa att vi borde vänta och det kan jag hålla med om. Den lilla krabaten fastnade vid mig och jag vid honom.

Nu har musikhjälpen dragit igång och det är skoj att följa, dock har jag inte bidragit med någonting och det är väl det som gör mig till en dålig människa. Jag är helt slut idag, imorgon är det tänkt att vi ska ner till stan och få klart på alla julklappar för det är ju dags för hemresa IGEN. Jag har tröttnat lite gran på vårt resande, men med tanke på min vår så är det nog tur att vi rest hem. Jag kommer ha fullt upp med skolan och om jag har extra tur ett annat projekt också. Vi får se. Ska fortsätta ligga i koma och försöka ha mer ångest över mina kilo som jag ängsligt vill bli av med men ändå önskar efter pizza som mat. Fy på mig, men jag ska fixa det till år 2011 då ska hela 100 kg bort... kanske inte så mycket för då skulle jag ligga på minus men varje fall 6-10 kg vore inte fel !!


När programmen blir våra liv

Det bästa med vintern är när solen lyser upp den vita snön, det är oerhört vackert. Vi är hos Jonas mamma denna helgen för att hjälpa henne med valp hämtningen. Mest för att Petter är i Norge så tänkte vi att vi skulle ge stöd och gosa med den. Det är en vacker dag i Västergötland varje fall med vackert väder. Jonas duschar och jag är fundersam över dagens stora rubrik.

Jag har egentligen tagit avstånd till IDOL nu när Olle åkte ut och inte fick vara med i finalen, Minnah är enligt mitt tycke inte alls duktig utan saknar vissa kvaliteér, men Olle är inte heller 100 procentig men ska man jämföra så har Olle mer att ge. Att Jay skulle gå till final fanns ju ingen tvekan mot, han är sjukt duktig.
Nu gäller det bara den goa nyheten som har spridit sig land och rike, frågan är hur genomtänkt det verkligen var att gå ut med en kommentar om deras situation när den inte ALLS är genom diskuterad eller ens säker. Det verkar som om det är en ganska snurrig situation om man ser det från Jays sida som hade flickvän när han gick in i tävlingen. Alla parter verkar ju inte ens ha diskuterat att såhär är läget och tagit ansvar för det, istället får hela Sverige ta del av en förvirrad Jay som inte ens vet vad han ska säga mer än att Minnah är mer än en vän. Jag tycker att situationen är patetisk, ta tag i det efter finalen och när allting har löst sig så gott som det går, dvs alla parter har diskuterat läget och utgått så skulle Sverige SEDAN få ta del av denna "skandal" om man kan uttrycka sig så. Känslor är känslor men i vissa fall måste man vara lite smidig och vänta med att gå ut i media när man inte är säker själv.

Att jag ens orkade ta upp denna nyhet här är helt absurt! Samtidigt kan jag inte låta bli att tycka att situationen är idiotisk. Jag förstår att det är många som tappar respekten för Jay, mest för att han var en cool snubbe IDOL igenom och nu när han gör såhär mot sin exfru/nuvarande flickvän/kommande fru (?) visst var det såhär hon blev presenterad i TV? Humor. Världen har full med bekymmer men det som är viktigaste att följa är detta... jag ska ta avstånd av detta från och med nu.
Ett annat program som jag följer helhjärtat från första stund är: Så mycket bättre. Lasse Berghagen, Plura, Petter, Lillbabs & Tomas DiLeva helt sjukt bra personer. Plura är självklart favoriten sedan länge. Jag har en fas just nu att jag vill ta del av allt av Eldkvarn; konserter, CD-skivor, böcker osv. Sedan vill jag sjunga med i toner av Kärlekens tunga eller varför inte fulla för kärlekens skull. Jag ska höra lite med Jonas om hur våra planer för våren ser ut, vi ska nämligen ut på lite skoj hade vi tänkt. The Ark sista konsert måste man ju bara SE, mest stora bokstäver. Varför inte Håkan Hellström också?
Det är mycket som måste göras. Framtiden är tillvis del snurrig när vi står med antagningsbesked nr 1 i handen. Jag hoppas att Jonas tar tjuren vid hornen och börjar plugga nu när det är så nära, jag har redan börjat min framtid med plugg och jag hoppas han hoppar på.... sen vore det inte HELA världen om han skulle jobba heller. Vi är ju fortfarande i samma stad, i samma lägenhet så han får plugga när han vill. Men ibland är det bara skönt att få starta och nå mållinjen några år senare. 
Nu ska jag pussa på Jonas hund och sedan ge Jonas en kram och ge honom en kärleksfull puss på munnen. 
Ha en trevlig helg, för det ska vi ha! 


änglarna ger oss hopp & tro, sjunger om fred på vår jord. den som Gud aldrig övergav, en stjärna lyser så klar

Idag har jag verkligen haft ett stort behov av att städa lägenheten men efter många om och men insåg jag att värdte var lika med noll. Imorgon åker vi nämligen hem till Skaraborg igen, men nu blir det bara Edsvära som får äran av vårt besök, vi ska följa med och hämta valpen på fredag i GBG så det blir kul.
Jag har passat på att göra klart våra julkort så de är färdiga att skickas iväg och få avnjutas av nära och kära. Jag har gjort dem själv faktiskt, men de är fräscha inte alls "Hej jag heter Kajsa och är 6 år" snarare scrapbooking och kreativitet.
Har haft ganska knäppa drömmar det senaste, alla handlar om folk från gymnasiet. Vi är tillbaka på skolan fast vi kommer från olika äventyr. Skit samma, det är varje fall roligt att se vad alla har gjort i min dröm men i verkligheten vet jag inte alls vart alla håller hus.

Nu är vintern verkligen här och julen står inför dörren, jag längtar verkligen efter julafton och se vad man fått i julklapp. Jag handlade julklappar igår, en till Jonas och en till Sandra. Ska iväg några dagar innan jul också och handla det sista, jag har fortfarande lite osäkra tankar om den sista delen till Jonas julklapp....men jag tror att jag vet vad jag ska köpa. Vi ska ha ett eget julbord innan vi åker hem för jul, det ska bli ganska mysigt faktiskt. Vi kommer ju nämligen inte fira julafton ihop under dagen utan ses på kvällen så då kan det vara kul att få äta ett julbord tillsammans. Även om det är tidigare.

Ska återgå till mitt letande av julklappar och andra saker.
Godkväll!!

...när det andra ljuset brinner

Efter att anlänt cirka två timmar försenat till Norrköping är jag enormt lycklig att jag äntligen sitter i soffan hemma. Jag tycker om att åka tåg, det händer alltid någonting spännande när vi är på resande fot dock anser vi nu att vi måste resa någon annanstans för sträckan Norrköping - Skövde/Falköping lockar inte längre. Men det är skönt att få vara hemma igen, jag har saknat allt som har med lägenheten att göra.
Helgen har vart helt ok faktiskt, dock blev det ingen valp-hämtning då de drabbats utav diarre men nu i veckan finns det en chans till hämtning av dem... Nu är det inte jag och Jonas som ska skaffa valp utan det är hans mamma som vill ha en liten lillebror till Ville.
Det var skönt att få komma hem till Skaraborg en sväng också, även om vi åkte mestadels för att Jonas mormor var dålig så var det skönt att komma bort i från "storstaden".
Det har en tendens att hända saker i mitt liv så fort jag är i närheten av Lidköping, det uppkommer möten av olika slag som jag inte vet hur jag ska hantera. Överraskningar som jag ska agera utefter är aldrig en hit för mig..

Nu sitter jag varje fall hemma i lägenheten, med ljus som brinner på bordet och en nyskriven text som försvann pga mitt dumma internet ger jag härmed upp. Denna text får duga och jag ska återgå till min läsning av tidningen CHIC


RSS 2.0