Hur är stan en sån här kväll i augusti när sommarn regnat bort?

Så satte jag mig på bussen hem i fredags morse, nervös och spänd. Äntligen hem till Lidköping/Skara. Allt var precis som man hade lämnat det, vissa satt fast i samma mönster och andra var som vanligt. Det var mysigt att träffa Jonas igen! Kan inte förstå att det var nästan två veckor sen vi sågs.
Min fredag var mysig, fick njuta av hösten som börjar anlända till Lidköping, träffa Amanda som var förtvivlad över pojkvännen och träffa Rasmus som var frustrerad på livet i allmänhet. Det kändes skönt att det var fler än jag som drabbats av en tillfällig depression. Jag fick även träffa mamma igen vilket var det bästa med min fredag, även om man flyttar hemifrån och tror att man inte saknar sina föräldrar så är det inte sant. Mamma var oerhört saknad. Min fredagskväll avslutades hemma hos Lindström där jag åt räkor och slappnade av efter en lång dag.
Vaknade upp efter sju på lördagsmorgonen av att någon kryper ner i sängen, Jonas hade kommit hem från jobbet och vi skulle äntligen få sova tillsammans.
Vi åkte på middag hos mamma och pratade om flytten som äger rum i veckan som kommer. Jag är ganska spänd på det. Skjutsade Sandra som skulle på middag och sen åkte vi hem till Skara och åt Kina-mat och tittade på "Män som hatar kvinnor". Kvällen avslutades med en god natt sömn.
Imorse hade jag ångest över att åka tillbaka till Linköping, jag som äntligen hade återförentas med Jonas. Nu är jag i Linköping och myser framför Tv'n med snacks. Imorgon är det tillbaka till verkligheten igen och det innebär att återigen gå in i vuxenvärlden. Upp på morgonen för att hälsa på brorsdottrarna som kommer på ett snabbt besök innan skolan, tvätta och till skolan.
Jag har under en viss tid också börjat fundera om gällande min framtid och vad jag egentligen vill ha som yrke.
I veckan kommer jag och Jonas att flytta in i lägenheten och det ska bli spännande och kul. Nu börjar det bli bättre.

Jag vill ha det som du, fast jag vet att du tänker likadant ibland och vill ha det som jag


för jag kommer hem igen

Lidköping ♥

avresa fredagen den 28/8 kl 10:20

Idag är nog den första dagen som jag verkligen trivs i Linköping
men också den dagen jag vill hem som mest.
Jag njöt av att ligga kvar i sängen och höra regnet falla ner och
slå mot fönstret. Gick upp halv nio och åt en ganska tråkig frukost
bestående av the och två smörgåsar. Tog en varm dusch och
myste sedan framför Tv'n.
Vädret pendlar mellan regn och mulet, men jag är glad att det är
på väg att bli höst. Men jag trivs i staden idag, jag ska ut till Tornby
och kolla på present till mamma som fyller år idag. Grattis mamma!
Dock är jag jätte sugen på att få åka hem, det är så nära nu också. 
Det som kommer bli jobbigt är dock att åka tillbaka till Linköping
när man fått träffa dem man tycker om.
Idag är jag ledig från skolan och det tycker jag är jätte skönt, man blir
ganska bortskämd när man inte är i skolan hela dagar och är ledig
hela tiden. Två dagar kvar tills jag återvänder till Lidköping.

- SOFIA

ännu en dag i augusti

Äntligen hemma i Tallboda efter en kort dag på universitetet. Hade ett muntligt föredrag inom gruppen om fyra texter som vi hade analyserat. Det gick bra, dock så blev man ganska trött på att lyssna på varandra eftersom vi alla tyckte likadant. Ringde hem till mamma som har det bra, hon fyller år imorgon så jag förhörde mig om vad som önskades till present. Jag hörde även av Robinson för att se hur det går för henne uppe i Karlstad.
Just nu sitter jag och äter lunch, plättar med drottningssylt. Gott. Jag känner mig på på gång att bli förkyld, inte så konstigt heller eftersom det brukar bli så när man kommer tillbaka till skolan. Dock så har min oro inför svininfluensan blivit större, den är skrämmande och jag vill inte ha den.

Var inne i stan igår kväll och träffade Johanna och Andreas en sväng, drack den goaste milkshaken som någonsin har funnits. Dyr var den också, men den var värd varenda krona jag gav den. Jag har även bytt operatör nu på mobilen till Telenor, vilket gav mig en ny fin mobil. Det blev en samsung GT S5600, dock så har jag svårt med touch screen. Jag lyckades klicka bort mina samtal med Jonas igår och när jag trycker någonstans så kommer olika saker upp. Jag är inte gjord  för tekniska prylar utan borde nöja mig med standard.
Nä, nu skall jag äta och sen återgå till min pluggning inför tentan.

You got so much on your mind right now it doesn't even help to try to solve them all

Min hemlängtan blir bara värre och värre för varje dag som går. Jag vet att det beror på olika saker och att det snart kommer att försvinna men lösningen känns så långt bort. Jag visste att det skulle känna såhär, men det har vart värre än vad jag trodde. Längtan till dig är enorm men vi håller stark i men vi lider och trivs som bäst när dimman har tagit kontrollen över oss.
Nu är huset befolkat igen och det är skönt, ensamheten var ganska jobbig även om det endast var för en dag. Barnen är här och vi har lekt under hela helgen. Idag pluggar jag inför tenta och läser på textanalyser som skall redovisas på tisdag. Tunga saker som jag sysslar med, men det är roligare att plugga nu eftersom man läser ting som man är intresserad av.
Vädret är fortfarande på topp här nere men jag vill så gärna att det ska bli höst! Min trötthet på sommaren gör sig ständigt påmind när solen lyser.
Jag får frågan: hur känns det? mitt svar är inte simplet, antar att det beror på att jag inte vet hur jag ska uttrycka mig. Mycket är annorlunda och jag vet inte hur jag ska ta ställning till det.
I veckan som kommer har jag föreläsningar under tisdag och torsdag så det är ganska lugnt i veckan, skall kolla på ny operatör min mobilen och byta den (med glädje). Ska försöka hitta ett bra mobilt bredband också, datorn kommer ju om några veckor så det är ju bra att vara förbered.

Jag har kanske inte sagt så mycket om Linköping så jag tänkte berätta lite:
Bussarna kör som busstjuvar och om man "råkar" ligga precis någon milimeter bakom en annan bil eller buss så hör det till vardagen. På resecentrum så springer folk omkring, bussarna går hela tiden vilket är ett plus!
Det är folk precis överallt, vart du än står eller går så möter du minst 100 st på samma gata. Man tror nästan att man är i storstaden. Universitetet är som en egen liten stad, det är stora hus som ligger i ett område. I alla hus finns det olika verksamheter; ex. föreningar, caféer, pressbyrån, resturanger, bokhandel,  kebabställe.
Jag var helt chockerad när jag upptäckte allt som fanns på universitetet men det är häftigt. Linköping är en cykel stad och det märker man eftersom det står flera tusentals cyklar på stan och på universitetet. Man får cykla ganska långt här om man ska någonstans, allt finns inom några kilometers avstånd. Det är ju absolut inte som Lidköping att det mesta är samlat på samma ställe, det är ju inte heller en promenad stad. Staden har sin charm men den saknar mycket som Lidköping har. Detta är det jag kan berätta, det är ju inte långt kvar tills jag flyttar till en ny stad och då kommer en ny förklaring till varför Lidköping återigen är en stad som vi inte ska ta förgivet!
Introduktion till Livet som Student

tallboda, linköping

Nu är jag hemma efter en lång dag nere på stan och på universitetet. Jag sprang runt imorses och hämtade en bok som jag hade köpt av en kille, sedan gick jag ner till resecentrum för att posta ett brev till CSN och sen hoppade jag på bussen bort till universitetet. Aktiverade mitt LiU-kort och ID så nu kan jag börja använda dem.
Staden känns mycket bättre nu och jag börjar hitta mer och mer, men det är så mycket folk överallt och det är väl det som jag tycker minst om. Nu verkar ju sommaren vara här och det är ju extremt jobbigt, jag är så varm att jag svettas nästan. Det är nog minst 27 grader och då överdriver jag inte.
Jag har fått min första uppgift att göra, jag ska analysera ca 40 sidor text som skall redovisas på tisdag. Spännande att se vad man får för betyg på universitets nivå men samtidigt tungt för detta ska jag göra hela helgen.

Annars är allting bra faktiskt, jag har lite hemlängtan men jag överlever ändå. Jag kommer hem nästa helg och det ska bli bra. Igår var jag så trött och seg att jag knappt orkade resa mig upp ur soffan, jag satt fastklistrad och ägnade tiden åt att titta på "The Hills" säsong 5. Jag har bara ett avsnitt kvar så jag ska se klart det, sen ska jag uppdatera mig om när de andra roliga serierna drar igång. Jag saknar "Greys Anatomy" så jag längtar. Jag är ensam hemma just nu, Morgan är fortfarande i landskrona och Saga är i skolan. Hon slutade klockan 17 så hon är väl hemma efter klockan 18 antar jag. Usch, jag måste laga mat och det känns segt. Försökte ringa Jonas så han kanske kunde berätta något kul och hålla mig sällskap ett tag men han verkade ju gone. Jag vill så gärna flytta till norrköping nu, jag pallar inte att bo i mina väskor mer. Jag hittar ingenting, jag har saker överallt och jag vill bara vara för mig själv. Snart.

av längtan till dig


jonas i alla mina dar

Min dag bestod av blandade känslor, Jonas skulle åka hem till Skaraborg och jag skulle för första gången i mitt liv bege mig till universitet. Nu sitter jag ensam i mörkret i Sagas rum och väntar på både henne och Morgan, mest så jag får sällskap i huset. 
Jonas och jag kom ner till Linköping i söndags, en lång resa men vi kom fram efter fyra någon gång. Vi landade hemma hos Johanna och Andreas. Jag var ganska spänd hela tiden mest för den nya staden och det som veckan skulle ge, men mest kändes det att Jonas skulle åka hem snart och jag ska vara ensam kvar här... även om jag har folk omkring mig så är ingen som Jonas. I måndags gjorde vi det bästa med situationen och bara gick runt på stan, vi åkte även ut till Morgan och lämnade av mina dussintals väskor. 
Dagarna har verkligen gått jätte fort och jag vet inte vad jag ska säga. Men just nu är jag trött och vill sova samtidigt som jag är glassugen. 
Universitet i sig är stort men ganska pampigt, jag är grymt imponerad av campuset. Jag är så redo för detta och jag tycker det är skit kul. Det känns ju verkligen som allt har lagt sig och jag är grymt nöjd. Det ända som saknas nu är, hemresan, lägenheten, datorn, mobilen och Jonas. Sen är allt fullkomligt! 
Har även sett området som Morgan jobbar i, det ser ut som att platsen är från en Sims-värld. Alla tekniska hus har olika former och det ser kanon snygga ut. Det snyggaste med stället är vad området kallas för, science park. Kan det bli mer nördigt?
Nu ska jag fixa iordning mina papper så jag klarar mig till föreläsningen imorgon, imorgon invigs också den "akademiska kvarten". 

ni är som regnet, det tråkiga med semestern

snart sticker jag till Linköping, det är bara två dagar kvar. jag tycker att det börjar bli spännande men samtidigt jobbigt, för när vi väl är där så kommer tiden gå fort. Jonas kommer vara tvungen åka hem och jag ska börja skolan. orättvist att han måste jobba, men det som är jobbigast är att det kommer dröja nästan över två veckor innan vi får se varandra igen. det är inte okej alltså.
igår sa jag hejdå till Rasmus och Robinson, känns ganska fel att säga hejdå. det känns som att: "men vi ses ju om några dagar igen", men så är det verkligen inte.

men nu börjar veckan verkligen närma sig slutet och helgen har intagit, men min helg kommer inte vara så rolig. kommer mest bestå av att få ner allt det sista. idag ska jag inleda min underbara lista.

ge mig något mer som jag kan jobba med


aldrig fucka upp

Amanda plockade upp en ganska trött och sliten Sofia imorses när vi skulle åka hem till Lidköping, Amanda hade inte ätit frukost och jag satt med tankarna bortom allt. Igår träffade vi grabbarna på Empoli och käka lite mat innan bion, vi skulle se "Sommaren med Göran". Jag vet inte riktigt vad jag tyckte om filmen, den var ganska luddig och som Jonas sa, visa saker fick aldrig något slut. Om den var rolig vet jag inte heller om jag tyckte, jag skrattade mest åt de fula sakerna men det var väl det som kanske var poängen. Det fanns dock ingen riktigt handling och jag vet känner mig bara frustrerad när jag tänker på hur jag ska försöka förklara om den.
Denna morgonen har jag inte lyckats få ut så mycket av. Har mest läst min bok som är så bra, "Stieg Larsson - Flickan som lekte med elden". Jag har bara 70 sidor kvar och den sista boken kvar, sen kan jag börja läsa något annat. Det som ligger näst är väl "Snabba Cash och Aldrig Fucka Upp".
Mina papper från Linköpings universitet har kommit så nu är jag officiellt en student! Just nu vill jag att Jonas ska komma hem från jobbet så jag kan meddela lite roliga och bra nyheter för honom.
Framöver nu så ska jag städa upp det sista av mina saker i lägenheten här hemma och placera det i kartonger. Säga hejdå till mamma och packa ner mina saker som jag behöver när jag ska åka upp till Linköping. Det börjar närma sig och jag är nervös.

we sing, we dance, we steel things


seventeen years has gone so fast

Jag har haft en underbar helg även om det fanns tidpunkter som var jobbiga och tröttsamma. Jonas och jag åkte ut till Edsvära på lördag eftermiddag och myste ute i solen. Vi badade och det var fruktansvärt kallt men de fick i mig men jag höll hårt fast i Jonas. Jag har åkt åk-gräsklippare och fyrhjuling och suttit bak på ett släpp. Det var jätte kul och Jonas skrattade mest åt mig, men det var roligare att åka fyrhjuling när Jonas körde för det gick så mycket fortare. Vi blev också uppätna av myggen som lämnade flera stycken bett.

Som vanligt var det skönt att åka iväg och slippa stadsmiljön, men nu är man tillbaka och ska ta itu med den. Nu är man ensam hemma, mamma är på spa i 10 dagar. Jag har en hat kärlek till att vara ensam, jag tycker att det är mysigt och skönt men sen är det stunder som jag inte vill vara ensam men måste vara det ändå.
Jag kan inte fatta att det är min sista vecka här i Lidköping, vet inte ens hur jag ska förvara staden eller hur jag ska spendera mina sista dagar heller. Dock går allt så fort och de flesta dagarna är redan uppbokade. Men jag antar att det är så här det skall vara.

Summer has come and passed The innocent can never last Wake me up when September ends Ring out the bells again Like we did when spring began Wake me up when September ends Here comes the rain again Falling from the stars Drenched in my pain again Becoming who we are


jag har hört att du har skaffat en lägenhet nu och stadgat dig

Mitt rum är snart tomt på saker som jag har samlat på mig under min livstid. Jag har packat ner alla minnen i kartonger som står just nu i en hög. Då och då tittar jag på högen och känner en rysning gå igenom hela min kropp.  
Det är snart bara en vecka kvar innan jag och Jonas åker ner till Linköping. Jag trodde aldrig att jag skulle bli rädd och ledsen över att sticka iväg och förverkliga mina drömmar men idag är jag allt. Vi kommer inte ifrån tiden som springer och jag har inte kraften att stanna den.
Jag ryser bara av tanken att det bara är en vecka kvar här hemma i Lidköping, det är snart sista gången jag går dessa gator fram. Hela jag har vart inställd på att få åka härifrån men idag kan jag inte låta bli att tycka om staden. Se det vackra i den igen.
När jag tänker på dagarna som är kvar blir jag nervös och undrar hur jag ska spendera mina sista dagar. Jag har dock ett annat bekymmer. Mitt bekymmer är min rädsla när Jonas åker hem tillbaka till Skaraborg och lämnar kvar mig i en stad ensam, där jag ska behöva vänta i två veckor på att få se en vänlig själ igen. Det är mycket som snurrar runt i mitt huvud och att säga dessa saker högt gör mig bara förtvivlad. Jag som trodde att Gyllene Tiders - juni, juli, augusti skulle ge mig allt som de sjöng om och lite till. Istället har jag samlat på mig tankar och oroligheter, detta har skavt som ett kliande och svidande skavsår. Jag skaffat mig gott om dåliga vanor och jag har gått igenom varenda dag utan någon som helst rutin. Jag har dock frihet i blicken - precis som du.




jag har funderat, jag har tänkt och jag har kommit på att det nog är så att det är dags för mig, hög tid för mig att ge mig av. Nu har jag gått här i flera veckor, vänt och vridit fram och tillbaks, det är dags för mig - Tomas Ledin


tisdagen den 4 augusti



JONAS FINA STUDENTKORT PÅ MIG

Till Skara för att hämtas upp, vidare till Edsvära för att gratulera Jonas mamma. Tillbaka hem
för att packa ner fler saker i kartonger och säckar. Prata i telefon med vänner och sen hoppa
på en buss som ska köra mig till Skara.
Imorgon när jag vaknar ska jag åka till trafikskolan och köra lite bil, sen åker jag
till Andreas i Vinninga för att säga hejdå.
På torsdag åker jag till IKEA med mamma och ska handla lite bös. Och sen fortsätter
veckan mot helgen och då ska man fortsätta att packa.

måndagen den 3 augusti

Det märks att sommaren är på väg mot sitt slut och att många börjar komma tillbaka till verkligheten. Även jag kan känna av det, hur jag har lekt hela sommaren med jobb och livet men idag så är jag tillbaka till den sanna verkligheten där flytt står överst på schemat.
Jag känner hur hösten är redo att ta sig an augusti. Jag som oftast tycker att det bästa med sommaren är augusti för då är det sensommar och allt är så mycket bättre men i år vet jag inte vad jag ska tycka och tänka. Dock är jag inte arg över att sommaren vart över för tidig utan tvärtom, jag är ganska glad att det är höst. Jag har fastnat för hösten och tycker den är vacker och mysig.
Har kommit fram till att min lugg-period är över nu och jag ska ha snelugg igen, även mitt långa hår inväntas. Just nu har jag lyckats skjuta upp massa saker som jag inte orkat ta hand om, men nu är det två veckor kvar och jag måste börja. Jag tittade ner i almenackan och insåg ganska snabbt att jag inte alls har gjort något av det jag hade lovat mig själv allt göra. Idag är dagen då jag tar mig själv i kragen och ska börja ta tag i saker. Det känns bra, jag har gjort listor på vad som skall göras och har även suttit i telefon och bokat vänner som jag vill säga hejdå till.

Det bästa med denna dagen var när Jonas gav mig Tomas Ledins' nya skiva - 500 dagar. Tack älskling! Nu ska jag återgå till mina listor. Det kan faktiskt inte kännas bättre nu.

sommarnattens sista ljus

Söndagen den 2 augusti

Nu har min förkyldning nästan lagt sig och det är otroligt skönt. Hostan är dock kvar och snuvan kommer och går lite som den vill. Nu är ännu en helg över och augusti-månad har börjat. Helgen började som sagt i fredags, blev en ganska händelserik morgon för mig. Inom loppet av 40 minuter hann jag packa ner lite saker som jag skulle kunna behöva under en helg, ringa gråtandes till Jonas över att jag inte vill bli magsjuk och sitta på bussen mot Skara. (Min syster spydde fredag morse och orolig som jag kan bli vill jag inte riskera att bli sjuk så jag åkte iväg till Jonas.) Ensam hemma satt jag och läste en bra bok, "Stieg Larsson - Män som hatar kvinnor." Hann även se en Harry Potter film men sen kom far Lindström hem och gjorde mig sällskap tills Jonas kom hem. Det blev en mysig fredag med pizza och tv. Mums.
Igår var Jonas uppe tidigt vilket förvånade mig, vi tog en sväng till Skövde där han kunde köpa den efterlängtade Iphone 3GS och jag kunde köpa nya diadem. Hemma i Skara igen kunde jag läsa ut min bok och Jonas kunde leka med sin nya tekniska leksak. Vi grillade och åt gott även denna kväll.
Så idag är det söndag, min tanke går till Robinson som ska vara i Karlstad idag om det gick enligt planerna. Jag sitter hemma hos Jonas och försöker få tiden att gå fastän att jag vill att den ska stå stilla. Jonas och hans far röjer övervåningen så Jonas kan ta hem sina saker från sin lägenhet.
I veckan som kommer ska jag försöka hinna med att packa ner en mängd saker innan mamma ska åker på semester. Jag ska också en sväng till IKEA och handla på mig lite saker som jag slipper göra när jag kommer ner till Linköping/Norrköping. Känner redan nu att det är lite att stå i men det ska bli kul.

vågorna gungar mig

RSS 2.0