the nostalgi-trip

Satt och funderade på hur allt egentligen tog fart. Hur vi hamnade där vi är idag och hur vi lever så främmande liv för varandra. Jag minns allt jag ville göra när jag åkte ifrån Lidköping och allt där till. Vet inte ens om jag genomgått någon som sorts förändring egentligen. Finns har det försvunnit folk på vägen men även jag har vart vilsen. Ibland undrar jag vart den gamla Sofia tog vägen ?
Jag hade en sån längtan när jag bodde hemma, att få springa iväg och sticka iväg med bilen och stanna vart fan vi vill. Nu har jag inte samma längtan, snarare tacksam för de lediga stunder som kan finnas. Dessa stunder värdesätts med lugn och ro.
Jag börjar bli gammal. Visst är 21 ganska ungt men det finns någonting som börjar förändras i omgivningen. Giftermål, barn, gemensam ekonomi och önskan om att kunna få dela sin vardag med någon annan. Funderingar som vart man själv hör hemma någonstans i all denna vansinnehet gör mig trött.

Känns skönt att mina och Jonas bekymmer är att försöka få mig att sluta vilja göra om i lägenheten, för mycket tv-spelande och att vi måste verkligen städa efter oss.
Har varje fall haft en liten nostalgiresa idag, spelade  upp gamla partylåtar från gymnasiet och satte in dem i deras rätta sammanhang. Det finns stunder som jag längtar tillbaka. Jag måste vart en lite jävel på att gå ut och dansa :)
Får riktig craving för dansa nu. Ska nog spela lite hög musik nu när jag ska börja med mysmaten till ikväll.
Plankstek a lá Jonas.
Nu kommer snart min älskade hem och då ska det stå mat på bordet!

Trevlig helg


mitt liv

Det är inte enkelt att vara just mig. Mest för att det inte finns så mycket tid, vilket jag fortfarande tycker att det borde vara mer än 24 timmar, och mest för att jag har saker högt över huvudet precis nu i denna tid.
Att jag ens sitter här och förklarar mig har jag inte tid med men jag gör det för jag orkar inte plugga.
Vi var hemma i helgen vilket jag trodde skulle vara skönt, snarare tvärtom jag sov dåligt och när jag väl somnade var det måndag igen. Mina dagar är väldigt enformiga, består av; godmorgon, frukost, göra sig i ordning, packa väskan och iväg till skolan eller jobbet.
Idag är jag ledig, hela helgen är jag ledig men står inför en tenta imorgon istället. Tenta om handledning och coaching. Jag är inte så förtjust, den är tre veckor in på en fem veckorkurs som består av fem frågor och läsa tre böcker + ett kompendium. Förtjusningen dog ut och jag känner att våren i sin helhet har varit tung. Nu har jag börjat jobba vilket borde få mig att inse att jag inte är en superkvinna - synd bara att jag gillar den idén om att vara det.
SÅ nu sitter jag här framför datorn som jag inte har rört på ett par veckor, i en lägenhet som ser ut att ha drabbats utav ett krig och sen jag som genomgår ett krig inombords.
Förhoppningsvis så släpper allting imorgon, för jag behöver få perspektiv på helheten känner jag.

Tog mig friheten till lite ledighet i eftermiddags och gick över till HC. Mötte upp Emilie för en tur genom gallerian för shopping, fick bli en ny långklänning och lite skoj från BodyShop som hade kundklubbsdag. Beställde hem en jacka också från Ellos som var sjukt snygg så nu får shoppingen avta ett tag... Jag har förövrigt fixat en vacker klänning till bröllopet vilket känns skönt! Ska kolla om jag kan ha mina balskor till för det vore ju skönt att få kunna använda dem igen.
Annars så är det som vanlig här hemma förutom att Jonas har funnit sin stora passion när det gäller tv-spel: LA Noire. Jag tycker det verkar lite ballt men jag får inte spela det...än. Har snöat in mig på att göra om i lägenheten igen, jag tror att det är en sån där sak som jag får för mig när jag behöver förnya mig.
Skulle vilja köpa ett nytt bord i vardagsrummet men det tror jag att jag får glömma...

Trevlig vecka och heö

här sitter jag en tisdagskväll och kan andas

Skrev för ett tag sen att jag var för upptagen för att vara upptagen, vilket jag fortfarande känner fast i en mindre grad. Den senaste veckan har det vart lite mycket problem som behövts redas ut, men nu ser det ut som det mesta är under kontroll.
Allt som har med skolan att göra är klart, jag har endast tentor och grupparbete kvar. Nu när man bytt grupp också så känns det skönare att vara i skolan. Jobbet är igång också vilket tar myckt tid men det känns skönt att ha sommaren fixad.
Det är lite tid över till annat just nu, tog tillfället i akt att ha lite kvalitestid med en kär vän från Kolmården på min håltimma. Träffade en annan vän från Kolmården på tågstationen när jag kom med pendeln. Lite rolig social tid som uppstår spontant säger jag aldrig nej till.
Känns underbart att äntligen bara sitta framför tvn utan att ha något annat som måste fixas innan jag ska lägga mig. Kvällen till ära har jag PLURA som sällskap !!

Veckan kommer att spenderas i skolan vilket känns helt okej, men på fredag är det fest! Då ska jag jobba och sedan kasta mig på tåget hem med Jonas :) Helgen kommer som ni förstår spenderas i skaraborg!
Jag har som ett litet löfte till mig själv att försöka träna bort uttalet på "Norrköping", vill få frågan är du från västra götaland. Nu vet de knappt vart jag är ifrån och minst jag.

Godnatt folk

jag är för upptagen för att vara upptagen

Jag önskar att dygnet hade fler timmar, 24 är för lite just nu. Har ganska mycket som jag måste få ordning på nu inför sommaren och hösten. Att göra ett eget program är väldigt jobbigt just nu! Jag har förnuvarande ingen koll på någonting och jag ligger efter. Allt började i förra veckan när jag glömde mitt pennfack i skolan och en klasskamrat fick ta med sig det hem. Nu, en vecka senare har jag fortfarande inte fått tillbaka det. Det har rubbat min pluggförmåga vilket kanske låter crazy men jag har allt som jag behöver till mina böcker där i.
Min skönaste halsduk är försvunnen också. Känns väldigt onaturligt att jag tappar bort mina saker och inte ens orkar leta rätt på dem.
Gjorde nyss en lista på allt som måste fixas i ordning vilket jag hoppas ska lösa mina problem jag har. Känns skönt att jag har kunnat maila en massa folk för det fick undan ganska mycket av de största problemen med skolan. Ligger efter i pedagogik just nu, mina böcker är på ingång men kompendiet är inte inköpt. Ska dock fixa det på torsdag! samt titta på lite filmer också. Det är inte så mycket kvar att göra när det gäller skolan..
När det gäller jobbet så är allt okej än så länge, åkte Safaribanan igår vilket var roligt. Känns som om det kommer bli ett mycket roligt år. Känns lättare på något vis, roligare också.
Känner mig ganska osocial också, men det är svårt att få tid till umgänge när jag som sagt inte har ordning på livet riktigt.
Förhoppningsvis har jag fått ordning i slutet av veckan. När jag tänker på allt jag måste ta med Jonas när han kommer hem blir jag bara snurrig. VI behöver nämligen storhandla och storstäda. För det första är det, det värsta Jonas vet vilket jag förstår honom men det värsta är NÄR allt detta ska hinnas med. Han jobbar kväll och somnar inte fören någon på natten och när jag är vaken sover han. Jag är inte ledig fören nästa vecka och det funkar inte då man behöver mat varje dag.

Usch vad trött jag blir när jag funderar på allt detta. Skönt att få ha skrivit av mig detta även om det tyvärr hamnade här på bloggen.
Ska fortsätta titta på Big Bang Theory och sen hoppa i säng. Det är ju en dag imorgon med nya problem att avverka från min långa lista!

Godkväll

RSS 2.0