Lars Winnerbäck

Idag har det vart en vacker tisdag med sol och snö. Sitter just nu hemma och väntar på att folk ska anlända hem nu när jag valt att vara ensam i två timmar. Ur mina högtalare spelas Lars Winnerbäcks samlingsskiva; Efter nattens bränder. Min favoritskiva som jag fick i jul, efter Kiss självklart.
Idag har mina favoriter vart på besök, mina brorsdöttrar. De är så busiga och jätte mysiga. Älskar att vara faster.
Nu ska jag pussas med Jonas som kom hem från jobbet precis.

God afton

no matter what we're through, I'm gonna run to you

Sitter hemma i vår lägenhet ensam och lyssnar på "Fibes oh fibes - Run to you". Ska snart springa iväg till tvättstugan och tvätta lite och försöka få ner alla tomtar i källaren nu medans Jonas jobbar. Jätte skönt att han jobbar inne i Linköping nu istället för Skara. Norrköping är sig likt, lite mer snö och massa Rea antar jag. Ska ta en promenad ner till stan och se efter utbudet i affären, är sugen på nya t-shirts och förhoppningsvis har MONKI kanon rea och massa snyggt som jag kan få med mig hem!
Känns jätte skönt att Jonas och jag hann packa upp all skit när vi kom igår, snart kommer nämligen nästa last som innehåller julklappar och allt som Jonas glömde att ta med när vi flyttade hit. Jag längtar efter mina julklappar så jag kan använda dem, jag fick förövrigt massa kul i jul. Helt underbara julklappar som jag kan använda vardag.
Inte många dagar kvar till Nyår och jag har på känn att 2010 kommer rocka sönder!! Äsch, fast det jag mest längtar till är att få se Kiss den sommaren och shoppa i Stockholm. Mamma och Jonas tycker att jag borde se över mina shopping vanor för det är för mycket, men jag anser att det är en fas som jag går igenom nu. Eller gör jag verkligen det?
Jag tittade till min garderob igår medans Jonas stod och borstade tänderna och jag såg massa kläder som jag inte använt eller bara haft en gång. Det är sjukt och jag borde börja slita på det jag har.

Annars i veckan kommer Robinson imorgon hit och det ska bli kul att visa hur vi bor, på onsdag kommer Jonas kompis hit och sedan är det Nyår. 2010 för helvete. Älskar't.
Nu ska jag se över min twitter, Rasmus har självaste Spencer Pratt efter sig och jag anser att det är grymt GALET.


Lidköpingssyndromet

När man vandrat samma gator i flera år kan man inte låtas bli att drabbas utav Lidköpings febern. Allting präglas av vad alla sysslar med, ni vet, man förhör sig om vad som händer i varandras liv. Jag är så tacksam för att inte ha Facebook så att man fastnar ännu mer i det ännu mer.
Att vara tillbaka och gå på dessa gator igen så känns det skönt att vara den som kom iväg. Jag gillar staden ändå, men nu lider jag inte längre av Lidköpings syndromet.
Jag har funderat mycket på alla som stannar kvar i en småstad, vad finns kvar för dom? När jag mötte en gammal vän så känner jag hur långt vi gått i vår utveckling, han är kvar i gymnasiestadiet och jag har sett världen utanför Lidköping.

Nu är det inte meningen att jag ska pladdra på detta men jag ville att min tanke skulle fästas på bloggen. Julafton är förbi nu och jag tycker att den längtan efter julklappar som jag haft så är jag besviken på hur snabbt det går. Man samlar på sig alla julklappar och stress öppnar varenda en för att se om man fick något bra. Jag öppnade snabbt och känslan av lycka och tacksamhet trillar över en efter alla paket är öppnade. Man finner också glädjen över de saker man fått när man ser över högen igen. Jag är extremt nöjd, jag fick bara sådant som jag ville ha. Min bästa julklapp är tofflorna som Jonas köpte, tack för att du kommer ihåg hur kalla mina fötter lätt blir. Det känns att julen närmar sig sitt slut nu när snön börjar försvinna. Kanske är det bra det också så slipper man frysa och ha på sig massa på nyår? Jag har hemlängtan till Norrköping nu, jag tror att det är dags att åka. Tur att det inte är många dagar kvar till söndag! Spelar ingen roll vart jag befinner mig om det är hemma i N eller i L så saknar jag de olika städerna när jag befinner mig i ena av dem. Nu är det mat hemma hos Lindström!

"Jag växte upp och blev kär i en småstad...."

on the road again

Sitter i soffan och låter Tv'n visa "vakna upp med the voice" och spotify spelar "here I go again - whitesnake". Utanför faller snön för fullt och jag älskar att se hur hela Norrköping är vitt! Typiskt att jag måste åka hem till Lidköping idag när snön finns här.
Helt sjukt mycket snö har vi här varje fall och jag är så lycklig! Jag fick snö precis som jag ville.

dags att göra i ordning det sista innan jag ska bege mig.
hade bra gott folk.

here I go again on my own, down the only road I have ever known!

little help from my friends

Sitter med datorn i knäet och njuter av sällskap över msn och Tv'n visar mig vinterns bästa sport, skidskytte. För första gången har jag känt mig ensam i lägenheten utan Jonas, igår var jag så fruktansvärt sällskapssjuk att jag inte visste vad jag skulle ta mig till. Ringde till mamma, dock hade hon massa gäster och att ägna några minuter åt mig fanns inte på hennes agenda. Istället ringde jag min kära vän som oftast brukar svara; Widell. Några minuter senare rättade jag till mig i soffan och väntade på att Peter Jihde skulle säga Calle i globen men istället vann Erik. Helt okej faktiskt, men jag diggar Calle oftast mer.
Återigen befinner jag mig i soffan, på divanen för att vara exakt. Utanför lyser solen lite lätt och marken verkar skrika efter snö eller om det är min egen inbillning att den gör det. Jag tror att det är skidskyttens fel! Självklart blir man frestad av att ha hit snön när det är det enda man ser på hela tv-bilden.
Nu är det eftermiddag denna lördag, jag ska snart ta min handväska och min påse med skridskor och bege mig till Linköping. Morgan, barnen, en kompis till både Morgan och ett utav barnen och jag ska åka skridskor! Jag älskar att åka skridskor!!
Bästa med vintern är att man kan åka skridskor när man känner för det, på sommaren är det bara konstigt att göra det. Mina julklappar är klara också, det är bara ena som ska vara till mamma som jag inte är klar med men jag måste köpa det på resecentrum ändå. Undra om Jonas vaknar snart? Stackaren ska jobba hela helgen men han fixar detta som han gör med allt. Han är en cool kille.

Jag hoppas snön kommer snart varje fall, likaså ett samtal från Jonas.
God eftermiddag!

fredagen den 11 december

Nu har hela morgonen försvunnit och snart är det dags att göra lunch! Har ägnat morgonen till att tvätta, diska och städat. Allt sådant som är tråkigt att göra men som man måste för att det ska fortsätta vara fräscht hemma. Just nu väntar jag på att posten ska komma, men jag har inte sett till brevbärarna idag dock. Idag är det en typiskt söndag, vädret är piss och alla utgör typiska söndagssysslor.
Igår fick jag säga ett snabbt hejdå till Jonas som skulle åka hem, jag och Johanna åkte iväg på tjejkvällen. Det var folk överallt och massa snacks! Nu har jag köpt min andra julklapp i år.

Snart ska jag få komma hem och njuta av julen. Jag vill så gärna ha en vit jul! Såg precis på skidskytten och snön föll så vackert. Jag kommer inte ihåg senast det var snö på julafton? Kanske var jag ett litet barn? Jag längtar tills jag får se mina julklappar iår varje fall!
Jag har lovat mig att dessa dagar som jag är ensam i Norrköping så ska jag ha massa hemmakvällar med god mat och njuta av vår nya soffa. Nu måste jag hämta tvätten och tillaga mig lite god tacos!


kommer tillbaka en annan dag

Sitter på en pall i vårt vardagsrum och stirrar på "The Hills". Väntar på Jonas och Morgan som snart kommer in stormades med vår soffa som har kommit! Känns jätte konstigt att den är på väg hit just nu, vi väntade den om ca 6 veckor men nu fanns det på lagret. Hela onsdagen har snart gått och veckan går så långsamt och för första gången på riktigt länge så njuter jag av varje sekund. Känner mig riktigt levande, jag kan inte sätta fingret på vad det är som bidrar till denna förändring.
Imorgon ska jag och Jonas syster Johanna göra stan, det är tjejkväll här i Norrköping i shoppingcentrumen. Annars är allt bra här hemma, jag har kommit in på nya kurser som jag ska läsa i vår och det kommer bli så bra.


jag borde förstås veta bättre

Jag minns hur du berättade om förändringarna och planerna i ditt liv, jag satt framför dig och undrade vart tog vi vägen? Jag gjorde ett besök i det förflutna för att finna någon sorts ro men istället möts jag av samma gamla känsla som jag bar med mig var dag. Jag stirrade på planschen utan att känna igen känslan av det som vi lämnade bakom oss.
Ställde mig frågan återigen, vart tog vi vägen?
Tillbaka igen men inget som håller en kvar.
Nu sitter jag här och funderar på varje valde ord vi la fram och varje bekymmer vi försökte lösa. Kontrollen som vi hade har nu greppat taget om oss.
Min fundering är nu besvarad, vi valde olika vägar i livet men det som håller oss samman bröts ihop av namnet: Elevkår.

Sitter hemma hos mamma återigen, jag vet inte vart hela veckan gick men hemma i Lidköping är jag igen. Det var inte minm första tanke men igår hade Jonas rätt. Jag gjorde honom sällskap och det var skönt att slippa sitta ensam kvar hemma i Norrköping. Jonas jobbar nu nästan sista gången, underbart!
Veckan har gått åt till att njuta av frosten som låg över hela Norrköping. Det var så vackert att se de fina belysningarna som fanns över hela staden. Jonas och jag köpte en efterlängtad soffa till lägenheten som dock kommer om 7-8 veckor. Vi såg sista Millenium filmen; "Luftslottet som sprängdes". Nu är man varje fall återigen hemma och ska njuta av ledigheten innan skolan kör igång för fullt nu innan julen.
Inledningen av detta blogginlägg är tankar som jag burit med mig från fikat förra veckan. Jag har haft funderingar på vad man egentligen har valt att göra med sitt liv, vart man tagit vägen någonstans. Oftast brukar jag stå för det jag gör och är målmedveten men den senaste tiden funderar jag kring om jag verkligen har valt att göra det bästa? Man ska kanske inte fundera på alla "tänk om". Jag har hamnat i en svacka där jag börjat fundera på mina framtida val, vilket yrke som skulle vara perfekt för mig nu när jag inte vill bli socionom längre? Vad händer i vår? osv, men jag antar att det löser sig som alltid.

Jag borde förstås veta bättre. Jag borde ha insett att du inte längre bor kvar, men det var nån annan inom mig som ville ha svar. Var blev jag av?

RSS 2.0