Sen när har människor med IBS blivit försökskaniner?

Fick den underbara hemtentan i måndags och satte mig med den med en gång. Frustrerad ringde jag till Emilie och förklarade att detta går bara inte. Valde att istället ses på tisdag vilket var en underbar idé. Det gick mycket bättre om vi nådde en lösning som kändes okej. Nu i efterhand tvivlar jag på mitt resultat, det känns som om jag mestadels ordbajsar och upprepar samma sak hela tiden.... Vill verkligen inte göra om denna. Har ingen lust eller ork.

Det här med att ha IBS har börjat ta ut sin rätt, jag är trött och arg för det mesta för att jag har ont.  Vaknade inatt av att magen hade jätte ont. Det är dom lägen jag tyvärr säger dumma saker, men det är förstårligt. Jag hade tur att Emilie skrev ut min hemtenta och åkte till skolan med dem. Guldpingla är vad hon är! Hämtade ut en ny medicin för att försöka få bort biverkningarna av min första medicin. Kvinnan på Apoteket frågade mig om jag var som alla andra som fick prova på en massa mediciner? Allt som inte är tabletter?
Jag tittade förbluffad på henne och insåg att det är såhär man gör. Man utsätter människor med smärtor för ännu mer smärtor för att sedan utesluta det som inte funkar innan man tar i med dom riktiga sakerna. Ge mig bara tabletter, det skulle jag vilja att min läkare förstår. Nej, vet man inte vad där är för smärta man går igenom så kan man exprimentera hur man vill.

Jag vill bara leva normalt och kunna äta normalt. Jag känner verkligen igen mig i dem forumen som säger att man mår som bäst utan mat i magen, men i längden fungerar det inte att svälta.  Trevlig kväll


run to the hills, run for your life

Are you gonna go my way? det är en fråga jag ställer mig just nu. Ironiskt nog spelar min Spotify just nu låten "Are you gonna go my way - Calle Kristiansson". Sitter med en hemtenatmen i ledarskap som jag underskattade. Jag trodde verkligen att detta var en enkel uppgift att lösa och jag kände en enorm glädje att kunna ta ledigt imorgon eftermiddag och unna mig att läsa vanliga böcker eller bara spela Eldkvarn i hela lägenhetn och springa omkring och glädjas åt våren.
Tyvärr såg jag hur den drömmen slets ur mitt grepp och min frustration växte sig starkare inuti mig. Så, här sitter jag i vårt kök, mindre klokare efter mitt samtal med Emilie. Hon står på ruta ett som jag och undrar hur enkla ord som "ledarstil" kan översättas till engelska. Nu vet jag att det är "managerial work", detta insåg jag när jag slog upp litteraturen.

Ja, det är inte alls lätt att heta Sofia idag. Det positiva med allt är min struktur på uppgiften. Den är igenomläst, understrucken, upp punktad och sidorna i litteraturen, som ska ses över, är nedtecknade. Lite stolt är jag allt. Hejja mig!

Helgen har vart lite "kom och hjälp mig"-syndromet. Jag har haft en del frustration som jag burit på och det brast i lördags när Jonas försökte vara snäll. Tårarna rann och jag tyckte synd om mig hela kvällen vilket tyvärr har suttit i tills idag. Det är tur att man har en sån stöttande sambo som ställer upp i alla lägen och ger mig läkande pussar. Även om jag blir alldeles tokig på honom ibland! Helgen har ändå vart okej även om jag slängt ur mig: [".....detta var den sämsta helgen i hela mitt liv"]
Livet går vidare som sagt, men nu sitter jag här halv sex och undrar om allt verkligen är värt det ? Tyvärr är det så. Jag ska vara duktig och läsa igenom litteraturen nu. Men det löser sig som Jonas skulle sagt.

Om jag kanske lägger på ett kol finns det möjlighet att min dröm om Eldkvarn och njuta av dagen kan bli ett faktum!

Jag känner mig fri igen

Det har varit en fin dag idag trots de hårda vindarna som kom mot en. Jag var så extremt trött igår, eller mestadels utmattad i alla dess former. Att få lägga sig och sova med Jonas är så vackert, speciellt när man går om varandra på dagarna så uppskattar man de enkla formerna.
Jag var ledig idag, jag tog mig friheten att stanna hemma för att njuta av ensamheten som behövs ibland. Solen väckte mig vid halv åtta så jag begav mig upp med planer på att jag skulle hinna en massa saker.

Jonas och jag handlade och sedan var det bara att åka ner på stan för att träffa Emilie. Ingen tid fanns för att sätta mig ner och titta igenom juridiken, hann knappt att läsa CHIC tidningen som kom igår. Nere på stan var det en massa folk men det var kul att se sig omkring! Jag handlade lite små saker som inte var så märkvärdigt. Emilie hittade massa vårkläder som jag tyckte var fina. Blommigt var det också.
Vi käkade en god lunch på ett thaiställe innan vi skulle möta upp Sara för att stå i kö och köpa Ben&Jerry glass. De har ju öppnat sin butik här i stan nu så jag kommer väl att bo där nu!!

Vi ska ju åka hem ikväll så jag borde egentligen packa klart och så. Jag kokar ägg faktiskt för Jonas vill att jag gör en räksmörgås till honom som han kan ha på tåget. Men hans ägg som han hade kokat var ju inte genomkokta så jag får koka ett par nya. Jag hör att de är igång så det blir bra.

Den bubbla som jag levt i nu ett tag har spräckts. Jonas och jag ska ta hand om varandra efter allt denna veckan. Vi går ju om varandra, jag är borta på dagen och han på kvällen. Jäkla skola och jobb! Men nu ska vi ta hand om varandra varje fall.

Trevlig kväll

Att göra kön

Så var det måndag igen, sitter just nu i soffan och känner mig lite trött. Ingen Jonas är hemma, så jag har ingen att prata med just nu. Ibland kan det vara skönt att få komma hem till tystnaden men idag ville jag ha Jonas hemma så jag kunde få berätta om min dag.
Men nu är veckan verkligen igång vilket gör att jag längtar ännu mer efter ledighet. Nästa långledighet är vid påsk vilket känns underbart. Jag behöver en liten paus känner jag, det rullar på just nu i ett ganska högt tempo.

Gruppen i skolan har en tendens att stanna av ibland vilket får en att känna en ganska stor frustration. Man skulle önska att saker kunde snabba på sig, så vi når vårt mål. Detta har bidragit till att man är helt slut när man kommer hem då man kämpar varje dag för att något beslut skall nås. Vi håller på med en vetenskaplig poster som skall lämnas in nästa vecka, men till fredag ska en uppgift ha gjorts klar vilket vi inte är eniga än om hur vi ska göra. Själv känner jag för att stanna hemma på fredag för att läsa in materialet innan hemtentan nästa vecka. Vi får se först hur vi ligger till på onsdag med allt!!
Jag känner att jag egentligen borde vara hemma och läsa i böckerna så jag har lite koll, men den tiden har jag inte just nu. Timmarna räcker inte till, sen är jag lite slarvig också med mina timmar. Dock måste man få vara det också.
Har vart lite duktig nu när jag kom hem, har sammanställt empirin till vår poster om genus. Ska måla om mina naglar nu och kanske fixa någonting annat till skolan. Vi får se vad jag orkar, kanske blir att göra ett pluggschema.

Målade naglarna igårkväll, vilket var bra tänkt tills jag imorse överskattade min tid innan jag skulle till bussen. Jag la på topplacket som jag glömde igår vilket resulterade i att när jag insåg vad klockan var skulle ta på mig skorna vilket gjorde att nagellacket fanns överallt. Det var bara till att ta bort det och springa iväg. Naglarna såg smutsiga ut, eftersom jag hade målat i svart, vilket jag skämdes över. Usch, så det såg ut.
Nu ska jag maila gruppen, innan jag tar mig an allt annat som jag nämnt.

Godkväll

Muse - Uprising

The paranoia is in bloom, the PR
The transmissions will resume
They'll try to push drugs
Keep us all dumbed down and hope that
We will never see the truth around
(So come on!)

Another promise, another scene, another
A package not to keep us trapped in greed
With all the green belts wrapped around our minds
And endless red tape to keep the truth confined
(So come on!)

They will not force us
They will stop degrading us
They will not control us
We will be victorious

Interchanging mind control
Come let the revolution take its toll if you could
Flick the switch and open your third eye, you'd see that
We should never be afraid to die
(So come on!)

Rise up and take the power back, it's time that
The fat cats had a heart attack, you know that
Their time is coming to an end
We have to unify and watch our flag ascend

They will not force us
They will stop degrading us
They will not control us
We will be victorious

Hey .. hey ... hey .. hey!

They will not force us
They will stop degrading us
They will not control us
We will be victorious


9:15 JB

Orden bara flöder fram just nu, men en aning stavningsfel. Så är det när man spenderat för mycket tid med text och dator. Jag vet inte ens vart den här dagen har tagit vägen, minns inte heller ens om jag borstade tänderna imorse. Tankarna är på en massa konstigt håll just nu att jag vet knappt om vad jag heter.
Har, och sitter fortfarande, med min hemtentamen i juridik och är på sista frågan att besvara. Ser på vad mina kamrater ska svara för att få en inblick om jag har svarat rätt. Som jag ser det nu är vi alla trötta och ingen verkar nå fram till rätt resultat. Som det framkommer i min rubrik så handlar 9:15 om arrende och att när man arrenderar mark av någon så måste man sköta den för annars kan man bli ersättningsskyldig. Denna lag kan man finna i Jordabalken, om någon undrar. Nu har vi antagligen hittat ett svar på sista frågan vilket känns underbart.
Min största önskan just nu är att få lägga mig och sova.
Känns ganska hemskt att jag har så mycket i skolan just nu, man försummar vardagen ganska rejält. Jag äter där jag pluggar. Det värsta är att jag har så mycket att göra att jag glömde att ringa och väcka Jonas en dag.
Bara en sån sak är hemskt. Vilken dålig flickvän, jag ringde 2 timmar försent.
Idag har jag glömt allt. Jag kommer inte ihåg mitt samtal med Jonas som jag hade för en timma sen, vet inte ens om jag sa att jag älskar honom och att jag önskar honom en bra dag på jobbet.

Imorgon så kommer en del saker att underlättas och avlättas. Vilket innebär att jag ska få bli människa igen. Speciellt få ta hand om Jonas och vara social mot honom och få honom att känna sig hörd igen.

Ska spela in BB nu och sen skriva klart texten. Hoppa i säng, ställa klockan, pussas med Jonas när han kommer hem, sova gott och upp och köra 100% igen.

Det värsta är att jag har en diskussion att skriva också.
Fuck.

500 dagar om året- tomas ledin

Ur min kära gamla Ipod spelas just nu Tomas Ledin på högsta volym men en stor glädje. Vad jag lyssnar på och när speglar ofta hur det ser ut i min miljö och eftersom Tomas Ledin spelas så betyder det att det är vår. Varje fall att våren är nära, jag brukar ha vissa typ av artister/band som jag lyssnar på i olika delar av året. På våren är det mycket svenskt; Tomas Ledin, Roxette och Ted Gärdestad. Sen mot sommaren kommer mycket Gyllene Tider. Sen mot andra halvan på året kommer mycket deppiga låtar. Men nog om musik, nu har snön börjat försvinna vilket jag tycker är en underbar nyhet.
Skulle verkligen vara toppen över i:et om graderna kunde höjas. En aning. Jag har försökt att byta ut den tjocka dunjackan mot en tunnare höst/vår jacka men det är fortfarande liite för kallt för det.
Sitter faktiskt vid min dator idag vilket känns som en skräll. Såg på almenackan att jag inte haft den på sen 4/3 och det är 10 dagar sen... men det blir ju så när Ipaden finns omkring och Jonas dator som alltid är på.
Datorn ville också att jag skulle säkerhetskopiera allt nu, men jag måste fråga Jonas om den externa hårddisken om hur jag ska gå tillväga eftersom hans "liv" ligger där just nu. Dvs. resultaten från PS3, den är fortfarande på lagning så den är inte tillbaka...

Helgen var skön, även om jag inte pluggade riktigt ordentligt så var det skönt att få vila. Men nu är man hemma igen vilket är ganska skönt. Synd att lägenheten behöver en makeover bara. Ska försöka ta tag i det i veckan så vi får en kliniskt ren lägenhet att vara i.
När vi var hemma så åt jag pulvermos för första gången på riktigt länge, jag skulle vilja säga för första gången men vi fick ju det i skolan. Jag är jätte förtjust i detta nu vilket Jonas tycker är förfärligt.

Jag tog lite ledigt idag från skolan och gruppen, kände mig lite hängig och att det var bäst att se över allt inför hemtentan i juridik som jag ska ha imorgon tills på torsdag. Jonas och jag kunde även gå och handla ihop vilket behövdes. Nu är allting fixat med juridiken så jag tänkte att jag skulle fixa lite saker på datorn innan jag ska göra mat och läsa ledarskap. Annars så är det skola i veckan och hemtenta. Känns verkligen som om skolan är 500 dagar om året, Tomas Ledins låt är lite mer munter för han har "hennes leende med sig 500 dagar om året".

Sofia

det är fiint väder

Efter dagar av oro och ångest så har jag nu klarat duggan, vilket känns som världens befrielse. Mest för att jag inte har någonting hängandes över mig... Skoldagen var extrem lång för att vara på en fredag, men det blev ett lyckligt slut.

Ikväll åker vi hem till familjen, det ska också bli skönt att få vila upp sig och träffa alla. Det är ganska intensivt i skolan just nu också så jag har en del att plugga faktiskt. Men jag ska hinna vara social också. Klockan är redan halv sex och jag måste snart åka iväg. Synd att solen gått ner och att det snart blir mörkt.
Ska skriva några mail, uppdatera Twitter och packa det sista.

Trevlig helg

IBS-diet

Det är mycket att göra dessa veckor som kommer, jag känner hur huvudet går i 140 km/h vilket får mig att vilja trilla ihop i sängen och inte vakna fören alla delmoment är klara. Jag har dugga och en analys som skall göras på fredag i pedagogik, på tisdag kommande vecka är det hemtenta i juridik och veckan efter det är det hemtentamen och inläming av poster i pedagogik. Det värsta är att under dessa veckor är det föreläsningar, semenarium och gruppuppgifter som skall lösas. Livet är hårt just nu, men jag längtar tills fredagen är över! Duggan är det jag mår mest illa över, jag vill verkligen att jag klarar denna. Jag missade ju sist med 1 poäng och jag vill verkligen att jag ska få den klar så den delkursen är över. Hemtentorna är ganska så okej för dem kan man diskutera med andra om hur de har löst den osv under tiden man gör den.

Jag tror att det skulle vara ganska skönt att få komma hem i helgen till Skaraborg och få känna ledigheten komma över en. Vi har funderingar på att åka hem i helgen, men ingenting är riktigt klart än. Måste se att det finns biljetter och sånt kul först.... Emilie var här igårkväll för att vi skulle plugga dugga men det gick inte så bra. Men det var skönt att få prata om annat än skolan också. Ikväll kommer Jonathan och ska hålla mig sällskap en stund, tänkte tvinga honom förhöra mig så jag ser vad jag kan.
Hann träffa Jonas en sväng på stan innan han skulle till jobbet, var skönt att få säga några väl valda ord till varandra. Det blir ju så att vi syns i omgångar och får prata antingen en sväng under kvällen eller på morgonen, men alltid är det någon som är halvvaken. Ikväll tänkte jag att jag skulle försöka vara vaken och få gå och lägga mig samtidigt som honom.

Nu har det kommit fram att jag lider av magsjukdomen IBS, vilket jag finner en ganska stor tröst och förklaring till mina magsmärtor. Dock så lever man i ett samhälle där man skriver ut piller så fort någon skriker smärta, men jag ska istället testa en diet för att se om min mage mår bättre. Dieten innebär att jag ska plocka bort en massa näringsämnen, mjölkprodukter, sötsaker och äta mindre kolhydrater och halvfabrikat. Känns ganska begränsat om jag ska vara ärlig men det känns ändå spännande att se hur det kommer att påverka min magont.
Jag ersättar piller genom att lösa upp ett pulver och några droppar bakteriegej i mitt vatten för att få i mig snälla saker som ska balansera min mage.. Jag har nu testat dieten sedan igårkväll och resultatet kommer inte än på ett tag. Det positiva är att jag kanske nu kan få bli av med lite sambo-kilon som ligger kvar sedan ett tag tillbaka. Ska nu äta mina grönsaker och pannbiff i lugn och ro innan pluggstormen tar över.

Trevlig kväll

Underbara vårtider

Har vart en ganska så lång dag, gick upp tidigt för att plugga till duggan som jag har på fredag olyckligtvis. Tyvärr är det inte okej om jag missar den igen då jag varken har tid eller lust. Hade en kort föreläsning idag också som handlade om "Ledares arbetsuppgifter" vilket var ganska intressant. Det var kul att se Emilie igen, hon har ganska mycket med sin D-uppsats men nu verkar den nå ett slut. Har suttit ett tag och pluggat juridik, har hamnat lite efter i läsningen där så jag försöker ta ikapp detta nu. Det är så synd att veckorna är fulla av plugg just nu, bara denna veckan ska jag ha läst in en massa på juridiken i böcker, rättsfall och lagar. Pedagogiken har jag 5,5 kapitel att läsa om ledarskap på engelska samt komma på ett ämne till gruppens poster! Jag har ju duggan till fredag också, så det är sjukt mycket just nu. Men det positiva är att det artar sig, jag har 2 kapitel kvar att läsa i juridiken så har jag bara 2 veckors läsanvisningar att ta mig an men dessa kan jag spara tills i helgen och det är underbart. Imorgon kommer Emilie hit så då blir det plugg på duggan och läsa engelskaboken med ledarskap. Vi kanske kan tillsammans fundera ut ett ämne till postern, vilket vore att slå två flugor i en fet smäll. Då är det inte så mycket kvar sen, lite föreläsningar, ledarskapsboken och duggan. Förövrigt så var helgen bra, det var kul med besök men nu blir det lugnt på den fronten. Ser bara ut som om Jonases vän Jimmy blir ett besök i Linköping då han kommer dit nästa helg, blir väl mat eller fika. Vi vet inte riktigt vad som händer i helgen, jag funderade på om vi kanske kunde ta sista minuten hem på fredag men vi får se. Försöker skriva fort på Ipaden men det resulterar i felstavningar, andra ord som kommer fram och en massa annat som jag inte kan förklara. Det var otroligt vackert väder igår, blev riktigt sugen på vår och inte minst shopping. Ska nog fortsätta plugget så jag får bukt på det sista och kan få njuta färdigt denna dag, det är nämligen min och Jonases tvåårsdag :) Sofia

this is my life

Efter att ha gått upp 05.20 imorse så förstår jag inte vart jag fått min energi ifrån. Blev otroligt glad när jag insåg att gruppen fungerade mycket bättre än vad jag hade trott! Alla var på samma bana och arbetet nådde ett utkast som skall färdigställas imorgon. Jag har ett helt annat humör nu när jag kommer till skolan, allt är så mycket roligare och därav kanske energin?
Solen lyste idag vilket var underbart, det var varmt och man blir lycklig inombords när man tänker på hur nära våren är. Hemma tog jag mig an lägenheten och storstädade! Hann till och med att rensa ur vissa skåp faktiskt. Till min stora glädje såg jag mina Converse och kände en enorm längtan efter våren och få gå flera mil i mina vackra skor. Efter storstädat började jag göra piroger vilket jag inte trodde att jag skulle orka idag. Men nu är de snart färdiga att tryckas in i munnen och tugga på. Helt underbart.

Dock så innebar alla dessa underbara moment att jag glömde att plugga... vilket får konsekvenser. Men ett måste är att sammanställa anteckningarna idag och skicka iväg och sedan se om det finns ork att läsa rättsfallen till juridiken. Vilket är tveksamt i detta nuläge.
Har faktiskt lite att ta igen men det ser ut som om söndag kommer vara en dag att försöka få ordning på skolan. Sedan på måndag ska jag, är min plan, ha läget under kontroll.
Om jag känner mig själv rätt så ska detta inte vara några problem :)

god kväll

RSS 2.0