#ledighet?

Att i torsdags funnit två sista minuten biljetter hem för fredag kväll, åkte vi hem till Skaraborg för en välförtjänt liten ledighet. Både Jonas och jag hade drabbats av lite hemlängtan så det var skönt att få komma hem igen.
Även om helgen inte blev riktigt så som vi hade tänkt var ledigheten jobbig snarare än skön.
Jag fann dock "Moheda toffel" billigt i en skobutik i Vedum, snygga i brunt. Jag har ju svarta sen innan.. Jag har dock inte hunnit gå in så många sommarskor som jag har önskat, jag jobbar ju mycket under sommarperioderna att uniformen med jobbskor (gympadojjor, Converse, svarta sandaler) är tillvana.
I sommar ska jag försöka hinna med mina skor.
Vi åkte varje fall med tåget hem imorse, så nu sitter jag i köket lite seg. Det har varit en lång dag och jag har verkligen inte lust med någonting.
Såg till min förtjusning att kalendern är tom (!), vilket hör till ovanligheterna. Jätte skönt känns det faktiskt, dock har jag enormt mycket att göra inför uppsatsen och min psykologikurs.
Efter inlägget och lite spaning på nätet ska jag börja plugga. Det är bara två veckor kvar innan inlämning så det känns underbart!

måndag.


ju mera dom spottar på mig desto snabbare kommer jag blomma/KaptenRöd

Har haft en lugn måndag vilket känns som en skön start på veckan. Helgen var lika jobbig som när snön föll i lördags och igår, har suttit mest och pluggat och försökt få ordning på struktur och ordning.
Men idag har jag tagit det lugnt.
Har plockat i lägenheten, diskat, sorterat ut allting i garderoberna (har endast mössor, tjocktröjor och en väska i källaren kvar) och nu sitter jag och redigerar teorin. Emilie, min vän har vart så snäll och läst igenom teoridelen och skrivit kommentarer i dokumentet om saker jag borde ändra osv. Jag var så tacksam och det känns jätte skönt att få lite kritik för hur man har tänkt. Är så enkelt att fastna i arbetet och skriva för sig själv. Nu börjar det varje fall se bra ut, ska snart skicka in det till läraren också.

Vi såg på P3Guldgalan och vem ser jag inte på TV om inte Rasmus, hej på dig!
Jag fick lite nya favoriter att lyssna på, skönt att få lite inspiration till musik. Har redan tröttnat på musiken i Iphonen även om jag fortfarande dunkar Håkan, Lady G, Eldkvarn och Kiss dagligen. Skönt att Jonas jobbar också för då kan jag sjunga högt, annars hör man någon säga tyyyyysssst...!!

Ikväll ska jag nog fortsätta rensa ut kläder, känns jätte skönt att bli av med saker som man inte använder längre och göra lite rum. Men nu, skriva klart och maila iväg.
Pusss..

att vara jag ibland

Sitter ensam i lägenheten denna fredag. Jonas har jobbat i en halvtimma och jag skriver på uppsatsen med en aning lättsamhet idag. Jag har tänt upp ljus och myser av att få vara ensam, producerar så mycket bättre när jag är själv.
Ska skriva ihop diskussionen innan skidskyttet börjar så jag kan ta ett litet avbrott. Det nya året är lite mer av en frustration för mig, känner mig en aning vilsen igen som jag gjorde för så många år sen där allting bara tog slut. Tacksamt slets omgivningen upp och jag gick in i väggen. Jag är inte där idag, utan omgivningen är stark men jag är trött och fundersam.
Ack så djupt det blev nu, men jag fick lite fnatt igår. Mina brorsdöttrar kom hit, Jonas vandrade iväg med dem och lekte medan jag avbokade en intervju. Panikartad känsla i magen ringde jag och det kändes så bra efteråt...
Är därför glad över att det bara är jag hemma nu, ensam med mina tankar och funderingar. Behöver sortera lite här uppe på hjärnkontoret.

Uppsatsen har verkligen bidragit till kaos i vardagen för mig, vilket jag verkligen hade betonat för många att det inte skulle bli så. Här är jag, tre veckor in på det nya året trött och vilsen. Synd att det varar i fyra veckor till...innan det äntligen tar slut.
Har mina nya kurser som jag vill ta tag i också, men det blir inget med det fören nästa vecka... Sitter och letar sista minuten resor hem till skaraborg, behöver komma hem känner jag. Få landa i en annan miljö och få skriva för mig själv. Tror att Jonas behöver det också, har varit en hård vecka för honom med stygn och jobb.
Ska återgå till mig och mitt arbete.
Trevlig helg

det där med att plugga...

Jag sitter och försöker ta mig igenom den här veckan. En vecka som på alla sätt är lång, mörk och tung.
Är i en period av uppsatsen där de tyngsta bitarna (teori, resultat och diskussion) ska arbetas igenom, detta genom att redigera språket och lägga till delar. Eftersom jag har blivit ordblind och lyckats krympa mitt ordsförråd används många samma vackra ord på flera ställen. Har dock lyckats ta mig igenom två av tre, men det är långt ifrån färdigt efter trean, då ska jag ännu en gång ta mig igenom dem för att säkerställa flyt, röd tråd och om det är kopplat till kommunikation och lärande.
Utöver detta har jag börjat läsa i kurslitteraturen till Psykologikursen, en bok om vetenskap. Som tur är (!) ska jag skriva en hemtentamen i första delkursen i Psykologi som inte ska vara inlämnad fören 20 mars !! Känns oerhört bra.
Efter tidigare erfarenheter, och med uppsaten som jag har hängande över mig i fyra veckor till, har jag ett studieschema. Varje dag har ett x-antal uppgifter som jag ska hinna med. Har just nu endast två punkter kvar från min lista och det är att hämta upp böcker på universitetet och redigera klart diskussionsdelen förhand. Vilket jag bör hinna idag.
Nästa vecka kommer det bli lite lugnare, sen kommer jag även få hjälp av Emilie som ska läsa lite delar och kolla språket.
Nu längtar jag mer än gärna efter att få slänga mig i soffan med någonting sött, dock så har vi i huset beslutat oss för att ha godisförbud. Ska ta mig en banan och göra klart mina punkter..

Trevlig vecka allihopa!

söndagen den 15 januari

Har verkligen haft en seg vecka men effektiv helg.
I fredags fick jag äntligen feedback på mitt arbete så jag kunde börja jobba vidare. Hamnade i en svacka i mitten av veckan då jag inte kunde tillföra arbetet mer, men nu är mina papper fyllda av kommentarer och frågetecken som måste redas ut inom en och en halv vecka.
I lördags var vi hos Emilie och Pelle, käkade mat och hade en massa skoj. Dock började min mage att bråka så vi drog oss hemåt efter elva.
Idag åkte vi till Ikea där vi mötte upp min bror för lunch. Efter en massa snack så drog Jonas och jag en runda, vi hade lite att kolla upp som skulle handlas hem. Vi ska försöka få hem två Billy-hyllor någon dag, ska bara bestämma hur vi oss hur det ska se ut. Har även hunnit plocka i ordning i lägenheten och redigerat språket på uppsatsen. Har dock lite kvar som jag ska ta itu med i veckan.
Jonas tittar just nu på Milan-Inter så medan jag sitter här och skriver hör man burop och nej! Tyvärr ligger Milan under vilket gör honom ledsen :(
Själv är jag mest nöjd med hur mycket jag hunnit idag. Imorgon startar vårterminen så jag ska faktiskt kolla på plattformarna om dom äntligen har lagt ut information om lektioner för jag har fortfarande ingen aning om när första lektionen är (även om undervisningen sker via nätet måste info ändå läggas ut).

Denna veckan som kommer, lär bli tuff. Har extremt mycket på uppsatsen och så de ny startade kurserna och hinna vara barnvakt också. Längtar redan till nästa ledighet!
Dags att återgå till kolla saker innan jag får sova en stund!


plugga!

Vilken start på denna vecka!
Igår var det en härlig måndag och idag är det en okej tisdag. Ska försöka lägga mig lite tidigare idag så jag kan komma upp vid åtta imorgon. Vore strålande att få iväg arbetet tidigare än 16 så jag kan läsa lite kurslitteratur.
Fick ett mail idag där det stod att jag kom in på psykologikursen, vilket jag självfallet tackade ja till. Först fick jag lite panik men nu är det över.
Jag har ju vant mig vid tanken att ENDAST läsa två kurser och jobba (om jag får ngt såklart). Kurserna överlappar varandra så jag tänkte, okej första gången som jag kan ta det lite lugnt tills jag fick detta besked. Skillnaden blir egentligen bara att jag får läsa en kurs till som håller på hela våren, så det blir ganska lugnt ändå. Nu kommer det (bara) saknas 15 hp istället för 30 hp innan jag är klar. Förbättrar mina odds för HRMD-programmet i höst :)
Fick lite motivation nu men det sträcker sig tyvärr inte till uppsatsen, så jag ska fortsätta. Jag ska ta mig ut snart också för att hämta upp böcker på universitetet!


endast måndag

Sitter i en mörk lägenhet med tända ljus och justerar lite i resultatdelen i uppsatsen. Har haft en härlig måndag och det känns skönt att all ledighet är borta nu. Har hunnit med ganska mycket idag, gick upp tidigt då jag skulle på intervju i Norrköpings Science Park (håller tummarna på att jag får det!). Tjänsten gäller för en till två dagar i veckan vilket passar mig utmärkt eftersom jag ska plugga två kurser i vår.
När jag kom hem, gick vi bort till HC där jag blev bjuden på lunch av Jonas. Vi handlade lite och sedan satte jag mig och pluggade. Ska fortsätta plugga en stund till så jag har lite att fixa till imorgon, vilket ger mig möjlighet att skriva klart en annan del också.
Veckan är ganska tom för mig, känns skönt att inte ha någonting uppbokat. Ska endast in till Linkan på fredag morgon och prata med handledaren men ingenting annat.
I helgen dock så är det massa kul som händer. På lördag ska vi iväg och käka middag med Emilie och Pelle och på söndag ska vi till IKEA och titta ut massa kul.

Helgen som var, var helt okej. Var i Linkan och lekte lite med brorsdöttrarna, lördag och söndag var ganska lugna. Vi hann storstäda och få ur julen så nu känns lägenheten fräsch. Väntar på ett paket från JOTEX som innehåller nya gardiner som jag vill ska komma nu, så ettan får sin extra touch! Vi har även gjort rum för hyllor som vi ska handla in, behöver lite mer förvaring känner jag.

annars, trevlig måndag :)

Eldkvarnish och ta min hand

Såg den fantastiska konserten med Eldkvarn på ettan, jag önskar att vi var på den istället för i Vara ! Jag är ändå nöjd, att få se Eldkvarn live är stort i sig och sen har jag spelat in konserten som gick så nu kan jag se den jämt.
Tittar på den nu, egentligen hade jag en plan om att ta tag i min uppsatsen idag men äsch. Det finns en dag imorgon också :)
Jag har haft en bra liten ledighet, men nu är det dags att fixa lite. Vi ska plocka iordning lägenheten innan vi drar till Linkan, vi ska busa med mina brorsdöttrar och min brorsson men också min bror och hans sambo. Åh solen är framme också!
Det blir en ganska lugn helg för oss, Jonas är ju ledig idag så vi får tre hela dagar med varandra :)
Ska snart väcka min man, han ska se hockeyn han spelade in inatt. Jag vet hur det blev, grattis Sverige ! Inte nog med guld så blev ju Sverige trea i skidskyttet igår också !!
Ska återgå till vackra Eldkvarn och deras geniala musikgåva till oss...

När min pappa växte upp
hade han e dröm & en tom hand
Ingen gav honom en chans
men han gjorde drömmen sann
Han satte segel på båten
när vi gick på drog han den loss
Vi sov under stjärnhimlen
tills solen väckte oss

Tag min hand, du tände min eld

tag min hand, du tände min eld
Pappa tag min hand
du gjorde drömmen sann

Min mamma växte upp

på restauranger & hotell
Hon gav mig sin gitarr
och jag minns att hon sa en kväll:
Gör som du vill men bli aldrig musiker
du blir slav under buteljen
Jag har sett så mycket elände
hör du vad jag säger

Tag min hand, du tände min eld

tag min hand, du tände min eld
Vad är rätt om ingen gör fel
mamma gråt inte mer

Jimmy & Jazzgossen bodde i huset mitt emot

Upp på taken, upp på vindarna
ner igen, fulla av sot
Bakgårdsprinsar & prinsessor
på gatorna gick kungarna
Under gatlyktorna stod dom otrogna
och dom vassa tungorna
Zigenar-Jacko, bodde i ett par svarta stövlar
Svart kostym, vit skjorta
när han kom sa vi:
Här kommer söndag
Folk sa att han kom från skogen
bergen & de vilda hästarna
Han tog vem som helst med knogarna
även polisen och prästerna

Tag min hand, du tände min eld

tag min hand, du tände min eld
Jacko tag min hand
varenda gata bär ditt namn

Annie född av Carmen

tog emot oss på sitt rum
Vi gav henne våra hjärtan
hon tog dem tum för tum
Franska kyssar i karusellen
jag hade jobb, jag hade pengarna
Det var en tid av förväntningar...
Karusellkvällarna

Tag min hand, du tände min eld

tag min hand, du tände min eld
Annie vad hände sen
Vi slängdes ur en flygmaskin om natten
vi satt i en livbåt på ett stort svart vatten

Jag tar dagen som den kommer nu

jag lär mej att gå igen
Jag lägger varje korn av sanden på vågen
nån har gett det som en gåva till mej
Floden faller ner i havet
bergen sträcker sig mot molnen
Varje dröm har sin förklaring
varje man är den förlorade sonen

Tag min hand, det brinner en eld

Tag min hand, du tänder min eld
Tag min hand, det brinner en eld
Tag min hand, du tänder min el
d


bring me back to life

Jag har tagit lite paus från mitt liv, låst in mig i lägenheten och tampas med sjukdom och trötthet. Har inte gjort mer än vad jag behövt vilket var skönt. Har tagit tillfället i akt att få vara lite dålig och sova lite extra.
Igår fick jag dock lite panik när jag såg mig själv i spegeln: mitt nagellacket som täckte nästan ingenting av nageln, ja det fanns mycket som behövdes göras i ordning. Så här risig var länge sen jag var!
Idag ryckte jag upp, duschade och sminkade mig. Sedan gick jag en kort promenad till HC för hämta upp lite paket och handla. Passade på att köpa en ny foundation också.
Känns skönt att få ta sig ut och nu känner jag mig lite piggare och är redo att ta mig an livet igen. Jag tror det är nyttigt att släppa allt och sen gå tillbaka när orken finns.

Mina paket innehöll vackra kläder och en ny mascara. Vi väntar på ett paket med gardiner som jag tryckte hem igår på Jotex rea. Det blir en storstädning i helgen, alla julsaker ska ut och allt ska tvättas. Då kan det vara skönt med lite våriga gardiner och ljuslyktor. Jag tycker om inredning men det är svårt när man är två. Jonas och jag har så olika åsikter om "snyggt", men lägenheten är en snygg mash up och återspeglar verkligen oss!!
Åh, jag längtar till sommaren. Eller till våren, bara så att det är lite varmare och att man kan springa i converse och en coat.
ska återgå till skidskyttet, det går visst inte så bra för Sverige i skidorna iår. Bergman har dock överraskat men annars imponerar varken skidskyttet eller vanliga skidorna. Däremot grattis Sverige i ishockeyn, även om det är juniorer, så en finalplats. Hejja hejja.

/Sofia

REA

Något som jag älskar efter julen är alla galna reor. Människor som drar i kläder och rivet ivrigt ner alla fina högar som butikerna gjort i ordning. Ett utmärkt tillfälle att fynda alltifrån skivor till skor. Man blir också nästintill snål, vill helst inte lägga mer än 100-150 kr på ett plagg - annars är det ju inget fynd. Självklart beror det på vad du är ute efter också, ett fynd kan vara 1000 kr också!
I år har jag dock känt ett misslyckande. Reorna har inte funkat för mig alls. Min finaste reastund var när jag klickade hem en kofta och en t-shirt från H&M för 89 kr (+39:90 kr i frakt). Lyckades även fynda en t-shirt på Gina. Annars så har det sett ganska trist ut, men mycket gott för min plånbok.
Tittade runt på nätet nu igen men ändå inget roligt. Har dock lyckats fyna min mascara, den kostar 305 kr på Kicks men den lyckades jag klicka hem för 159 kr från NordicFeel.

Jag är oftast på jakt efter något när jag tittar på reorna. Letar faktiskt efter: en blå kavaj, fejk pälsjacka, deckarböcker, dvd:er och skivor. Har en söt liten rosa bok där jag skriver ner allt jag vill ha. Där försvinner saker om jag fått eller inhandlat sakerna själv.
Letandet fortsätter en annan dag, ska bädda ner mig i sängen och läsa lite. Är ju trots allt sjuk (?).

året var 2011

Tänkte göra en vacker sammanfattning av året som gått, själv tycker jag att det har varit lite av ett mellan år. Anser att det har vart ett ganska okej år, men har absolut mer förväntningar på detta år som kommer! Även om en stor sak inte blev som jag hade tänkt så har jag kommit att acceptera det. Känns ganska surt ändå att jag måste skjuta upp min utbildning, hängde på två kurser. Löjligt.
Här kommer varje fall mitt år, 2011.
Januari - Efter en ganska tråkig höst då jag mestadels satt hemma, beslutade jag mig för att plugga igen. Jag började plugga och Jonas jobba. Känns skönt att få en start på året!
Februari - En ganska lugn månad, jag hade ganska mycket i skolan och pluggade mest. Jag blev också diagnoserad med magsjukdomen IBS.
Mars - Mycket att fira; hade haft körkort i ett år, Jonas och jag vart tillsammans i två år. Jag träffade Emilie !!
April - Min bror berättade att jag skulle bli faster, IFK Norrköpings matcher startade igen, vi såg Håkan Hellström i Flygeln, utbildning med jobbet, tatuerade mig och började jobba igen.
Maj - kombinerade jobb och skola. Förstår inte hur jag lyckades klara mina tentor när jag jobbade så mycket?!
Juni - Jobbade, badade första gången för detta året, var uppe i Stockholm på en weekend.
Juli - Jobbade, jonas syster gifte sig, läste en sommarkurs: Arbetsrätt.
Augusti - Hemma en snabbis i Skaraborg, jobbade, deltog i en IBS forskning, klarade tentan i arbetsrätt, såg ELDKVARN under augustifestivalen, käkade på pizza hut med jobbarkompisarna.
September - skolan igen, fick jobb på EM och började jobba där, var uppe i Stockholm och gick på grönan, såg The Arks sista konsert.
Oktober - Fyllde 21 år, vandrade runt på Ullared som jag fick i födelsedagspresent av Jonas och hans mamma. Såg Eldkvarn i Vara.
November - Sa upp mig från EM, pluggade stenhårt med c-uppsatsen då den startade under denna månaden
December - bara C-uppsats i huvudet, resa hem för julafton och så nyår.

Tyvärr så var jag sjuk under nyår, eller är det fortfarande på något vis. Sammantaget så hann jag även med mina vänner. Nu reser Mathilda och Andreas iväg till Asien, men vi ses ju till sommaren :)
Första dagarna under detta år har vart okej, jag har fått mysa med Jonas men idag åker han och jobbar. Själv ska jag försöka pyssla lite med saker !!

Gott nytt år på er så hörs vi inom kort

RSS 2.0