alumn

Jag har sedan ett par veckor tillbaka varit medlem i LiU's nätverk för gamla studenter, alumni-nätverket. Nu i förra veckan fick jag en förfrågan att skriva ett blogginlägg. I brist på aktiviteter på fritiden när man inte jobbar så tänkte jag att det kunde vara kul. Nu i efterhand, känner jag mer press. Jag har skrivit ett utkast och känner mig sådär nöjd.
Det handlar om arbetslöshet efter examen. Jag tycker det är viktigt att belysa att inte alla har turen att få jobba med det dom är utbildade i. Samtidigt som jag tycker att det är viktigt, känner jag att texten är löjlig.
Ska be Jonas att kolla igenom den.
 
Veckan har redan nått torsdag och jag har inte hunnit med att fixa små saker här hemma. Men nu är det ett par dagars ledighet över påsk så då ska jag pyssla med lite saker. Har startat upp lite idag men saknar total inspiration.
 
Önskar annars alla Glad Påsk och vi hörs
SOFIA - i frustration och noll inspiration

mina minnen och tankar står mig upp i halsen

Med dåliga dagar hinner hjärnan berätta historier. Historierna fördelade jag ut på gamla kort som finns lagrade i datorn. Allting kommer över en.
Idag kan jag inte låta bli att känna hemlängtan och sakna diverse vänner som finns utspridda i landet. När jag sedan omfamnasr mina känslorna så vet jag inte vad jag längtar hem till, för det är inte mitt hem längre. Det är kallt mellan mig och Lidköping sedan länge. Mitt hem är ett x-antal väggar med inredning, foton men också enormt mycket kärlek.
 
Mina vänner finns på bättre platser där deras liv formar sig. I mitt bakhuvud finns en önskan om att samlas under De La Gardies tak där jag lever ett gammalt liv och ni talar om hur ni har det. Jag kan då se Er leva omkring mig -  kanske är det tanken på att inte formas tillsammans längre som gör mig trött?
Om det inte vore för alla Winnerbäck låtar så skulle soundtracken till mina minnen inte förstärkas.
 
Jag tror att jag föredrar att behålla mina minnen och sjunga skrikandes ut till DÄR ELDEN FALNAR (MEN FORTFARANDE GLÖDER)


Inte min dag

Idag har jag en riktigt skit dag, en sån där dag då man vill ligga kvar i sängen och bara se en massa film. Dock har jag pysslat med lite annat, imorse gjorde jag ett ärende och fixat lite hemma. Nu har jag suttit ett tag i soffan, småätit och tittat på skit program! Nu kände jag att jag behövde göra någonting annat.
Helgen har varit helt okej, i fredags tog vi en lugn kväll. Jag hade haft en lång dag med möten och fika med Isabelle. I lördags var vi på fotboll och tittade på IFK när de spelade i Svenska Cupen. Det var en trist första halvlek men i andra, efter ett par byten, blev det ett roligare spel med anfall. Morgan och Monica var här i söndags och käkade mat. En skön avrundning på en helt ok helg.
Igår jobbade jag hela dagen så det är lite av underlaget till varför jag är helt färdig idag.
 
Ska återgå till annat.
SOFIA

när allting kommer omkring så är vännerna ofta svaret

Det känns i hela min kropp att jag behöver helg och umgås med Jonas. De senaste två veckorna har varit fyllda med både jobb och tankar. Jag har funderat mycket på mitt jobb, skolan och mig själv, dock har jag inte fått någon klarhet i vad jag riktigt vill. Men igår när jag satt i ett möte med en kvinna och vi diskuterade företagande, så insåg jag vad jag vill. Jag vill jobba med personal och handledning!
Jag bar med denna tanken idag när jag åkte iväg på BNI-mässa med min chef. Vi träffade massor av företag, små som stora, och presenterade oss. Det var en tidig morgon men väldigt givande. Efter möten stack jag iväg till Bagarstugan för att fika med Isabelle. Vi snackade lite och jag berättade om min tanke. Hur jag känner och vad jag skulle vilja göra. Det som är bra med Isabelle är att hon kan identifiera sig i mina känslor, hon är där själv.
När vi rundade av allting som vi spydde på så slog en tanke oss.
 
Nu vet jag vad vi ska göra. En plan har uppstått och jag ser fram emot att se vad vi kan göra av det. På riktigt länge känner jag både engagemang och glädje.
Fortsättningen följer....
SOFIA

PAUS

Jag har tagit ett par dagar på mig att strunta i bloggen. Har försökt att smälta förra inlägget om acceptans. Det är väldigt sällan som jag blir avrumplad av vissa inlägg jag skriver, men inlägget träffade mig ordentligt.
Acceptans, ett sådant starkt ord. Jag har försökt att acceptera och ta emot situationen som den är. Hur mycket jag ändå försöker så finns det en annan känsla inombords som säger att jag borde göra någonting annat. Nu tycker jag ändå att jag mött ordet halvvägs. För mig räcker det för nu.
 
Men nu ska jag tala om någonting annat. Snö. Igår hade jag den bästa dagen på länge, jag vaknade vid åtta. Låg kvar i sängen och bara var. Pratade lite med mamma en stund, gick upp käka frukost till många avsnitt av MODERN FAMILY. Efter många om och men tog jag på mig träningskläderna och gick 5 km. Kom hem svettig och nöjd. Vägarna var fina och vädret var underbart. Jag tänkte att nu äntligen kan man göra såna här saker.
Idag vaknar jag upp till snö. Jag tänker fan också. Men för att pigga upp mig ändå så ska jag göra om min ut och gå lista! Ska försöka få till power-låtar.
 
Här är det, kort summering av vad jag tänker på just nu

acceptans - ett sånt stort ord

Jag älskar att ha mycket att göra. Det passar mig som handen i handsken.
Den senaste tiden har mestadels mina egna intressen ockuperat min tid och skapat egen stress. Mina tankar och funderingar ska vi inte heller underskatta, de skapar den övergripande stressen. Idag fick jag smaka på migrän. Jag har ingen god relation till migrän, oftast går den så långt att jag inte hinner agera mot den. Istället ligger jag i sängen med en sjal framför ögonen och lider. Idag, klarade jag mig med endast solglasögon och titta på Tv. Jag tog den lugnt. Likt IBS, så blir man väldigt trött efteråt när det passerar med en ömmande känsla kvar.
Att jag tar upp detta är för att min vardag är så tråkig :) Nej, jag skojar. Jag tar upp det för att visa på hur mycket saker i vår vardag kan påverka oss så djupt.
När jag i januari skulle fundera på en sak som jag hade till mitten av april på mig att besluta mig om, så trodde jag att ljuset för mig borde gå upp innan mars varje fall. Två månader kvar och varför skulle inget förändras?
Jag är naiv, nästan dum som tror att ljuset närmar sig så fort. Idag är det mars, jag har några veckor på mig att fylla i en lapp eller bara acceptera.
 
Jag vet inte hur länge jag har ansträngt mig för att få till ett bättre förhållande för min del. Ansträngningen börjar övergå till frustrerande handlingar och jag börjar ifrågasätta min utbildning. Har jag slängt bort tre år? Ljuset kanske inte ska vila på mig under denna vår, kanske är migränen ett tecken på att mörkret är här för att stanna ett tag.
Det enda jag kanske borde göra är att acceptera.
Jag som alltid har förespråkat acceptans oavsett i vilken situation jag har väglett andra i.
Acceptans.
Ibland suger det.
 
SOFIA

Recension av Linas Matkasse

Jag har länge funderat på värdet med att få hem en matkasse och slippa allt administrativt arbete som rör middagar (lunch och middag) i vanliga fall. Vi fick i julklapp av min bror och hans familj en veckas matkasse från Lina, vilket vi både fann spännande. Mina förväntningar på kassen var att det skulle vara mycket bönor i maten och jag hoppades bjudas på mat som vi i vanliga fall inte lagar.
Informationen som kunde utläsas av hemsidan var att det fanns vissa saker som man bör ha hemma, basvaror som jag inte alls fann konstigt. Priset för startkassen var 499 kr och sen övergår den till 769 kr. (Jag kommer att senare i detta diskutera om det var värt priset.)
 
I förra veckan kom kassen, leveransen var behändig då de plingade på dörren och stod redo med kassen. I extas packade vi upp råvarorna som bestod mycket av färska tillbehörer. I kassen fanns en liten kasse med massa grönsaker. Jag bläddrar i häftet som bifogas med recpeten på maten.
- Spättarullader med kokt potatis och sambaldressad sallad
- Tunnbrödswrap med grekiska kalvfärsjärpar och olivtzatziki
- Fläskkotlett med gul tomatsås och fröig sallad
- Marockansk kyckling med tomatpilaff och spetskål i apelsindressing
- Parpadelle con aglio e finocchio fritto
Häften innehåller två rutor, första rutan kryssar man i om man lagat maten och i den andra vilket betyg man ger den. Vi använde oss av en tiogradig-skala. Jonas ansåg att det säger mycket mer om betyget. Nu vad jag tyckte om maten.
Spättarullader med kokt potatis och sambaldressad sallad
Jag älskar fisk, vilket jonas inte gör. Under veckan insjuknar Jonas så han kommer inte att smaka på denna rätt. Maten var väldigt god och jag tyckte det var ett recpet som kan användas på vilken fisk som helst, bortsett från lax. Denna kommer jag att göra igen. Salladen var ingen hit, vinägern tog över vilket gav mig en trist smak i munnen. Jag gav betyget 8,5. Minus var salladen.
Tunnbrödswrap med grekiska kalvfärsjärpar och olivtzatziki
En favorit av Jonas! Jag gillar inte tzatziki föll därför inte för denna rätt. Jag skulle vilja ha en kryddig sås till järparna så att det lyfter dem. Betyget grundar sig på Jonas gillande 8.
Fläskkotlett med gul tomatsås och fröig sallad
Jag gillar inte fläskkotletter, ett torrt kött som inte faller mig i smaken. Jonas gillade inte heller denna rätt. Tomatsåsen smakade inte gott. Betyg 2. 
Marockansk kyckling med tomatpilaff och spetskål i apelsindressing
Här börjar det komma smak på maträtten. Kycklingklubbor marinerade med goda kryddor, ris och sallad. Kan inte gå fel. Tillhör, tillsammans med fisken, veckans bästa rätter. Betyg 8 för att vi inte gjorde salladen eller tomatriset i brist på tid och ork. Hade vi gjort hela rätten möjligt ett bättre betyg!
Parpadelle con aglio e finocchio fritto
Pastan var det enda i den här rätten värt att notera. Pastasåsen innehöll grillad paprika och fänkål. Fänkål inte heller något jag föredrar i min mat. Den grillade paprikan innehöll för mycket vatten att smaken inte utmärkte sig. Betyg 2, pastan var fördelen!
 
Efter veckan som gått kan både jag och Jonas konstatera att Linas Matkasse inte passar oss som konsumenter. Vi skulle vilja vara delaktiga i vad som kommer att komma så man får möjlighet att plocka bort varor som man inte tycker om. Jag gillade att man fick mycket grönsaker! Vi är överlag dåliga på att äta grönsaker och tyckte det var ett stort plus. Jonas la ändå kommentaren efter halva veckan att han hellre skulle betala en slant för att få recept där man själv kunde styra inköpen. Jag förstår kassens syfte. När det kommer till kostnaden för kassen och maten vi skulle laga så kan jag tycka att 500 kr är ok. Om jag skulle köpa den för 769 kr skulle jag vilja ha en fot med i spelet och anpassa kassen efter våra behov. Om jag ska ge betyg på kassen på en femgradig-skala där 5 är oerhört bra och 1 är dåligt. Jag ger betyget minus 3.
 
SOFIA

underbara morgon

Jag har en förkärlek till att vara ensam uppe på morgonar, om jag vaknar pigg. Idag var en sådan dag. Solen lyser ute, vasaloppet går på TV och jag äter min frukost i lugn och ro. Har precis planerat upplägget för dagen då vi ska städa och tvätta. Det är en massa skidor på Tv som man inte vill missa!
Helgen har varit lugn och fin. Jonas har börjat känna sig piggare men vi har varit hemma. Vi hade tänkt att gå och se IFK Norrköping spela "Svenska cupen" mot Landskrona, men jag fick ont i magen på morgonen så vi hoppade över det. Vilket var tur, när vi tog en kort promenad till pressbyrån i HC så blåste vinden rätt hårt.
Veckan som kommer ser rätt lugn ut, jag har inget planerat och ska kolla om jag ska jobba något. Annars är det bara att fortsätta söka jobb.
 
Ska bläddra runt på nätet en sväng innan det är dags att börja storstädningen.
 
Solig söndag
SOFIA

RSS 2.0