Helgen som var och veckan som kommer.

God dag! Har vart uppe ett tag, har hunnit och plugga lite men nu sitter jag bänkad framför TV:en och tittar på Oscarsgalan som vi spelade in inatt. Är ganska pigg idag efter en ganska traumatisk dag igår, jag skar mig ganska djupt i toppen av tummen. Aj aj! Helgen har vart bra, mamma var här och det var jätte kul. Vi gjorde inte jätte mycket saker men det var skönt det också. Igår var Morgan och barnen här på fika. Idag ska jag till skolan och påbörja delkurs 2 i pedagogik vilket känns som min delkurs nämligen Ledarskap. Har ganska mycket att göra i veckan, har en massa föreläsningar, ärenden som skall fixas och på fredad kommer Jonas mamma hit. Det blir en del plugg också vilket känns trist...... Det är ganska tråkigt väder här, jätte grått ute. Men ska fortsätta se på oscargalan och väcka Jonas. Hej hej

update

Klockan är redan halv fem och det är fortfarande ljust ute, känns helt otroligt bra att veta att våren närmar sig. Jag är så fruktansvärt trött på denna snö, minusgrader och kylan som biter tag i ens kinder utan en tanke på att vilja släppa sig loss. Fruktansvärt är det verkligen, men jag tog mig en skön promenad till Norrköpings campus imorse för grupparbetet. Vi fick ordning på det !
Tröttheten på denna snö gör mig less, jag vill kunna gå i min röda jacka och converse utan att känna en minsta rysning av köld gå igenom kroppen. Tyvärr ser det inte så lovande ut, jag vet att mamma sa att det var lite snö hemma. Här ser det ut som om snön aldrig gett sig av.

Har fått mycket gjort sen jag kom hem, tittade igenom posten och såg massa saker som jag vill köpa. Vilket var fruktansvärt för min plånbok. Jag har koll på plugget och borde hämta ut min lagbok som har kommit :) Som jag har väntat också på denna fyrkantiga 3 kg tunga sak som jag ska ta med till skolan. Härligt va?
Kvällarna är ganska sega här hemma när jag har för mycket tid över, det blir ju så när ens vänner är km långt ifrån... Det känns därför skönt att mamma kommer hit imorgon! Hon är sjuk i någon infektion dock så hon är lite oroliga att vi ska bli sjuka här, men hon behöver inte vara orolig jag känner mig redan på gång att drabbas utav något. Hela skolan är sjuka i något och är det inte magsjuka så är det något annat.
Annars har jag haft en flitig dag, har mailat en massa och tagit tag i Telenor bland annat. Min e-faktura har inte vart som den ska sedan jag bytte till Handelsbanken från gulliga Sparbanken Lidköping.
Ska snart börja med maten här vilket känns ganska omotiverande, men jag brukar försöka få den klar till "Halv åtta hos mig" så jag kan äta samtidigt som jag ser på det.

Ska nog försöka diska en omgång disk innan jag börjar med maten, Jonas har en tendens att låta saker och ting ta sin tid. Dvs man skjuter upp det jobbiga en dag i taget för att hinna med roliga saker och i hans fall menas det med mycket sömn och Tv-spel. Jag vet att han kan om han vill :)


still going strong

Jag lever för Jonas iPad, den är underbar och väldigt praktiskt när jag inte vill sätta på datorn. Detta får mig att drömma om en egen, dock blir det ingen utan jobb! Mina pengar jag får via studierna känns inte alls motiverande att kasta ut på denna underbara ting. Är fortfarande ledig vilket är skönt, men imorgon är det dags att återvända vilket ändå känns skönt. Har precis rensat ut en av våra garderober son var fylld med handdukar och sängkläder. Det som måste inhandlas är nya lakan annars finns det ganska bra av allt. Det har vart fint väder idag, vilket ofta får mig att vilja göra allt som jag egentligen har tid för...sån är jag :) Har så sjukt torra händer på tal om annat, jag är allergisk mot torra partier på kroppen. Ska gå och smörja in dem nu!! Trevlig eftermiddag Sofia

Vänta på mig - Gyllene Tider

Helgen har vart helt underbar även om Jonas tycker att det var lite för mycket städ och mindre vila. Ser man från den ljus sidan så är lägenheten helt kliniskt ren och jag njuter! Dock så finns det lite saker som skall ner i källaren och så fort min tanke når ordet källaren så tänker jag med automatik att vi måste göra i ordning där nere... Det får bli en annan gång.
Vi har verkligen inte haft mycket på schemat i helgen, Jonathan var hos oss i lördags och käkade lite gott. Igår satt vi mest hemma och gjorde vad vi kände för vilket var skönt. Vi såg Big Brother vilket känns ganska kul att det började igen, jag minns när jag var liten och såg det första avsnittet. Jag vet att mamma tyckte att vi borde titta på något mer vettigt än BB men nu är det andra tider. Fick veta att igår satt mamma framför TV11 och såg BB. Det är verkligen ett typ av folk som ställer upp, säger jag lite fördomsfullt....

Jag är ledig fram till onsdag innan jag måste närvara i skolan igen, det känns oerhört skönt att få vara hemma och slippa plugga eller ha långa dagar. Veckan är ganska kort i sig faktiskt, ska vara i skolan både onsdag och torsdag men sen är jag ledig igen. På torsdag kväll kommer faktiskt mamma hit och ska umgås med oss lite grann. Ska bli kul att få visa hur vi har förändrat lägenheten, dock så är det inte riktigt klart än men mestadels. Det är hallen som saknar lite prylar och så.
Nästa helg kommer Jonas mamma och även syster. Mycket familj på besök under dessa veckor som kommer. Annars händer det inte så mycket under vårt tak. Jonas har åkt iväg till jobbet precis och jag ska bege mig och handla vilket känns som en utmaning.. Jag tycker inte om när det blir tungt för det är så jobbigt.

Ska fortsätta med min ledighet; med läsning, TV-tittande och välja ut en ny ringsignal till min mobil. Nu är det en KISS låt som står i fokus.

för trött för att ta en diskussion med den man tycker om

Jag är ledig idag efter många dagar som jag spenderat i skolan, det känns oerhört skönt att få vara hemma och ta hand om sig själv. Med det menar jag självklart att jag slipper plugga!
Har spenderat hela förmiddagen med att tvätta och storstäda vilket bidrog till att jag nu sitter i soffan med massa papper runt omkring mig som jag måste gå igenom och se om det finns något som skall sparas eller inte.
Snön faller ute och solen har gjort den lite sällskap men nu har den nog tagit helg och skickar dit vind som dess substitut. Jag är alldeles tom inuti, mest för att jag är lite arg men mest för att det är mycket som inte är bra.
Duggan gick inte så som jag hade tänkt vilket var tråkigt, jag missade med 1 poäng. Jonas jobbar kvällar vilket gör att jag inte är hemma när han vaknar och när jag kommer hem är inte han där. Vi ses knappt längre vilket är jätte trist, det känns att vi missar bitar av varandras vardag. Inte heller blir det bättre när ingen utav oss orkar ta en diskussion om vad vi ska handla för ingen bryr sig.

Det blir nog bättre nu när jag ska vara hemma fram till onsdag, vi har delat upp grupparbetet. Känns skönt att det är fredag idag men en massa helg. Hade ju tänkt att springa ner på stan idag och göra lite roliga ärenden... ett som jag har sett framemot jätte mycket de senaste dagarna. Men det blev inget med det, får ta det i veckan som kommer istället. Ska försöka göra lite behövliga saker i helgen som att rensa garderoben och sånt trist. Jonathan kommer hit imorgon kväll på mat och spel vilket skall bli kul.
Jag hoppas sommaren löser sig för oss. Att de vill ha oss tillbaka men som det ser ur ut nu verkar K.D långt borta.


DUGGA

Sitter nedstämd i soffan och ser på "sveriges mästerkock". Det är dugga imorgon vilket jag finner oerhört jobbigt eftersom jag aldrig har gjort det förut. Men det känns som om jag är påläst men samtidigt som det finns saker jag finner är lite mer svårt än annat. Jag hoppas att jag fixar det imorgon. Veckan har handlat om duggan vilket har begränsat mig med roliga aktiviteter. I måndags var jag hemma mest och pluggade, igår var jag på anställningsintervju och på föreläsning. Jag träffade Jonathan en sväng också, idag fick jag agera barnvakt! Det var Ida som var lite sjuk men det var ganska okej då jag kunde, tråkigt nog, plugga. Men nu sitter jag i soffan och vägrar plugga lite till fast jag kanske borde? Morgan och Monica förhörde mig och de tyckte att jag hade koll på de sakerna....men jag vet inte. Ska nog läsa igenom det innan jag lägger mig. Snart är det helg vilket känns lyxigt, jag ska storstäda på fredag och springa lite ärenden. Ska in på "Antikvariet" här i Norrköping och titta på några möbler som jag är ute efter till lägenheten. Men annars i helgen är ingenting förutbestämt vilket känns ganska skönt! Jag är så fruktansvärt avundsjuk på Jonas just nu, han har inskaffat sig en IPad vilket jag först tyckte var onödigt. Eller mer att jag inte fattar grejen till nu. Nu sitter jag här framför den och vill aldrig mer använda min dator. Jag är kär i denna. Har faktiskt tittat på den på Apple Store och jag tänker att OM jag får jobbet så kanske så unnar jag mig denna sak men annars får det va.....kanske? Ska titta till Twitter innan jag lägger ifrån mig Jonases älskling, vill påminna att det inte är jag, och titta på Tvn. Twitter ser nämligen skit roligt ut med iPaden. Godnatt och jag önskar mig själv lycka till imorgon!!

hur ska jag förstå?

Står just nu i köket och kokar lite broccoli till måltiden som Jonas lagade innan han stack iväg till jobbet. Det blir pasta med marinerad fläskfile till vilket får magen att skrika att det ska vara mat nu. Har tagit mig en lite paus från livet vilket känns jobbigt, jag har en tung period framför mig vilket jag inte kan bemästra. När jag menar mitt liv så är det skolan som jag menar. Det är en del av mig just nu innan tentan, jag har suttit i dagar och läst böckerna utan att något fastnar. Jag finner det oroväckande, förhoppningsvis så är det bara idag som den känslan är med mig. Jag tror faktiskt att jag har koll men inte lärt in, sen har jag faktiskt bestämt mig att efter maten sätta mig ner med materialet och se till att det fastnar i huvudet.

Nog prat om skolan, var hemma en snabb sväng mellan lördag-söndag. Var ganska skönt att få träffa mamma och även Jonas familj. Även om tågresan var seg så var det absolut värt det. Idag var jag hos läkaren för att se om jag har IBS, ett magproblem. Verkar som det finns underlag för det men skall bekräftas efter dagens prover. Imorgon ska jag iväg en sväng till skolan och ha lite föreläsning, ska sätta mig i skolan och plugga också. Känns som om man får mer gjort där än här hemma. Här hemma vill jag börja städa istället vilket jag inte kan göra i skolan direkt och där kan man få vara ensam. Var nere på stan en sväng för att titta lite, det är ju alla hjärtans dag idag. Jag fick något helt överraskande utav Jonas. Han hade beställt blombud till mig och jag fick en sån vacker bukett!! Han är gullig han min prins. Buketten står i köket så man kan titta på den medan man äter. Jag är inte alls glad över snön vill jag tillägga, det är skit kallt....igen. Jag vill inte frysa mer, jag vill kunna gå i en tunnare jacka och känna solen bränna i ansiktet inte alls känna frosten slå en i ansikten som en kall handflata. Skäms på värdet, jag vill ha vår. Ska nog försöka sätta igång med att äta och plugga så jag kan ta det lugnt sen :)

trevlig kväll


hej mitt vinterland.... igen

Nu börjar allting om igen; vi huttrar frustrerande över kylan och den trista snön, vi ser solen och plusgraderna komma vilket resulterar i smält snö, lite tunnare kläder och lycka och så precis när man anar tidig vår så kommer den. Jag tycker inte att den är välkommen hit, det är dags för snön att fatta läget.
Jag njuter absolut inte av detta, jag hatar att frysa och jag hatar att vistas ute när det är såhär. Det suger ganska så hårt de här med snön. Att bara veta att jag måste ge mig ut i den för att handla lite gott tills ikväll gör mig ledsen. Förövrigt så har det vart en lång och tung vecka, föreläsningar varje dag med mycket att göra.....men jämför man mig med de som börjar 8 ovh går till 17 är jag bortskämd. Var hos tandläkaren i måndags vilket var skönt, det var över 2 år sen jag kollade mina tänder. Det var relativt goda nyheter, dock behövde jag börja använda tandtråd så det mörka partiet som jag har mellan två tänder försvinner....dvs det kan utvecklas till ett hål.

Annars flyter det på ganska bra, har tenta nästa vecka och endast en föreläsning. Dock måste vi städa här hemma, eftersom vi båda har långa dagar och går om varandra så hinner ju ingen verkar det som att plocka efter sig så vi får spendera våra helger till att göra snyggt. Vi har i nästan en vecka haft det svart inne på toaletten då lampan tog slut. Det är ganska jobbigt, eller mer väldigt jobbigt. Satt faktiskt och kollade på biljetter hem vilket var ledsamt, verkar som om det inte existerar "sista minuten" längre! Det brukar finnas biljetter såna här dagar men nu finns det inga, imorn var det också tomt. Vi får väl se vad som sker.
Ska lägga mig i soffan och andas innan jag beger mig ut. Trevlig helg


är DU redo för kärleken igen?

Såhär lyder den lilla texten på msn, jag är oerhört tacksam för Jonas. Det känns skönt att man är i ett förhållande och slipper allt det där som är jobbigt i början. Dock kan det också vara underbart men jag är nöjd att man är i ett stabilt förhållande. Trots att man är i ett förhållande är det inte alltid rosa skimmer, men det är skönt vissa dar när man kan känna att även vi är på jorden. Vi har haft en ganska trög period här hemma, men det kommer igen som det alltid gör. Om en månad exakt så har vi vår två års dag. Dessa år har gått fort men också ibland sakta. Jag tycker om dig Jonasen :)

Här hemma har vi gjort förändringar, vi har flyttat runt och nått ett resultat som vi båda är nöjda med. Det finns lite små justeringar som måste fullbordas men det kan man göra en annan helg. Jonas hade en enorm ångest igår när vi både storstädade och möblerade om. Han var riktigt tålmodig med mig hela denna helgen. Han ringde nyss, det är mycket att göra på jobbet. Här hemma är det inte alls lika mycket, jag har pluggat klart och ska strax börja med pannkakssmeten. Skolan är okej än så länge, har koll på det som skall göras men börjar bli lite orolig över duggan som skall göras. Vore så skönt att veta att man klarade den!
Som det ser ut nu så är det bara ett år kvar innan jag får min kandidatexamen, då är jag färdig beteendevetare. Men jag ska läsa ytterligare två år så jag får en master inom ett HRMD program. Jag är klar då år 2014. Vid 23 år ålder vilket känns helt okej för mig.
Det var ett tag sen vi var hemma nu, jag börjar längta hem till mamma lite. Vi åker inte hem fören i slutet av mars vilket känns sådär men det finns ingen annan tid.

Ska nog börja med maten så det blir någonting gjort. Har tänkt att spendera kvällen framför Tv'n och njuta av att jag får sova någon extra timma imorn. Trevlig kväll

februari

Det blir inte mycket tid över nu, mycket tid spenderas i skolan och när man kommer hem så är det Tv'n som gäller. Ännu en dag i veckan som man kommer hem vid halv åtta, ens vardag blir ganska så grå när det blir såhär. Idag hade jag en stund med Jonas på förmiddagen innan skolan vilket var underbart även om jag blev irriterad över disken ett tag. Det var kul att få umgås lite också, vi går ju om varandra på dagarna så det blir inte så mycket tid med varandra.
Ser just nu på "halv åtta hos mig", ett mysigt program. Helgen är snart här och det ska bli skönt att få sova ut och vara hemma. Ska dock, plugga lite har saker som måste bli gjorda.

ska mysa med kexchoklad nu innan det är dags för att lägga sig.

trevlig helg

RSS 2.0