efter jul

Är hemma i Norrköping igen!
Julen var helt okej i år faktiskt, även om visiten var kort. Kom fram i fredagskväll och spendera tid med Jonas pappa innan det  blev julafton och jag skulle vidare till Lidköping. Hos mamma var allt som vanligt, gos med vovven och prata med mamma om livet.
Juldagen blev jag upphämtad av Jonas och hans syster då vi åkte vidare till deras mamma. Igår var den enda dagen julen stod still, vi gjorde ingenting mer än att bara umgås. Självklart fanns det stunder då jag blev rastlös men det gick snabbt över.
Imorse fick vi skjuts tillbaka till Norrköping av Jonas mamma, hon ska bo över här i någon/några dagar innan hon far tillbaks.
Jonas är på jobbet och vi har vart i HC för att se på rean. Är mest besviken på den dåliga rean, hade faktiskt andra förväntningar så om en stund blir det nog "onlineshopping" på olika hemsidor istället. Fick dock med mig någon t-shirt från Gina och nytt schampo/balsam från BellBox.

Väl hemma så är det dags för min trevliga uppsatsskrivande igen. Fy vad jag inte orkar egentligen. Ska mest ändå sitta och redigera idag och se att allt ser bra ut inför 3/1 men min ork efter denna dag är minimal.
Hoppas varje fall att er jul var vacker!!

Sofia

dan före dan före doppare dan

Tittar ut genom fönstret och inser att det blev faktiskt snö innan jul. Vi kanske har 5 cm, det gör ganska mycket.
Jag tycker att det ser mysigt ut fast jag drar mig för att vistas ute.
Vi tog ändå en promenad ner till stan imorse och det var ganska skönt ute. Såg att det låg på -1.
Just nu tittar jag runt på nätet och ser att reorna redan har startat (?), såg det i butikerna igår också. Jag älskar att springa omkring under mellandagarna och fynda.
Nu känns det mer som tjuvstart. Inte alls okej.
Jag känner mig oerhört harmonisk fastän jag har mycket att göra. Kanske är så att mitt huvud har gått på julledigt för jag har svårt att komma igång med mitt skrivande. Ska skriva mitt resultat idag och imorgon, känns skönt att ta något så enkelt och göra såhär innan jul.
Jag längtar så tills imorgon, efter att Jonas har slutat jobbet. Då ska vi packa ner det sista, käka en bit mat och ta oss bort till tåget. kl 22.15 imorgon kväll är vi i Skövde!
Är faktiskt som ett litet barn nu, men jag är så sugen på att få komma hem och öppna julklappar.

Ska nog försöka ge mig på resultatdelen så jag kan avsluta pluggkvällen lite tidigare idag!

God Jul !

I'm a trendsetter

Nu är jag verkligen jätte trött och jag är långt ifrån klar!
Har artiklar och inspiration till en bra inledning kvar att finna innan jag får gå från datorn. Tyvärr har jag suttit och redigerat inledning och metoddel även om det inte var jätte viktigt. Kändes ändå skönt att få det gjort idag när jag ändå kände mig lite seg idag.
Starten på denna veckan har vart konstig... gick upp tidigt för att hinna iväg till Linkan för mitt handledningmöte men när jag väl kom bort till Norr Tull så kom jag på att campusbussarna inte alls går som vanligt nu veckan vid jul.
Svårt att komma ihåg allt när man lever i sin värld men aja, en tjej och jag gick bort till stationen och hoppade på pendeln.
Trevlig tjej och jag fick agera lite rådgivning av ett slag, väl framme på universitetet gick vi igenom uppsaten och det kändes ganska ok.
Jag vet inte om det beror på att jag sa att jag helt enkelt känner mig omotiverad och inte bryr mig längre. Handledaren kontrar med ett uttalande om att februari finns tillfälle att slänga fram uppsatsen på om man vill.
(Jag funderar)
Innan jag hinner säga åh vad skönt, fortsätter hon och säger: men du kör på som vanligt sofia så får vi se den 4 hur du ligger till.
Ne inte alls så farligt faktiskt, måste säga att jag nästan såg målet. 
Kommer hem till Jonas och hans goda mat, taggar och nu sitter jag här och känner hur all luft flugit ur mig. 
Hur är det möjligt? 
Jag vill mest av allt bara åka hem till mamma och inte komma tillbaka till Norrköping, nu ljuger jag när jag skriver den här meningen.
Vill faktiskt tillbaka till Norrköping, mest av allt vill jag dansa.
Dansa bort alla bekymmer och ta tag i dom imorgon igen... även om det kommer kännas piss imorgon skulle de kännas skönt.
Jonas skulle se mig nu, han skulle skratta och kalla mig gnällig. Men såhär är det oftast när han är på jobbet på kvällarna, han slipper se mig spricka av tokigheter.



Nu tar jag mig samman.
Skolan är inte så farlig egentligen, det går ganska bra faktiskt. Jag är effektiv och hinner oftast prestera när jag väl sätter mig ner. Jag är mest omotiverad just nu, finns perioder till det också.
Har varje fall lite saker som jag ska kolla upp innan jag slänger mig framför TV'n och tittar på CSI. Kanske spela lite monopol på min Iphone också.... Jag är lite hopplös ibland, de vet ni som känner mig. Jag blir lite galen i mellan åt men det reder sig. Jag behöver mest lite ledigt bara och det är fyra dagar kvar innan jag kan släppa allt och ta Jonas i handen och sätta oss på ett tåg och fara 26 mil hem. Underbara hem. Vi ska bara låta alla ta hand om oss medan vi vilar upp oss.
Jonas jobbar så mycket och jag skriver så mycket att vi behöver det.

Jag är stålkvinnan :)


lilla julafton

Jag hatar att gå upp nu på vintern, det är mörkt och jag känner att de endast är jag som är uppe i hela världen fast klockan har slagit efter åtta. Ne fy, jag längtar till våren lite grann och slippa frysa. Nu sitter jag varje fall här och klockan närmar sig halv tio. Syftet med denna morgon var att jag skulle fylla ut min teoridel innan Jonas vaknar, tyvärr är jag bara inte sugen på att plugga. Jag har hamnat i nån form av svacka, eller jag ligger kvar i samma svacka som tidigare... Uppsatsen känns inte lika viktig längre och om jag ska presentera den i januari eller mars spelar ingen roll längre. Så jag har valt att lata mig. Vet inte om det beror på att det närmar sig jul och att jag instinktiv vill vara ledig. Förhoppningsvis kommer jag på fötter igen på måndag fram till fredag för då måste det skrivas på till uppsaten om det ska finnas en chans.
Jag är också förövrig väldigt lugn inför denna uppgift vilket jag trodde att jag inte skulle va. Trodde att denna höst skulle vara helt förstörd och att jag inte alls skulle må braa (med må bra menar jag att lida av min magsjukdom IBS) men jag och magen mår bra vilket också känns oroväckande.

Nu vidare till någonting annat, iIgår läste jag en bok som inte handlar om kommunikation, ledarskap eller organisationer. Utan en vanlig bok, började läsa "Carries diaries",  har ju läst ut "Sex and the City"-boken. Jag vet inte vad jag tyckte om den faktiskt, tror jag mest var besviken på att Carrie och Mr Big var dom enda som faktiskt hade samma karaktär i boken som på filmen/tv-serien. Av dom andra så nej, den var konstig bara. På tal om konstig, omkring klockan två i natt väckte Jonas mig och berättade att polisen var här. Inte hos oss men hos våran granne och nyfiken som man är undrar vi självklart vad som har hänt. Jonas berättade att polisen hade slagit på alla fönsterräcken runt hela huset innan dom gick in i trapphuset och vi som bor på första våning uppskattar ju inte sånt. Konstigt nog hade jag inte vaknat av ljudet.
Nu är jag vaken och det är lördag, sju dagar kvar tills julafton och sex dagar kvar tills vi åker hem. Det blir en kort jul hemma, åker den 23 kommer tillbaka den 26. Tyvärr så jobbar Jonas redan den 27 och jag behöver sitta med uppsatsen. Det känns ganska B för jag skulle vilja hänga hos mamma lite mer och Jonas skulle vilja träffa sin pappa lite mer också, vi får åka hem i mitten av januari tror jag.
Eftersom det närmar sig jul så skrev jag lilla julafton i rubriksfältet, denna helgen består nämligen av lite försmak på julen.
Jag och Jonas ska inte fira jul iår som vi brukar, eller brukar, vi försöker alltid ses på julaftonskvällen hos mamma eller hos hans pappa. Men iår så sa vi att ingen av oss behöver stressa utan vi ses på juldagen vilket kan va ganska skönt för då hinner vi umgås lite med våra familjer. Jonas far ju också runt hela julafton mellan sin mammas och pappas släkt så det blir nog skönast så. Men då ska han och jag ha en liten julafton idag vilket egentligen är lite fusk men jag tycker det ska bli jätte mysigt.

Fast det är lite mycket som måste fixas idag, Jonas ska snart iväg till Lager 157 och handla lite julklappar till hans systers man medans jag fixar i ordning lite här hemma. Därefter ska vi iväg till Hageby och handla dom sista julklapparna till hans syster och till mina brorsdöttrar (vilka jag fortfarande inte vet vad vi ska ge för något)... sen så ska vi göra vårt lilla julbord med våra favoriter och då blir de julklappsöppning! Så jävla nyfiken är jag, tycker alltid att våra julklappar och presenter är de som är roligast. Alla andras är viktiga också men det är lite mer speciellt att få ifrån Jonas :)
Ska bli kul och se Jonas reaktion när han får sina klappar!
Imorgon så är det också en strålande dag för då ska jag träffa Emilie och vi ska byta klappar. Så det blir en bra start på själva julaftonsgrejen.

Oj, klockan springer visst iväg! Ska läsa aftonbladet innan jag börjar med teoriskrivandet :)

god förjul :)!


Lady Gaga is all I need

Ett orelevant problem som cirkulerat kring mig den senaste tiden och min söta Iphone är ringsignalen. Den har inte känts "sofianilsson" till 100% även om jag älskar "Born this way" så behövde jag något annat så det fick bli "Marry the night" av Gaga istället. Mer action och motivation i låten.
Motivation är vad jag behöver just nu, har hamnat i någon form av svacka. Som vanligt har jag svårt att ta mig ur dom och just nu är de en sån situation. Jag vill fly.
Otrevlig har jag blivit också om man frågar sambon och de kanske jag har. De är bara så mycket annat just nu än skolan. För ärligt så trodde jag att jag skulle ha mina magsmärtor som IBS ger och känna mig extremt stressad över uppsatsen ända fram till 23 när vi åker hem över jul.
Men nej, jag är lugn och har även hunnit ha en day off som igår. Käkade godis och tittade på TV.

Jag kanske behöver komma ut lite. Är så sällan jag behöver ta mig någonstans; jag har vart hos M&M, Ikea, skolan och haft besök men inte vart ute i kylan och tagit en behövlig promenad. Har inte lust heller om jag ska va ärlig.

Jag vill ha jobb också. Anställ mig någon :)
Har ändå sökt några, omkring 7 stycken är jag uppe i sen igår.
Ska klicka hem lite roliga julklappar till syskonbarnen och sedan blir de ett samtal till Emilie och ett "jag har vart dum" -sms till jonas.

Trevlig tisdag


4 december 2011

Första morgonen på länge som jag inte skuttat in i duschen direkt efter att jag vaknat. Nej, idag satte jag direkt på mig mina gosiga tights och pippitröja för att påbörja dagens långa pluugning. Jag har hunnit redigera min metoddel och lite av teoridelen också. Känns ganska tråkigt att behöva spendera hela dagen inne idag när solen lyser!
Sitter just nu i köket och pendlar med att skriva detta inlägg och se skidskyttet. Hejja Bergman och Ferry!

Helgen har vart jätte skön, igår vandrade vi runt på stan igen för handla julklappar vilket inte gick så bra för Jonas del. Jag hann handla till Emilie så hon kommer nog vara nöjd! Nu är jag faktiskt klara med alla, så nu kan jag istället bidra med idéer till jonas! Måste säga att det känns segt att veckan börjar. Jag trivs med helger!!

Andra advent är det idag också, nu längtar jag lite efter snön. Jag tog faktsikt upp min vinterjacka igår och den är så underbar varm och skön.
Ska ta en pepparkaka och mysa med jOnas framför skidskyttet nu. Bergman förste man till skjutning......!!!


RSS 2.0