I will wait here for my man tonight, it's easy when you're big in japan

Det känns som om det är mycket som händer i veckan. Idag blir Jonas av med lägenheten efter veckors av väntan men jag har dålig samvete på nåhgot sätt. Jag känner mig ganska kass när det gäller lägenheten, dom har bott där tillsammans länge och nu ska de gå åt var sitt håll. Minnen, känslor och allt sådant.
Hur kan man vara glad när det känns som man tar något ifrån någon när man egentligen inte har något med saken att göra?
Jag vet inte vad jag ska säga egentligen. Personligen så har jag tröttnat på lägenheten i Norrköping, jag trodde det skulle vara skönt att komma till en ny stad och bo någon annanstans.

Hösten har kommit hit till Norrköping varje fall, brandgula löv som ligger överallt och kallt är det också. Det är kul att se de flesta tjejerna på bussen på morgonen som envisas att ha sina tunna kavajer på sig när temperaturen knappt förändras på hela dagen. Jag är jätte glad att jag kan gå i min höstjacka och vara påklädd och njuta av den fina hösten vi fått med sol.
Idag kommer Jonas hit och det känns jätte konstigt eftersom vi knappt sett varandra på en vecka. Det ska bli skönt varje fall att få hem sin man så man kan få mysa.

Tiden bara går och jag måste baka! Jag vill ju hinna med annat idag också.


I have flaws and sometimes I even sin


but you left me with crying eyes

Allting bara skräpar och befinner sig i stora högar.
Jag är ledsen men våren 2010 vänder det sägs det.
Idag är det bara söndag-måndag-tisdag kväll kvar tills du kommer.
Åååå alla dessa kartonger och oordning i lägenheten!! 
Det är ju som sagt bara söndag-måndag-tisdagskväll kvar.

if I just lay here, would you lie here with me and just forget the world?



fån på telefon

God förmiddag!
Sitter hemma i lägenheten för första gången på länge denna veckan, de har tapetserat klart. Det blev jätte snyggt och vi är nöjda. Jag har spenderat många timmar med att städa rummet och toaletten, men Jonas kommer med sina sista saker på tisdag så det är ingen idé att fixa till det snyggt.
Nu är det återigen helg och jag ska spendera mina vakna timmar med att plugga, tvätta och fixa lite på stan. Det händer inget mer spännande denna helgen faktiskt, har ganska mycket att göra.
Nästa vecka fyller jag 19 år! Liten blir stor, en helt vanligt födelsedag. Mamma och syrran kommer upp och skall fira mig vilket är en kul överraskning! Jag åker med hem till skaraborg denna och stannar till mån 5 oktober. Känns helt underbart.

Nu ska jag fixa i ordning min hög med papper och ringa till Jonas igen.
pussochkram


I don’t want to know the lover at my door

Jag är grymt irriterad på mig just nu, det är inte första gången detta händer utan det måste skett ca 5-6 gånger förut? Jag har blivit jätte ouppmärksam den senaste tiden att saker går bara sönder för mig. Min anledning till dagens irritation är att jag råkade lägga datorn på bordet och vips ser jag en pärla rulla ner för bordet. Jag tar upp det och märker att jag gjort sönder ett örhänge som var nyköpta för jag slarvade bort ena hänget av mammas pärlörhänge! Här om dagen när jag skulle smälla igen datorn för Jonas och jag skulle äta så märker jag att den inte går igen och när jag böjer mig ner för att se vad problemet var så märker jag att det mobila bredbandet gått i mellan. SUCK, så nu är den lite sne och fungerar inte alls som den ska så den skall lämnas in snart.
Jag har drabbats av otur. Det är ingen ren tillfällighet. Det blåser mycket här i Linköping och det är ganska kallt så som hösten skall vara. Nu tittade även solen fram. Det är sista natten vi ska sova här för imorgon är det återigen hem till lägenheten i Norrköping. Vi diskuterade om flytt till Linköping igår men jag tror att vi både är överens om att det får vänta till nästa år någon gång. Vi var bortbjudna till Johanna och Andreas en sväng, vi käkade tacos och såg på IDOL. När vi kom hem tittade vi på Zlatan som spelade match men jag somnade. Idag ska vi bara mysa framför TV'n och inte göra så mycket mer. Jonas åker tillbaka till Skaraborg imorgon för att jobba och det dröjer verkligen 5 dagar innan han kommer hem igen! Det ger mig lite ångest, vad ska jag hitta på i helgen? Jag tror att jag seriöst ska ligga under täcket tills måndag då jag ska till skolan. Kan bli en ganska lång helg, fast jag kan ju börja göra i ordning rummet för jag måste kunna komma åt köket?
Har börjat blogga ganska mycket den senaste tiden och jag vet inte vad det beror på. Tror att jag har så mycket som jag bara vill skriva av mig och då får ni stå ut med all ordbajs som kommer.
På tal om att jag ska läsa sista boken av Stieg Larsson efter detta inlägg så vill jag se den andre filmen, har läst en recension att den inte lever upp till förväntningarna man har som läst böckerna. Det kan jag också nästan tänka mig för jag var så grymt besviken på "Män som hatar kvinnor", jag tyckte det saknade vissa delar. Nu är det också en ny regissör som har gjort den andra filmen vilket känns ganska dumt? Men jag får se om jag gillar den men jag ska säga det att böckerna är grymt bra. Nu ska jag läsa lite ur "ett oändligt äventyr om människans kunskaper" - Sven Eric Liedman som jag ska diskutera om på måndag, sen ska jag läsa en den sista boken av Millenium serien.


got you on my rader

Helgen var helt sinnesjuk! Jag mötte upp Linn på stan i lördags och vandrade runt shoppingsugen till tusen. Kom dock endast hem med en ny tröja från Vero Moda och ett diadem med en rosett på från MONKI. Mitt i allt hör Amanda av sig och fått för sig att göra en spontanresa till mig! Hennes tåg skulle va i Linköping (eftersom jag skulle vara barnvakt) kl 18 dock kom hon inte fram förens kl 23. Någon hade hoppat framför tåget någonstans innan Nässjö så det var flera SJ X2000 som var försenade som skulle upp vidare mot Stockholm. Det var helt sjukt kul att hon kom varje fall, söndags morgonen tog vi pendeln till Norrköping och käkade frukost på donkan. Vandrade vidare hem till Hageby där Amanda somnade om och jag skulle tvätta men båda maskinerna var sönder. Vi sprang ner till stan och kikade runt, kom hem med nagellack och ett par nya pärlörhängen från CUBUS och en tröja från New Yorker. Jag är egentligen anti den butiken men nu hittade jag en sak så.

Nu är det mitten på veckan snart och min andra delkurs har börjat! Under de nästkommande veckorna blir det mycket att göra. Det kommer att bestå av hemtena, flera semenarier, gruppuppgifter och ännu en textanalys helt otroligt mycket att göra. Jag måste ändå erkänna att jag blivit ganska bekväm, på gymnasiet hade vi mycket att göra HELA tiden som skulle in under olika veckor och det var lektioner från typ kl 8 till 16. Nu tycker jag att tre timmars föreläsning är det värsta jag vet! samt att vi har EN, låt mig återigen upprepa en, uppgift i taget dock under kort tid. Bortskämd har jag blivit så egentligen ska jag inte klaga för jag har varit med om värre men ändå så ger jag ifrån mig ett stort suck när jag får höra arbetsuppgifter.

Jonas och jag har blivit hemlösa, de skall nämligen tapetsera om i vår lägenhet så vi bor just nu hemma hos Morgan i Linköping. Just nu är jag ledig hela veckan förutom några timmar på torsdag och just denna veckan väljer Jonas att jobba med Andreas! Ensam hemma återigen och jag borde egentligen läsa några 100 sidor i boken till semenariumet som är på måndag men återigen är det såååå tråkigt! Haha, jag tittar just nu på "Ellen DeGeneres" show och just nu var det en tävling där två personer sitter fast i varandra och ska försöka få äpplena in i en korg. Skit fult. Jag är jätte glassugen att jag funderar nästan på att ta en glass till men det kan jag inte med. Stackars barn som upptäcker att all glass är borta... fast om jag tar en till så har jag ju bara ätit två?
Oj, nu måste man börja planera helgen men jag har ingen aning om vad jag är sugen på att hitta på! Kanske få ordning på lägenheten? Dock så kommer jag ju vara ensam hemma i nästan fyra och en halv dag, usch vad segt. Nä, usch klockan är bara 13:20! Det är ju nästan mer än fyra timmar kvar innan Jonas kommer hem eller några barn. Funderar nästan på att kidnappa Ida och Alma på fritids bara för att få lite liv i huset. Överväger nästan att se en film eller sova men man blir så seg efteråt. Dumma ledighet vid fel tillfälle.


jag ska iväg och göra stan

Jag sitter redo att ta cykeln ner till stan och möta upp Linn! Vi ska tillsammans sno runt sådär som tjejer gör när de träffas. Shopping sugen är jag men jag vet inte vad jag vill ha? Jag har tröttnat på kläder och skor och allt sådant som man behöver som egentligen inte har något värde men man vill ju inte vara efter utan mest bara vara den.
Vädret är på G och jag är så otaggad på vackert väder utan vill ha kalla hösten så man kan gå i stövlar och jacka! Mest av allt är jag så opepp idag att jag egentligen borde stanna hemma och gömma mig under täcket tills Jonas kliver in igenom dörren. Kom hit, kom kom kom kom.... Snart borde han ju vara här varje fall?

Barnvakt åt troll som är busiga och tar ens energi och det är sådär lockande men klart man ställer upp för brorsan! sen är det ju lördagsmys om IDA får bestämma men om jag får bestämma så skulle jag vilja ha dig här!

Ge mig dig !!!




Jag har hittat någon att bli gammal med


you are my sweetest down fall

Ligger i min säng, ensam och ser på när kartongerna damma. 
Doften av Jonas irrar runt i lägenheten men jag är fortfarande ensam.
Ångest över att endast fått några minuter i telefon och några få sms men inget mer!
Du är 22 mil ifrån mig och det är det värsta jag vet.
Mina vänner och jag är medvetna om att omtentan finns tillgänglig och det är ok.
Tänk om jag kunde få sova och vakna upp måndag?
Det skall tapetseras om hemma hos oss och vi blir för några dagar Linköpings bor.
Välkomna hem till den staden vi egentligen bör befinna oss i.
Jonas Lindström


introduktion till pedagogik

Jag uppfattar dagen som söndag och kan inte sluta tänka att imorgon är det måndag. Det är en sådan dag idag som inte är som den ska. Är hemma i lägenheten ensam nu, Jonas åkte tillbaka till Skaraborg för att jobba imorgon. Känns ganska knepigt att inte åka hem denna helgen sedan jag kontinuerligt har åkt hem de senaste tre veckorna.
Jag har en tendens att ständigt byta inlägg när jag inte är nöjd eller vill snacka om annat, detta är det nya inlägget så för ER som läst det gamla - skit i det.
Såg att det var ett tag sen jag uppdaterade bloggen men det blir lätt så, tidbrist eller bara brist på saker att berätta. Men oftast är det motivationen som sviker mig men det är skönt att den gör det ibland för då kan man skriva långa inlägg som håller i sig i ett par dagar.
Vad händer i Norrköping?
- Min studiegrupp som jag haft i fyra veckor nu i skolan har precis fått veta att vi fick godkänt på vårt "forsknings PM" som vi arbetat med i drygt en och en halv vecka. Vi fick även goda komplimanger om vår prestation under semenariet som ägde rum i början av veckan. Igår var det gruppbyte för hela kursen och det gick bra det med, jag hamnande i en bra grupp som jag klarar av att spendera 10 veckor med.
Imorgon är det tenta och det känns spännande och tungt samtidigt. Tentan är så ångest framkallande, jag är nervös över att jag inte har läst på ordentligt men främst känns det som om jag har noll koll på vad det handlar om. Men jag har kollat upp när omprovstillfället är och det är den 16 oktober. Det blir tre tunga veckor i oktober.
1. EXAMATION DEN 10
2. OMPROVSTILLFÄLLE DEN 16
3. HÖGSKOLEPROVET DEN 24
vilken månad!! helt underbart.
Förövrigt har vi börjat få ordning lite mer i lägenheten men det är fortfarande stökigt. De ska ju tapetsera om snart hoppas jag för jag har börjat tröttna på det nu. Helgen kommer att vara lång, men jag ska hinna med lite roliga saker som vara barnvakt och träffa Linn. Tvätta får jag inte glömma! (med djup ironi)
Som alltid sitter jag och väntar på att det ska bli måndag.

uppdateringarna är klara att installeras


we are the Cartoon Heroes, we are the ones who're gonna last forever

Lördag morgon och jag är hemma i Lidköping. Vädret hemma är precis som i Norrköping ostadigt och äckligt vilket gör att min efterlängtade höst kommer att anlända mycket senasre än vad jag beräknat. Jag fyller snart 19 år och jag önskar mig hösten, är det för mycket begärt?
Igår sade jag hejdå till Jonas som skulle påbörja sitt pass på scan och jag tog upp telefonen för att meddela mina vänner att jag anländer till Lidköping. Amanda var i Stockholm och omfamnades av himlen och jag önskar henne den bästa helgen ever! Jag spenderade min fredag kväll med att titta på "Doobiedoo" och plugga. Jag har lite ont i magen inför tentan som jag har nästa vecka, på gymnasiet fick du sidanvisningar och vad som ev skulle vara med på provet. Vet du vad jag fått reda på? Jag har fått kapitelanvisningarna i de tre böckerna vi använt av oss de närmsta veckorna och vad provet kommer handla om vet ingen det enda vi har blivit uppmanade med att göra är att själv ta ut det vi tror oss tycka är det viktigaste.

Idag ska jag fram till stan i Lidköping med det trevligaste sällskapet i stan, Rasmus Johansson. Vet dock inte hur hans humör är idag eftersom han var ute igår och herjade. Men hans sällskap duger utmärkt ändå. I eftermiddag kommer Jonas hem hit och då ska vi umgås hela familjen en sväng, sedan beger vi oss till Skara för att avsluta denna lördag kväll. Imorgon ska jag träffa Robinson en sväng innan både hon och jag åker hem till var sitt. Imorgon är det hemresa till Norrköping och jag vet inte när min nästa resa till Lidköping blir. Det blir ganska mycket att göra framöver....

the history books forgot about us and the bible didn't mention us


tåg 437 mot Skövde, Göteborg anländer strax på spår 3 21:06

Så är man hemma i Lidköping/Skara sedan igårkväll, tog en sista minuten hem och kunde ha sällskap av Jonas. Skönt att vara hemma igen. Hemma och hemma, enligt Jonas är Norrköping vårt nya hem men jag kan inte låta bli att fortfarande tro att Lidköping är mitt hem och att hemmet i Norrköping är en tillfällighet. Flytten till Linköping lär dröja och jag tror att vi inte kommer att flytta förens nästa år någon gång men om det blir till våren eller till hösten vet jag inte?
På senaste tiden har jag faktiskt blivit Lidköping sjuk, men det är väl tryggt att kunna allt om en stad och så vidare men Lidköping har man överskattat. Det är ett ställe att växa upp i och bli gammal i dock ska man inte stanna där i tonåren och uppåt. Nästan förbjudet!

Denna veckan har vart ganska jobbig, mest för att jag har vart sjuk och inte är helt bra än men lägenheten har varit mitt irritationsobjekt. Jag vill bara göra i ordning men varken jag eller Jonas har avsatt en dag för att lägga ner energi på det. Vi bara plockar då och då men någon ordning i rummet har vi inte uppnått. Sverige - Malta var ju på gränsen, känns som att allt Sveriges spel är på gränsen.
Igår mådde jag bättre än resten av veckan så vi gick ner till stan och skulle handla hem lite tvättmedel, sköljningsmedel och sådana där "vuxen"-saker. Vi kom även hem med en datorväska till min nya dator och resväska på hjul till Jonas. Smidigare på tåget. Vi hittade en jätte häftig skivaffär i ett hörn i en korsning på Drottninggatan. Här sålde de gamla LP-skivor från artister då och nu, även vykort från amerika samt artister som ställt upp och gjort. Det fanns vanliga skivor också och dom hade broscher med olika motiv på. Jonas kom hem med en LP-skiva av The Beatles - Let it be och en med Coldplay. Jag köpte två stora vykort, ett med Marliyn Monroe och The Beatles. The Beatles är nästan ett måste i en LP-samling. Vykorten som dem var med på var kanon snygga! Nästa runda så ska jag kolla efter KISS LP-skivor för det skulle jag vilja ha till min första samling. Coolt varje fall.

Tiden bara går nu, men det är väl så ju äldre man blir (?). Jag ska spendera min helg och plugga inför tentan som jag har nästa vecka. Men det ska bli skönt att kunna fokusera utan att störa sig på lägenheten eller att jag vill göra något annat.
- Sofia

Sverige - Malta

Ännu en dag i sjukdom och det börjar bli ganska uttjatat nu. Man är ganska trött hela tiden och orkar inte göra något speciellt, men idag vägrade jag sitta på rumpan och se på när lägenheten har skit överallt. Nu har jag fixat vår garderob, diskat och vandrat lite på stan. Dock är det fortfarande högar kvar.
Idag spelar Sverige mot Malta och det skall Jonas se på och jag ska vara hans support ifall om att det går dåligt för Sverige vilket jag hoppas att det inte gör.
Lokalnyheterna här i Norrköping/Linköping är hemska, de senaste två dagarna har det handlat om människor som kört ihjäl sig eller blivit ihjälkörda. Nu pratar man om ett rånmord som ägde rum i april här i Hageby, det var rättegång idag. Hemma i Lidköping/Skara så händer det aldrig sådana här saker så man har levt ganska skyddad det är därför jag inte är van vid att höra sånna saker som sker i min närhet.
Jag tycker om staden mer och mer nu och jag funderar på om jag inte ska ta kort på stan, den är otrolig vacker. Något som jag känner är två måsten att fotografera i Linköping är:
1. Pressbyrån, jag vill visa att universitetet har pressbyrån i en utav husen. Det vore som om DLG skulle ha pressbyrån eller ett kebabstånd i A-huset. Jag har väl nämnt att universitetet även har resturanger och kebabstånd?
2. Märkesbacken som går från Ryd till universitetet. Här finns alla märken på alla föreningar i skolan som målat på det upp för en cykelbacke upp till skolan. Helt underbart.
Jag är så sjukt facinerad av dessa städer och jag kan inte tänka mig något annat ställe än östergötland (om man inte fick välja västergötland förstås).
Oj, nu börjar matchen och jag skall fixa maten. Hejja Sverige.

- det är ett världsrekord


välkommen


Idag är både jag och Jonas hemma i Norrköping i lägenheten, jag är hemma och är sjuk och Jonas plockar upp våra saker så vi snart kan börja bo. Det var snart en vecka sen jag uppdaterade mig på bloggen och det har hänt lite saker under tiden. Jag har flyttat ut från Morgan och väntade mest på att Jonas skulle komma hit med alla våra saker. Skolan har bjudit på massa föreläsningar och grupparbeten, vilket vart ganska mycket att göra. I helgen åkte jag hem och spendera tiden ute i Edsvära. Det är skönt att vara där ute, det är lugnt och mysigt.
Jag var ganska trött i söndags kväll efter den veckan som varit, och nu är sjuk. Väldigt lägligt.
Våra saker ligger just nu överallt i lägenheten och det är så rörigt, vi ska försöka plocka upp lite. Köket och toaletten är de enda rummen som är i ordning gjorda. Nu ska jag försöka plugga lite och kolla läget på internet.

Jag lever har bara vart utan internet ett tag, men nu är jag tillbaka.


we're a part of this together, could never turn around and run.

I väntan kom mamma och Jonas äntligen och hämtade upp mig i Linköping, Tallboda för att åka vidare till Norrköping, Hageby. Ont i magen hade jag också angående dom dumma tapeterna men efter ett samtal så kommer lägenheten tapetseras om inom 4-5 veckor. Gött. Vi ställde in alla mina saker längst med väggen och efter ett tag så kändes allt mycket bättre, jag kommer att trivas här. Jag vet om att detta är en tillfällig flykt ställe tills vi hittar något i Linköping, men vi kommer att stanna i Norrköping en stund till varje fall.
Det var skönt att träffa Jonas igen, det är så jobbigt att ha kontakt via sms eller telefon. Man behöver känna närheten också och nu kunde jag krama om honom och få lukta på honom igen!
Jag har inte sovit i lägenheten inatt, jag sov hos Morgan för jag vill städa lite först innan jag kan bo där och bråttom har jag ju inte. Fler saker kommer på lördag och då ska jag med hem till stan igen, sen så kommer Jonas på måndag och då blir det lite mer städning.
Idag är det skoldag hela dagen, ganska skönt att det inte är några föreläsningar mer utan idag är det bara grupparbete vilket känns skönt. Min grupp är jäklig skön och består av: Martin 24 år, Gunilla 46 år, Linn 19 år, Maja 20 år och jag snart 19 år. Vi är grupp nr 2!

Senare idag ska jag till lägenheten och spendera min första kväll där, det blir till att plugga fast frågan är hur jag ska se något? Jag har ju inga lampor kom jag på nu.....Shit, det löser sig! Nu måste jag äta frukost annars missar jag bussen till universitetet.


bäckgatan 15

Min sista kväll här i Linköping som inneboende, det känns sådär faktiskt. Jag trivs ganska bra nu här i denna staden och då är det dags att flytta.
Igår hade jag en typiskt vuxendag som slutade i katastrof, jag krympte en vacker kofta i tvätten och hade rent ut sagt en dålig dag. Morgan hade ganska kul åt mig men jag tyckte allting var pest och ville gömma mig under täcket och komma fram en annan dag. Jag spenderade igårkvällen till att packa ner mina saker som jag idag åkte iväg med till Norrköping.
Norrköping har en vacker natur med träd och parker överallt. Det finns även vatten inne i staden vilket jag har saknat så.
Vi var och hämtade nycklarna idag till lägenheten och kön var enorm, men väl framme skrev vi över kontraktet på mig och fick nycklarna. Vi åkte vidare till lägenheten där jag drabbades utav en chock. Området är bra och fint men lägenheten borde inte fått gå igenom besiktingen när det gäller väggarna. Jag har nog aldrig blivit så ledsen och besviken över något (sedan jag bosatte mig i Linköping) som jag blev när jag såg lägenheten. Fy fan säger jag kort och enkelt. Men imorgon så ska jag ringa och tvinga till mig nya tapeter.
För övrigt idag var jag på föreläsning som var sådär kul men idag gick tiden snabbare än igår. Vart i Norrköping en kort sväng och sen hämtade jag Ida på fritids. Har vart barnvakt hela eftermiddag och nu åkte barnen hem och jag får vara ledig en sväng.
Pratar just nu med Jonas som har ont i magen, han har ätit för mycket mat som han brukar göra. Tok-pojkvän är vad man har! Imorgon kommer han och mamma till Norrköping för att beskåda råtthållet och dess innehåll.

Jonas, jag saknar dig jätte mycket. Jag vill så gärna träffa dig imorgon och jag ska pussa enormt mycket på dig.
Pussssssss!

RSS 2.0