för helvete, uppför er

Sitter och lyssnar på Lars Winnerbäck låt: Elden och jag blir lika peppad varenda gång att ta till flykten. Har vart ganska tankspridd idag, i mitt huvud springer vännernas tankar om deras bekymmer och frustrationer som de ändå lyckats lägga åt sidan. Jag blev så tagen av Rasmus väl valda ord igår. Samtidigt har hans sätt att veta vad han vill och hans upplägg av allt alltid lyckats förundra mig. Men när han kastade ur sig meningen: "behöver mogna lite mer" insåg jag att allt egentligen handlar om att växa upp. Jag pratade med Amanda idag som var ledsen och hon pratade om att följa ett mönster och jag drabbades av en bekväm känsla. Jag har på senaste tiden verkligen växt- och mognat till. Har insett att vissa saker är inte värt att lägga ner tid på och jag följer inte samma mönster som jag gjorde förut. Jag har valt min egna väg och att våga tycka och göra som man själv vill ÄR en grundläggande princip i mitt liv. Sen sista året på gymnasiet har jag haft känslan av att jag är klar och människorna som vart runt omkring mig har inte passat in på min väg. Idag kan jag förstå varför. Det handlade om att jag hade växt upp och gått ur mönstret som många fastnar i under sin gymnasietid. Det är inte många som får en insikt av vad en själv håller på med, men när du kommit så långt att du fattar vad det handlar om så grattis. Du är färdig. Allt handlar i slutändan ändå om hur säker man är på sig själv och jag har kommit till det stadie att jag är Sofia Nilsson och det jag sysslar med har ingen annan med att göra.

för det sista jag behöver är någon som försöker berätta vad eller vem jag är, det ärJAG som talar om vad och vem jag är.

Vi kan väl ses igen, jag gillar "Lidköping" på hösten, när vardagsslumpen lagt sig över torgen.

Ännu en gång var det en fröjd att vara på jobbet igår, har en del arbetskamrater som är riktigt roliga och som verkligen får timmarna att gå. Jag vet inte vart timmarna tog vägen igår och jag minns att jag kollade på klockan vid sju. Helt plötsligt har jag lunch och när jag ska in och jobba igen så var klockan redan tjugo i tio. Undrar fortfarande vart åtta och nio-tiden försvann. Efter att ha skrubbat rent pizzabänken och skrattat åt Jonathans sätt att laga mat sprang jag iväg för att få med mig en kopp Te hem så jag kunde lindra hostan som satt i halsen.
Väl hemma hos Jonas, ligger han i sängen och följer de senaste Iphone-nyheterna och visar mig tågbiljetterna han bokat. Vi bytte en mängd ord innan vi insåg att det var dags att följa med natten in i dimman, Jonas skulle också gå upp tidigt. Jag vaknade upp imorse, först som vanligt, av Jonas alarm. Klockan var tio över fem och en 25 minuter senare får jag en hejdå puss och han sticker iväg till jobbet.
Jag var snabb upp vid klockan sju och satte mig på bussen mot Lidköping, när jag anlände hemma gick jag och la mig och önskade att jag tog med mig nycklarna igårkväll till jobbet. Väl uppe vid halv elva och kastade i mig lite frukost för att sedan hinna med att ringa några samtal. Ska sticka iväg och fika med Rasmus om en timma ungefär och jag måste säga att det ska bli spännande. Jag har inte träffat honom sen balen vid studenten och det var ju mer än en månad sen, känns ganska konstigt att det går så lång tid mellan oss, vi som alltid sågs varje dag. Visserligen var det ju Elevrådet som tvingade oss att stötta på varandra någon gång under dagen, men att inte ses på en månad är ganska galet för att vara oss. Jag ska sticka förbi Amanda och lämna hennes "Sex and the city"-box som jag haft hemma ett bra tag nu. Ikväll ska jag jobba igen och det ska bli bra även om jag har hosta och känner mig lite efter.

Jag och Jonas har pratat mer och mer om Norrköping och jag finner mer ett lugn inför flytten. Jag känner inom mig att det är ett stort steg men nu har jag en liten längtan och jag tycker det ska bli så himla spännande. Vi har löst allt så bra att det kommer vara precis så som vi vill ha det. Jag tittar i almenackan och ser hur dagarna bara försvinner och jag väntar ivrigt på att få packa ner mina saker och känna mig på väg. Det som är mest jobbigt är att behöva säga hejdå till alla och inte veta när man ses nästa gång.



Ja, det var inte bättre förr, men det ska bli bättre framöver

upp och iväg

Efter en kort runda på stan släppte Jonas av mig hemma, ska snart göra mig i ordning inför kalaset ikväll. Har lite bekymmer om vad jag ska ha på mig men jag tror att jag vet vad.
Igår åkte vi ner till Göteborg för att gå på Liseberg. Det var otroligt roligt och man glömmer verkligen av hur kul vissa attraktioner verkligen är. Något som alltid överträffar mina förväntningar är "Balder", den är precis lika rolig varenda gång. Jag tycker fortfarande att det är värt att åka "Lisebergsbanan" även om man har alltid åkt den, men den har sin charm. Timmarna gick väldigt fort men vi hann åka allt som skulle, när vi kom hem käkade och så fastnade jag och Jonas framför Tv'n. Jag tror att vi båda somnade efter elva någon gång (?).
Jag kände verkligen igår att allt börjar dra ihop sig, jag vet att jag tjatar om att flytta hemifrån och så men jag tycker att det är en stor grej att sitta i en främmande stad och inte veta varken ut eller in. Men för att återgå till att det börjar dra ihop sig, så kände jag mig ganska sorgsen att snart är månaden slut och att det innebär att jag snart ska bosätta mig i Linköping i två veckor innan jag får flytta hem till mig egna lägenhet. Läskigt.

Det är bara 36 dagar kvar.

en gudinna som försvinner på höga klackar

God morgon, vaknade upp med känslan att jag sovit för länge och borde gått upp när jag vaknade första gången. Idag fyller Jonas 20 år och jag gratulerar! Visserligen gratulerade jag honom när han ringde i natt efter jobbet. Igår spenderade jag min onsdags kväll med Robinson och Rasmus, vi pratade om det som ligger framför oss som ibland gnager. Tittade även på "Sällskapsresan, SOS".  Jag erkänner att jag mått ganska dåligt över framtiden, men det är bara min oro som gräver sig djupt inom mig. Jag kan nog inte bara rå för det att jag är så nervös och orolig.
Idag är det en ganska så seg dag och jag vet inte hur man ska orka ta sig igenom dagen utan att somna. Det ser ganska kallt ut ute också, men jag klarar mig för jag ska vara hemma hela dagen hade jag tänkt. Idag ska jag börja packa ner jackor och skor i säckar och rensa upp källarförrådet med några av mina saker. Mamma och jag ska grejja med massor, vi ska kolla på dammsugare till mig och sen ska hon lära mig att tvätta. Det är ganska pinsamt att vara nästan 19 år och aldrig har tvättat.
Imorgon åker jag och Jonas ner till Göteborg och ska gå på Liseberg. Jag har längtat hela sommaren att få åka dit igen och imorgon är det dags.

inga drömmar som jag har kan bli för stora

du och jag mot tystnaden

Hemma efter en underbar helg på västkusten, en bit utanför Munkedal för att vara exakt. Känns skönt att sticka i väg ett tag och inte spendera tid i varken Lidköping eller Skara. Stugan hade nog den vackraste utsikten som jag någonsin har skådat. Jonas och jag kom ner i lördags förmiddag och var ganska trötta efter arbetsdagar. Igår var vi ute med båten och åkte omkring, vi tog oss även ett bad. Mitt första riktiga dopp för iår måste säga att det känns ganska galet att bada för första gången i slutet av Juli på ett år. Men nu är man hemma och ska snart sticka iväg och jobba vilket känns sådär kul.
Annars är allting bra igen måste jag säga. Håller på att förbereda mig inför min flytt och det känns ganska skönt nu att det snart är dags.
Måste snart börja packa ner allt i kartonger och ev handla in saker till lägenheten. Det skall bli så jävla skojj!
På tal om annat, så har jag mycket att göra i veckan. Känns så underbart när man har saker att göra hela tiden.

Måndag: Jobba 17:00-23:00
Tisdag: Övningsköra 10:25-11:05, Jobba 17:00-23:00
Onsdag: Träffa Robinson!!
Torsdag: Morgan kommer och hälsar på och Jonas fyller 20 år.
Fredag: LISEBERG med Jonas
Lördag: Jonas födelsedagskalas
Söndag: Jobba 17:00-23:00



Sofia och Jonas

fredagen den 17 juli

God morgon, sitter i min "sommarlands-uniform" och försöker uppdatera mig om vad som händer i världen. Var länge sen jag var hemma ordentligt kände jag, men det är skönt att få komma hem även om det betyder att du inte kan följa med. I tisdags hade jag och Jonas en liten picnick och det var mysigt och bara ta det lugnt och bara käka mumsiga bullar. Vi var på allsång på Olin's park en snabbis på onsdagen men det var inte alls något som Jonas gillade, inom några minuter börja det regna jätte mycket så vi fick ta skydd. Väl hemma var det match på TV, Kalmar kvalade till Champions leauge.
Igår jobbade jag och det var sjukt tråkigt men tiden gick snabbt förbi. Idag ska jag återigen jobba, kommer inte hem förens sent i natt. Ska vara på campingen ikväll och det lär ta tid, men det är också det roligaste stället.

Imorgon är det ledigt och då ska Jonas och jag åka till kusten, till Munkedal. Ge mig solsken och badväder.

wasn't life supposed to be more than this?

Har precis ätit kvällsmat med mamma och vi lät maten tysta mun. Detta måste vara den första kvällen på rikigt länge som jag vart ganska trött och att stunden här och nu känns för jävlig. Jag har blivit ganska trött på besluten som jag skall ta det närmaste för en del av mig har tappat sin förmåga att motivera mig. Att jag skulle tagit studenten i år känns helt absurt, för mig är det som en dag som existerade för flera år sen. Jag måste ändå säga att den dagen var jag lycklig över att få sticka iväg och uppleva saker på egen hand och börja försörja mig själv. Men idag sitter jag här och funderar på vad jag egentligen tänkte på? Fast, jag måste glömt att se över dessa detaljer som att man ska börja ta beslut som kan avgöra mängder med saker i sitt liv. Typiskt mig att glömma detaljer och endast se på saker med en övergripande blick. Inte alls konstigt att jag drabbad av chock när jag får se detaljerna och stå inför massa svårigheter. 
Men för en stund sen la jag upp en detaljerad plan om hur jag skall göra och kommer att jobba stenhårt för att delar av planen går igenom.
Hamnade i slutet av tv-serien "Kyle XY" som går på Kanal 5, och i slutet av avsnittet så berättar någon om stor-städning som jag fastnade för. Han sa:
"stor-städning innebär inte att kasta bort massa skräp utan det är ett tillfälle att se över vem man har blivit och bli av med delar som man inte vill ha för att förändra till den man nu vill vara"
Jag kan inget mer än att hålla med, precis så kan jag känna när jag stor-städar. När man slängt saker som haft kanske sedan man vart liten och sedan slänger det så kan jag ibland känna en enorm lättnad. Nästan som att olika ting vart tunga att bära. Oj, detta blev ganska seriöst och kanske till och med ovärt att veta egentligen.
I veckan ska jag övningsköra ganska mycket och det innebär att jag närmar mig ganska snart halkkörning samt körkortet självklart. På onsdag ska jag och Jonas på allsång på Olins och sen i helgen far vi åt kusten. Mmh, hoppas det blir fint väder så vi kan bada i saltvattnet med Ville. Det vore toppen!



STUDENT 09

Cities come and cities go, just like the old empires
When all you do is change your clothes and call that versatile
You got so many colours make a blind man so confused
So why can't I keep up when you're the only thing I'd lose?

vad jag än säger dig kommer du aldrig att förstå

Vaknade upp hemma hos Jonas igår och gjorde mig i ordning för att sticka ner till stan för att klippa till luggen och fika med Åsa. Var inte hemma förens efter halv tre, ganska segt. Har vart i ganska obalans sedan beskedet om högskolan då jag inte blev antagen. Ganska surt.
Jag spenderade halva fredagen med att städa bland alla papper och skit som har lagts på hög den senaste tiden. Man har ju inte riktigt orkat ta sig igenom dom. Jag satt och lyssna på Friends medans jag grejjade, det var länge sen jag hörde dom sist. Blev nästan nostalgisk för jag minns att Börjesson, jag och Makda satt och lyssna på dom på fritids när vi lekte med Lego. Det var ju för nästan för åtta-nio år sen. Det är ganska roligt att jag tycker att de fortfarande är lika bra och för en gångs skull hör man vad de sjunger. När man var liten så var det ganska otydligt och man skapade en egen uppfattning om vad det sjöngs om. Jag tittade på vad klockan var nu och funderade på vad det var för dag och fattade ganska snart att det redan var lördag. Snart skall ännu en ny vecka starta och de bara rusar förbi. Imorgon är det exakt fem veckor kvar tills Jonas och jag ska åka ner till Linköping, det är ju ingenting egentligen. Usch, jag vill inte ens tänka så för jag blir redan panikslagen av att inte veta vad jag ska hitta på sen i höst just nu. Eller jag vet, men jag vet ändå inte om jag rättar mig.
Varje fall så är det helg nu och det är lika bra att jag är här och nu istället för att tänka framåt. Jag ska övningsköra om om typ två timmar och sen ska jag hämta Jonas. Det blir lördagsmys!

Nånting sker inom mig
När jag ser på dig
Allt som jag har drömt om
Står här framför mig
Varje steg och tanke
För mig till din värld
Lossa alla tvivel
Känn att jag är här
Kom och luta dig tillbaks här i min famn
För jag kan höra natten viska tyst ditt namn

ENSAM MED DIG
STANNA HOS MIG
NU KAN VI FINNA ALLA SVAR OM KÄRLEKEN
ENSAM MED DIG
NATTEN FINNS TILL FÖR DIG OCH MIG
JAG FINNS VID DIN SIDA
ÄR ENSAM MED DIG IGEN

Se min längtan brinner
Och tveksamheten flyr
Det finns tid att älska
Innan dagen gryr
Bara ta min hand och visa allt du kan
Jag vet att du och jag är gjorda för varann

ENSAM MED DIG.

I could drown if I stay here


Du ger mig lugn efter stormen när mina drömmar faller isär

Min morgon bestod mestadels av förvirrade tankar och tårar som ständigt föll för mina kinder. Jag kan inte låta bli att bli stressad av att juli-månad börjar närma sitt slut och framtiden ser ganska mörk ut. I veckan kommer svar på om jag kommer in på min utbildningen och det gnager mig om hur svaret kommer att bli. Jag visste verkligen inte om att vuxen världen var så frustrerande. 
 
Jag kom nyss hem från Skara och jag tittade precis till min mail och såg jag har blivit erbjuden att skriva kontrakt på en lägenhet. Det lugnar verkligen ner mig nu och min biljett bort från stan är inte alls långt bort nu!
Jag har på senaste tiden jobbat mycket och vart i väg på lite olika resor. Jag har sett att många kvinnor är runda om magen, nästan varenda mamma som går runt på sommarland är varje fall gravida och det är ganska roligt att se. Annars går det bra på jobbet, idag skulle jag jobbat men eftersom det var dåligt väder fick jag chansen att stanna hemma och jag tog den!
Jag har nästan bott i Skara ett tag nu, första gången jag är hemma idag på över en vecka. Jag fick min studentpresent av Jonas i helgen, det var en hemlig resa. Vi åkte ner till Linköping, gick på Kolmorden och handlade på IKEA. Vi träffade också våra syskon. Både Jonas och jag lekte av oss med Morgans döttrar som är 5 och 7 år, jag tror även de var glada att träffa faster Sofia. 
Jag har en del som jag måste få ordning på idag. Skall packa upp väskorna och påsarna, smsa Jonas som jobbar om lägenheten, skriva upp mina nya arbetstider, vädra arbetskläderna och lite annat. Veckan är förövrigt ganska lugn, skall mest jobba och övningsköra.



Kolmorden 2009-07-04

RSS 2.0