Linas matkasse, rekryteringsmässa och dåligt humör

Förra inlägget lade tonen för hur jag känner mig just nu. Jag tycker att jag har antagit formen av ren frustration och det klär mig inte. Bosatte mig i sängen tills förmiddagarna tvingade mig ur den. Kanske var det positivt att Jonas är hemma från jobbet pga sjukdom som tvingar mig till annat. Han har bidragit till att jag fått fokusera på annat än min dystra situation.
Idag sminkade jag mig och gjorde mig galet redo för rekryteringsmässan här i Norrköping. Mitt sällskap, Isabelle, var också väldigt sugen på att se vad för företag som behöver anställda. Det var länge sen jag blev så besviken som idag, bemanningsföretag och mycket folk. Jag behöver inte träffa bemanningsföretag när de ändå vill att man ska skriva in sig på nätet och söka jobb. Som om man inte vet det?
Däremot tror jag att folk i andra situationer kan uppskattat det mer än vad vi gjorde. Jag är nyexad, skiter det sig så kan jag alltid plugga. Det positiva i allt var feedbacken man kunde få på CV'n och jag fick ett gott betyg.
 
Men efter besvikelsen och matlagning utifrån Linas Matkasse så fick jag ett ryck. Ska nu sätta mig ner och redigera CV och personliga brevet så det blir ypperligt bra. Min nya skiss ser riktigt fin ut!
I måndags fick vi Linas Matkasse levererad till oss som en gåva av min bror och hans familj. Jag har lagat tre måltider av fem, Jonas har ätit en av dessa måltider och gillade den grymt. Jag ska när måltiderna är över lägga upp en recension av maten och om företaget!
 
Trevlig kväll
SOFIA

jag kan inte bry mig mindre om en rubrik just nu

Då var det ytterligare en vecka som ankommer under detta år. Vi är inne i vecka nio och året har inte tagit fart för min del. Det har börjat påverka mitt humör. Lättirriterad och frustrerad. Tålamodet börjar ta slut och inte finns det motivation att finna heller. Bortsett från denna dystra stämning som jag lagt över texten så tänkte jag berätta lite kort om livet i allmänhet.
Jag har sökt lite jobb, mestadels sommarjobb. Iår har jag inte tänkt att återvända till KD, det är dags för andra äventyr. Då jag känner att jag behöver en utmaning rent intelligensmässigt, har jag sökt två roliga sommarkurser. Passade även på under min tråkiga vardag att hänga med Isabelle, där även hon behövde fylla upp hennes tråkiga vardag. Hon bjöd på risotto och dösnack vilket passade mig ypperligt.
I helgen var vi hemma i Skaraborg för att titta till en anhörig som varit dålig. Var skönt att få ett form-besked som var positivt! Oftast bjuder hemresan oss på bråk och dramatik, tyvärr anskaffade vi oss äran att få stå till svars snarare än påbörja. Nu är vi hemma igen och Jonas är på jobbet. Jag kände av lite förkyldningsymptomer igår som idag bidrar med seghet. Jag lämnade sängen för ca 15 minuter sen, trots att jag vart vaken sen 7.30 (då mamma ringde). Tittade på "En helkväll med Lena Philipsson", en bra show men mest är jag partisk i kritiken. Sitter just nu i köket och avnjöt en yoghurt med flingor som jag avrundar med chokladbollar med kokos och pärlsocker. Min duktiga kock (Jonas) bakade, annars brukar det vara jag som är bagaren i hushållet.
Solen lyser och inbringer vårkänslor dock verkar jag inte mottaglig för detta. Jag undrade faktiskt om jag skulle få något gjort idag? Datorn är på så då kan jag lika gärna bläddra efter jobb. Jobba ska jag också.
Sen finns det saker som BÖR göras: diskas, packa upp, plocka ordning och skriva handlingslista. Linas matkasse kommer ju ikväll så maten kommer levererad!
 
God förmiddag!!
SOFIA

#växjö

Nu är jag hemma igen i Norrköping igen!
Jag har varit i Växjö hos Fanny och hälsat på. Det har varit otroligt kul och välbehövt. Att hänga med Fanny är som att gå tillbaka i tiden men samtidigt som man förenas med framtiden. Vi hann snacka en massa vilket oftast är syftet. Men det är väldigt skönt att vara hemma också. Få struktur på vardagen och börja om. Det finns lite saker som jag känner att jag måste ordna upp. Mest för mitt eget bästa.
Helgen ska få vara tillför återkoppling och återhämtning.
 
Skidskyttet börjar snart, så jag ska fixa klart allt som behövs innan även jag tar helg igen.

Valentine's day

Så är det äntligen måndag! Ny vecka med nya äventyr.
Helgen har varit helt okej, vi spenderade mestadels av tiden hemma. Tittade på skidskytte och hade en skön helg. Som alltid har jag min underbara morgonrutin med att lyssna på morgonpasset som varvas med läsning på mobilen. Därefter stiger jag upp kör ett yogapass med 15 min styrkapass, frukost och dusch. Sedan möter jag dagen ! Har en del saker som jag behöver fixa i ordning idag, det är tjusningen med måndagar. Dagen innehåller alltid "must do". Ska försöka hinna med en del innan jag börjar jobba kl 11 så man kan fixa med andra saker medans. Typ städa här hemma innan Jonas kommit hem från jobbet. Det är enklast att städa när han inte är hemma, lättare att slippa höra hur tråkigt det är. Som om inte alla vet det?
Jag spelade in en film igår innan jag gick och la mig, Valentine's day heter den, den verkar bra med massa roliga skådisar. Alla hjärtans dag är denna veckan, affärerna brukar spexa till det. Här hemma firar vi inte den dagen. Jag återkommer om vad jag tyckte om filmen
 
SOFIA

Långsiktigt eller kortsiktigt

Jag är en person som är duktig på att vara nojig och älta saker när jag har för mycket fritid. Nu har jag haft för mycket fritid väldigt länge. Jag har hunnit med att undra, älta och funderat på det som kommer. På allt som jag behöver ta mig igenom.
Allting har blivit mer påtagligt nu när man har en timanställning och där känslorna kan identifieras med den som är arbetslös. Jakten är större än tryggheten och det skapar ett stort underläge. Jag har fortfarande inte firat min examen, men ansökan är inskickad. Den senaste tiden har jag faktiskt, omedvetet som medvetet, sökt former av motivation, kickar som ska få mig att finna lösningar. Jag kan inte minnas hur länge som jag har ställt frågan, nästan skrikit ut den i hopp om att någon skulle kunna ge mig svaret. Nej, det har gått åt för mycket energi och tid åt denna fundering. Istället trodde jag att mitt gamla mönster med plan A, plan B och plan C skulle bringa klarhet. Ack, så fel jag hade. Speciellt när jag inte ens visste vad jag skulle inkludera i planerna. Fokuset har ju ändå varit på jobb. 
Igår kom jag och tänka på att planera långsiktigt och kortsiktigt. Vad vill jag ha ut över tid (långsiktigt planering)? Vad kan jag få ut nu (kortsiktigt)? Dessa frågor ställde jag mig och där kom svaret! Klart, att man vet vad man vill få ut över tid, jag skulle vilja:
- Flytta till en ny bostad i Norrköping. Köpa nya möbler, ny säng och få ett större hushåll att bry sig om.
- Köpa en bil. Jag vill så gärna slippa kollektivtrafik och kunna röra mig hur jag vill.
- Jag skulle gärna vilja ha en hund! Ett måste.
- Ett jobb som jag trivs med.
- Bilda familj.
Korta små långsiktiga mål som innehåller stora saker som påverkar ens liv. Men detta har jag vetat, dock så känns det bättre att samla ihop målen och lägga ner dom i en annan låda så att man kan fokusera på de kortsiktiga målen. Dom gäller här och nu, inte det som kommer att komma om 1 eller 10 år.
Det kortsiktiga målet började jag planera igår. De innehåller inte A, B eller C. Innehållet fokuserar på det som kan förändras! Det som kan ge mig en bättre livskvalité just nu.
- Prata med min chef om att jag vill ha mer timmar eller förklara hur många timmar jag behöver för att kunna betala räkningar och upprätthålla ett sparande. (Jobbar för lite - mindre pengar in)
- Studier. Jag skulle kunna läsa kurser just nu men också över sommaren för att ha en sysselsättning utöver jobbet. Behöver inte ta studiemedel för detta.
- Forttsätta söka jobb.
Det kortsiktiga målet här blir ju att öka min omsättning men också skapa möjligheter för mig att göra någonting mer än att sitta och stirra här hemma. Det kostar ju inget att plugga mer. Det ger också mig mer förutsättningar för nästa kortsiktiga mål som börjar planeras i mitten av sommaren. Mitt nästa kortsiktiga mål kommer bara att bestå av en punkt. Studier, tanken är att jag ska plugga vidare i höst på masterprogrammet. Här kan extra studierna i vår skapa förutsättning för mig att säkra en plats!
Om jag finner ett jobb innan jag ansökt till masterprogrammet, så får man se hur saker ändrar sig. Utbildningen är inte absolut.
 
Att samla ihop tankarna på detta sätt lyfter stenen från bröstet. Framtiden är möjlig. Jag har fått svar på min fråga. Livet blir lättare, inte så hårt som jag har förespråkat.
Trevlig helg!

Update

Veckorna flyger förbi, vi är redan i februari! Det känns skönt att januari är över, jag har aldrig gillat den månaden. Det har också varit en trist start på detta år också, mycket sjukdom. Nu hoppas jag att jag får vara frisk ett bra tag framöver. Utanför fönstret är det återigen vinter. Vi har fått mycket snö här i Norrköping! Jag som trodde att vi var närmare våren.
Veckan har varit ganska lugn. Har ändrat min morgonrutin, egentligen vet jag inte vad det gör för nytta att vakna tidigare när man ändå inte gör så mycket på dagarna men jag tycker att jag mår bättre av det. Vaknar vid halv åtta, lyssnar på morgonpasset och ligger kvar i sängen samt bläddrar på telefonen eller ligger och blundar. Rätt härligt att bara få vara. När jag känner för det går jag upp kör ett yogapass som avslutas med situps. Dusch och en lång frukost. Inte helt fel eller hur?
Igår träffade jag Isabelle och spydde gala. Det brukar bli så när vi ses, att vi snackar om det negativa som finns i livet just nu. Tacksamt att få prata med någon som är i samma situation och kan känna igen sig i vissa känslor.
Idag ska jag jobba, blir nog i ett par timmar. Ska söka lite jobb medan jag hinner också.
 
SOFIA

Helg

Det har varit väldigt fint väder i helgen fast att det varit minusgrader. I fredags var Jonas ledig så vi passade på att storhandla och fylla upp vårt kylskåp. Igår var vi och tittade på IFK Norrköpings träningsmatch mot Assyriska. Det var roligt att titta på men var oerhört kallt. Dom hade öppet på läktarna som hade sol på sig och det var väldigt skönt. Idag hade vi tänkt att gå på bio och se Django men vi är för sega så idag myser vi i soffan och ska se på skidor och annat som går på Tv. 
 
En helt okej helg med skönt väder och lugna aktiviteter. Ska passa på att fixa lite saker som jag missat att fixa nu när jag varit hemma och varit dålig! Ska dra en omgång med dammsugaren här hemma också.
 
SOFIA
 

RSS 2.0