Tänk att ett mastersprogram kan ta över ens liv så pass mycket att man är tacksam om man hinner med något roligt

Det finns verkligen veckor som får en att längta ihjäl sig efter helgen samtidigt som man ser fram emot att en ny vecka ska börja. Tyvärr har jag ett par intensiva veckor med kursen "Arbetsplatslärande" att jag längtar redan in i februarimånad. Det är ett totalt kaos med uppgifter som man ska göra enskilt och i grupp. Går lite på knäna och inte blir det bättre när ett bekymmer i fotbollen dyker upp.
Vi är hundvakt den här veckan också, vilket är påfrestande också. Pendla mellan Norrköping och Linköping för att ta sig till-och från skolan innebär sammanlagd tre timmars resetid, när man väl kommer hem ska man ut och gå i en timma. Det är fyra timmar om dagen man missar som man skulle kunna lägga på plugget.
Idag och imorgon är jag ledig och jag har försökt att slutföra en seminarieuppgift på två sidor. Lätt som en plätt tänker man, nja inte om man kommit upp i fyra och tänker hur fan gör jag nu?
Men jag orkar inte mer tankeverksamhet ikväll. Ska blogga klart och börja laga mat.
 
Har man en hund hemma innebär det också att vissa saker skjuts undan mer än vanligt. Det är ett totalt kaos här hemma med disk, leksaker, kläder - you name it! Men imorgon ska jag tvinga Jonas också att vi tar oss igenom lägenheten så det blir mysigt inför helgen. Gillar inte oordning, speciellt inte när jag pluggar!
 
Tack för idag
SOFIA

Helg och förberedelse för kommande kurser

Det har varit mycket text om det jag pluggar just nu, men det är också det som utgör nästintill hela min vardag. Jonas och jag diskuterade akademikervärlden igår, han menade på att arbeta är jobbigare än att gå till skolan. Tyvärr, kan jag inte hålla med. Även om jag är i skolan mellan 8-17 så måste man efter skolan fortsätta med att plugga. Man lägger ner mer tid på att plugga än att jobba (beroende på vad man arbetar med) så slutar man efter ett klockslag utan att behöva göra något mer när man kommer hem.
Jag var "ledig" ifrån skolan igår, men hade ändå saker att stämma av med exempelvis kolla av studentlitteratur som man behöver köpa, nya schemat, uppgifter och läsa uppdaterad information. Saker som inte kan skjutas upp då det kan få konsekvenser för kommande dagar när jag tänkt plugga.
 
Sitter och pluggar just nu. Vi har blivit tilldelade en fråga som ska besvaras utifrån kurslitteraturen, tyvärr har vi bara litteratur på engelska och det kan bli så trist i läsningen ibland. Jag har inte svårt för engelskan men akademisk engelska är inte alltid det roligaste att läsa. Läser just nu om Tetra Pak som är fokuset i min fråga, tyvärr måste jag då antecka och hänga med på allting för att sedan kunna svara utförligt. Så nu har jag skrivkramp och måste vila lite.
Men nu är det dags att köra igång igen!
Trevlig helg
 
SOFIA

jag är ett måndagsbarn

Har känt mig lite hängig och seg under helgen och idag var de mesta utav symptomen borta. Vaknade upp relativt pigg och sugen på att lyssna vad den nya kursen skulle innebära för oss studenter. Inte nog med att det är 6 uppgifter på 4 veckor.
Men det var kul och se allihopa igen och struktuera upp lite uppgifter mellan oss i gruppen. Tur för mig att jag läste artiklarna igår så får jag ledig tid i eftermiddag/kvällen. Tror dock att jag måste skumläsa igenom dem igen imorgon när vi har återsamling så jag minns vad jag ska leta efter.
Jag kom hem väldigt tidigt idag från skolan, det var ett tag sen jag var hemma vid halv två och inte efter klockan fem. Har skrivit ner de sista föreläsningsanteckningarna från PPT och läst igenom ett CASE som vi ska göra en redovisning av.
Tyvärr skulle jag behöva ta mig igenom vår lägenhet också. Vi brukar vara slarviga nu för tiden, vilket inte är likt mig kan man tycka. Men vem orkar städa för två? Förr städade jag bara efter mig och då var det inte lika mycket men att vara två innebär mycket mer.
 
Ska passa på och köpa mig en mössa idag också. Den jag har nu har blivit för stor för skallen och känns kall. Så nu tänkte jag att det är dags att investera i en ny och fräsch en. Passa på och handla hem lite mat också. Det ekar lite tomt i kylskåpet.
 
Bäst att passa på innan det blir för mörkt ute!
Trevlig måndag
SOFIA

söndagsångest

Ledigheter medför alltid att jag känner av symptom i kroppen som gör mig lika nervös varje gång. Oftast brukar jag drabbas av smärtor i magen och få känna hur elak IBS kan vara. Men har jag verkligen otur drabbas jag utav sjukdom.
Jag har förståelse för det också, många är sjuka till och från på universitetet och jag jobbar med barn på fritiden som bär på all möjlig bakterie. Det har också varit en intensiv period i skolan för att avsluta projektet vi arbetade med så att höstterminen kunde få sig ett slut. Jag fick nu ett par dagars ledighet vilket var skönt med återhämtning men det innebär också att symptom börjar att kännas av. Fruktansvärt nervöst då jag har en helvetes start på vårterminen med poängavdrag om man missar obligatoriska moment.
 
Det har varit en skön helg. Mycket uppladdning och trevligt sällskap utav M och A. Idag är det söndag. Jag är inte den som brukar drabbas utav söndagsångest då jag älskar att starta nya veckor, måndagar är det bästa som finns. Men idag, idag känner jag den starkt.
Jag har en obekvämt samtal som jag måste ta med en utav mina spelare i truppen. Ett samtal som jag inte har problem att ta men som spelaren i sig kan uppfatta som jobbigt.
Det är svårt att jobba med barn ibland, med vuxna är det oftat enklare att markera vart gränsen för okej går. Där vuxna ofta själva kan se konsekvenserna. Men barn, där är det ju de vuxna som sätter gränserna. Det är vi vuxna som markerar var gränsen för okej är och måste påtala vilka konsekvenser som kan uppstå av ens handlingar.
 
Bara att ta sig igenom det.
/SOFIA

ledighet innebär måsten

Att vara ledig när man går i skolan innebär ofta sovmorgon, eftersom jag pendlar in till Linköping. Tyvärr är det också en dag där man pusslar ihop livet till en helhet.
I mitt fall innebär det en lista med "to do" som jag inte hunnit med under veckorna, listan innehåller punkter från allt som utgör livet. Skolan, IFK, hemmet, vänner samt saker som jag och Jonas vill fixa.
Idag skulle Isabelle kommit hit för en fika, men hon kände sig sjuk och ville kurera sig. Det gav mig tid och möjlighet att mysa lite längre nu på morgonen. Eller jag har snarare dragit ut på de saker som jag borde ta mig igenom.
 
Vår lägenhet är en bra termometer för hur mycket Jonas och jag har att göra. Just nu befinner den sig mellan ordning och kaos. Mestadels ordning då vi städade i helgen men också kaos då jag har det lite kaotiskt mellan kurserna så det är papper och skit överallt.
Ju mer jag skriver, ju mer inser jag att jag borde publicera detta och köra igång. Men som jag är, dröjer jag mig kvar en aning just för att jag är ledig.
 
SOFIA

VT 2014

Måndag morgon och en ny vecka, det är sista veckan gällande höstterminen och vi har fullt upp. Därav mitt bristande engagemang på bloggen för att ventilera mig. Efter nyår passade jag och Jonas på att ta igen oss innan jobb/skola körde igång. Förra veckan spenderades alla dagar i skolan för att få klart gruppens projekt. Helgen spenderades med fotbollsträning och återhämtning. Jag fick positiva besked förra veckan, klarade min tenta i ledarskap vilket var uppskattat. Idag behöver jag därför inte närvara på tentamensgenomgången utan kan fokusera på att skriva ihop en presentation inför konferensen imorgon. Imorgon har vi konferens för att presentera våra projekt inför de företag som varit delaktiga. Det ska bli riktigt kul att presentera vårt arbete, är väldigt nöjd med vårt resultat.
På onsdag får jag några dagars ledighet innan vårterminen börjar. Men jag känner att jag börjar bli sjuk eller drabbas utav en förkyldning, känner mig inte helt 100. Förhoppningsvis går det över, har ingen ork att vara sjuk och ligga hemma.
 
Det finns mycket som känns ganska konstigt med att ta sig an vårterminen när det ligger snö ute. Kallt är det också.
 
Ha en toppen måndag!
SOFIA

Början på året, nyårslöften och rastlöshet som kallas duga

Jag avger inga nyårslöften med anledningen att man ofta blir besviken på resultatet eller att man förstorar upp allting om varför man inte lyckats. Därför började jag förra året med mål. Jag missade visst två mål men eftersom jag vet att dessa kan eftersträvas andra år, sen tyckte väl Jonas att de inte kunde räknas som mål. Nu har jag skaffat mig nya mål, men bara tre stycken och dessa är aningen vida. Men jag tror också att dessa är mer inspirerande än vad mina tidigare mål var. Även om jag tyckte min examen var stor, så innefattar dessa mer framtid och ta tillvara på chanser.
Sökte ett extra jobb här om dagen, de hörde av sig idag om en anställningsintervju under nästa vecka. Fick aningen ångest när jag inser att jag inte kan garantera att jag kan ställa upp VARJE dag. De kräver ändå det. Men så hittade jag två jobb idag, ett som jag verkligen vill ha!! Det är helt galet vad jag blev sugen på det, det påminner om min tid under Elevrådet och jag skulle vilja ha något från universitetstiden ändå. Kan inte leva på gamla meriter heller....
Jag har fixat i ordning mina papper inför fotbollssäsongen och omgång två i skolan. Vi klättrar båda en aning på väggarna här hemma, han vill arbeta och jag vill till skolan. Blev till och med exalterad över att köpt en bra penna, fast att det finns tusentals här hemma. Men man kan sudda med denna, visst är det stort?
Har en ny almenacka också, det gör inte saken bättre. Vill planera in hela livet om jag skulle kunna det.
Annars har början på året varit helt okej, vi har mestadels suttit hemma om jag ska vara ärlig. Knappt varit ute på promenad ens.
 
Såhär är det idag. NU är det dags för pannkakor.
SOFIA

årsresumé 2013

Höjdpunkten för bloggen är när jag ska sammanfatta året. I år är jag dock sen med sammanfattningen mest för att jag inte ägnat den en tanke och att jag försökt vara ledig helt. Mer om min vardag i ett annat inlägg, för här kommer 2013.
2013
Januari
Jag arbetade en del hos en gammal klasskompis företag, där jag spenderade de första veckorna i januari på att läras upp. Hade en kurs kvar från hösten 2012, arbetspsykologi, att göra klart då den hade sitt avslut i januari (likt många kurser). Gick på intervju hos SJ, ansökte om att arbeta som tågkonduktör. De ville anställa extra personal och jag gick vidare till sista intervjun, men där blev det tyvärr nej på grund av min examen.
Februari
Väntade på att kursen i arbetspsykologi skulle rapportera in betyget så jag kunde ansökan om examen. I mitten av månaden kunde jag äntligen ansöka! Jonas och jag följde IFK Norrköpings försäsong på Parken. Jag arbetade en del denna månad också. Åkte ner till Fanny i Växjö för att koppla av från den stress om mitt arbete innebar. Sökte en massa arbete också. Isabelle och jag gick på en rekryteringsmässa i Louis De Geerhallen som bland annat AMS hade anordnat. Tyvärr, fanns det inga tjänster som passade två nyexaminerade studenter med olika inriktningar. Dock fick vi CV't granskat och bra feedback på det, återvända hem och ändrade om hela CV't och det personliga brevet. Mitt examensbevis hann komma i brevlådan och jag blev officiellt en beteendevetare.
Mars
Arbetade mycket denna månad i förhållandevis till januari och februari, frågade också om det fanns möjlighet att få arbeta mera vilket resulterade att jag varje måndag arbetade 11 timmar. Jonas och jag firade 4 år tillsammans. En försenad julklapp av min bror anlände, Linas Matkasse. Vilket i sig är en god idé men bjöd på för få goda rätter! Jag sökte masterprogrammet i HRM/HRD för hösten på studera som en försäkring. Isabelle och jag var inne på att starta ett företag tillsammans.
April
Trapphuset genomgår en del tunga saker som innebär att kontakten med Hyresbostäder blev tajt. Jag fick en anställningsintervju hos landstinget, mitt första intervju som examinerad. Tyvärr fick jag inte detta på grund av min bristande erfarenhet och ålder, men fick god feedback om hur intervjun hade gått och att jag var ju ändå topp 5 som fick komma på intervjun. Jag var ganska nöjd ändå. Jag åkte hem till Lidköping för att klippa mig och umgås med vänner och familj. Jag arbetade på, men med allt glesare tilfällen.
Maj
Isabelle och jag inledde maj med att planera ytterligare på det företag som vore roligt att starta, men som nu också börja rinna ut i sanden på grund av bristande intresse och en viss stress inför uppgiften. Emilie och jag tar en sista minuten till Mallorca i hopp om att få timeout från vår vardag. Jag får en anställningsintervju hos Bauhaus för ett sommarjobb, jag fick inte detta arbeta heller. Mina brorsdöttrar sov över hos mig och Jonas, vi tittade på Harry Potter och åt popcorn. Jag arbetade vidare. Emilie och jag kommer iväg till Mallorca mot slutet av månaden, resan innebar avslappning och massa god mat. Dock fanns det skilda känslor för hur man slappnar av på bästa sätt, vi blev irriterade på varandra som alltid gick över. Kom hem från Mallorca, arbetade två dagar innan jag till slut sa upp mig. Två veckor uppsägningstid hade jag. Under tiden vi var på Mallorca ringde telefonen gällande en anställningsintervju på vård och omsorgskontoret i Norrköping. Avslutar Maj med intervjun, ytterligare ett nej på grund av ålder och erfarenhet.
Juni
Tog några dagars paus. Jag skrev in mig på ams, en upplevelse som var lika obehaglig som en gynundersökning. Min handledare ansåg att jag inte skulle vara långvarig och jag hoppades detsamma. Jag passade på att ta tillfället i akt och undersöka min fotbollsskada igen. Jag fick ytterligare en intervju hos Bauhaus, men blev sjuk och kunde inte genomföra den ordentligt.  De fick tacka nej. Åkte hem till Lidköping för att fira studenten av Jonas halvbror. Lidköping är vacker på sommaren. Fick till ett möte hos IFK Norrköping, samma dag fick jag en åldersgrupp att vara tränare för, bli introducerad och ett sommarjobb på Stadium Sports Camp som fotbollsledare. 4 dagar senare tog jag min väska och flyttade till Himmelstalund för att delta på Sports Camp. En vecka fylld med intryck, jag hade killar i åldern 11 som var helt fantastiska. Jag var grymt imponerad av upplägget och jag hoppas att jag satte avtryck fotbollsmässigt hos dem. Veckan efter kom jag hem, totalt utmattad.
Juli
Jag skulle få chansen att vara hemma en vecka från Sports Camp innan jag skulle resa dit igen. Passade på att sova, men fick också säga hejdå till Jonas som skulle till Munkedal på semester. Reste själv tillbaka till Himmelstalunds fältet för ytterligare en vecka SSC. Kom hem från den veckan med så mycket tankar och känslor att Jonas trodde att jag blivit galen, snarare tankspridd. Jag får, till min glädje, veta att jag kom in på matserprogrammet i HRM/HRD och avskriver mig från AMS. Njuter hela månaden ut av att ha det ledigt. Vi åker ner till Tanumstrand ett par dagar och njuter av solen. Får en intervju hos Academic Work som jag helt förstör på grund av ointresse och ogillande av den chef som skulle blivit. Fotbollsträningen av grabbarna i IFK är igång. 
Augusti
Mycket fotboll med grabbarna, det spelas cup och matcher. Vi åker hem för att närvara på Jonas kusins bröllop. Mycket vackert! I slutet av månaden börjar jag skolan, det går i 100 från dag ett.
September
Föreläsningar, lära känna nya klasskamretr och sugas in i akademikernas värld igen. Hinner gå i skolan i två veckor innan jag åker till Turkiet med grannen. Första gången någonsin får jag med mig material som jag ska läsa in och skriva ett arbete om. Njuter av värme och bad, avrundar kvällarna med att läsa skolmaterial. Kommer hem och åker direkt till skolan dagen efter utan återhämtning. Åker ner till Björckeby för att hämta saker ur min farmors bohag, hon gick bort innan jag åkte till Turkiet.
Oktober
Jag fyller 23! Utbildningar, träningar och möten varvas inom IFK för att sedan prestera på matcher och cuper. Skolan kör vidare och låter oss inte vila. Hinner inte träffa vännerna. Mot slutet av månaden operarar jag huvudet på grund av en liten knöl, vilken huvudvärk man hade efter.
November
Stygnen plockades bort och såret läkte ihop fint. Massor av plugg, får en lucka av ledighet efter hemtentan som Fanny prickar in med ett besök i Norrköping. En toppen helg med massa skratt och snack. Vidare kör skolan snart ihop sig med massor av uppgifter. IFK vinner cupen i Katrineholm, precis vad som behövdes efter en tung höst i laget. Jonas och jag åkte upp till Stockholm för att se landslaget spela mot Portugal. Vilken upplevelse!
December
Jag tog ett avbrott från fotbollen för att få perspektiv men också för att kunna genomföra mina skoluppgifter som nu var enorma. Körde fullt ös innan vi åkte hem till Lidköping/Skara för jul. Kom hem på annandagen och reste till Växjö med grabbarna för att spela 11-manna fotboll. Kul, men resultatet var sämre. Ringde in det nya året med god mat och sällskap.
 
Det blev ett händelserikt år på många sätt, men gav mig också mycket utrymme att fundera på en del frågetecken. Jag vet dock inte om jag blev så mycket klokare. Det som uttrycks i bloggen i början av året är ren frustration och en aning besvikelse över arbetet med klasskamraten. Åkte till Fanny för att få space men hann inte se hur dåligt jag faktiskt mådde. Resan till Mallorca tog priset, då fick jag styrkan att inse att jag var tvungen att säga upp mig för att få andrum. Efter Majmånad så vänder mycket för mig. Har nu avslutat första terminen på programmet och jag känner mig nöjd, även om jag fick min första komplettering någonsing på en hemtenta. Jag känner ändå att jag lyckades hålla ihop det och lämnade in den innan jul och fick till poängen för den kursen medan det finns klasskamrater som fortfarande inte har börjat.
Jag lovade mig själv förra året att inte ha förväntningar på året utan snarare ha mål. Jag hade sex stycken och klarade fyra. I år har jag endast tre. Tydliga och motiverande mål.
1. Få ordning på träningen och min skada
2. Ha kul och nyttja varje tillfälle som jag kan för att få ut det bästa
3. Ta initiativ och skapa situationer som är användbara för framtiden.
 
Det har nu gått två dagar på året, igår var en dag som hela Sverige har samma beteende på. Idag vaknade jag aningen piggare men fortfarande ångest över att jag inte lyckats vända på dygnet och få motivation för pluggandet. Nu måste jag köra igång!
Nu kör vi igång med 2014 ordentligt!

RSS 2.0