allt det där och lite till

Känner mig verkligen super nöjd med att vintern är bakom oss nu. Även om det idag var lite minusgrader så är jag tacksam för snön och halkan är borta. Jag har invigt min röda jacka och converse vilket känns som ännu ett steg närmare sol och värme. Helt underbart egentligen, jag måste ändå säga att vintern har vart relativt kort. Snön har kommit och gått lite som den vill mellan november-februari.
Vi har haft otroligt vackra dagar här i Norrköping med sol och plusgrader.

Här är allt som vanligt annars, jag har blivit lite slarvig med pluggandet av de andra kurserna. Jag tror att det beror på att uppsatsen äntligen är inlämnad och att jag blivit lite busig. Har ett behov av att göra någonting annat än att plugga konstant, dock så finns det en fördel att hålla igång pluggandet så man slipper hamna i allt för stort ofokus. Har nu även äntligen blivit sjuk, blev det i fredags. Jag är egentligen inte den som tycker om att vara sjuk men nu var det mer dags.
Jag har ganska länge gått och känt att kroppen vart hängig och seg så nu har jag spenderat nästan hela helgen i sängen. Pluggade på ganska effektivt, läst lite ur Zlatan-boken och bara vilat. Jonas har fått tagit hand om mig, fast jag var ganska enkel att pyssla om. Behövde bara tee och nästdukar. I söndags var det väldigt vackert ute så jag tog mig ut på en promenad till HC och tillbaka, vi handlade lite käk.

Nu är det äntligen en ny vecka och jag är halvt återställd. Är fortfarande lite snorig och en aning utmattad men jag orkar varje fall röra på mig utan att bli för trött. Har suttit och färdigställt min opponering på två klasskamrater som äger rum på fredag. Har även tittat på min uppsats och funnit lite stavfel som jag ska redigera. Det blir en vecka i tro plugg-anda. Ska strax återgå till att renskriva min hemtentamen så det blir gjort. Har vart lite slarvig, snackat i telefon och precis beställt hem två varor från H&M. Till mitt försvar var det 10% och fri frakt (tjänade in 65 kr).

Trevlig vecka :)


det här med att närma sig sitt mål

Har precis avslutat min C-uppsats och den är inlämnad för granskning! Det känns äntligen skönt och lugnt här hemma igen. Det är nu man hinner med att vara extra social och bara känna av omgivningen, som exempelvis att det nu kanske äntligen blir vår (?). Snön smälter här och solen har varit framme, gradantalet har varit upp i +6!
Vi var och handlade mat förut, vilket var både tungt och jobbigt att bära. Enligt Jonas får jag skylla mig själv som envisas med att planera ett matschema som ska sträcka sig över två veckor... den sträcker sig över 2 och en halv :) Annars har det varit en ganska lugn dag, är fortfarande lite hängig och mör i kroppen. Har hunnit plugga lite psykologi - även om det var tänkt att jag skulle färdigställa en uppgift idag så hann jag istället göra klart förra uppgiften (som hade lite saker som fattades) och läsa in två lektioner, varav en endast gav mig det jag ville ha. Måste finna svaret till två frågor imorgon för att få uppgiften färdig.

Det har varit en bra helg annars, i fredags fick jag goda besked från min handledare om att jag kunde anmäla mig till uppsatsseminariet. Efter det gick jag ner på stan och inhandlade mig något vackert. I lördags fick jag en present av Jonas - han tyckte jag har gjort ett bra arbete, sedan åkte till min bror och busade lite. I söndags vandrade vi runt i Ingelsta och handlade kläder till Jonas vilket sker alltför sällan.
Så nu är det en ny vecka med nya utmaningar. Jag sitter ju förövrigt och arbetar framför Jonas dator då min sladd till datorn är sönder. En ny är på G, den kommer på torsdag efter ett samtal med UPS. Härligt att de bad mig att ha en målsman hemma eftersom de under 18 inte får ta emot leveransen, jag fick rätta henne i telefonen och berätta att jag är 21 så jag kan ta emot paketet själv.
Imorgon ska jag och Emilie hänga, det blir ju så sällan. Vi hörs mer av via telefon än en interaktionen ansikte mot ansikte. Den tjejen har mycket på sin agenda. VI ska varje fall ut till Lager 157 och kika lite. Därefter blir det lunch på donken efter hennes önskemål.
Veckan blir annars ganska så lugn, ska försöka ta mig till skolan på fredag. Har lite pyssel att ordna upp med inför nästa vecka så jag behöver nog ta mig in till linköping. På lördag blir det till att ut och käka med Emilie och hennes Pelle. PÅ söndag ska jag ta mig en ensam tur till IKEA och kika lite, Emilie kanske följer med - beror på om hennes jobb ringer.

Där kom en redogörelse för min vecka. Det blir lite hårdare tag under de kommande veckorna med inläsning och mycket plugg då jag ska färdigställa en hemtentamen i psykologi och göra en uppgift i personal-ekonomi kursen.
Trevlig vecka och helg...

alla skitars dag

Det ska föreställa alla hjärtans dag, en dag med romantik och rosa. Affärerna har gjort sig så fina för att öka försäljningen och visst gick jag på det idag, köpte lite godis till Jonas som en liten kärleksgåva. Han förtjänade den, han har det lite jobbigt just nu - är sjuk och ändå jobbar eftersom de är för lite folk på jobbet.
När jag kom hem efter en inhandling av mat och ska sätta mig ner för att plugga lite psykologi. Skönt att äntligen låta uppsatsen vila så tittar jag på datasladden och inser att fan datorn laddas inte. Panik som jag alltid får blir jag så trött på mig själv för jag orkar inte krångla med datorer... så nu har jag blivit delägare av en MAC. Jonas är så gullig och lånar ut sin dator men det finns lite irritationsmoment med datorn som jag inte har med min PC. Jonas dator förstår att jag jobbar inte på det sättet som den vill....
Så nu sitter jag här med lånedator, mer än halvvägs igenom en renskrivning av uppgifter till psykologin och en inställd handledningstid imorn pga sjukdom. Det jobbigaste är att jag får vänta och se på fredag om jag får gå upp istället för imorn. För jävligt!

Ska plugga klart och göra lite käk, sedan blir det Halv åtta hos mig !

hälsa till satan vi hörs!



Jag har haft en god period, magen har vart snäll och plugget har varit i ett gott tempo. Jag har inte behövt stressa och haft möjlighet att ta ledigt en dag utan att uppsaten straffas. Men nu sitter jag här, med en filt omkring mig - ovetandes om jag börjar bli sjuk eller inte. Tankarna är överallt och jag är bara så trött. I förrgår fick jag veta att nästa onsdag ska hela arbetet in, vilket innebär att handledaren vill ha allting mellan måndag och tisdag för att hinna läsa allt. På onsdag beslutar hon om jag får gå upp eller inte... ett beslut som behöver vara positivt! Hennes oro var om jag verkligen hinner med allt och i mitt huvud planerades och schemalägdes hur jag skulle få allting att gå ihop. För ni förstår, alla delar är inte klara. Jag behöver nämligen lite mer vackra ord - en vacker inledning, bra diskussion, en metoddel som verkar logisk och framförallt små skit som måste se bra ut.
Så här sitter jag återigen och det är tordagen den 9/2. Vad har jag lyckats åstadkomma?

- Innehållsförteckning (vilket inte är ett behov än...)
- Färdig teori (som E ska läsa igen)
- Resultat som snart är färdig (ska skriva klart några meningar)

och så tittar jag i almenackan och funderar kommer jag hinna? Spänningen tätnar. Nej, men dagen är fortfarande inte slut och jag ska faktiskt sätta mig ner med diskussionen. Ett moment jag hatar. Jag vet att jag måste hinna, det är allt. Enligt min plan finns det till och med liiiite tid över till mys med Jonas...
torsdag - resultatdelen, börja strukturera upp diskussionen och redigera text samt tillägg.
fredag - fortsätt med diskussionen (vara färdig helt med dokumentet på kvällen!!)
Lördag-söndag: metoddelen, färdigställ inledningen, sätt ihop skiten till ett dokument, skriv sammanfattning och förord.
måndag - redigering av materialet jag får av M och E, de ska nämligen läsa igenom några avsnitt som kan behöva språklig vägledning.

Nej, nu är det dags för mig att återgå.
Hälsa till satan, vi hörs.....


vi hade båda kommit hem/Eldkvarn

Sitter och njuter av Eldkvarn denna söndag. Vi har en mysig dag där vi inte gör någonting vettigt. Helgen har varit skön även om min magsjukdom (IBS) har spökat lite. Svårt att bli bortskämd när man har smärta och båda är trötta själar.
Ändå har vi orkat städa lägenheten och rensat ur våra garderober. Jag hade som plan att plugga hela helgen men efter att lämnat in psykologiböckerna i fredags så blev det ledigt istället vilket behövdes. I fredags sprang jag runt på stan med Emilie och var smakråd till hennes klädhandling. Själv har jag köpstopp. Känns skönt att få spara lite pengar nu även om jag som alltid hittar massor av saker som jag vill ha här och nu.

Snart ska jag titta igenom uppsatsen, fast nu ropar en arg Jonas i vardagsrummet. Zlatan blev precis utvisad och det värsta är nog att han har spelat på matchen och ville att Milan ska vinna. Så nu har jag en arg sambo som kokar över... ska nog kanske lugna ner honom lite :)
Annars börjar jag nog bli lite sjuk faktiskt, känner mig lite snorig och hängig.

Äsch, vi hörs!!


RSS 2.0