Hemtentor och kompletteringar

Igår mötte jag upp Andreas och Kristoffer i skolan, jag hade en massa negativa känslor i kroppen inför vår hemtentamen i Ledning, Ledarskap och HRM. Ledarskap som brukar vara roligt har just nu handlar om perspektiv på trender. En massa begrepp som Talent Management, som kommer att förändras om några år igen och heta något annat då. Mina vänner är briljanta, så måste jag faktiskt beskriva dem. Allt som kommer ur deras mun är inte bara smart utan också väldigt bra. Så öppnar jag munnen och känner bara hur mycket skit som kommer ur som inte har någonting med allting att göra. Nej, jag är totalt korkad.
Jag vet också vad som orkar denna dumhet. En sak som totalt knäckte mitt självförtroende gällande hemtentor och analysförmåga.
 
När jag tänker efter så började det redan eskalera vid första hemtentan, jag hamnade några poäng över G. Det var med andra ord nästan precis att jag fick godkänt. Samtidigt var jag nöjd eftersom jag inte gillade ämnet. Men så kom hemtenta nummer 2. I ett ämne jag verkligen inte gillade. Jag tänkte ändå att jag klarar mig nog, jag brukar ju ändå alltid klara mig. Men ack! Hämtade ut den, och likt 17 andra i klassen, fick jag komplettering. Fan också.
Så nu, är självkänslan inte så stark gällande mina texter. Får jag verkligen ut någonting vettigt egentligen?
Men jag ändå varit duktig tycker jag. Jag började med kompletteringen direkt i hopp om att jag skulle få den klar innan vi får julledigt och det har jag lyckats med. Skickade in den nyss.
Men jag kommer inte berätta det för någon annan, man vill ju vara den som fixade kompletteringen men måste komplettera igen tills den blir godkänd. Jag vill ju komplettera och få betyget G direkt. Så nu får jag vänta, tills innan eller efter jul på besked.
Men så skrev jag klart hemtenta nummer tre idag också. Inlämning imorgon bitti. Jag känner en bit av förtvivlan blandad med utmattning. För nu är jag verkligen trött på skolan.
 
Det var allt jag hade och säga om skolan just nu. Ibland suger det verkligen!!!
SOFIA

Paus, Pepparkakor, Plugg och Kärlek

Det är december månad nu och det innebär det vanliga. Skidorna och skidskyttet är igång, man ska baka, julpynta och handla julklappar till allt och alla. I år var jag sen med allt som jag brukar. Kvällen innan första advent stresspyntade jag, när det väl var första advent fanns det inget fika till skidorna. Det har blivit en standard hos oss att man ska fika sitt julbak, njuta av första ljuset och se skidorna. Tyvärr fick vi handla vårt fika istället. Denna orymt har jag aldrig haft förut, men det är nog mest för att tiden inte finns. Jag ser hur lite tid jag har fått av mig själv senaste tiden då jag ser fruktansvärt trött ut!
Jonas och jag får kvalitetshänga på helgerna och under veckorna får man vara glad om man hinner ge varandra en kram. Det är helgalet att det har blivit såhär.
 
Jag tittar på mina kamrater i skolan, hur de går åt alla håll med tunga väskor och stönar tungt av alla uppgifter vi fått. Vi verkar alla ha samma bekymmer! Kanske borde man vara tacksam att det är fler än jag som har samma svårighet med att få ihop skolan och ens vanliga liv?
Men jag passar på och tar mina pauser, idag åkte jag inte till skolan utan pluggade istället. Totalt givande.
Min bror gav mig en uppläxning av hur man ska förhålla sig till sina pluggtimmar i skolan, som om jag inte vet det efter mina år på universitetet? Men då hade jag inte alls samma tempo eller avancerade kurser som gör att man verkligen måste nyttja mer än de 40 timmar i veckan som utlovas.
Men jag är ändå inte bitter! Jag hinner med det jag vill ungefär och framförallt är kvällarna guldvärda när man får slänga sig i soffan och känna total utmatthet. Där är jag nu, ska strax slå ihop böckerna (och datorn) värma lite mat innan jag hoppar ner i soffan!
 
SOFIA

RSS 2.0