sommaren är verkligen kort

Vaknade av att solen lyste upp hela lägenheten och tänkte att kanske skulle det bli vackert väder igen. För jag känner mig ganska blåst på sommaren om jag ska vara ärlig. Det blir ju inte heller bättre nu när Augusti inte alls lever upp till vad vi kallar, sensommar.
När Jonas och jag gick ner till bussen så var det riktigt kallt. Jag kan riktigt känna hur det var höst i luften. Just nu spelar det ingen roll vad det är för årstid, men det skulle vara skönt att få lite sommar. Jag har knappt använd mina sommarskor, de ligger i en hög i hallen. Inte ens för att tala om mina sommarkläder som jag tänkt att använda och som jag köpt in. Jag har verkligen bott i min uniform hela sommaren.

Jag ska jobba i helgen vilket känns bra. Skönt att få göra någonting, det var jobbigt att vara ledig i så många dagar. Jonas är i Linköping och hjälper sin syster att flytta. Vi vill också flytta, fast inte byta stad utan mer en större lägenhet. Nu ska jag nog fortsätta att frysa och se om min bror kanske är på Kolmården idag. Han sa det varje fall....

27/8

Idag är det min sista dag som ledig, imorgon är jag tillbaka på jobbet vilket känns helt okej. Nu när jag vart hemma och inte haft så mycket att göra på veckodagarna förstår jag verkligen hur det känns att vara "mellan två jobb". Jonas jobbar på och jag sitter framför TV'n och undrar vad jag ska hitta på härnäst, jag ska visserligen städa i köket och plugga inför tentan i eftermiddag men sen?
Ikväll ska Jonas och jag se IFK Norrköping spela, fast på Tv. Vi ska njuta av pizza och ha en riktigt trevlig kväll. Jonas fick "Twin Peaks" av mig i födelsedagspresent och jag har aldrig sett den serien men vi tittade på lite avsnitt igår och jag måste säga att den var riktigt bra! Har verkligen eftersmak, tyvärr får jag inte se vidare utan Jonas så jag väntar på honom att han ska komma hem. Nu är det bara timmar kvar innan han kommer hem.


jag ska fortsätta min dag.

det här händer just nu:

Nu är vi återförenade i Norrköping igen, Jonas och jag. Det känns skönt att vara på samma plats igen och kunna hitta på saker. Speciellt att jag kan få god hemmalagad mat igen ! Det har jag verkligen saknat när Jonas vart borta. Helgen var kort, vi umgicks med varann istället för att hänga på Augustifesten. Det får bli nästa år istället.
Jag jobbar för fullt annars och har precis fått September-schemat, jag är nöjd ! Jobba bara helger och då finns det möjlighet att komma hem en vecka och bara vara, vilket skulle passa oss utmärkt. Vi behöver perspektiv på Norrköping.
Det kan förhoppningsvis fixa sig för oss här,  just nu är Jonas på anställningsintervju och jag hejjar på honom. Om det gick bra, vilket jag vet att det gjorde, ska vi fira med pannkakor ikväll och se på "Fångarna på fortet" och andra gamla godingar som TV4 sänder ikväll...

Detta får bli en kort uppdatering om vad som händer just nu. Jag jobbar och lever, myser med Jonas och mår fruktansvärt perfekt.

Du säger; har du tändstickor? ja tillräckligt om du vill bränna ner Stockholm och har du vin & sprit så det räcker att få hela fjärden full av sorger

Vilken kväll jag hade igår! Det var ett tag sen man samlade ihop sina vänner och gjorde något som man gjort i alla år. Rasmus och Robinson hade i all ära som sällskap. När vi gick hela vägen upp så kunde man se vilken förändring som skett på dessa år. Nu, nästan vuxna men det var inte länge sen vi sprang den gatan ständigt när vi var små. Jag kunde i mitt minne se hur det var för många år sen, ibland kan jag längta tillbaks.

Det är min sista kväll här hemma hos mamma, imorgon åker jag hem till underbara Norrköping. Det är dags igen att återgå, vi saknar varann. Det har nästan känts som om man bott hemma igen men tyvärr ser mitt flickrum inte desamma ut. Mina grejor saknas och det är så mycket mamma överallt. Nu är det jobb som väntar när jag kommer hem igen, Jonas kommer hem igen och allt kommer att vara precis som vanligt..
Jag skulle spenderat min sista kväll med ännu en god vän Andreas, men han skulle jobba över så det fick bli en annan gång. Självklart ska jag få återigen en kväll med min goda och roliga vän Rasmus. Det blir dagen till ära en massa skitsnack och massa onyttiga saker.
Jag borde egentligen lägga av med det men det får bli en annan gång. 

Varje gång jag är i Lidköping kan jag inte låta bli att fundera på vart alla har tagit vägen. Jag funderar alltid på vart R.C tog vägen, ett mess ska jag självklart skicka iväg men det verkar som jag alltid haft något bättre för mig. Jag ska höra av mig och låta honom veta att jag lever, för det gör jag.



Lidköping inte idag utan i en annan tid.
Rasmus & Jag i Karlsborg Sommar 2009


jag blir dum av Sverige

det är i dessa timmar man tänker så att det knakar. jag letar efter jobb i hopp och tron att det finns någonting där ute för mig som jag kan sysselsätta min höst med. man har hunnit gnälla över de som inte vill plugga får det medan de som verkligen vill får stå utanför. inte okej. ordet hopp är ett meningslöst ord och bör inte finnas med i den svenska ordlistan. jag tycker det finns allt förutom hopp, jag ser bara framför mig hur jag står utan jobb som alla andra unga idag. Sverige är verkligen ett tryggt land. letar på platsbanken och ser massa jobb som jag skulle vilja söka till; rektor, butikschef osv. alla sådana där jobb som man inte har behörighet till men som man skulle klara av. jag menar, hur svårt kan det va .....egentligen ?
det är i sådana tider man inte ska bli förvånad över att se bittra ungdomar hänga på gatan, men i slutändan vill jag bara inte komma hem. jag vill bo kvar i vår fina lägenhet i den perfekta staden norrköping.

från och med du

Nu sitter jag hemma i Lidköping för första gången på riktigt länge, jag ska sova i mitt gamla flickrum som nu har blivit gästrum. Jag hänger i mitt gamla hem och inte hos Svärdföräldrarna som jag gjort ett tag för det har passat oss båda. Dock är det synd att Jonas inte riktigt kan vara med här och hänga, han jobbar ju för fullt och det är mycket närmare att ta cykeln hem till sin pappa än till mig i Lidköping. Fast det är okej, min grund tanke är ju att passa på att plugga på till mina resttentor som jag har.

Jag jobbar på för fullt på jobbet, men nu börjar lågsäsongen och det märks. Alla som hade semester har försvunnit och även de som har vart anställda under den perioden. Jag ska jobba augusti ut men kan om jag har tur jobba september och oktober med. Jag vill. Försöker att plugga just nu, men jag har inte riktigt motivationen, vet inte ens om jag har tittat tillräckligt på uppgifterna och i boken. Jag måste verkligen sätta den här nu. Jag har tröttnat på det nu.
Ska försöka att titta på det kvällen ut och sen får det gå som det går imorgon bitti. Jag hoppas självklart på det bästa. Även ett litet mirakel :)

Det är skönt att vara tillbaka i Lidköping, bli ompysslad av mamma som har köpt saker åt mig när hon och Sandra vart utomlands. Skönt att slippa fundera på vad man ska äta om dagen. Det fixar mamma åt mig. Vi får se vad jag ska hitta på nu när jag är hemma. Jag vet att Widell och jag skulle ses en sväng imorgon men sen vet jag inte? Det är skönt det också. Jonas kommer kanske hit imorgon natt när han jobbat klart annars åker jag till honom. Det fixar sig det också. Ska återgå till mina anteckningar och se om det finns något som jag kanske borde lära mig mer om.

Jag är hemma en sväng.

prinsessan av peking



Nu är det inte många dagar kvar innan Jonas kommer hem igen. Jag längtar så mycket efter det! Nu sitter jag hemma i lägenheten och räknar ner dagar. Jag har haft en kanon dag idag fastän att jag hittat på trista saker så har det vart en bra dag. Igår kom Morgan och Monika förbi med pizza och ostbågar. Ska nog äta ostbågarna ikväll. Imorgon ska jag träffa Johanna och laga god mat. Annars ska jag jobba veckan ut och plugga inför tentan på tisdag. Snart kommer allt att vara som vanligt igen.


måndag 9/8

Sista dagen jag jobbar idag för imorgon så har jag en dags ledigt. Det är livet ! Jag har haft turen att jobbat på hotellet, det innebär tidiga mornar men korta dagar. Idag är jag hemma efter kl 14 och har verkligen hela dagen på mig. Jag ska hem, duscha, göra lite käka, börja plugga och sen åka till brorsan i Linköping. Funderar lite på att hoppa det också, är ganska trött idag faktiskt. Får se när jag slutar vilket humör jag är på.
Har lyckats lösa ledighet på söndag också. Då kan jag plugga hela dagen och slippa måndagsångesten över att endast haft en hel dag på mig att titta igenom det igen, nu har jag två. Det börjar märkas att det börjar gå över till lågsäsong, vi inom butik blir bara hälften kvar i sista halvan av augusti. Så är det ju, folk går i skolan och semestern är ju nästintill över.
Imorgon ska jag ha en mysdag fast först ska jag tvätta, diska, handla och dammsuga lägenheten. Sen ska jag bara ligga framför Tv'n och vänta på bättre tider.
Jag jobbar hela veckan fram annars, så jag slipper vara ensam på dagarna vilket är skönt. Nu ska jag stänga ihop butiken, åka hem och vänta på att Jonas slutar så vi kan tycka synd om oss själva som gick upp i ottan.


and it seems to me you lived your life, like a candle in the wind

Soppan är snart färdig, lägenhet är kliniskt ren och chansen att göra vad jag vill glädjer mig inte. Överallt återigen finns du. Vinkade nyss av Jonas som skulle med pendeln till Linköping för att åka med hans systers fästman hem till Skaraborg. Samma visa varje helg och det är lika jobbigt varenda gång. Aldrig att man vänjer sig vid den sorliga vanan.

Jag hade ett ögonblick i fredags. Ett ögonblick fyllt med hat, avsky och upprördhet. Jag stod på jobbet och funderade och ju mer jag funderade på det desto mer fylldes jag av känslor. Jag kommer aldrig att dra jämt med Skolverkets intagning, någonsin. Efter att fyllt ett papper av hat kom jag hem till en varm Jonas. Jag läste upp känslorna och jag blev så tagen av orden att jag ville skicka iväg känslorna till någon. Som Jonas sa:
"någon måste vara det svarta fåret"
Så är det alltid. Någon måste vara skyldig.
Igår hade vi en riktig kärleksdag.. vi gjorde i ordning lägenheten fastän att det inte är så romantiskt behövdes det. Vi gick ut och åt på PappaGrappa, sedan gick vi och såg "Bröderna Karlsson" på bio. En skit rolig film, för att vara svensk också. Kjell Sundsvall har verkligen lyckats. Vi tog verkligen hand om varandra, det var ett tag sen vi hade en kväll som vi bara såg efter varandra. Det var riktigt mysigt.

Nu sitter jag varje fall i soffan en söndags eftermiddag. Arbetströjan och namnbrickan sitter fortfarande på men jag valde att vara "slapp" genom att ta av mig byxorna. Nu ska jag bara försöka veckan att gå så jag möter Jonas igen. Snart kommer han hem igen, jag räknar ner. Nu ska jag äta min soppa och fundera på vad jag ska se på. SATC? Amazing race? film?
Äsch, vad vet jag.

En dag utan Jonas

Kom hem till lägenheten där spåren av att Jonas vart hemma i helgen fanns överallt. Det gjorde mig lite ledsen, men jag vet att han snart kommer hem. Tåget hem var försenat som vanligt, det vore skumt om SJ lyckas få ett tåg att komma i tid. Det är sällan man får höra någoting gott om det.
Morgan och hans barn kom och hämtade mig på resecenrum så vi åkte till Visualiseringscenter. Det var skit häftigt alla prylar och sådant, jag ska ta med mig Jonas dit. Det finns så mycket som vi måste se i Norrköping, strykjärnet och Knäppingsborg.
Vi fikade i Knäppingsborg och det var kanon god fika. Jag fann en butik som jag ska försöka få med mig Jonas till, men måste bara se till att få tid till det också.

Nu ska jag jobba i två dagar, sedan är jag ledig. Då ska Jonas och jag städa ur lägenheten och få mer ordning. Vi har samlat på oss massa saker och inte gjort i ordning riktigt. Känns kanon skönt att få allting mer organiserat. Jag ska göra lite kvällsmat till mig och fortsätta se på TV.

God kväll


RSS 2.0