first we take Manhattan, then we take Berlin

Om jag skulle välja en låt som skulle få representera mitt liv, så skulle jag vilja ta en del av många låtar. Men var jag tvungen att välja en som skulle kunna ge er en bild av mitt liv så skulle jag recensera till 17 år med Veronica Maggio. Även om det finns delar som inte stämmer så kan jag ändå inte komma ifrån att jag bodde i Lidköping i 17 år och att min största rädsla var att vara den som blev kvar.
Här är en kort förklaring av min kärlek till dig, jag tänker på dig och snart ska vi få återförenas. Det är bara några timmar kvar innan vi är på ett och samma ställe och inte på avstånd. Jag tycker om dig!





I really like to live beside you, baby
I love your body and your spirit and your clothes
But you see that line there moving through the station?
I told you, I told you, told you, I was one of those

Ah you loved me as a loser, but now you're worried that I just might win
You know the way to stop me, but you don't have the discipline
How many nights I prayed for this, to let my work begin
First we take Manhattan, then we take Berlin


jonas åker och jag i väntan

Vi försökte vara med varandra så mycket som möjligt innan tåget skulle gå, vi pussades och kramades och förberedde oss för att torsdag...torsdag då jag kommer hem. Jag satte mig i Monicas bubbla och körde iväg mot Linköping för att ha söndagsmys med Morgan och Monica. Dock hade jag inte tänkt stanna där så länge, men efter en övertalning att få ha bilen ytterligare ett tag så stannade jag tills dimman.
Jonas ringer och berättar om tågkaoset som innebar att man satt honom på ett tåg mot Stockholm som inte tänkt att stanna i Katrineholm. Ingen hemresa för Jonas inte, tåget stannade aldrig i Katrineholm så Jonas fick ta bästa och snabbaste tåget tillbaka till Norrköping. Vad jag tyckte synd om honom.

Under tiden Jonas färdades mellan Norrköping-Stockholm-Norrköping, grillade vi, käkade riktigt god mat, snackade om allt möjligt, drog några skämt som fick oss att dra på smilbanden, för att inte glömma hyllningen till "Liftarens guide till galaxen". Det var en mysig kväll, men Jonas ringde och berättade att de närmade sig Nyköping vilket fick mig att springa mot bilen och köra med gasen i bott för att hinna hämta upp honom i Norrköping. Otroligt nog var jag snabb hem, trots att det kändes som om jag skulle köra rätt in i två lastbilar som jag körde om. (Bilen blir ganska vinglig vid luftdrag).

Idag är det en härlig måndag, fint väder och Jonas är hemma. Jag blir så glad när jag har Jonas hemma. Men han åker snart hem för att kunna jobba imorgon ! Hoppas SJ åtgärdat felet i Mjölby så alla Stockholmståg kan avgå. Vi ska iväg och shoppa lite, jag behöver shorts då mina som jag haft är för små nu. Synd.

jonas (åk inte,åk inte)

Äntligen kom Jonas hem i fredags till en trött  och glad Sofia, jag har jobbat hela midsommar helgen och det har vart helt ok faktiskt. Jag har jobbat min första helg på hotellet och det var kul. Det är lite trögt om dagarna men det ger mig tillfälle att läsa lite böcker.
Helgen har sprungit förbi igen och nu är den över! Jonas åker ikväll och jag blir ensam i några dagar innan jag själv åker hem till Lidköping.

Jag är ledig imorgon vilket känns overkligt. Det var länge sedan jag var ledig, senast förra helgen, och jag ska ha en Sofia-dag. Ska bara hitta på saker som jag inte gjort för att jag jobbat hela dagarna, typ dega framför TV'n hela dagen. Eller sola kanske? Gud vad skön det låter, nu längtar jag verkligen.
I veckan jobbar jag tisdag,onsdag och söndagkväll. Åker hem torsdag morgon! Vilket jag längtar efter. Hoppas det blir kanon väder också, jag behöver få bli lite brun nu. 

Jonas och jag har haft en bra helg, speciellt fredagen, vi åt god mat och bara dega på soffan. Helt underbart skönt var det ! Båda var trötta efter en veckas arbete. Igår efter att jag jobbat (8-13) åkte vi till Linköping för att hjälpa Morgan och Monica att flytta. Jag bidrog inte med så mycket eftersom hon hade rätt stora och tunga grejer. Däremot hann jag fundera ut saker som jag vill köpa till lägenheten som jag vill ha. Tyvärr så satte Jonas stopp för mina tankar då han informerade om att ytan inte räcker till i vår lägenhet. men till nästa tänker jag...
Vi hade möjlighet att låna bilen igår så den möjligheten tog vi. Det var otroligt skönt att ta bilen till jobbet och få sova en timma längre. Jag kunde gå upp vid 7 istället för 6,vilket bidrog till att jag nästan kom försent. Jag kanske skulle gått upp lite innan 7.
Nu ska jag fortsätta jobba.

Hoppas NI har haft en bra midsommar för det har jag haft. (Tack Jonas för en mysig helg)

Carrie Bradshaw knows good sex

När jag lyssnar på min Ipod försvinner jag iväg till min egna värld. Jag funderar ofta på vad jag vill hitta på med livet, jag skulle vilja vara en entrepenör som sysslar med många saker. Min största fundering är att skriva en bok. Det är ganska klyschigt men det känns som en grej som man ska göra. Som en övergång grej från en period i sitt liv. Ganska djupt blev det nu men jag var tvungen att skriva av mig... jag skyller på Jonas. Jag blir så översocial när han inte är hemma. Pratar massa skit som jag brukar hålla inne mig, men nu har NI äran att få reda på vad som eventuellt blir min målsättning i framtiden. För vem vet?

Sitter i vardagsrummet hemma i Norrköping och funderar på hur det ska bli att sova ensam. Varför den andra varma kroppen som brukar ligga intill är borta? Medveten om att det ligger någon bredvid? Synd att jag vet svaret på frågorna, svaren är trist.
Jag trivs inte alls att vara ensam, känns skönt att ändå veta om att man kommer få ett alldeles underbart samtal innan man ska lägga sig.
Det kanske är lite luddigt var jag menar men kortfattat så lyder det såhär; Jonas är hemma i Skara och jobbar och jag är här.

Min ledighet har vart helt underbart, det har vart skönt att vara hemma och inte behövt åka till jobbet. Jag hann träffa Rasmus och få lite halvt ångest över en påse OLW. Det är ändå helt ok !
Tågresan hem var långsam men jag kom fram i tid, sprang hem och kastade ur innehållet i mina väskor som jag fått med mig hem och sprang tillbaka till bussen för att åka bort till Folkparken. Vi i butik skulle spela fotbollsmatch mot Bamsefolket. Dock förlorar vi med ett mål men det kändes skönt att för en gångs skull sitta vid sidan av planen. Vågade inte riskera mina knän mot folk som inte sparkat en boll tidigare.
Sitter nu framför TV'n och ser på Sex and the City och väntar på att Jonas ska ringa, nu förstår ni vad jag menar med ett underbart samtal. När min arbetsdag imorgon är över så är det inte långt kvar innan han kommer hit. Vi ska ju fira midsommar i Norrköping ! inte för att det är så mycket att fira med tanke på att jag jobbar 8-13 dagarna efter. Ska kolla upp bussen till Kolmården imorgon så jag vet hur länge jag får sova ! Sedan ska jag få tala om hur mycket jag vill att Jonas ska komma hem och hur mycket jag saknar honom. 


                                                      Jag saknar dig Jonas, min älskling


lidköping, staden jag slitit ut många av mina skor

Veckan sprang förbi även om jag tyckte just då att dagarna aldrig ville ta slut. Jobbet har gått ganska bra men inget har egentligen vart underhållande. Jag har önskat att det skulle vart mer drag nu när skolorna är slut men dock så har inte semestertiderna riktigt börjat.
I fredags åkte Jonas och jag hem till Skaraborg, helt otroligt skönt med fem dagars ledighet. Jag visste exakt vad jag skulle göra på min ledighet, vila och sova. På tåget från Katrineholm mot Skövde mötte jag en helt otippad person, Fanny. Jag tror inte att vi setts sedan vi tog studenten förra året, helt sjukt! Vi satt hela vägen mot Skövde och snackade om året som gått, tänk att vi hade missat så mycket om varann men det var riktigt skönt att få veta att hon haft det bra.
Helgen spenderade Jonas och jag i Edsvära, vi eller mest jag återhämtade mig efter många veckors arbete. Vi åkte till Alingsås och gick där och tittade lite, de var en mysig stad faktiskt. I söndag åkte vi hem till mamma, Lidköping är verkligen sig likt. Det är verkligen en fin sommarstad.

Det har vart en toppen helg och jag är nöjd. Idag hade jag massa planer på vad jag skulle hitta på. Mamma och jag släppte av Jonas på bussen som han skulle ta till Skara. Han ska nämligen börja jobba idag. Vi gick en sväng på stan och shoppa lite saker till mig sedan gick jag lite ensam medans mamma skulle på något ärende. Jag hann träffa Åsa och Ann en stund. Sedan sprang jag iväg till Yvonne för att snacka om roliga saker, sedan for jag hem snabbt för att hinna leka med Widell och Robinson. Vi åkte ut till Skogshyddan och käka glass. Riktig mysig måndagskväll. Nu sitter jag hemma i Skara och väntar på att Jonas ska sluta jobba. Ska mysa framför TV'n och se på CSI.

Det är en speciell känsla man har när man kommer hem till Lidköping, det är något som jag inte kan sätta fingret på. Det känns som alla kommer tillbaka till Lidköping om sommaren. Alla kommer tillbaka någon gång. Men det är alltid skönt att få komma hem varje fall. Jag ska kolla min mail innan jag ska mysa framför TV'n.

Godkväll

Sonic Boom

Sitter i soffan och väntar på att maten ska bli klar och tanke på hur det låter därute så vet jag att det kommer bli jätte gott. Min arbetsdag har vart jätte bra, även om jag var väldigt trött. Jag räknar ner dagarna innan vi ska åka hem och få vila upp sig!
Det ska bli jätte gott att komma hem och jag längtar att få slita ut mina skor i min hemstad. Lidköping är så fin såhär års så det ska bli jätte mysigt att få gå hemma för några dagar.

Vår helg har vart hel fantastisk, i lördags åkte vi samt massa andra KISS-fans upp till Stockholm för att se dem. Hotellet som vi bodde på var jätte fint och låg ute i Hammarby, både Jonas och jag skrattade åt vårt osmidiga sätt att ta oss fram dit. Dock var det charmigt att vandra bland skog och mark. Konserten var helt otrolig, förbanden var både Mustasch och Europe. Fast jag gillar ju inte Mustasch men Europe var suveräna. De är verkligen skit bra live och när de sjöng "The final Countdown", jag kan nästan lova att alla 30 000 sjöng med. Då skakade nästan hela Stockholms Stadion. Men för att inte prata om Kiss så var de helt sjukt bra, de sjöng gamla goda hits och man sjöng med. Jag kan inte fatta att jag lyssnat på dem sedan jag var 7 år. Mitt största ögonblick var när jag fick investera i en nya T-shirt, min gamla är nästan 13 år så jag tyckte det var dags att ha en lite fräschare.
De är fortfarande mina stora idoler och jag hade en skit bra kväll. Vi var båda skit lyckliga när vi gick därifrån, det känns helt sjukt overkligt att sett sina idoler. Det är en oförglömlig kväll och den kommer jag alltid att minnas.



Stockholm Stadion 12/6-2010
KISS - Sonic Boom


vart är sommaren?

Sitter framför TV:en och ser på ett av mina favoritprogram, "Ghost Whisperer". Funderar också på sommaren och hur den kommer att bli. Jag kan inte låta bli att tänka på hur det kommer att bli efter allt? efter sommaren?
Man har nästan samma tankegångar som efter studenten. Tänk att det redan vart ett år sen man stod och sjöng om studentens lyckliga dar.. Nu är man en bit ifrån stan och har inte kommit så mycket längre egentligen. Men det kanske är det som är tjusningen? att man varje fall har kommit iväg och inte är kvar. Jag har sagt det många gånger och jag är jätte glad att jag inte blev kvar.

Såg att det var redan en vecka sen jag skrev någonting i bloggen. Men jag har vart här och försökt att skriva, men texten har saknat sammanhang och röd tråd. Det har vart trögt på skrivarfronten ett tag med andra ord.
Här hemma är allting som vanligt, vi har en otrolig längtan efter helgen, hemresan och kusten. Det är i helgen som vi åker upp till Stockholm och ska se KISS. Min längtan är enorm, det ska bli helt fantastiskt. Snart har jag också min långledighet från jobbet, då ska vi komma hem till Skaraborg. Det ska bli jätte skönt att få komma hem och träffa människor som man inte sett på ett tag.

Har vart hemma och vart sjuk nu ett tag, och det har vart skönt att få vila upp sig lite. Det har vart mycket nu det senaste, skolan och jobbet. Jonas har vart fantastisk med att passa upp mig och jag är lite bortskämd nu. Men så ska det vara när någon är sjuk då ska man få vara lite bortskämd.
Nu är det matdags!

Sofia

kom längtan till dom som tappat den på vägen

Snart är denna dag försvunnen och det känns fantastiskt. Jag riktigt längtar efter att det är kväll så min tenta är över och jag äntligen kan andas. För första gången på länge kan jag läsa en vanlig bok på jobbet istället för litteraturen som ska vara till någon inlämning eller tentamen. Det känns helt otroligt bra att veta att imorgon är jag fri, äntligen.

Imorse hade jag svårt att vakna upp ur den koma jag på något sätt satt mig i. Trodde aldrig att jag skulle kunna fixa allt som jag hade tänkt. Efter en bit mat och min älskade Ipod i öronen fick jag energi och lite motivation till att plugga till tentamen ikväll. Det var länge sen jag kände mig lycklig av musik, jag har spenderat för mycket tid med saker som inte gjort mig lycklig. Det är ett löfte som jag ska ha i sommar och det är att bara göra Sofia-saker. Jag ska hitta på saker som jag inte hunnit göra i vår pga. skolan. Det känns bra.

Jag har börjat bli ganska sugen på att tatuera mig igen, men jag ska vänta till efter sommaren men innan Jonas och jag åker utomlands så jag kan få den att läka och så. Det känns som ett bra mål att längta efter. Förövrigt är Jonas fortfarande i Karlstad och kommer inte hem förens imorgon. Synd bara att jag jobbar hela dagen imorgon så jag inte kan möta upp honom på tågstationen, det hade ju vart mysigt.
Annars har helgen vart bra på tal om annat, i fredags såg vi "Sex and the city 2". Jag tyckte den var bra och var precis just i den vanliga andan, synd bara att alla andra har sågat den. Jag tror att man måste avguda serien och känna sig som ett med serien för att uppskatta filmerna. I lördags var Frida och hennes pojkvän Erik här. Vi tjötade en massa och skrattade. Det var ett tag sen man hade gäster hemma så det var jätte mysigt. Jag var jätte trött på söndagen så Jonas och jag myste då.

Imorgon är det jobb fram till söndag, känns lite segt att arbeta så många dagar. Sen är jag ledig och det ska jag njuta av. Lite sjukt att det är nästa helg som vi ska åka till Stockholm för att se Kiss och kanske gå på Grönan. Tiden går lite väl fort för mig just nu, det är som om man sitter på ett tåg och vill hoppa av. Men när man väl hoppat av så går tåget fotfarande så fort att man inte riktigt hänger med. Usch, jag ska nog fortsätta plugga och gå iväg och sätta på nästa omgång av tvätt. Jag längtar verkligen till det att klockan slår 21:00. Då är jag återigen FRI.

RSS 2.0