Transkribering

Nu är man påväg mot slutet av första terminen och det går i en raskt takt, det gäller att ligga steget före nu om man ska hinna med. Sista delkursen som jag läser just nu är ledning, ledarskap och HRM, dock är det inte så mycket föreläsningar utan mer fokus på att läsa om forskning om olika begrepp och teorier. Examinationen har just nu varit Workshops där man ska analysera artiklar i förhållande till en trend. Denna veckan är jag ansvarig för workshopen tillsammans med sex stycken andra studenter. Dock om två veckor kommer en introduktion av den enskilda examinationen och det är en form av en hemtentamen. Hittills har vi skrivit två stycken hemtentor, varav en ska vi få tillbaka nu fast de har problem med inrapporteringen av betygen. Utöver delkursen läser vi också en annan som sträckt sig över hela terminen, där skriver vi ett projekt i gruppform som ska lämnas in efter nyår.
Vi har haft alla våra intervjuer och vi är två stycken som ska transkribera idag eftersom vi hade intervjuerna i fredags. Så det arbetet är på gång att skrivas ihop också. Det är mycket plugg och därför hoppas jag på att jag klarar hemtentan som vi ska få tillbaka så man slipper fokusera på komplettera den!
 
Det har blivit väldigt kallt här i Norrköping, minusgraderna har hållt kvar sig även under förmiddagarna. Frost med sol är det idag och det är verkligen fint när det solen är framme. Men jag måste tyvärr transkribera så jag kommer inte att bege mig ut på promenad ännu. Har en tråkig "att göra"-lista med skolsaker som jag måste få klart idag! Förhoppningsvis får jag utrymme att fixa några saker till fotbollen....
 
Jag är ganska nöjd att jag lyckats transkribera 20 minuters intervju på en timma och 15 minuter. Har bara 15 minuter kvar så jag får räkna med en timma till!
 
Härlig tisdag
SOFIA

bristande ork till att vara superkvinna

Jag har varit annorlunda den senaste veckan. Inte på ett positivt sätt, mer grinig och frustrerad. Har försökt att strunta i hur jag mår utan bara blicka framåt och ta mig igenom alla måsten. Så såg jag min lediga dag, i tisdags, vi åkte upp till Stockholm för att se Sverige - Portugal. Jag tänkte att jag skulle slösa lite pengar och unna mig något fast att jag egentligen borde spara. Men det blev inte riktigt som jag önskade... eller menade. Istället för att unna mig ledighet så kände jag mig oroad och besvärlig. Nästan lite trotsig i den mening att jag blev sur för småsaker och vägrade inse att det var jag som var dum.
Tyvärr blev det tydligt att jag var i stort behov av återhämtning men också att det fanns faktorer som bidrog till mitt besvärliga jag.
 
Vi åkte hem på förmiddagen på onsdagen och jag valde bort skolan i hopp om att prioritera saker som jag behövde göra istället för ett moment i skolan. Med stora högar av måsten hemma, blev det ännu mer tydligt till varför jag är frustrerad. Det är för mycket nu och ingen tid till återhämtning.
Bara ett totalt kaos. Detta kaos är i många delar just nu.
Vi har ett högt tempo i skolan där förväntningarna är höga. Du ska ha hunnit med mer än vad du gör. Artiklar ska läsas, gruppen ska ha hunnit kommit långt i projektet och gruppen ska samtidigt hunnit avverka uppgifter som ska redovisas. Inte nog med det, så måste någon också se till att gruppen går framåt.... alltid verkar jag försätta mig där.
Med det höga tempot i skolan ska man avverka samtal och punkter på listan man har i fotbollen. Hantera den besvärliga sits vi befinner oss i med föräldrar och ledare. Trots enighet om att arbeta framåt, drar andra tillbaka en. Även om man vill vara där för barnen så återspeglas detta hos dem och man tappar tålamodet.
Engagemanget brister och det är skit tråkigt.
När man väl kommer hem och ska slänga av sig hela ryggsäcken med alla måsten från fotbollen och skolan så hamnar man i nästa kaos. En lägenhet som behöver fräschas upp med undanröj och diskning. Nej, istället väljer vi att titta bort och hoppas att det ska försvinna av sig självt.
Ibland måste man bli superwoman och fixa i ordning huset och sig själv.
Ska hoppa i, i ett par byxor och ta mig till Mirum och handla lite. Förhoppningsvis få lite ny enegri så man kan ta sig igenom hela lägenheten en aning. Det vore kul om jag orkade diska så jag kan laga lite mat tills ikväll...
 
en väldigt gnällig SOFIA

Halloween

En röd helg med massor av utklädda människor som frågar efter bus eller godis. Jag minns att jag alltid fick ihop en del godis men även lite pengar - lika kul är det över påsk också.
Min bror kom förbi imorse tillsammans med två av barnen. Men nu åkte de iväg tillsammans med Jonas för att käka en bit mat. Har inte varit så delaktig i detta sociala sammanhang då min mage bråkat med mig. IBS, en sjukdom som ställer till det för människor dagligen. Idag fick jag min del av den.
Så nu är jag ensam hemma, vilket känns skönt.
Överväger om jag ska skriva på hemtentan eller titta på en serie....
 
Det har varit ett par tunga dagar senaste tiden. Saker som jag inte riktigt bearbetat utan lagt på mig. Kanske har jag inte haft ett bra tillfälle att ta mig igenom dessa heller.
Jag ser faktiskt inte ljuset i vissa bekymmer, snarare ser jag ännu mer mörker som lägger sig över dem. Känslor av sympati hänger över mig också, som denna helgen. En ganska jobbig helg egentligen, som inte påverkar mig som person men som stör min familj. Jag sympatiserar med dem, jag kan hjälpa dem men jag kan inte ändra någonting.
Skolan är också en belastning. Vi går på knäna samtidigt som vi förväntas prestera. Märkligt.
Kanske vore det bäst att skriva några rader innan lägenheten fylls upp av bus och skratt från lilleman och Jonas.
 
Sofia

RSS 2.0