Om det ska vara höst får det gärna vara lite kallare, tack!

Snart är siffran 19 ett minne blott för min del. Inte för att siffran 20 är så mycket bättre egentligen, nu är man snart gammal. Efter 20 sägs det att åren bara springer förbi och det känns redan så. Igår stod jag vid vår kalender för att se att snart är det Julafton, 2010/2011, Jonas fyller 22 år och jag blir då 21 år.... fyllde jag inte 16, 17, 18 år nyss?
Ålder har egentligen ingen betydelse men det känns som när man börjar vandra på 20 årvägen så händer det så mycket som inte bara påverkar en själv utan nu börjar det hända saker längs vägen, vänner som skaffar barn, förlovar sig och kanske till och med gifter sig. Jag undrar om jag har hittat på någonting kul innan jag fyller 25, undra om jag har förlovat mig eller har jag kanske fått mitt första barn eller har jag helt enkelt gjort som de flesta andra startat en karriär där all min fokus ligger ?
               Jag lovade mig själv för några år sen att jag inte skulle vara den som skaffar barn sent, väntar med allting i livet bara för att ett jobb är så mycket viktigare. Jag tror att jag sa att jag ville ha barn vid 22 års ålder, idag är det två år kvar tills dess i så fall och jag tror att jag ändrar mig. Jag vill ha barn ung men kanske inte vid 22 års ålder, 25 kanske vore lite bättre.

Jag vet inte ens varför jag började skriva om barn, framtid och allt annat men jag antar bara att det är så det är. Det går ganska fort nu. Här hemma märks det inte alls av att jag fyller år på fredag. Jonas är hemlighetfull men ändå inte då jag vet om två födelsedagspresenter. Själv har jag vart och handlat eftersom jag ska baka imorgon tänkte jag. Det är mitt största bidrag till köket här hemma, att jag är en jävel på att baka. Jag tackar ändå Gud att jag har en sån snäll pojkvän som vill spendera tid i köket och laga mat. Jag tycker det kan vara kul ibland men inte jämt. Idag ska jag och Jonas göra en egen variant av "Halv åtta hos mig". Jag först på tur att servera en trerättersmåltid så får Jonas göra det en annan dag. Det blir en ganska god meny idag faktiskt men dock så följer det ingen röd tråd igenom men det kanske är okej?
                Till förrätt blir det mammas räkröra på en toast med crabbsticks som topping. Till varmrätt blir det egengjord hamburgare, med lantbröd och egengjord strips. Till efterrätt blir det jordgubb och banan smoothie. Det kommer att bli super gott.
Jag funderar på att åka hem på fredag, ev torsdag kväll för att springa lite ärenden i Lidköping. Jag vill ju så gärna passa på att boka tatueringstid medans det är ganska tidigt in i oktober. Vad jag tror så åker vi hem mot månadsskiftet och det är en bit dit. Samtidigt känns det ovärt att åka över dagen då mamma kommer hit på fredagkväll men då kan jag åka med... vi får se hur det känns med allt. Ska prata med Jonas innan. Ska fortsätta läsa min bok nu innan Greys Anatomy reprisen börjar.

Trevlig eftermiddag


min pojkvän är den bästa

Jag har tagit lite distans till vardagen ett tag och fick ut ett par handskrivna sidor om hur läget just nu. Mycket har hänt sedan jag flyttade till Norrköping, mycket som varit både bra och dåligt. Mestadels har det känts som en kamp...som att jag och Jonas har brottats med att få vara på ett och samma ställe.

I helgen som varit har vi lekt med mina brorsdöttrar men mestadels med Ida eftersom Alma hade kompisar på besök. Vi har också gjort ingenting speciellt också, jag jobbade hela helgen vilket var segt. Igår började vårt nya liv med mer motion vilket inte har vart en bra sida hos oss den senaste tiden. Vi gick 5 km igår och det var otroligt skönt för hela kroppen. Tyvärr så har jag blivit förkyld..såklart. Ska sitta hemma idag istället för att åka och bada på badhuset. Vi ska nog spela lite tv-spel ikväll.. jonas har köpt en konsol (?) vet inte ens om det stavas så till sitt PS3. Nästan som Wii faktiskt.

Det är inte många dagar kvar tills jag fyller 20 år. Jag hoppas på att jag ska få många roliga födelsedagspresenter. Jag tror att Jonas kommer att ge mig de bästa eftersom han lyckas varenda gång. Är det inte julklappar eller födelsedagspresenter så är det bara en liten gest så lyckas han att ge mig något utöver det vanliga. Det är därför jag älskar honom så mycket för att han själv är utöver det vanliga. Min gudomliga Jonas !

Lidköping, direktbuss

Norrköping har det vackra höstvädret ute, solen lyser och himmelen är blå. Jag sitter under en filt i soffan och ska försöka få ordning på jobben. Rastlösheten är enorm och jag väntar på mitt mirakel, Jonas har fått sitt och nu är det min tur tycker jag.
Vi hade det jätte bra sist vi var hemma, mamma var rolig att vara hos. Vi fick även träffa Sandras valp som var gullig och tokig. Det var skönt att komma ut till Edsvära och få leka/gosa med Ville. I lördags åkte vi till Lager 157 vilket var jätte kul. Jag hittade tre t-shirts inne i butiken Lager 157, sen fann jag skit snygga tavlor som jag köpte på Serholt, coola Björn Borgtrosor på A&N, en t-shirt med Cheap Monday döskallen på från Fabriken och nya häftiga tights från Resteröds.
Jag är otroligt nöjd, sen är jag taggad på hösten. Den röda jackan som jag nämnde att jag skulle glida i höst ? den fick jag i tidig födelsedagspresent av Sandra !

Igår var jag barnvakt åt Alma och Ida. Det var riktigt roligt, fast jobbigt som det är med barn.

Idag ska jag städa vår lägenhet! den är väldigt stökig om man säger så. Ska försöka ta mig en promenad i solen också.

Livin' on a prayer

Regnet faller och löven dansar kring den. Hösten är lycklig med sina vackra gul-orangefyllda löv. Sitter just nu i soffan och har väntat på att ljudet från mina högtalare ska återkomma och det har den, så nu sitter jag spänd på att den inte ska försvinna ännu en gång. Men jag är, likt hösten, lycklig.
Jonas och jag har så många planer som vore kanon att få komma igång med, dock är det så mycket som hindrar oss. Nu är det val på söndag också och det kan ha en effekt på våra planer. Det är någonting magiskt med hösten egentligen, det sker oftast mirakel.
Jag fyller snart 20 år. Det är inte många år kvar tills man betraktar sig som gammal. O yes så är det. Jag njuter av regnet just nu, jag ska koka mig lite god broccoli- och blomkål soppa. Ska försöka fundera ut vad jag ska ha med mig för kläder när vi reser hem imorgon.
Mina tankar går till de familjer som har anhöriga som deltog i X2000 kraschen vid Kimstad i förrgår, speciellt för den 24 åriga kvinnans familj. Tradegi. Man blir uppmärksam på att tåg är inte säkra. Det är ett speciellt otrygg samhälle vi lever i.
Ska handla lite korv bröd som Jonas och jag ska mumsa på ikväll, vi ska också ägna oss en stund för varandra och påminna oss hur guldvärt det är att vi har varandra. Min älskade Jonas. Jag tror att jag ska spendera min höst i en röd mysig kappa och svarta boots. Självklart ska jag ägna många mysiga stunder under min basker.


Imorgon kommer vi hem

Du kanske säger: "Norrköping det är en jävla stad" då har du aldrig gått på stadens södra promenad

Sitter i soffan och väntar på Jonas, fast han kommer inte hem än. Jag lyssnar på Eldkvarn, det är vackra texter som sjungs ut. Vi har bott i Norrköping i ett år nu, det känns som en långtid och det har vart en bra tid. Jag, men också Jonas, har blivit en Norrköpingsbo. En sån där som är stolt över sin stad, över allt som kommer härifrån och det är humor för att vi har bara lånat staden i ett år. Vi kommer att låna staden många år till för här är vi hemma. Jag är dock omotiverad till dialekten bara, fy.

Helgen har vart hel okej, jag har jobbat. Det har vart ganska mycket folk faktiskt. Tyvärr har jag fått Bältros också. Hela min vänstersida har värkt och jag har knappt kunna använda handen eller armen. Nu gör det fortfarande lika ont men nu har jag fått utslag också. Idag känns det bättre och det är så erhört skönt. Idag ska jag åka till Linköping och gå på IKEA med Magnus, sen ska jag åka till Tallboda och hämta mina gudomliga brorsdöttrar från fritids. Vi ska leka av oss innan Morgan kommer hem, sen kommer Jonas och jag hoppas att han inte glömmer att ta med sig Idas födelsedagspresent. Jag tror att han fixar det !
Imorgon ska jag ägna hela dagen med att städa upp hela lägenheten, Jonas passade på att njuta av sin helg och det förtjänade han. Jag är ju hemma hela dagarna så jag har ju tiden. Jag ska passa på att packa också, för på onsdag kommer vi hem igen. Det ska bli så skönt det.

Nu spelar jag Ulf Lundells låt: på promenaden. Jag ska nog äta lite frukost och göra mig redo för avfärd.


GLEE

Min ledighet börjar ta ut sin rätt, vaknade upp halv åtta har sedan dess sett klart första säsongen av GLEE. Jag kan inte förneka min nya förälskelse, jag minns när jag upptäckte Greys Anatomy. En sådan här förälskelse går aldrig över, man blir nästan besatt. Just nu lyssnar jag på deras skiva via Spotify. Jonas tycker jag är lite hopplös och nu har jag insett det också. Ligger i soffan fortfarande i täcket och har inte vaknat upp. Nu måste jag nog duscha och göra mig i ordning så jag hinner diska och handla födelsedagspresenter till mamma och Sandra innan jag möter upp Jonas på stan.
Jag tänker ändå nämna att det bästa avsnittet är nr 20, då får man se KISS och Lady Gaga på GLEE-vis. Nu ska jag ha en strålande dag och jag hoppas att Ni får det med.  



But I see your true colors
shining through
I see your true colors
and that's why I love you
so don't be afraid to let them show
your true colors
true colors are beautiful
like a rainbow


jag kanske inte säger det så ofta, alltför sällan får man det till ord. Men du vet ju vem jag är, hur jag bär det inom mig bultande och bara för dig

Det känns som om jag hamnat i en svacka och dragit ner Jonas i den. Vilket inte känns bra alls. Så är det ju i förhållande också man känner av varenda känsla som den andra bär på. Allting smittar av sig och nu har jag smittat Jonas av mitt ledsamhet. Mitt tålamod har även nått sin gräns och jag börjar känna hur det kliar i varenda cell som jag har i kroppen. Rastlös. Har jag lyckats åtstadkomma någonting under de fem dagarna som jag är ledig varje vecka? Nej.
Att det ska vara så svårt att få vardagen meningsfull? Jag sa det till Jonas igår att jag vill inte jobba måndag - söndag mer. Jag vill jobba måndag - fredag och få vara ledig under helgen för första gången sedan jag pluggade.
Nu känns det mer som om min frustration går ut på Jonas, fast jag egentligen inte tar ut den. Jag känner att han vet om att jag är frustrerad, att han känner sig maktlös och inte vet vilka ord han ska ge mig. Jag har också vart dålig på att säga att hans stöd är 100% bäst och att inga ord behövs mer än en puss i pannan och en bamsekram. Ni ska bara veta hur det känns att få Jonas bamsekram, den säger att allting kommer att ordna sig.

I helgen ska vi på kalas hos Morgan, Ida fyllde år förra helgen men eftersom jag jobbar helger så kunde vi inte komma och fira henne. Sen ska jag jobba helgen ut. På onsdag åker vi äntligen hem. Jag längtar. 



jag älskar dig
ps. vi måste ta nya kort nu Jonas :)


I don't live there anymore

Sitter framför datorn och fixar en massa saker och idag är det äntligen fredag. Jag har överlevt fem dagars ledighet och nu börjar min "vardag".. i helgen jobbar jag vilket känns helt underbart. Skönt att få träffa en massa folk och sina arbetskamrater. Jonas är lycklig att det är fredag för det innebär en massa fotboll ikväll som han hade tänkt att titta på, så vi får se vad jag ska hitta på.
Har spenderat hela förmiddagen med att städa lägenheten och greja med litteraturförsäljning samt andra tråkigheter. Ska göra lite mat innan jag tar mig an andra omgången av disk. Ska hinna ner till stan också för att boka tid hos en frisör, jag måste klippa min lugg nu. Den har blivit så lång att den delar sig på mitten och ger mig automatiskt mittbena vilket inte är meningen! Jag ska ta följe med min prins hem också. Ikväll ska vi försöka mysa också trots att det är fotboll på Tv'n.

Jag är så sugen på att åka hem till mamma, Skaraborg och allt. Få vara hemma i Lidköping är det absolut bästa. Jag har en massa planer åt mig och Jonas, några som han vet om men som han säkert glömt. SKa titta till Sandra och hennes valp som hon har hemma. Vi ska bege oss till Lager 157 tänkte vi med våra mammor och det ska bli så kul. Varje fall att titta på kläder, mitt största mål med shoppingen är att få hem ännu en burk body butter Mango. Mums vad den luktar gott. Billig är den också.
Ska försöka ta ett foto till körkortet också !! det måste verkligen bli av nu. Jag har verkligen lyckats skjuta fram på det, dumma mig. Det jag varje fall ville få fram var att jag har lite hemsjuka.

Sofia-dag

Nu har min lediga vecka börjat, det gick jätte bra att vara ledig i måndags då jag tog det lugnt. Handlade och städade lägenheten lite gran. Igår mötte jag upp Magnus från jobbet, vi åkte ut till Ingelsta och tittade lite. Såg en massa kul på Bolagret som jag vill ha så jag ska försöka finna tid så Jonas och jag kan åka ut dit. Vi käkade pizza och spelade Buzz. Pizzan på Yam Yam här i Norrköping och det var jätte gott och kommer verkligen käka där igen.
Idag har jag en "det är synd om Sofia"-dag. Men det måste man få ha också, har ett "The Hills"marathon för mig själv. Tur att man kan få se säsong 6 innan Mtv Sverige sänder sina eftersom jag jobbar varje helg så jag missar ju avsnitten. Ska kolla om hemsidan har lite "Greys Anatomy"-avsnitt också, så man kan få tjuvkika på säsongen som kommer. Man vill ju se om Meredith och Derek ska lyckas hålla ihop och att det blir ännu en bra säsong. Men vi får se.  
Jonas jobbar just nu och jag sitter i soffan hemma och myser. Tänk om han kunde vara hemma med mig och mysa.
Jag skulle vilja att vi hade en lite valp som man kunde få gosa och pussa på när inte Jonas är hemma. Jag är så avundsjuk på Sandra som har den möjligheten, hon har en valp hemma som bara är hennes. Jag vet att man blir fruktansvärt låst och sen är det svårt för oss att ha hund här. Ingen som kan ta hand om den om man jobbar eller pluggar. Vi har ju inte direkt någon familj som är nära. En annan gång kanske men det skulle vart fint faktiskt. En gulligt liten mysig labrador kanske? eller någon annan ras.
Ska noga kanske ta mig på en promenad senare eller något, känns som jag borde göra någonting vettigt nu när det är soligt väder.
Nu ska jag fortsätta mitt marathon och gosa ner i mig i soffan.

RSS 2.0