No more tomorrow, baby time is today

Jag far till Lidköping men lyckas alltid spendera endast få tal timmar i den underbara staden, en stad som jag måste släppa taget om. 
Sitter just nu hemma hos mamma, nyduschad och sömnig. Syftet med resan har nått sitt mål, jag har träffat dem jag behövde och allt som brukade vara i sin ordning har fallit isär. Dessa förändringar sätter jag mitt hopp på att de fortsätter.
Mina väskor är färdig packade och redo att ge sig av. Veckan gav mig en återblick i det gamla och jag satt framför och tog emot det likt en perfekt straff i vilken fotbollsmatch som helst. Denna gången räddade jag och nu är fördelen på min sida. 
Min fredag har vart som en underbar vårdag, bara bättre och bättre.
Pizza, räkor och vitlöksbröd och ostbågar. Malmö arena, Bruce Springsteen och Kiss. Jag säger bara: 12 juni-Stockholm-Jonas-jag-Kiss!

År 2010 kommer bjuda på massa skoj och jag längtar tills fyrverkierna drar igång första januari 2010.

Jonas och jag, 15:42, tåg X2000 mot Katrineholm vidare till Norrköping. Måndagen den 30 november. Ganska okej faktiskt.
Nu ska jag ha ett Kiss-marathon!



Don't wanna wait 'til you know me better
Let's just be glad for the time together
Life's such a treat and it's time you taste it
There ain't a reason on earth to waste it
It ain't a crime to be good to yourself / Lick It Up


ta av dig din truckerkeps för Mr Cool

Det har äntligen blivit måndag eftermiddag och jag njuter. Helgen har sprungit förbi och underhålligt mig med min hemtenta. Efter många om och men har jag snart nått mållinjen och jag är nöjd. I dessa tuffa tiden tog jag pendeltåget till min bror igår och bad om hjälp, vi jobba stenhårt och sen var det dags för mat. Vi käkade Mongoliskt, ganska fräscht. Ta din egna mat och se på när kocken wokar den, helt okej!
Helgen har avslutats med en bra bok, Camilla Läckberg - Predikanten och "Sex and the city". Jag skäms inte att jag snart sett upp hela boxen men jag hade nog aldrig räknat med att det finns ett slut på boxen. What tha fuck?
Spotify levererar lite Snook och det inspirerade mig till att blogga, samt så påminner Mr Cool mig om Lidköping.
Jag brottas med en längtan och frustration men just nu vinner en annan känsla, uttråkning. Förklaringen är enkel. Vid sidan om denna underbara blogg finns min mindre underbara hemtenta och väntar på att jag ska punga ut ytterligare 300 ord så jag varje fall närmar mig max-gränsen. Jag satsar på omtenta men det vore härligt om jag kunde bli godkänd, men sen gillar jag ju alltid second time around.

Måndagar är ibland min favorit dag och idag är det en sådan. Vädret är piss och grått men jag ska fixa klart min hemtenta, njuta av min goda maträtt som skall tillagas, sedan en snabb träff med en ny-gammal vän och sedan mina damer och herrar ska jag packa min vackra resväska. Inget slår en sittandes Sofia på X2000 mot Skövde C. Det bästa utav allt, imorgon på perrongen kommer han att stå. Min man. Jonas-underbara-Lindström. Jag kan inte säga ordet underbart för mycket!
Han kommer att stå där som min favorit Tomas Ledin sjunger i Hopplöst förälskad. Jag kommer att pussa tillbaka som alltid.

Pusss på dig Jonas.


I like my money where I can se them, haning in my closet - C.B

När Gyllene Tider spelas ur mina högtalare kan man vara säker på att jag just i det ögonblicket går ifrån en fas till en annan, jag utvecklas. Jag sitter på golvet till soffbordet och njuter av datorns underbara låtlista och mina egna argument i min hemtenta. I köket hör jag hur maten tillagas och även om jag är ensam i Norrköping så är är jag på ett strålande humör. Vad gör det om förkyldningen har gjort mig ganska döv och att jag önskar att hemtentan skulle vara klar?
Jag sitter just nu på min underbara kudde och runt omkring mig ligger allt som jag behöver till tentan på hög, men det är okej. Om en stund ska jag ta upp en bok och läsa, anteckna och låta ideér strömma runt i huvudet på mig. Men det är om en stund det.
Min underbara pojkvän gav mig "Sex and the city"-boxen i födelsedagspresent och sen dess har jag fastnat i en fas där jag sitter och tittar på alla avsnitten på varenda lediga minut som jag kan finna. Även om jag sett dem fler 100 gånger om så knockas jag av hur bra dem är varenda gång. Härligt.
Ikväll ska jag njuta av IDOL och mina ostbågar. Jag ska också ägna mina tankar åt Jonas som är på jobbet. Nästa vecka kommer inte han hit, jag kommer till Lidköping istället.  En hel vecka. Det suger att jag kommer inte förens på tisdag, skolan och jag har en ouppklarad grej på tisdag innan jag kan åka.
December är nära och julsaker hänger överallt. Dom dekorerar hela Norrköping med allt som kan tänkas. Vid konstmuseét står stadens stora julgran, men den är inte lika vacker som Lidköpings. Vår julgran står varje fall mitt på stan så alla kan se den och inte vid något museum som ligger (gå-avstånd) från stan.
Nu ska jag njuta av min mat, se ännu ett avsnitt av boxen, längta till Jonas och sist men inte minst, stoppa i mig ostbågar och hejja på Erik, Calle och Mariette ikväll!!

När det gäller mina tankar om IDOL så kan jag hålla på hela natten vad jag tycker om de senaste gångerna. Men that's just not me.

you can check out anytime of year but you can never leave

Efter att snurrat runt mellan två olika liv faller jag pladask ner och ber att verkligheten ska släppa taget om mig. Idag är det återigen en sådan dag. Jag älskar flykten men nu står jag mitt emot ett problem som jag inte bara kan släppa taget för gör jag det kära vänner, då blir jag underkänd och måste ändå göra om den.

Mitt liv har vart som en karusell, jag har snurrat många varv och nu har jag vart hemma och vart sjuk. Tur hade jag också, det var ingen svininfluensa! Nu är jag frisk fast jag tycks inte bli av med snuvan och hostan men det är okej.
Som jag presenterar i inledningen så är jag i ett djupt problem och det är med min hemtenta. Är ganska stressad över den och jag så väntar jag på en bok som jag behöver att ha just nu faktiskt. Jag vet inte riktigt hur jag ska lösa detta bekymret. Sitter hemma i Norrköping denna trista gråa eftermiddag med låten Love Gun som spelas högt ur högtalarna. Jonas spelar en turnering i Fifa med sitt älskade Gais. Nu kan jag inte låta bli att tänka över hur jag ska lösa bekymret med boken?
Jag är så glad att jag snart får ta min semester, en veckas ledigt hemma i lidköping! Jag tror inte att det kan bli bättre.

Gotta find me a future, move out of my way


du kan stilla mitt begär anytime

Sitter bänkad framför Tv'n och känner mig ganska bad asså. Jag är helt värdelös på att spendera mina helger ensam här i Norrköping. Hade ändå ett flow, käkade lite corn flakes och såg på "Sex and the city" och sedan fick jag min genialiska idé att jag skulle poppa popcorn men varken kastrullen eller oljan var på min sida. Få minuter senare tittar jag på min skapelse som luktar bränt och nästan varenda korn består av min favorit färg, svart.
Bort, bort, bort med allt och ta snabba steg mot Handlarn som skulle stilla mitt begär. Tack ostbågar.
Jag hyllar Ostbågar och det finns inget godare när det gäller snacks.

Ostbågar är min kärlek, efter Jonas!!

overdosing with you

Ännu en torsdag vilket innbär avresa för Jonas mot Skara. Varje torsdag börjar samma ångest över helgen men det är inte bara ångest som vilar lugnt inombords utan även en enorm avundsjuka. Jag mår faktiskt som bäst när jag sitter på tåget mot Skövde C, bara tanken på att man snart får sätta ner sina fötter på hemma-marken är oslagbar.
Jag vet att många vill fly från Lidköping och nästan pissar på stan men jag kan inte låta bli att vilja fly dit istället. Det är inte tal om trygghet, tvärtom det handlar om att man är så välkommen till Lidköping och man tas emot som att man alltid är välkommen. Norrköping är en vacker död stad bara. I slut ändan är detta ändå mitt (vårt) hem, tillsvidare.

Skolan är helt vansinnig, det är full rulle. Nu har hemtentan kommit och jag har några dagar på mig att få ordning på hela skiten. Det är inte det enda jag ska hinna med, utan vid sidan om ska man också skriva ihop ett annat arbete med gruppen och förbereda redovisning på det också. Stressad? - inte det minsta. Tungt? - Ja, en jävla aning.
Lägenheten är helt otrolig, när jag kliver in hemma är det som om bomben slagit ner. Mitt i oredan så ser man en söt Jonas som tittar på en som om han blivit ertappad med att spelat fifa hela morgonen och vet om att jag kommer bli tokig på att ingen har diskat, plockat i ordning eller dragit upp de där som är i fönstret. (vet inte hur det stavas)
Julgrejer finns överallt i alla affärer och jag är så himla sugen på att pynta och baka massa. Snart är det redan första advent och då ska jag ha bakat lite grann varje fall.

Nu ska vi göra mat så Jonas mage blir glad under tågfärden!

"Du är en nolla och jag din idol"


bästa fotbollsminne

Åh visst hade jag rätt! Inte blir man besviken när man kommer hem till hemstaden. Jag gillar att Lidköping känns grå-trist och verkar sorgsen men det gillar jag skarpt. Helgen var helt i min smak och jag längtar tills jag kommer hem och stannar för veckan OCH till jul!!

Nu är vi båda hemma i Norrköping. Jag ska iväg till skolan och få ordning på intervjun som skall göras imorgon, iväntan hemma ligger en förkyld Jonas som man ska ta hand om.
Igår såg vi på Fotbollsgalan och det var magiskt. På gränsen till riktigt sorgligt, avtackningen av Henke var vacker men även deras gamle tränare.
Fotbollsåret nästa år blir spännande att se på, jag längtar till allsvenskan och hur det går för landslaget utan Zlatan isådana fall blir också spännande.
Jag måste varje fall pussa Jonas hejdå och bege mig till skolan och berätta om mina vägval i livet.

Puss&Kram

Lidköping är underbar på hösten

Det blev en ganska oväntad torsdag, kom hem ifrån skolan redo att säga hejdå till Jonas om några timmar. Jag gjorde i ordning skolarbete och Jonas började med maten. Jag sprang iväg till Handlar'n för att köpa tacokrydda, godis till Jonas och något som jag kunde tröstäta på kvällen. Jag kommer inte ens ihåg hur vi började prata om det men efter några stunders om och men kollade vi på sista minuten hem till Skövde.
Jag hade egentligen en plan, jag skulle hålla mig tills jag kommer hem och stannar en vecka. Jag bröt den så som jag brukar bryta vissa avtal!
Det kändes sjukt bra att sitta på X2000 hem mot Skövde och veta om att man skulle få träffa mamma och även spendera tid med Jonas också.
Resa hit och resa dit, så känns det när jag är här. Man ska vara överallt för man vill så himla gärna vara överallt  men jag undrar hur jag orkar?
Tur att jag har möjligheten att åka egentligen, det kostar ju pengar. Jag har tur att jag har och får pengar. Älskade CSN och lån!

Kom hem till Lidköping för snart två timmar sen, allting är sig likt! Jag känner redan skillander som har blivit ett mönster som klistrat in sig i mig. Bussar är första exemplet, alla bussar i östergötland, överhuvudtaget, går jämt och med det menar jag nästan var 10:onde minut eller 20:onde minut. Men det är okej att det tar sån tid här.
Ikväll ska jag träffa Rasmus, det blir pizza och IDOL. En perfekt fredag med en behaglig omgivning.
Imorgon ska jag återigen åka ut till Edsvära och bo med Jonas. Det är mysigt där ute och slippa vara i stadsmiljön. För att alltid växt upp i staden och bott där säger jag bara, bushen - I love it.
Åter till Norrköping beräknas vara på söndag, men först ska jag på middag hos farmor Lindström!

Godafton mina vänner

you had me at hallo

Ska snart springa iväg till bussen som skall ta mig till skolan. Det är både föreläsning och grupparbete idag, typiskt att det ska bli en lång dag när Jonas ska åka ikväll. Det är andra torsdagen i rad som detta händer!
Har dragit på mig en förkyldning och det känns verkligen att hösten har dragit igång. Igår föll första snön här i Norrköping, det var jätte fint och halt ute. Tyvärr så smälte allt bort, idag faller snön samt att den smälter bort innan den ens fallit ner till marken.
Det är redan fredag imorgon, veckan går så snabbt. Det är inte långt kvar tills jag kommer hem till stan igen, då stannar jag i en hel vecka och det ska bli så kul.

Usch, jag orkar inte åka iväg till skolan! Det ser så skönt ut att få ligga kvar i sängen så som Jonas får göra. Känner mig ganska ringrostig också, har inte varit i skolan på över två dagar.
Min helg ska bestå av mestadels plugg som jag behöver få ordning på inför nästa vecka. Snart kommer hemtentan också som man måste få ordning på. Suck, det är mycket att göra. Snart kommer antagningsbeskedet inför våren 2010, undra om jag kommit in på det jag ville nu?
Jag ska läsa fristående kurser i vår igen, vill bara lägga till lite högskolepoäng innan jag hoppar på ett program vilket jag tänkt göra nästa höst.
Det ska bli spännande att se hur framtiden artar sig.

låt kärleken slå rot

Helgen har på ett konstigt vis bara sprungit förbi och jag har mest stått och sett på. Igår kom Johanna och Jonas mamma hit med lite kartonger och andra saker som Jonas skickat med. Nyduschad som jag var hade jag ingen ork att ta mig ner till stan med efter lite övertalning följde jag med dem. Vi vandrade ut och in i alla affärer som Norrköping har, vi lunchade och fikade massa gott!
Efter många om och men var det mysigt att jag följde med.
Idag är det söndag och jag har redan hunnit med en del att göra. Jag har vart ute och gått, handlat, städat, diskat och ska snart duscha också. Måste göra lite mat också, men jag vet inte vad jag är sugen på?
Just nu spelar jag Ted Gärdestad ur högtalarna och grubblar på massa saker. Tror att det är därför jag sover så dåligt för att jag har för mycket att tänka på. Åh, min dröm i natt var hel knäpp! Jag undrar vad det är med mig, verkar ha svårt att komma ur den dära idiotiska fasen. Jag kan om jag vill men jag står mest och stampar.
Imorgon är det skola igen, fast då är det mest redovisning mellan 15-17. Sedan är det bara att bege sig hem och möta upp Jonas som sitter på bussen som hämtar upp mig i Norr Tull.

och så går vi vidare


RSS 2.0