här hyllar vi allt som har fyra hjul och är snabbt

Nu är veckan slut och helgen har startat.
Var i skolan på förmiddagen och arbetade med vår redovisning som skall visas upp på måndag. Gruppen och jag har insett att vi skulle kunna skriva ihop en kokbok eftersom vi alla är jämt hungriga och delar med oss av olika recept osv. Mums med mat!
Var inne på IKEA med Jonas mamma som är här på besök, hon är iofs hemma hos Jonas syster i Linköping. Just nu sitter jag och väntar på att IDOL ska börja så jag får se det och sen lägga mig. Veckan har vart så lång att jag är extremt trött efter allt...
Min helg består av mycket att fixa och göra. Det ska bli skönt att få de sakerna gjort för att jag har skjutit upp dem ett bra tag nu! Ska även ner till stan en sväng med Johanna och Jonas mamma.
Men snart är Jonas hemma och det är det viktigaste.
Nu ska jag titta upp matrecept så jag får inspiration över veckans matlagning som kommer.


God kväll

Sitter hemma ensam återigen på en torsdag, Jonas gick precis iväg till bussen som skulle ta honom hem till Skara igen. Såg att det var ett tag sen man var inne på datorn, det märks när eposten är uppe i 6 olästa meddelanden! Jag är dålig att sätta mig ner framför datorn och bara kolla runt men man har ju annat att tänka på nu för tiden. Jonas och jag har ju börjat städa och fixa i ordning lägenheten och sedan har jag mycket i skolan att jag nästan går på knäna.
Annars är allting bra här i Norrköping, vi glädjs åt att Åtvidaberg har gått upp i allsvenskan vilket innebär att det blir mycket fotboll i vår! Sedan finns det tanke om att flytta matcherna till Linköping för att det är större, inte mig emot. Hösten är ju helt underbar här, det är inte alls så kallt som det borde vara och det är skönt. Jag antar att hösten är sjuk vacker i Lidköping just nu?

Jag ska fixa i ordning här nu så jag får kontroll på tillvaron igen.
Saknar dig enormt!

Tomten jag vill ha en riktig jul sån som man har när man är liten


vem vet mest?

Igår hämtade jag upp Johanna som stod på stationen och väntade på mig. Vi myste med prat, god mat och massa snacks! Det var väl spenderade timmar, för första gången på riktigt som jag haft en kompis hemma i lägenheten. Vi tittade på "Dirty Dancing" och det är konstaterat att det är världens bästa film. Jag blir lika små kär i den avslutade dansen.
Vaknade upp och visste inte vad klockan egentligen var, min mobil sa att den var halv nio och TV'n förklarade att jag hade fel. Väl uppe fixade jag i ordning gårdagens disk, duschade och gjorde mig klar för stan. Gick ner till stan och mötte upp Linn! Vi tog en fika på Waynes coffe och försökte shoppa lite grann också. Nu är jag hemma och har ätit min paj som jag gjort, efter många om och men har jag kommit fram till att den inte alls är så god. Så nu äter jag upp resten av gårdagens goda snacks.
Nu ska jag avsluta min härliga söndag med hemarbete: det blir disk att diska, stryka förra veckans tvätt, plocka i hallen och fixa i ordning och har jag tid blir det även dammsugning.
Nu ska jag fortsätta att mysa med snacksen och titta på "vem vet mest?"

I got a feeling

Allt har sina för och nackdelar men den senaste tiden har jag endast upplevt nackdelar. Jag vet säkert nu att det är en fas jag går igenom och ändå gör jag inga insatser eller försöker gå ur den. Ibland är det skönt att leva här och nu men jag vet inte om jag lever här och nu, Jonas påpekar ständigt att jag lever i en städ-värld. Hemligheten är att när jag har ett kaos inom mig städar jag i ordning det som finns utanför mig för att skapa en ordningsfylld miljö för mig så jag kan resa mig ur mitt inre kaos. Det är bara ett stort jävla kaos inom mig och i min miljö!
Håller på att plocka ner vår tvätt och fastnade i tankar om att det snart är november, hur länge har jvi bott här?, vad händer egentligen? vågar jag gå utanför dörren efter klockan sju? mm.
Det är helt jävla otroligt egentligen, det har gått en och en halv månad sen jag och Jonas flyttade in i lägenheten men det känns som att vi bott där i flera månader. Vi börjar få ordning men det är fortfarande en bit kvar men nu är det inte alls många kartonger kvar och det känns underbart, dock kan jag inte låta bli att fortsätta städa även om dammkornen inte längre existerar. Jag kan inte låta bli att känna mig en aning vilse, en aning rädd. Allt eftersom börjar förändras och jag är inte riktigt med på banan och det gör mig så vilse, det är den här dumma fasen jag hamnat i.
Min väg upp har bara börjat.

Idag är det första dagen sedan i måndags som jag vaknat upp och mått bra. Huvudvärken och tröttheten är dock kvar men de försvinner nog ganska snart. Allting flyter på bra annars, skolan är okej! Jag klarade omtentan och redovisningen med gruppen gick bra även om jag mådde dåligt. Helgen ska bli härlig, idag är det fredagsmys även om Jonas inte är här. Imorgon ska jag göra högskoleprovet och sen kommer kanske Johanna en sväng. Söndag är min vilodag!


in my dreams I'm always hurting

Kul att jag nämnde att år 2009 var grymt galet i förra inlägget. Morgan påpekade det senast igår kväll att jag måste tycka att massa saker har hunnit hända detta året. Jo, det håller jag med om. Saker har avslutats och andra saker har påbörjats, ett år som detta kommer nog aldrig igen. Man har nog bara ett sådant år under hela sin livstid. När jag tänker tillbaka på året så finns det inget som jag skulle vilja göra annorlunda, eller kanske något litet.
Jag vet inte varför jag pratar så mycket om detta året men äsch, nu slipper jag göra det i december!
Idag var jag grymt taggad på skolan, ville så gärna få ett slut på vårt grupparbete. Men strax innan lunch kände jag mig tung och varm. Jag fick fara hem med feber från skolan!
Riktigt surt, jag var ju sjuk för några veckor sen.
Aja, nu sitter jag här hemma och ska snart ha mys med Jonas. Han är äntligen hemma efter en helgsarbete. Annars är allt som vanligt här hemma,  men nu måste jag kolla till min köttfärspaj som jag lagade i helgen.

god kväll

the night have come to get me

Jag tror att jag har drabbats utav höstdepressionen, nu är det mitten av oktober och den kom senare iår än väntat. Kanske är en fas jag bara går igenom denna helgen förhoppningsvis. Har haft en sömnlös natt mellan fredag och lördag, mycket som rör sig i mitt huvud, tog igen tiden med två timmars sömn efter ett snabbt samtal med Jonas.
Åkte in till Linköping efter två-tiden och ska spendera resten utav min helg här. Barnen är här så det blir fartfyllda timmar.... imorgon är det plugg som gäller. På torsdag är det nämligen redovisning och det är lika bra att bli klar tidigt!
Sitter och små sneglar på en film på femman, Cocktail heter den. Handlar om någon som pluggar och är bartender på kvällen. Påminner mig om en kväll när jag gick i åttan då jag och Fridorna var bartender på Bowlingahallen när det var firmafest. Skojj som fan.
Detta året är snart slut, det var inte alls längesen det var januari! Jag tycker det ska bli jätte skönt att ett nytt år ska börja, år 2009 har vart helt galet.
Nu ska jag gå och lägga mig för jag är grymt trött!

Godnatt


tentaångest

Det burkar börja med att jag är ensam varje torsdag kväll för Jonas tar tåget tillbaka till Skara för att jobba helg. De senaste två veckorna tillbaka så har jag åkt med hem men igår skulle jag återigen vara tillbaka i mönstret igen. Med en påse ostbågar och "Singing bee celeb" tröstade jag mig själv i min ensamhet. Någon gång efter 20:40 ringde Jonas och berättade att han missat tåget!
Imorse kom han med tåget som hade bokade igårkväll, jag sitter just nu lite nervös inför omtentan. Jag tror jag kan allt men jag är inte säker. Prov har aldrig riktigt vart min grej, snarare min svaga punkt i skolan. Jag är en person som skall skriva uppsatser och göra muntliga framträdanden.
Det skall bli så skönt att inte vara ensam hemma i helgen! Imorgon tar jag pendeltåget till Linköping och skall bosätta mig hos min bror och leka med hans döttrar.

Veckan har gått kanon fort. Jimmys besök här gick ganska fort även om jag fick vara gnällig och be dem att sluta spela tv-spel mitt i natten för jag behöver sova när man ska till skolan. Jonas var nog jätte glad att han fick besök av Jimmy.
Nu måste jag käka så jag hinner med bussen och så.


döden och skatter

Nu har det gått en vecka sedan jag uppdaterade här på bloggen. Det har inte hänt så mycket annat runt omkring mig.
Veckan har gått ganska fort och jag har spenderat många timmar i skolan med grupparbetet. Jag och Jonas skulle gått ut och ätit i måndags men vi stannade hemma istället och somnade ganska fort.
Jag åkte med tillbaka till Lidköping/Skara i torsdags, på vägen hem från Skövde möttes vi upp av en olycka efter varnhem. Det var en singelolycka, bilen hade kört ner i diket men jag vet inte om personen blev allvarligt skadad.
I fredags mötte jag upp Widell och Robinson för en fika, det var kul att träffas. På kvällen spenderade jag min afton med Åsa. Vi tittade på IDOL och käkade gott.
Träffade en efterlängtad vän på hjertbergs, blev otroligt glad över det kära mötet.
Igår åkte Jonas och jag ut till Edsvära och lekte med hunden, sen var det dags att åka hem och ladda upp inför matchen. Jonas var enormt nervös, det var skit trist att Sverige förlorade. Danmark var i underläge hela matchen.
Idag har jag pluggat inför omtentan och tittat klart på filmen "Möt Joe Black" och nu har Jonas stuckit iväg till jobbet.. ensam kvar i Skara är jag, hans far är på resande väg. Jag ska sticka ner till Munken och handla lite naturgodis och titta på reprisen av Greys Anatomy.
Imorgon är det hemresa tillbaka till Norrköping! Veckan kommer att bestå av skola, omtenta och göra i ordning i lägenheten. I veckan kommer även Jonas gamle vän Jimmy på besök, så det kommer bli en händelserik vecka.

aktuellt

Jag funderar ofta på vad som är hem, hemma i Norrköping eller Lidköping. Har ganska svårt att skilja dem åt.
Det har varje fall vart skönt att vara hemma i Lidköping men det ska bli skönt att komma hem igen, hem till Norrköping.
Helgen har varit bra, skönt att vara hemma i skaraborg ett tag.
I veckan som kommer ska jag och Jonas ut och äta. Ska även arbeta lite i gruppen och sen ska jag återigen ta mig hem till Skaraborg och plugga till omtentan.
Ska nog återgå till Tv'n och vara social mot Jonas far.
Snart kommer Jonas hem och vi ska åka vidare hem till oss.
Mys!


dom sista ljuva åren

Nu har jag vart 19 år i hela tre dagar! Jag tycker inte att det är speciellt att fylla år längre, man väntade ju helt klart in sin 18 års dag men nu fyller man inte år längre. Somliga tycker väl att 20 år är speciellt men är det verkligen det? Man fixar ju fram allt ändå?
Jag är hemma i Lidköping/Skara denna helgen och det är helt sjukt skönt. Även om jag har att plugga så är det skönt att få sitta här och göra det än i Norrköping.
Hade en skit mysig eftermiddag igår, mamma och jag var på stan och tittade lite. Mamma förstod inte hur jag ville shoppa här hemma när jag har helt underbara affärer hemma i Norrköping. Jag fattar det också att jag är ganska galen som vill det men jag förklarade enkelt: "här behöver jag inte trängas med 100 personer till för att prova något eller bara titta".
Så är det ju, Norrköping är en stor stad och det är folk precis överallt verkligen. Jag kom hem med ett linne och ett par jeansleggins med nitar på sidorna. Skit coola. När jag kommer hem till mamma gick jag bort till hennes garderob för att hämta en tjock kofta som jag ska ta med mig hem och då hittar jag en jätte snygg "jacka/kavaj" som är nästan 12 år gammal. Den tog jag också med mig! Det är kul när man märker att ens förälder har något gammalt som är mode nu.
På kvällen umgicks jag med Rasmus, det var tre veckor sen sist. Tiden går så otroligt fort nu för tiden. Bara detta året är snart slut!
Idag ska jag mysa med en trött Jonas som har jobbat natt. Det ska bli mysigt!
Förövrigt så åker jag vi inte tillbaka förens på måndag eftermiddag, vi ska ut och äta den kvällen på en sportsbar. Vi ska se Gais spela och då ska vi beställa junkfood.


Grattis på mig!


RSS 2.0