Mysig Söndag

Sitter i köket och väntar på att vi ska starta med maten, Jonas spelar Fifa 11 och tycker det är för tidigt så jag får lov att vänta... Igår eftermiddag kom vi hem efter vår resa till Västra götaland. Det tog oss 7 timmar och vi befann oss i sex städer, inte ok. Vi åkte en speciell runda istället för Skövde-Katrineholm-Norrköping. Det var ganska kul att resa runt också men vi var riktigt trötta när vi kom hem.
Idag är jag lite utvilad, ska bli skönt att få sova ut. Det var en tung natt, jag kunde knappt sova och Jonas spräckte sin tånagel när han skulle upp och dricka vatten så nu har han ingen nagel på den lilla tån som är innan lilltån. Fy, vi var på apoteket och köpte lite kompress och bös till tån som jag fick stoppa om. Stackars älskling!
Vi var en tur ute i Ingelsta och tittade lite. Jag köpte en mysig tunika fast  jag egentligen var på jakt efter en BH, vi hittade lite handdukar som vi köpte också. Jag hittade lite julsaker som jag köpte också. Jag längtar nämligen till jul ganska mycket, få pynta och mysa. Det är verkligen inte långt kvar.
Nu ska jag tjata lite på Jonas om maten och lägga mig i soffan. Jag har tänt alla ljus så jag ska bara va.

Ha en trevlig söndag

Till min fina Jonas

Efter att haft en mindre jobbig tid så bestämde vi oss för att åka hem och bara få va. I måndags packade vi väskorna och satte oss på tåget mot Lidköping, vår första hållplats på vår turné. Det var skönt att få komma hem till mamma och få träffa både henne och Sandra. Vi vandrade en sväng på stan och tittade runt. I tisdags åkte vi till Jonas mamma ute i Edsvära. Sitter här just nu faktiskt, vi ska vara ensamma ikväll med hunden då hans mamma är iväg på sina "homeparty" och Petter är på öppet hus med Dan. Det är skönt att det bara är vi också, även om vi jämt är det så är det skönt att vara det hemma. Hemma i Västergötland.
Vi vet inte när vi ska åka hem heller, men jag tror att det blir fredag kväll eller lördag morgon. Jag hoppas själv på fredag kväll för på lördagen blir det lite stressigt då vi ska på bio och laga mat osv.

Jag fick inte jobbet på Elgiganten i Linköping heller, känns lite surt men jag ska vara glad att jag ens kom in på intervju. 300 sökande, 25 intervjuades. Hoppas att det löser sig snart med allt för Jonas är så orolig. Det är därför det har vart lite jobbigt hemma också, Jonas är orolig för oss och det förstår jag. Det är jag också. Han jobbar och jag är hemma just nu och det förstår jag att det är jobbigt för honom. Jag är också orolig men jag vet att det fixar sig som med allt annat. Han är bra Jonas, han är en fin person som har ett stort hjärta och det är därför jag älskar honom så mycket. Tur att man har en sån fin pojkvän, jag påminner mig varje dag att den 7/3 var ett vackert datum. Jonas sa det idag att vi har så fina minnen han och jag och det stämmer, det finns inget som jag känner inte är tråkigt med Jonas, tvärtom vi har verkligen haft kul ihop och vi kommer att ha många roliga stunder till...
Som Ni förstår så är Jonas bra. Den bästa. Nu måste jag pussas med Jonas för jag blev så glad av det jag skrev. Min fina pojkvän.
Jonas.
Du är fin, mums på dig.

Queen

Sitter ensam hemma just nu medan Jonas och hans pappa är på Visualiseringscentrumet. Det är ganska skönt att få vara ensam lite också, det blir ganska trångt när man bor i en etta. Jag är en rastlös själ. Denna mening har jag bärt med mig i snart en vecka, jag har skrivit upp det på msn och nu skriver jag det här. Jag är riktigt uttråkad just nu, det händer ingenting spännande eller någonting annat. Jag tror att detta är min höstdepression.
Ikväll ska vi ut och äta på Butlers Hörna här i Norrköping, det ska bli så gott. Jonas har tvingat oss att välja planksteken ikväll eftersom det är Butlers specialitet.
Igår var vi i Linköping och såg Champions of Rock, en QUEEN hyllning. Peter Johansson är så grym och det var riktigt bra. Jag blev riktigt sugen på att lyssna på QUEEN när jag kom hem.

Nu ska jag hämta tvätten och ringa till Jonas och kolla när de är på väg hem.


Sofia

Idag spelar min Spotifylista Eldkvarn - Fulla för kärlekens skull

Nånstans slog klockan fyra
Och ute faller regn
Jag reser om en timme
Maria sover än
Vi satt på Rörstrandsgatan
Igår kväll och drack vin
Hösten fyllde våra hjärtan
Två älskande var vi
Och väskan är redan packad
Men jag vill inte gå
Hur lämnar man den man älskar?
Jag kommer aldrig att förstå
Det fanns en tid för länge sen
när mitt hjärta var av sten
Jag kunde lämna allt och alla
jag bara bytte roll och scen
Nu rullar tårar nerför kinden
när jag kör ut genom Söder Tull
Ikväll ska jag bli full för kärlekens skull

Söndagkväll i den stad jag föddes
Jag står i en bar med gamla vänner
Vi svor eden när vi va unga
Alla för en vad som än hände
Men det vilda livet rev mig
någon reser och nån blir kvar
Guds ära till dem som stannar
och bär de döda till sin grav
Nu går jag gator genom minnen
genom spårvagnars land
Genom röken från fabrikerna
innan alla jobb försvann
Och bilder från min hemstad jagar mig i sömnen
Det här är för dom som aldrig kom fram
till andra sidan drömmen
Folk skjuter sig för pannan
eller dödar någon annan
Och vi dricker för kärlekens skull
Vi är fulla för kärlekens skull

Jag har rest tiotusen mil
mitt liv är tåg och båt och bil
Jag går ut naken mitt i natten
Jag är en ö och du är vatten
Och det är sommar i en sekund
och jag minns varenda stund
när vi gick till havet för kärlekens skull
När vi blev fulla för kärlekens skull

Och döden och ensamheten har ringt och bokat bord
och mellan väggarna i kyrkan ekar tusen år av ord
Och vi pratade i mörkret
jag sa "Älskling, säg vad du vill ha
glöm den allvarsamma leken, nu kommer jag tillbaks"

Och jag sätter mig i bilen
och röker en cigarett
Ja, ännu finns den sorten som inte gör allt rätt
Och min bror sitter brevid mig
som en vilsen Don Qjuijote
Med gitarren tätt intill sig
alltid redo för ett skott

Vi är på väg till en ny dag
Vi är på väg till Stockholm stad
Vi ska bli fulla för kärlekens skull
Vi har vingar av guld
och vi ramlar omkull
Och vi är fulla för kärlekens skull
Vi är fulla för kärlekens skull
Vi är fulla för kärlekens skull

Heja Kamrater för IFK, hedra dess färger, vita och blå. Stjärnan ska lysa högst överallt. Ty det har våran kapten befallt!

Fredagen var vacker, solen lyste försiktigt upp Norrköping och jag försökte få lägenheten i något vackert sikt innan Widell skulle komma. Efter halv fem kom både Jonas och Widell fast från olika håll, det var kul att se honom igen. Han såg precis ut som vanligt och det var skönt.
Helgen var helt okej, vi käkade gott och pratade om livet. Vi fick se hur IFK Norrköping skjöt sig till seger efter underläge och skall nu tillbringa nästa säsong i Allsvenskan. Lördag var en vacker dag för Norrköping. Söndagen var mysig, vi käkade frukost och såg ut på människorna som gick förbi som hade glädje i sig. Det var en man som stannade människor på gatan och sjöng "IFK - vita och blå". Widell åkte hem, Jonas och jag gick på promenaden. Mycket vacker, löv låg längs med sidorna och i mitten gick lyckliga Norrköpingsbor.

Idag är det måndag igen, jag har samma ångest som varje arbetare har denna dag. För Er börjar ännu en vecka på jobbet men för mig är det ännu en vecka i ångest, ensamhet och rastlöshet. Å nu har det hänt. Min rastlöshet har satt igång och jag funderar på hur jag ska lyckas sysselsätta mig. Det är en grå dag i Norrköping idag, jag är snorig och känner en längtan till Jonas kommer hem. Jag vill tända ljus, mysa under en filt och se något roligt på TV'n. Idag fyller Jonas pappa år. Jag gratulerade honom på hans lunch, han kommer hit med tåget på torsdag. Det känns bra, speciellt om Jonas jobbar på fredag för då har jag sällskap. Vi ska hitta på en massa kul när han kommer: Queen, IFK Norrköping, god mat, ostbågar osv.
Det ser bra ut !

Bubble bee

Helgen var helt otrolig! Vi hade jätte roligt med mina brorsdöttrar, vi spillde ganska mycket vatten om man ska sammanfatta helgen. Morgan och Monica kom hem ganska sent på söndagen men Jonas och jag hade riktigt skoj med Ida. Vi var på Ikea och handlade hem lite saker, bland annat en fin pläd och en massa ljus. När M&M kom hem från Örebro hade de köpt med en massa kött ! Vi fick med oss lite innerlår och köttfärs. Vi passade på att fira mig också, jag fick en jätte fin gryta. Nu kan Jonas och jag göra en massa grytor eller helt enkelt bara göra köttfärssås i den. Jag fick ett gulligt brev av Ida och presentkort på systembolaget..

Början av denna vecka har vart ganska trist egentligen, Jonas och jag har båda vart hemma och då blir det ganska mycket gos i soffan. Vi har så svårt att få tummen ur och hitta på någonting vettigt, ibland kan det faktiskt vara skönt att vara hemma också. I måndags hade jag bilen till förfogande eftersom jag skulle på arbetsintervju på Elgiganten och förbi Monica på hennes jobb med lite universitetsgrejor. Jag snurrade runt med Bubblan. Det är världens bästa bil enligt mig, det var den första bilen jag körde precis efter att jag tagit körkort. Synd bara att M&M ska sälja den !! Efter närmare eftertanke borde jag önskat den i födelsedagspresent av dem, men jag har tjatat på Jonas att vi ska köpa en sån när vi har tänkt att köpa en bil. En röd också, jag känner mig som en prinsessa i Bubblan.
Jonas och jag gick milen här omdagen och det var tungt i bilen och jag måste säga att de som brukar springa den ! stort elogde till Er.
Imorgon kommer den bästa Widell till stan. Ska bli så kul att få visa vackra Norrköping! Det kommer bli en fin och rolig helg.


Mysfredag

Jonas kom hem tidigare än vanligt idag, det var ganska lugnt på jobbet så han var hemma innan tre. Vilket var goda nyheter för mig för vid den tiden hade jag sett ett avsnitt av Greys Anatomy och börjat läsa min bok "Please, kill me - den ocensurerade historien om punken". Dagen hade nått botten och det var skönt att Jonas kom hem och ryckte upp mig. Vi gick iväg till H.C och tittade på matmässan. När vi kom in möttes vi av en chokladfontän och mästare av polkagrisar. Jag tyckte att vitchokladfontänen vad godast, även om jag inte är ett stort fan av choklad så gick det ner. Mums var det var gott och inte för att tala om polkagrisarna. Jag köpte med mig lite polkagrisar hem!
Vi vandrade vidare och provsmaka allt från bröd-mat-korv-fisk. Det bästa var kocken som stod mitt i hela varuhuset, det var han som är figuren "den svenska kocken" i mupparna. Han bjöd på en riktigt god röra med kyckling, wok och någon form av sås som man skulle tillsätta. Lagom stark och väldigt god. En riktig kul var det, men sen fanns det vissa människor som man bara önskar att de taggade ner. Det blir så pinsamt när de inte förstår "reglerna" när folk bjuder på saker.

Var inne på systemet för att köpa ett gott vin till vårt mys ikväll. Vilket jag tyckte skulle bli kul att välja ut ett med fruktig smak. Så kom jag på idén att vi skulle köpa småflaskor så vi kunde köpa ett x-antal viner som är olika och smaka. Nästan som en egen liten vinprovning hemma, dock köpte vi bara två men kanske nästa gång.
Imorgon ska vi till Linköping och vara barnvakt vilket jag nämt ett dussintals gånger men det ska bli så kul. Speciellt att vi ska åka och bada, jag menar vilken dröm! Äventyrsbad är bland det bästa som finns. Sen menade jag självklart i det förra inlägget idag att det är ett bättre badhus i LINKÖPING ÄN I NORRKÖPING. Jonas tyckte det var roligt att jag hade missat ordet "än". Jag ska köra bubblan imorgon också, jag älskar bubblan och hoppas den dagen vi skaffar bil så är det en bubbla.
Ska nog hjälpa Jonas med maten nu... för han skar sig i fingret nyss och det blöder som fan.

Kommer bli en fin helg och det skulle vart en fin dag för John Lennon idag, han skulle fyllt vackra 70 år.


höstens trista baksida

Norrköping är grått idag, allting är grått och regnet sitter i. Själv sitter jag hemma i lägenheten och skall strax fixa i ordning den, det blir så lätt oordning när man låtar saker och ting vara.
Veckan har vart ganska seg, jag har vart på trist humör. Ingenting har vart kul förutom när vi badade i måndags. Idag är jag ensam hemma också, fast Jonas kommer hem ikväll efter jobbet men ändå. När det är trist väder ute vill man inte vara ensam.
Ikväll ska vi på matmässa, det ska bli ganska kul. Jonas ser mest framemot detta eftersom det kommer att finnas en chokladfontän. Det blir skönt att komma bort i helgen även om det  bara gäller för en natt och ca 4 mil härifrån. Vi ska vara barnvakt åt Alma och Ida. Jag tror att det blir bad också! Det är antagligen ett roligare äventyrsbad i Linköping i Norrköping.... helt otroligt.


Inget mer K.D



Vi var och badade idag på centralbadet här i Norrköping. Det var ett tag sen man fick leka av sig, vi hade jätte roligt. Blir en runda nästa vecka tror jag. Helgen har vart helt okej. Morgan och Monica var en sväng på Kolmården i lördags, de tog med mig hem där Jonas hade gjort god mat. Vi spelade lite Tv-spel....mest var det Morgan som gick loss på det. Igår var det min sista dag på Kolmården och jag är nöjd. Jag kommer inte att sätta min fot där igen. Söker jobb just nu så jag kan göra någonting vettigt om mina dar ! Oktober är en bra månad, nu har vi alla helger uppbokade så det kommer bli en massa kul. Vi kommer vara barnvakt och få en massa besök. Hösten är här, jag njuter. Ljusen lyser vackert i lägenheten och jag väntar just nu på att Jonas ska diska klart så vi kan gosa i soffan framför "Lite sällskap" med Filip & Fredrik.

Det är en fin höst utan ångest eller deppighet.
Bara en mängd kärlek.


liten blir stor

Kvart över sex på morgonen serverade Jonas mig en födelsedagsfrukost som bestod av ett glas juice och en smörgos med ljus i som jag skulle blåsa ut. Han sjöng "ja må hon leva" lika vackert som han sjunger "Sofia hon är... (lite ledsen, lite sur, lite tokig)"-sången med kompad gitarr till. Jag fick öppna paket och det var roligt! Jag fick en massa fint av Jonas, en mörkgrön kofta ifrån H&M, biobiljetter, en halvårsprem. på en tidning och idag får jag den sista av honom. Marcus Birros signerade bok ! Av hans föräldrar fick jag plättjärn och pengar vilket var vad jag hade önskat mig. Nu kan jag göra plättar istället för pannkakor, mums. Av mamma fick jag parfym och pengar. Min lillasyster gav mig en tidig födelsedagspresent, den fina röda höstjackan som jag bär flitigt.

Det var en bra födelsedag, fast det var lite rörigt bara. Jag tog en "sistaminuten" resa hem till Lidköping, gjorde ett ärende på stan. Vandrade vidare till syrran och var hundvakt åt hennes valp med mamma, sen åkte vi hem till mamma en sväng innan vi skulle åka till Norrköping. Jag tog en panpizza och käkade lite snabbt, kan inte fatta att jag älskade det förut. Under gymnasiet så var det min favorit, jag åt det mestadels. Körde halv vägen hem vilket var skönt, var ett tag sen jag körde bil...senast förra helgen kom jag på. Jag hämtade ju Jonas i Linghem ja!
Det var en mysig fredag och en perfekt fredag att fylla 20 år på. Synd att jag fick träffa mamma en sådan kort sväng. Idag ska hon vandra på stan med Jonas och jag jobbar. Väntar faktiskt på att bli avbytt för lunch, ska ringa min Jonas då och kolla upp vad han och jag ska göra idag. Slutar tidigare än vad jag gjort på länge, så jag hinner med fembussen vilket är strålande.
Idag är det 2/10 och jag heter Sofia Nilsson och är 20 år gammal.

RSS 2.0