Effektivisera

Om det är någonting som inte är som det vanliga är att jag har blivit väldigt effektiv. Jag är så effektiv att jag nästan skrämmer mig själv. För jag har nämligen ett mönster som jag brukar anamma varje vår, det är att jag blir slarvig, trött på skolan och försöker göra andra saker som är mycket roligare.
- Nu hinner jag med både och, förutom att jag inte längre är skoltrött. Jag är snarare lite pigg på skiten ändå :P
Jag är faktiskt tacksam att jag har ett kanon flyt, speciellt nu innan sommarjobb och sånt. Då kan det vara skönt att vara inne i ett pluggflyt så man får klart allting innan jobbet startar.

Vi har extremt fint väder här i Norrköping. Det har varit så i några dagar nu. Jag satt ute en stund igår och pluggade så jag fick lite färg i ansiktet. Passade också på att ta en promenad ner på stan. Det är så fantastiskt kul att se hur staden vaknar av enbart sol. Jag passade på att unna mig lite saker, även om jag kände att vissa saker var liiite onödiga. Vi ska ju ändå ner till GBG snart så det var väldigt dumt kanske.
Idag är det lördag och jag är ensam hemma. Jonas tog morgontåget till Falköping (8.34) för att åka hem och hämta hunden. Vi ska vara hundvakt i en vecka nu så det ska bli skojigt. Han kommer tillbaka ikväll uppfattade jag det som. Själv har jag tagit lite sovmorgon (till kvar i åtta) och fixat klart personalekonomiuppgiften som jag tänkte lämna in (en månad för tidigt). Måste iväg till universitett också och hämta upp två stycken böcker som jag reserverat. SKa även försöka hinna förbi Emilie och hämta ett provex av en deo. Hon får ju hem massa saker som hon ska prova till sin blogg så jag ska hjälpa henne lite grann :)
Väl hemma tänkte jag passa på att städa. Skit trist faktiskt men, det är bara lite grann som behövs göras (typ stryka tvätt, plocka upp saker, vattna blommorna och torka av handfatet i badrummet).

Vad som händer mer ikväll och i helgen vet jag faktiskt inte! Det känns väldigt bra också att bara ta det som de kommer :)
trevlig helg!

stressigt och mycket

Har en riktig "att göra" dag idag, vilket innefattar att jag har stora listor med saker som måste fixas i ordning för att kunna lägga en god grund för kommande veckorna. Så jag sitter och bockar av en sak efter en annan, bloggen var ett stopp på listan. Även om jag har mycket att göra känns det skönt att kunna skriva av sig och känna sig varje fall mindre belastad.
Morgonen spenderade jag i Linköping, behövde lämna in uppsatsen för tryck och fixa. Därefter tog jag sällskap med Emilie hem på bussen och snackade lite om våra helger. Kom hem till lunch och Jonas, där vi snackade lite innan han begav sig till jobbet. Det blåser väldigt mycket här i Norrköping så att kollektivtrafiken har drabbats hårt.

I helgen var vi hemma, oftast brukar det kallas för avslappning men i mitt fall var det lika kaotiskt där som det är här hemma. Jag hoppas verkligen att det ska bli lite lugnare nu!
Skolfronten är ganska mycket just nu, jag förstår inte riktigt hur det blev så? Jag har även en lista för plugget som jag ska gå igenom senare och skriva ihop ett pluggschema varav jag får koll på deadlines. Det händer ganska mycket för oss de kommande veckorna och då är det ganska skönt att få bocka av saker så man känner att man kan göra någonting annat andra dagar.
Nästa vecka ska vi exempelvis vara hundvakt åt Jonas hund i en vecka. Därefter åker vi och lämnar av honom och åker hem dagen efter. Fem dagar efter det åker vi hem igen, fast under en längre period då det är påsk. Sedan åker jag iväg till Fanny i ett par dagar och då hoppas jag verkligen på lite vila :)

nu är det dags att ta sig igenom listan om jag ska hinna bli klar tills ikväll !

sofia

egen tid

Äntligen börjar veckan närma sig helgen, jag längtar verkligen efter ledigt från skolan.
Jag är extremt skoltrött nu efter uppsatsen att jag knappt orkar ta mig igenom uppgifter. Förhoppningsvis får jag mer ork efter helgen då jag inte har tagit ledigt sen jag avslutade uppsatsen. Det som kom efter uppsatsen var mer jobbigt än själva arbetet!
Tog ledigt idag från pluggandet och valde att ha en egen tid med mig själv. Där jag bara kan titta på TV utan att göra någonting annat. Helt underbart.

Imorgon åker vi varje fall hem till skaraborg och jag ska njuta av ledigheten även om helgen snabbt går över.

trevlig torsdag och trevlig helg!!

att finna motivation

Jag är verkligen ingen som sitter och njuter av vardagen just nu, känner snarare att jag kämpar mig igen varje dag för att orka morgondagen. Vilket jag heller aldrig gör. Jag tror min trista motivation just nu ligger i allting, precis allting.
- Uppsatsen skickades in i onsdags och idag fick jag svaret, lite små redigeringar kvar vilket känns skönt. Tråkigt bara att jag inte kan stå för slutproduktionen, speciellt inte efter att resultatet inte speglar vad jag verkligen kom fram till.
- Psykologihemtentamen men kära nån vad den är trist. Har ingen aning om hur det har hjälpt mig och min förmåga att förstå psykologin bättre. Kom igen!  Jag är ett fan av psykoanalysen, Freud, beteenden, psykologiska beteendensjukdomar etc. Vad får jag? Redogör varför hjärnans volym och immunförsvaret samverkar.. Men jag längtar till psykologi delkur 2, skriv en uppsats om valfritt ämne i det ämne du valt. Jag valde självfallet arbets-och organisationspsykologi. Här blir det nog en uppsats om ledarskap eller organisationsförändringar!
- Personal ekonomi är ganska lugnt måste jag säga. Nästa uppgift ska inte lämnas in fören i april men jag ska ta mig an den i kommande veckan.

Nä, synd att plugget är ganska B just nu. Det mesta är det faktiskt. Måste också finna motivation i vardagen och rycka upp mig lite. Jag tror bara att jag behöver lite semester - få göra någonting annat. Imorgon ska vi iväg till min bror och grilla. Det ska bli skoj och på söndag ska vi träffa E+P för lite thaimat. En ganska avslappnad helg med lite sällskap är aldrig fel. Oj, vad tiden går. Jag behöver skriva rent mina sista frågor till dokumentet innan jag kan ta lite ledigt.

Trevlig helg!

ljusare

Idag är det en bättre dag än igår. Jag behövde skriva av mig och sätta ord på mina känslor. Jag minns inte senast jag var så besviken att mina känslor helt svämmade över. Nu är varje fall uppsatsen nästan genomarbetad, jag behöver bara föra in förändringarna in i datorn - sedan kan jag skicka in den till examinatorn.
Tittar på skidskyttet och önskar att det kunde gå bättre för Ferry och Lindström, känns som om de har hamnat i en svacka som de inte kommer ur. Däremot grattis till Bergman som får ta "guld" hemma :)
Annars har veckan återigen fått lite mening, nu kan jag återgå till psykologitentan och få den färdig. Imorgon ska jag träffa E och umgås. Vi träffas ofta när vi har så mycket att göra att vi blir lite distraherade av våra egna tankar.
Jag har också gett mig en bonus, vi beställde hem ifrån ASOS - där jag handlade en manbag. Tyvärr hade tjejerna inga fina väskor och jag vill ha en större väska som jag kan ha när vi åker hem och på killavdelningen fann jag en svart. Jätte snygg och så var den på rea också, så 174 kr.

ska återgå till tv-tittandet innan jag börjar plugga igen !

hejsvejs :)

åt helvete med det som jag kämpat för

Jag tror inte att jag riktigt är mig själv längre. Nästan som att jag står bredvid och tittar på igen, att det som händer mig måste hända någon annan.
Det blir nog så när kroppen under en längre period finner en närhet, att allting som hade mening med framtiden hängde på en sak. Sedan kastar människor bort syftet som om det inte betyder mer än en 50 öring. Allting är bara skräp, det duger inte och du håller inte måttet.

Jag tror alltid att det kommer att vara konkurrens vilket är helt förstårligt men när man börjar kasta skit på varandra för att man tycker att: jaa, det här vägrar jag förstå - så blir jag bara ledsen. Det jag skriver om i introt handlar om min uppsats, hur jag efter så mycket arbete fick så obefogad kritik att jag inte visste vad jag skulle säga. Fredagen var tung och jobbig, det var som om jag inte riktigt kunde förstå att det var sant. Hur mycket jag än analyserade med familj och vänner vad som att jag nästan trodde att det var ett skämt alltsamman. När jag pratade med Jonas på fredagskvällen brast det för mig, ska det vara såhär?
Genom hela helgen levde jag i någon bubbla där verkligheten inte kunde nå mig, förutom igår kväll. Där allt jag lyckats förtränga, repression som älskade Freud skulle säga, kom upp till ytan och jag konfronterades med det igen. Lite sömn och många tankar - skrev jag ett mail till min handledare. Ett mail med känslor, en viss frustration men också känslan av att jag klarar inte det här längre. Jag vet inte heller vad jag förväntade mig, en revolution? Ordning? Någon som skulle ta sig an mig och ge mig en rättvis bedömning? Eller att jag helt enkelt skulle få en chans till att få visa att den är inte skräp?
Istället fick jag värmande ord, känslor som inte går ur mig - en blandning mellan hat och förtvivlan men framför allt skam snarare än stolthet.
Jag borde egentligen ge uppsatsen en omgång till, ändra det som alla andra tyckte var så dåligt. Tiden går och jag måste skynda mig för att få den publicerad. Det jag en gång såg på med glädje ser jag nu på som en skamfläck, en fläck som talar om för mig hur det gick den fredagen och hur jag alltid känt mig.

ska återgå och invänta godkänt och en publicering.
sofia

det här med att alla stirrar på en och du väntar på att examinatorn säger godkänd (eller gärna välgodkänd)

Hade svårt att sova och vaknade minst tre-fyra gånger under morgonen. Anledningen till detta är att jag kommer att bli bedömd på min uppsats idag. Jag ska sitta där medan personer får kritisera mig, vilket nu gör mig jätte nervös.
Har haft svårt att koncentrera mig hela morgonen.
Ska dra mig snart, ska bara borsta tänderna och pussa jonas.

wish me luck...

RSS 2.0